واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين خبر داد: توليد مرغ بدون آنتيبيوتيك براي نخستين بار در كشور
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين با اعلام اينكه استان قزوين براي نخستين بار در كشور موفق به توليد مرغ بدون آنتيبيوتيك شده است، افزود: توليد اين مرغ اقدام بسيار بزرگي در كشور در جهت صادرات محسوب ميشود كه البته اين پروژه يك پروسه چهار ساله را طي كرده است.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به استان قزوين، دكتر محمدرضا صفري روز گذشته در يك نشست مطبوعاتي كه پس از بازديد دو روزه خبرنگاران از پروژههاي مختلف سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين برگزار شده بود، با اشاره به اينكه استان قزوين رتبه اول بهرهوري آب در منطقه را داراست، افزود: بهرهوري آب در سطح مزارع اين استان 65 درصد است.
وي در ادامه به تشريح بخشي از وضعيت كشاورزي اين استان پرداخت و با اشاره به اينكه استان قزوين با دارا بودن 448 هزار هكتار اراضي كشاورزي سالانه قادر به توليد سه ميليون و 245 هزار و 369تن محصولات زراعي و باغي و دامي است، ادامه داد: استان قزوين كمتر از يك درصد خاك كشور را داراست ولي در امر توليد بيش از سه درصد توليد كشور را به خود اختصاص داده است.
صفري با بيان اينكه 31 درصد اراضي استان زراعي و كشاورزي، 54.53 درصد اراضي استان مرتعي، 1.2 درصد از عرصه استان جنگلي و 2.3 درصد عرصه آن را بيابانها تشكيل ميدهند، مجموعه اراضي دشت قزوين را 443هزار هكتار عنوان كرد و با تاكيد بر اينكه اين دشت دشت منحصر بهفردي در كشور محسوب ميشود، توليد گندم،برنج، ذرت دانهاي و جو را از عمدهترين محصولات زراعي توليدي استان قزوين دانست و گفت: سطح زيركشت محصولات زراعي استان قزوين بالغ بر 298 هكتار است كه 54.65 درصد آن به اراضي آبي و 45.35درصد آن به اراضي ديم اختصاص دارد كه از اين ميزان سالانه دو ميليون و 132 هزار و 321 تن محصول برداشت ميشود كه 91.6 درصد آن به توليد محصولات زراعي آبي و 8.4 درصد آن به توليدات محصولات زراعي ديم اختصاص دارد.
صفري سطح زيركشت محصولات باغي اين استان را بالغ بر 78 هزار هكتار عنوان كرد و با اشاره به اينكه از اين مقدار 98.7 درصد آن را محصولات باغي آبي و 1.3 درصد آن را محصولات باغي ديم تشكيل ميدهند، ادامه داد: از اين باغات سالانه 619 هزار و 869 تن محصول برداشت ميشود.
او سيب، گيلاس، انگور، گردو، زغال اخته، شليل، هلو، فندق و زيتون را عمدهترين محصولات باغي توليدي استان قزوين ذكر كرد و افزود: اين استان به لحاظ موقعيت جغرافيايي و آب و هوايي در توليد محصولات زراعي و باغي جايگاه خاصي دارد بهطوري كه توليد زغال اخته رتبه اول، فندق رتبه دوم، قارچ خوراكي رتبه سوم، انگور رتبه دوم، زيتون رتبه دوم، گيلاس رتبه دوم، ذرت دانهاي رتبه ششم، ذرت علوفهاي رتبه چهارم و شليل رتبه سوم را در بين استانهاي كشور به خود اختصاص داده است.
وي با بيان اينكه استان قزوين در توليد شير داراي رتبه پنجم است، اضافه كرد: روزي هزار تن شير در اين استان توليد ميشود، همچنين از واحدهاي طيور صنعتي استان قزوين سالانه بيش از 35 هزار تن گوشت قرمز، 61 هزار تن گوشت مرغ و 62 هزار تن تخممرغ توليد ميشود.
