واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل سازمان منطقه آزاد اروند: *تا پيش از نوروز خودرو وارداتي در منطقه آزاد تردد ميكند *عمدهترين عامل رشد نكردن اروند وجود تنش در منطقه است
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: بازرگاني
مديرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: عمدهترين عامل رشد نكردن منطقه آزاد اروند، وجود چالشها و تنشهاي موجود در منطقه است.
به گزارش خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، جواد معصومي اظهار كرد: مشكلات زيادي از نظر ساختاري در منطقه آزاد اروند داشتيم و داريم.
بايد نگاه رانتي از منطقه آزاد اروند برداشته شود
وي بيان كرد: نگاه رانتي از منطقه آزاد اروند بايد برداشته شود و البته هم اينك اين نگاه تا حد زيادي برداشته شده است كه دليل برداشته شدن آن را ميتوان سرمايهگذاري صورت گرفته در منطقه آبادان و خرمشهر دانست.
معصومي عنوان كرد: در منطقه آزاد اروند بايد زيرساختها موجود باشد تا سرمايهگذار در آن به سرمايهگذاري بپردازد و ما نيز هماكنون در حال مطالعه و ايجاد زير ساختها در اين منطقه هستيم.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد اروند ادامه داد: توليد ثروت در منطقه يكي از اهداف منطقه آزاد اروند و به معناي ايجاد اشتغال است. هر منطقهاي كه رشد كند، گران ميشود كه در اين زمينه جز با ايجاد فرصتهاي شغلي نميتوان اقدامي در جهت تعديل قيمتها در اين منطقه انجام داد.
صادرات مجدد كالا از مزاياي منطقه آزاد اروند است
معصومي افزود: از جمله مزايا و ويژگيهاي منطقه آزاد اروند، صادرات مجدد كالاست كه اين ويژگي در ديگر مناطق آزاد كمتر به چشم ميخورد.
وي با اشاره به همجواري منطقه آزاد اروند با كشور عراق، عنوان كرد: اروند به دليل واقع بودن در مرز ايران و عراق ميتواند سهم زيادي از محل بازسازي عراق و نيز از محل حمل و نقل كالا در بازار عراق و به ويژه در بازار جنوبي عراق به دست آورد.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد اروند ادامه داد: اروند با توجه به اينكه در نزديكي كشور عراق و كويت قرار دارد مكان مناسبي براي دسترسي به كشورهاي آسيايي به منظور توليد، توزيع و حمل و نقل كالا و خدمات است.
معصومي خاطرنشان كرد: ظرفيتهاي خالي زيادي در بنادر كشورمان وجود دارد كه اين مساله موجب رقابت بين بنادر شده است. به عنوان نمونه بندرامام خميني 36 پورت اسكله دارد و هم اكنون كمتر از ظرفيت خود به فعاليت ميپردازد.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به مزاياي منطقه آزاد اروند در صادرات به كشورهاي همجوار، ادامه داد: با توجه به اينكه مرز زميني بين منطقه آزاد اروند با عراق وجود دارد، پيشنهاد ميكنيم كالاها به بندرامام وارد، سپس به شلمچه منتقل و از شلمچه وارد عراق شوند. با اين اقدام ميتوانيم به شمال و جنوب عراق كالا صادر كنيم.
بيش از 3 هزار هكتار از منطقه آزاد اروند فنسكشي شد
معصومي عنوان كرد: در مناطق آزاد زماني ميتوان از مزيت تردد بدون ويزا استفاده كرد كه منطقه محصور باشد. در حال حاضر بايد اين اقدام صورت گيرد.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد اروند ادامه داد: هماكنون در حال ايجاد محدوده براي بخشهايي از منطقه هستيم. به عنوان نمونه عمليات فنسكشي سه هزار و 600 هكتار از اراضي منطقه صنعتي در حال انجام است. همچنين قرار است گمرك در سايت صنعتي مستقر شود تا اروند از تمام ويژگيهاي يك منطقه آزاد استفاده كند. بزودي شاهد استقرار گمرك در اين محدوده خواهيم بود.
