واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: معاون پژوهشي حوزه علميه قم:مأموريت معاونت پژوهشي توليد دانش ديني مورد نياز كشور است
گروه خبرنگاران افتخاري / سيد جعفر فاطمي نوش آبادي: معاون پژوهشي حوزه علميه قم گفت: مأموريت معاونت پژوهشي حوزه، هدايت و راهبري امر پژوهش بهمنظور توليد دانش ديني مورد نياز كشور و همچنين فرهنگسازي پژوهشي در حوزه علميه است.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، به نقل از مركز خبر حوزه، حجتالاسلام و المسلمين «سيدعلي عماد» معاون پژوهشي حوزه علميه قم صبح روز پنجشنبه 12 ديماه در نشست خبري، ضمن تشريح فعاليتها و برنامههاي معاونت پژوهشي حوزه اظهاركرد: امر پژوهش با وجود اينكه در چند دهه اخير مورد اهتمام جامعه تصميمگير كشور واقع شده، اما موفقيت و جايگاه واقعي خودش را در دستگاههاي علمي و اجرايي كشور پيدا نكرده است.
وي افزود: ما از برخي كشورهاي جهان در تخصيص منابع و امكانات به امر پژوهش عقبتر هستيم.
وي ادامه داد: كشورهاي در حال توسعه 4 درصد درآمد ناخالص ملي خود را به امر پژوهش اختصاص ميدهند و ميانگين كشورهاي جهان اعم از توسعه يافته و يا در حال توسعه 5/2 درصد ناخالص خود را در امر پژوهش هزينه ميكنند و ما بايد به آن دست يابيم.
معاون پژوهشي حوزه علميه قم گفت: تلاش داريم تا فرهنگ پژوهشگري در حوزه دانشهاي ديني را در جامعه نهادينه و گسترش دهيم. از جمله اقدامات عمدهاي كه در دستور كار معاونت پژوهشي قرار گرفته تامين زيرساختهاي امر پژوهش به ويژه در بخش نيروي انساني و پژوهشگري است.
حجتالاسلام عماد نيروي انساني توانا و كارآمد را عمدهترين عامل تأثيرگذار در ميزان اثربخشي در امر پژوهش بيان و تصريح كرد: در اين راستا مطالعات و برنامههاي خوبي در حال اجرا است و برنامهريزي براي آينده در قالب آموزش مباحث پژوهشي، تمرين و تجربه پژوهشگري براي طلاب از بدو ورود به حوزه شده است.
وي يادآور شد: معاونت پژوهشي تلاش دارد به حضور جدي پژوهشگران حوزه دين و نقشآفريني آنان در نظام جامع علمي كشور تحقق بخشد.
معاون پژوهش حوزه گفت: تأسيس و توسعه مراكز پژوهشي حوزه، ارتقاء سطح مراكز پژوهشي و استانداردسازي آنها و گسترش نهادهاي علمي همچون انجمنهاي علمي و نشريات از اهم وظايف معاونت پژوهشي حوزه است.
وي در ادامه به برگزاري دومين جشنواره علامه حلي اشاره كرد و افزود: اين جشنواره براي دومين سال در سال آينده برگزار خواهد شد و فراخوان آن بعد از دهه اول محرم اعلان خواهد شد.
حجتالاسلام و المسلمين عماد خاطرنشان كرد: بانكهاي اطلاعاتي در بخشهاي مختلف معاونت پژوهشي مانند بانك اطلاعاتي پاياننامهها، پژوهشگران حوزه، كتاب سال حوزه، نشريات علمي و ديني حوزوي وجود دارد و بانك اطلاعاتي دانشوران در حال راهاندازي است.
معاون پژوهشي حوزه از راهاندازي صندوق حمايت از پژوهشگران حوزه خبر داد و گفت: ساختارصندوق حمايت از پژوهشگران و واحدهاي پژوهشي حوزه طراحي شده و كليات آن به تصويب شوراي عالي حوزه رسيده و اخيرا نيز در دستور كار شوراي اعطاي مجوزها و امتيازات علمي حوزه قرار گرفته است.
وي به برگزاري كتاب سال حوزه اشاره كرد و افزود: هزار و 145 اثر در موضوعات مختلف به دبيرخانه كتاب سال ارسال شده است كه مراحل مختلف و ارزيابي داوريها انجام شده و آخرين مرحله تعيين آثار برتر در دستور كار شوراي علمي دبيرخانه قرار دارد.
حجتالاسلام والمسلمين عماد گفت: براي همايش امسال كتاب سال حوزه، پاياننامههاي سطح چهار هم در حال ارزيابي هستند و از برخي فعالان و تأثيرگذاران در امر پژوهشهاي ديني تجليل خواهد شد.
وي افزود: طرح كتاب بينالمللي اسلامي در كتاب سال حوزه وجود دارد كه طراحي اوليه آن انجام شده و در يك دوره معيني از كتاب سال ولايت كتاب سال بينالمللي جهان اسلام برگزار خواهد شد.
حجتالاسلام عماد به فعاليت ساير موسسات پژوهشي حوزوي اشاره كرد و گفت: معاونت پژوهشي حوزه هيچ دخالتي در فعاليت مؤسسات پژوهشي ديگر ندارد و آنها مستقلا فعاليت ميكنند، ولي خود آنان تمايل دارند كه با هماهنگي جديتري در كنار هم فعاليت كنند و به اين منظور طرحي به عنوان مجمع هماهنگي مراكز علمي پژوهشي تدوين شده است.
در ادامه اين نشست خبري حجتالاسلام «ساجدي» مدير مطالعات پژوهشي و حجتالاسلام «زارعي» مسئول امور پژوهشي طلاب اين معاونت گزارشي از فعاليتهاي خود ارائه كردند.
جمعه 13 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 311]