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين در ادامه تاكيد كرد: در استان قزوين دسترسي خوبي به بازارهاي مصرف وجود دارد؛ همچنين اين استان از منابع آب و خاك مناسب برخوردار است كه با اين شرايط ميتوانيم به دستاوردهاي بزرگي برسيم.
اين مقام مسوول با اشاره به اينكه در اين استان به آموزش، تحقيق و ترويج توجه ويژهيي شده است، اضافه كرد: در اين استان 12 ايستگاه تحقيقاتي وجود دارد كه پايه كشاورزي مدرن هستند و در چشمانداز توسعه كشاورزي استان به سه بخش تحقيقات، آموزش، ترويج و انتقال يافتهها توجه ويژهيي شده است و ما به دنبال اين هستيم كه عوامل توليد را كنار يكديگر داشته باشيم و در نهايت كار را با مشاركت مردم و در كنار تشكلها انجام دهيم.
صفري با بيان اينكه در سال گذشته پنج تعاوني توليد جديد راهاندازي شده است، ادامه داد: در اين تعاونيها بسياري از كارها همچون عمليات تطهير و نوسازي اراضي، عمليات خاكورزي حفاظتي و توليد بذر توسط آنها انجام ميشود. همچنين در اين استان 49 مورد شركت خدمات مشاورهاي فني و كشاورزي تشكيل و ساماندهي شده كه بيش از 400 نفر از فارغالتحصيلان كشاورزي را در خود جاي داده است كه اين تشكلها عمدهي پروژههاي فني، تخصصي همچون طرح نظارت گندم را انجام ميدهند.
وي در ادامه با اشاره به اينكه سال گذشته براي مبارزه بيولوژيك عليه آفات از 102 كارشناس گياهپزشكي و حفظ نباتات استفاده كرديم، افزود: امسال نيز به همين منظور 125 كارشناس را جذب خواهيم كرد چراكه با اين اقدامات مصرف سموم بسيار كاهش يافته است.
او با بيان اينكه بزرگترين واحد گاوداري شير كشور در استان قزوين در دست احداث است، از نگهداري 40 هزار راس گاو در اين واحد خبر داد و افزود: بهرغم خشكسالي سال گذشته سطح زيركشت ذرت دانهاي و علوفهاي در اين استان رشد مناسبي داشته است و ميانگين توليد نيز در اين استان مطلوب است به طوري كه 110 تن در هكتار ذرت دانهاي از اين استان برداشت شده است.
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين محور توسعه در اين استان را توسعه صنايع تبديلي مرتبط با بخش كشاورزي ذكر كرد و با اشاره به اينكه در حوزه آب و خاك اين استان فعاليتهاي زيربنايي مناسبي انجام شده است، افزود: از ابتداي اجراي طرح آبياري تحت فشار در سال 73 تا پايان سال 86 اين طرح در سطح 10 هزار هكتار اجرا شده است و در سال جاري نيز مطالعه طرحهاي آبياري تحت فشار بر روي سه هزارو 382 هكتار از اراضي كشاورزي اين استان انجام گرفته است.
وي از راهاندازي يك آزمايشگاه مرجع در بخش دامپزشكي اين استان خبر داد و با اشاره به اينكه اين آزمايشگاه مرجع ملي فوقالعاده مدرن است، ادامه داد: در زمينه تحقيقات نيز امسال اولين كلكسيون ملي انگور با 83 رقم انگور در استان راهاندازي شده و باتوجه به آغاز شدن مطالعات در زمينه محصولات ارگانيك استان قزوين پايلوت توليد محصول ارگانيك خواهد شد.
صفري در پايان ميزان خسارت هاي وارد شده به استان قزوين در اثر خشكسالي و سرمازدگي را بالغ بر 400 ميليارد تومان عنوان كرد و افزود: از اعتبارات خشكسالي 32 ميليارد تومان به اين استان اختصاص يافته است كه با توجه به منابع موجود كشور اين مبلغ اعتبار مناسبي است كه البته استفاده از اين مبلغ در بخش كشاورزي استان، هدفمند طراحي شده است.
انتهاي پيام
جمعه 13 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]