واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: نور خورشيد; داروخانه آسمان
از زمان مصر باستان پرتوي خورشيد شفابخش به حساب آمده است. در سال هاي بعد، هيپوكراتس بود كه به نقش درماني آن پي برد و آن را براي از بين بردن ناراحتي ها و بيماري هاي انسان ها استفاده كرد. چنين عنواني احتمالا توسط دراماتيست آلماني در سال 1800ميلادي نوشته شده است
پرتوي خورشيد خشنودكننده و آرام بخش است. انرژي ناشي از خورشيد مي تواند خيلي ساده و بدون اشكال در همه خانه ها استفاده شود علاوه برآن تنظيم كننده برنامه هاي روزانه و خواب انسان ها ست. از نظر علمي ثابت شده است كه بدن انسان نور را به انرژي الكتريكي- شيميايي تبديل مي كند وفعل و انفعالات شيميايي- گياهي كه به طور زنجيره اي در سلول ها صورت مي گيرد، مواد مبادله شده را آزاد مي كنند. از اين طريق، سيستم ايمني بدن قوي شده و نسبت به باكتري ها و ويروسها مصون مي شود.
به گزارش سلامت نيوزبدون نور انسان غم انگيز است به اين خاطر در كشورهاي اسكانديناوي درصد خودكشي بيشتر از كشورهاي جنوب اروپا ست كه علت آن كمبود نور خورشيد است. نور از طريق چشم و عصب بينايي محرك الكتريكي مغز است. هورمون هاي سروتونين و ملاتونين در اين مورد نقش اساسي دارند: نبودن نور در روز باعث اختلالات ملاتونين مي شود. ملاتونين را مي توان هورمون خواب ناميد، اين هورمون شبها توليد مي شود و انسان را خسته و براي خواب آماده مي كند.
در روزهايي كه مقدار نور كم است، بدن نمي تواند توليد ملاتونين را كاهش دهد در نتيجه انسان احساس خستگي مي كند و هماهنگي و توازن هورموني در مغز به هم مي خورد. هورمون سروتونين يا هورمون خوشبختي درست برخلاف ملاتونين عمل مي كند. اين هورمون در روزهاي آفتابي و ماه هاي تابستان بيشتر توليد مي شود حتي نور مصنوعي كه در اتاق استفاده مي شود در به وجود آمدن اين هورمون نقش دارد.
پزشك دانماركي نيلزريبرگ در حدود 100 سال پيش پرتودرماني را پايه گذاري كرد او در سال 1903 ميلادي به خاطر موفقيت در اين كار جايزه نوبل در پزشكي را دريافت كرد. استفاده از نور مصنوعي تا حدي سودمند است، چون درصد نور و طيف آن قابل كنترل است همچنين نور توليد شده اشعه زيان بار ماورا»بنفش و عوارض جانبي آن را ندارد.
از نظر تئوري حتي يك گردش نيم ساعته در هواي آزاد انرژي خورشيدي را در بدن ذخيره مي كند. كساني كه در روزهاي سرد حال گردش كردن در طبيعت را ندارند مي توانند از نور مصنوعي استفاده كنند مثلا توسط دستگاهي كه طلوع خورشيد را به وجود آورده و صداي پرندگان را تقليد مي كند از خواب بيدار شوند. از نور مصنوعي براي درمان بيماري هاي پوستي مثل پسوريازيس و نورودرماتيس استفاده مي شود.
پرتو درماني مي تواند همراه روش هاي درماني ديگر يا به تنهايي طبق تجويز پزشك به كار برده شود. در اينكه براي درمان زخم ها و دردهاي مختلف، در روماتولوژي و فيزيوتراپي، در افسردگي و سندرم پ.ام.اس، در سردردها و بيماري هاي ورزشي به نور خورشيد نياز داريم، شكي نيست اما نيازي به انتظار زياد در مطب پزشكان و كلينيك هاي درماني نيست، كافي است كه به خورشيد و اثر شفا بخش آن توجه كنيم، از داروخانه اي كه هميشه دردسترس ماست: داروخانه آسمان.
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]