واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: گزارشي از وضعيت خانه "سمندون"و"مهمان مامان"
خانه ديرينه " آقا بزرگ نوري"كه با تبديل به لوكيشن سريال "سمندون " ،در ذهن بسياري از ايراني ها ماندگار شد، با همكاري مالك شخصي آن در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.
به گزارش خبرگزاري ميراث فرهنگي خانه ديرينه " آقا بزرگ نوري"كه با تبديل به لوكيشن سريال "سمندون " ،در ذهن بسياري از ايراني ها ماندگار شد، پس از سال ها بي توجهي مسئولان، سرانجام توسط يك دوستدار ميراث فرهنگي از نابودي تدريجي نجات پيدا كرد.
اين در حالي است كه در سالهاي اخير خانههاي تاريخي بسياري با تزيينات و معماري منحصر به فرد در بافت قديم تهران با خاك يكسان شدند.
لوكيشن فيلم ميهمان مامان يكي از اين بناهاي ارزشمند مجاور اين خانه به شمار ميرود كه اكنون تلي از خاك است.
"مهدي معمارزاده "،كارشناس فني سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران با تاييد به ثبت رسيدن اين بناي تاريخي در فهرست آثار ملي،عنوان ميكند :« از وضعيت كنوني اين خانه بياطلاعم و بايد به زودي بررسيهاي دوباره از اين خانه ها انجام شود.»
انجام اين بررسيها اگر چه "بايد به زودي انجام شود" اما خانههاي بافت تاريخي تهران رو به زوال افتاده و يكي يكي از پا در ميآيند.
با اين وجود لوكيشن فيلم سمندون با كمك يكي از دوستداران ميراث فرهنگي توانست از خطر نابودي كه اين روزها در بافت تاريخي تهران مسري شده است،رهايي يابد.
سازمان ميراث فرهنگي همكاري نميكند
« اين خانه براي من بسيار ارزشمند است .پس از بازديد از خانه آقا بزرگ نوري ، آن را شبيه خانه پدر يزرگم در اصفهان يافتم . حالا من در تهران زندگي ميكنم . اين خانه را خريدم تا يادمان آن روزها را زنده نگهدارم .»
اين گفته هاي "شفيعي "، مالك كنوني لوكيشن فيلم سمندون است كه با اصرار خبرنگار CHN درباره دلايل خريداري اين خانه عنوان مي كند.
وي از اينكه در رسانه ها مطرح شود ، بيم دارد و از كارشناسان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران هم به شدت دلخور است.
شفيعي با بيان اينكه پيش از آمدن در اين خانه ،شاه نشين اين بنا داراي گره چينيهاي بسيار ارزشمند و منحصر به فردي در سه قسمت بود كه به مرور زمان و بر اثر بي توجهي از بين رفته است، ميگويد:« وقتي فهميدم يكي از اين گره چينيها از بين رفته است، با سازمان ميراث تماس گرفتم تا عكسي از آن را در اختيار من قرار دهند تا بر اساس آن مرمت را انجام دهم. اما هرگز هيچگونه همكاري از سوي كارشناسان ميراث انجام نشد.»
به گفته وي طرح كامل مرمت و بازسازي اين بنا نيز به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران ارايه شده اما تا كنون تاييد آن از سوي كارشناسان فني براي اجراي طرح اعلام نشده است.
«مجبورم بخش هايي را كه در حال ويراني كامل است بازسازي كنم . اگر به اميد ميراث فرهنگي باشم ، اين بنا نابود و براي هميشه از خاطرهها محو ميشود.»
شفيعي اطلاعات بيشتري درباره اين خانه ، نحوه خريداري ، چگونگي صيانت از آن نميدهد.
وي تنها به گفتن اينكه اين خانه بيش از صد سال قدمت دارد و پيشتر نيز در اختيار سازمان تبليغات اسلامي بوده است، اكتفا مي كند.
اين خانه پس از خريداري از سوي شفيعي ، به دنبال پيگيريهاي مستمر وي در زمره آثار ملي ثبت شده است.
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]