وي افزود: همچنين هماكنون در حال فنسكشي سايت شلمچه هستيم. قرار است در فاز نخست80 هكتار، در فاز دوم800 هكتار و در فاز سوم 2 هزار هكتار از سايت شلمچه فنسكشي شود.
اجراي چندين پروژه در بخش دريا به ارزش بيش از 10 ميليون دلار در اروند
معصومي با تشريح پروژههاي در حال اجرا در منطقه آزاد اروند، عنوان كرد: نيروگاه صبا با ظرفيت نهايي يك هزار و400 مگاوات در حال ساخت است كه در دهه فجر، فاز نخست آن با ظرفيت توليد250 مگاوات برق وارد مدار ميشود. همچنين احداث نيروگاه دوم نيز با ظرفيت توليد چهار هزار مگابايت در دستور كار قرار دارد.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد اروند ادامه داد: 25 درصد سهام پالايشگاه خوزستان از سوي شركت پخش و پالايش، پنج درصد از سوي پالايشگاه آبادان و باقي آن نيز با سرمايهگذاري بخش خصوصي تامين ميشود. سازمان منطقه آزاد اروند زمين محل احداث اين پالايشگاه را را واگذار كرده است.
معصومي تاكيد كرد: ظرف پنج سال آينده چندين پروژه در بخش دريا به ارزش بيش از10 ميليون دلار در اروند اجرا خواهد شد.
وي يادآور شد: از زمان تحويل گرفتن سازمان مشكلاتي در چارت آن به چشم ميخورد كه به رفع رويهها و اصلاح چارت نيروي انساني آن پرداختيم. هم اكنون اجراي كارها در منطقه آزاد اروند از طريق اتوماسيون اداري صورت ميگيرد.
تا پيش از نوروز خودرو وارداتي در منطقهي آزاد اروند تردد خواهد كرد
وي با اشاره به اقدامات انجام شده براي افزايش امكانات در منطقه آزاد اروند، بيان كرد: براي بهبود وضعيت آب منطقه اقداماتي انجام دادهايم. همچنين 2 پرواز چارتر براي شهرهاي آبادان و خرمشهر برقرار كردهايم.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: مجوز و مصوبه واردات خودرو در منطقه آزاد اروند را دريافت كرديم و اميدواريم تا قبل از نوروز شاهد تردد خودرو وارداتي در منطقه آزاد اروند تا محدوده40 كيلومتري باشيم.
معصومي درباره وضعيت بازارچه چينيها، بيان كرد: قول و قرارهاي غير قابل اجرا به چينيها داده شده بود، مبني بر اينكه ميتوانند عوارض كالاهاي وارد شده را پرداخت نكنند. اين قانون در صورتي اجرا ميشود كه در ابتدا منطقه آزاد اروند محدود شود. پس از صحبت با آنان خواستار ارائه برنامه زمان بندي از سوي آنان براي اجراي فعاليتشان بوديم كه تا به امروز اين برنامه را به ما ارائه نكردهاند.
وي عنوان كرد: براي تصويب محدوده منطقه آزاد اروند اقداماتي صورت گرفته و براي تصويب شدن اين محدوده بسترسازي كردهايم. براي رفع مشكل شهروندان آباداني و خرمشهري در تردد در اين محدوده كارت هوشمند صادر خواهيم كرد و هم اكنون نيز با سلولي كردن منطقه كار خود را انجام ميدهيم.
مصوبه ورود كالاي همراه مسافر در منطقه آزاد اروند تمديد شد
مديرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در زمينه ورود كالاي همراه مسافر بيان كرد: اين مصوبه تمديد شده و مقداري كالاي همراه مسافر وارد منطقه مي شود.
وي افزود: از ابتداي سال جاري تاكنون60 مجوز فعاليت براي شركتها و 17 كارت بازرگاني صادر شده است.
انتهاي پيام
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 516]