واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: روي خط جشنواره فيلم فجر چرا فيلمهاي روز دنيا در جشنواره فجر غايبند؟
جام جم آنلاين: «در دنياي امروز به همان اندازه كه ميتوان بسادگي فيلمهاي سينمايي را از كنار پيادهروها خريد و با زيرنويس فارسي در سينماي خانگي تماشا كرد، با كمي پيچيدگي ميتوان اين فيلمها را از بازارهاي خارجي تهيه و در سينماهاي داخلي اكران كرد.
فقط كافي است يك خريدار به يكي از بازارهاي خارجي مراجعه و با پرداخت مبلغي، فيلمي تهيه كند و اين فيلم را در اختيار مترجم قرار دهد و نسخه ترجمه را يا با زيرنويس و يا با دوبله روانه اكران سينماها كند.» با وجود اين مساله، پس چرا در جشنواره فيلم فجر هيچ گاه شاهد نمايش فيلمهاي روز دنيا نيستيم؟
اين تصوري است كه اغلب مردم از انتخاب فيلم خارجي دارند. شايد برخي آنها با همين تصور به تماشاي فيلمهاي خارجي ميروند و با ديدن فيلمهايي از سينماهاي اروپا، آسياي دور، آفريقا و... با حسي ناخوشايند از سينما خارج ميشوند.
واقعيت انتخاب فيلمهاي خارجي براي حضور در جشنواره فيلم فجر اينگونه است كه هر سال مسوولان بخش بينالملل بنياد سينمايي فارابي با حضور در جشنوارههاي مختلف، برخي فيلمهاي مناسب نمايش در ايران را انتخاب و با فروشندگان اين فيلمها رايزني ميكنند.
در حال حاضر بسياري از كمپانيهاي فيلمسازي در دنيا به دليل شرايط ناشي از تحريم، حاضر به فروش فيلمهاي خود به ايران نيستند. اگر يك كمپاني هم حاضر به ارسال فيلم به ايران براي نمايش جشنوارهاي باشد، معمولا مبالغ سنگيني طلب ميكند. اين رويه در همه جشنوارههاي دنيا وجود دارد و براي هر نوبت نمايش اين فيلمها در جشنواره مبلغي ميپردازند.
اين مبلغ درباره جشنوارهاي مانند جشنواره فيلم دبي گاه به 20 تا 30 هزار دلار ميرسد و همين جذابيتهاي مالي در كنار پذيرايي ويژه از مهمانان سبب ميشود تا ستارگان سينماي دنيا به حضور در چنين جشنوارههاي تازه متولد شدهاي علاقهمند شوند البته در وجه ديگر ماجرا خيلي از فيلمسازان خارجي هم به دليل اعتبار يك جشنواره حاضر به حضور در اين جشنوارهها ميشوند، اما جشنواره فيلم فجر به دليل اينكه هيچ يك از اين دو وجه را ندارد، معمولا براي انتخاب فيلم خارجي با مشكل و سختي زيادي مواجه است.
دست اندركاران جشنواره فيلم فجر در اين سالها راهحل ميانبري هم پيدا كردهاند. آنها با مراجعه به پخش كنندههايي در دبي و لبنان، برخي فيلمهاي قابل نمايش در ايران را كه امكان فروش دارند خريداري و براي نمايش آماده ميكنند.
اين فيلمها كه آثاري جذاب و مخاطبپسند هستند، در هر جشنوارهاي در بخشي موسوم به نمايشهاي ويژه، ابتدا در جشنواره به نمايش درآمده و سپس براي سال آينده در برنامه اكران قرار ميگيرند.
در كنار اين فيلمها برخي آثار هنري هم در جشنواره حضور مييابند كه محصول تلاشهاي دستاندركاران بخش بينالملل جشنواره و گردش آنها در جشنوارههاي مختلف است.
امسال قرار است در جشنواره از 49 كشور جهان فيلمهايي به نمايش درآيد. 19 كشور از قاره آسيا، 18 كشور از قاره اروپا، 7 كشور از قاره آمريكا، 4 كشور از قاره آفريقا و يك كشور از قاره استراليا فيلمهايي را براي حضور در جشنواره خواهند داشت، ضمن آنكه 4 فيلم اسكاري جان فورد، فيلمساز مولف آمريكايي است كه در 5 دهه 140 فيلم ساخت و 4 بار با خبرچين، خوشههاي خشم، چقدر دره من سرسبز بود و مرد آرام اسكار برد.
دليجان، كلمنتاين عزيز من، ريو گرانده و مردي كه ليبرتي والانس را كشت، ديگر فيلمهاي مطرح فورد است. اين فيلمها در كنار ديگر فيلمهاي خارجي اين روزها مراحل آمادهسازي خود را براي زيرنويس شدن طي ميكنند.
رضا استادي
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]