واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وزير بهداشت عنوان كرد:تكذيب ايجاد پوشش ويژه براي دانشجويان / با كمبود فارغ التحصيل پزشكي مرد مواجهيم
وزير بهداشت وجود هر گونه پوشش ويژه براي دانشجويان علوم پزشكي را رد كرد و گفت: پوشش ويژه براي دانشجويان علوم پزشكي نداريم اما دانشجويان علوم پزشكي ملزم به رعايت اصول اخلاق حرفه اي در محيط هاي درماني هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر كامران باقري لنكراني امروز در حاشيه نشست خبري نخستين جشنواره فرهنگي دانشجويان علوم پزشكي در خصوص آيين نامه پوشش دانشجويي گفت: پوشش ويژه براي دانشجويان علوم پزشكي نداريم.
وي افزود: دانشجويان نيز مانند ساير اقشار جامعه اصول و عرف را رعايت مي كنند اما نكته اي كه در مورد دانشجويان علوم پزشكي وجود دارد اين است كه اين دانشجويان در فضاهايي خاص بيمارستاني، درمانگاهي و اورژانس حضور دارند و در اين محيط ها ملزم به رعايت اخلاق حرفه اي هستند.
وزير بهداشت گفت: به طور نمونه در فضاهاي درماني و بيمارستاني افراد ملزم به رعايت قوانين و اصول خاصي هستند كه كوتاه بودن ناخن يكي از اين اصول است. ثابت شده است كه ناخن بلند 50 درصد ميزان انتقال عفونت را افزايش مي دهد و در همه جاي دنيا نيز بر اين موضوع تاكيد شده است.
وي اضافه كرد: اين نكات در مورد كفش مورد استفاده و يا روپوش پزشكي و ضرورت پاكيزگي اين لباس در محيط درماني مصداق دارد.
طراحي كد لباس براي دانشجويان و ساير پرسنل درماني با همكاري معاونتهاي سلامت، دانشجويي و آموزشي
باقري لنكراني با اشاره به كد لباس براي دانشجويان و ساير پرسنل درماني مجموعه وزارت بهداشت گفت: معاونتهاي سلامت، دانشجويي و آموزشي يك كد لباس را با محوريت بحث سلامت تعريف كرده اند كه اين اصول نيز بر اساس اين كد لباس ابلاغ شده است.
وي در خصوص وضعيت اجراي طرح انطباق در دانشگاههاي علوم پزشكي گفت: طرح انطباق از 14 سال پيش به صورت قانون مصوب مجلس اجرايي شده است و وزارت بهداشت نيز در اين شورا عضويت دارد. واقعيت اين است كه در موضوع انطباق محوريت با چه موضوعي است. در وزارت بهداشت محوريت با حقوق بيماران است و هرگاه بيمار احساس كند كه توسط فرد همگن بايد معاينه شود اين حق را بايد براي او در نظر گرفت. البته در اين ميان اگر بي دقتي در اين زمينه صورت گيرد تخلف است.
وضعيت مطلوب مهارت و دانش متخصصان زن
وزير بهداشت اضافه كرد: در حال حاضر در حوزه رشته هاي تخصصي زنان و زايمان به نقطه خوبي رسيده ايم و با توجه به تربيت متخصص زنان در اين رشته، خوشبختانه اين افراد از نظر مهارت، دانش، خدمت رساني در بيشتر مواقع بهتر از آقايان عمل مي كنند و اين همگني موجب شده است كه خدمت رساني به زنان ارتقا پيدا كند.
وي يادآور شد: تخصص هاي ديگري هم كه زنان در آن رشد بالقوه اي داشته اند موجب شده كه خدمت رساني به زنان افزايش يابد و در حال حاضر بيمارستان هاي مخصوص زنان نيز در كشور وجود دارد كه در حال برنامه ريزي براي افزايش آن هستيم كه بيمارستان هاي آرش و ميرزا كوچك خان جزء اين برنامه قرار دارند.
باقري لنكراني با اشاره به اينكه نيازهاي بهداشتي و درماني زنان با مردان متفاوت است و اين برنامه ريزي بايد متناسب با اين نيازها صورت گيرد، اظهار داشت: چالشهاي پيش روي نيازهاي بهداشتي و درماني زنان موضوع شيوع سرطان سينه در ميان زنان است.
با چالش كمبود فارغ التحصيل مرد در رشته هاي پرستاري و پزشكي مواجهيم
وي اضافه كرد: از سوي ديگر به دليل اينكه 87 درصد فارغ التحصيلان رشته پرستاري زن هستند و در سال جاري تحصيلي نيز 65 درصد فارغ التحصيلان رشته پزشكي زن هستند، بيمارستانها دچار چالش كمبود پرستار و پزشك مرد هستند.
ساخت خوابگاه با حياط مركزي در 7 استان كشور
وزير بهداشت درباره آخرين وضعيت ساخت خوابگاههاي دانشجويي با حياط شمركزي يادآور د: خوابگاه با حياط مركزي در 7 استان كشور طراحي شده است و به زودي كار ساخت آنها آغاز مي شود.
وي اضافه كرد: خصوصيت اين خوابگاهها اين است كه فضاي مطبوع تري براي دانشجويان به خصوص دانشجويان دختر ايجاد مي كند. اصول شرعي و ضوابط مربوطه در اين خوابگاهها بهتر رعايت مي شود و به گونه اي فضاها مناسب سازي شده اند. در صورتي كه دانشگاهها مشكل زمين نداشته باشند اين گونه خوابگاهها به عنوان نقشه تيپ خوابگاههاي دخترانه استفاده خواهد شد.
باقري لنكراني همچنين با محكوم كردن جنايات ددمنشانه رژيم اشغالگر قدس در برابر مردم بي دفاع غزه از ارسال نامه هايي به دبيركل سازمان جهاني بهداشت و نماينده اين سازمان در منطقه مديترانه شرقي خبر داد و گفت: متاسفانه امكان ارسال نيروي كمكي از سوي ايران به غزه و آمدن مجروحان از غزه به ايران وجود ندارد و اين امكان نيز هنوز ايجاد نشده است.
وي يادآور شد: همچنين در نامه اي به وزراي بهداشت همه كشورهاي جهان بر اين نكته تاكيد شد كه نظام سلامت نمي تواند در برابر اين فاجعه انساني ساكت بنشيند.
وزير بهداشت در خصوص كمبود نيروي متخصص در مناطق محروم كشور نيز گفت: حضور نيروي متخصص در مناطق محروم به نسبت به سال 83 افزايش يافته است و تعداد آنها به يك هزار و 400 نفر افزايش يافت. در صورتي كه متخصصي طرح نيروي انساني خود را آغاز نكند اجازه طبابت در هيچ جاي كشور را نخواهد داشت اما بايد اين نكته را مدنظر داشت كه بايد امكانات اوليه نيز براي حضور اين متخصصان فراهم شود كه در حال حاضر 3 برنامه حمايتي براي آنها در نظر گرفته شده است.
تشويق حضور متخصصان در مناطق محروم با درنظر گرفتن ظرفيت مازاد دستياري
وي ساخت مسكن متخصصين در شهرهاي زير 100 هزار نفر، پيش بيني پرداخت ثابت از محل اعتبارات دانشگاهي به متخصصين و در نظر گرفتن سهميه شركت در آزمون دستياري در قالب ظرفيت مازاد دستياري را از برنامه هاي حمايتي براي حضور متخصصان در مناطق محروم برشمرد و افزود: سعي مي شود كه در تمامي بيمارستان هاي وزارت بهداشت تخصصهاي 5 گانه ايجاد شود.
باقري لنكراني در زمينه بودجه سال 88 وزارت بهداشت با تحليل وضعيت بهداشت و درمان كشور يادآور شد: مشكلات طرح خودگرداني بيمارستانها، ناكافي بودن تعرفه بيمارستاني، عدم مديريت درست منابع سازمانهاي بيمه گر، ارائه نيازهاي القايي بخش سلامت بخشي از مشكلات حوزه بهداشت و درمان هستند و براي بودجه 88 نيز تقويت نظام ارجاع و پزشك خانواده به عنوان مهمترين راهكار افزايش اثربخشي حوزه بهداشت و درمان مورد تاكيد معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري قرار گرفته است.
رشد 35 درصدي سرانه دانشجويي و فرهنگي وزارت بهداشت در بودجه سال 88
وي از رشد 35 درصدي سرانه دانشجويي و فرهنگي وزارت بهداشت در بودجه سال 88 خبر داد و گفت: علي رغم اينكه بودجه هزينه اي 5 درصد رشد داشته اما سعي شده است كه بخش سرانه دانشجويي و فرهنگي افزايش خوبي داشته است.
وزير بهداشت در خصوص انتخابات نظام پزشكي نيز گفت: مهمترين نكته در انتخابات نظام پزشكي حضور چشمگير و استقبال مشمولان است و متاسفانه در دوره قبل تنها 10 درصد مشمولان پاي صندوق هاي راي رفته اند و اميدواريم اين دوره بيشتر شركت كنند. ميزان رد صلاحيت شدگان نيز به نسبت دوره هاي قبل بسيار كمتر بوده است.
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]