واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با اجراي طرح توسعه صورت ميگيرد؛توليد روزانه 16 ميليون ليتر بنزين در پالايشگاه شازند اراك
خبرگزاري فارس: مجري طرح توسعه پالايشگاه شازند اراك گفت: با اجراي طرح توسعه پالايشگاه شازند روزانه 16 ميليون ليتر بنزين در اين پالايشگاه توليد و روانه بازار مصرف خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اراك، رشيد سيديان بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران رسانههاي جمعي كشور افزود: پالايشگاه شازند اراك در سال 1372 با ظرفيت توليد 150 هزار بشكه به بهرهبرداري رسيد و در حال حاضر با تمام توان، روزانه حدود 177 هزار بشكه نفت خام سبك را پالايش ميكند.
وي تصريح كرد: در زمان طراحي اين پالايشگاه، بنا به ضرورتهاي زمان و الگوهاي پالايشي كه براي آن تعريف شده بود، مقداري از نفت خام پالايشگاه مانند ساير پالايشگاهها به نفت كوره تبديل ميشد كه امروزه با توجه به نياز فراوان كشور به بنزين، با استفاده از فناوري جديد، ميتوان از ميزان توليد مواد سنگين كاسته و توليد مواد سبك مثل بنزين، نفت گاز و نفت سفيد را افزايش داد.
مجري طرح توسعه پالايشگاه شازند اراك ادامه داد: همچنين از آنجا كه در پالايشگاه اراك با توجه به اينكه ميزان دسترسي به نفت خام سبك محدود است و درآينده بخشي از خوراك پالايشگاه اراك، نفت سنگين خواهد بود، در شهريورماه سال 1382 طرحي به شركت ملي مهندسي و ساختمان نفت ايران ابلاغ شد كه براساس آن براي كاهش توليد مواد سنگين بايد تغييراتي در اين پالايشگاه ايجاد شده و ظرفيت كلي پالايشگاه به 250 هزار بشكه در روز افزايش پيدا كند كه در اين طرح خوراك پالايشگاه، 55 درصد نفت خام سبك و 45 درصد نفت خام سنگين از حوزههاي ديگر در نظر گرفته شده است.
سيديان گفت: با اجراي طرح توسعه پالايشگاه ميزان توليد روزانه گاز مايع از يك ميليون ليتر فعلي به 6/3 ميليون ليتر، پروپيلن از صفر به 2/1 ، بنزين سوپر از يك ميليون ليتر به 6/3، بنزين معمولي از 7/3 ميليون ليتر به 3/12، نفت سفيد از 2/4 ميليون ليتر به 6 ميليون، گازوئيل از 4/7 به 9/8 ميليون ليتر در روز و گوگرد از 60 تن در روز به 650 تن در روز افزايش خواهد يافت.
سيديان با اشاره به اينكه در اين طرح با توجه به توليد بنزين با عدد اكتان بالا، به افزودن ماده MTBE نيازي نيست، بيان داشت: يكي ديگر از ويژگيهاي طرح به كارگيري فناوري واحد ايزومريزاسيون براي افزايش درجه آرامسوزي بنزين در داخل كشور است.
وي با بيان اينكه شركت ملي مهندسي و ساختمان نفت ايران به عنوان مجري اين طرح برگزيده شده است، تصريح كرد: اين پروژه از سال 85 آغاز و در تيرماه سال 1389 مورد بهرهبرداري قرار خواهد گرفت.
مجري طرح توسعه پالايشگاه شازند اراك همچنين درباره واحدهاي جديد مورد نياز اين طرح خاطرنشان ساخت: راهاندازي واحد تقطير در جو، تصفيه نفتا، تبديل كاتاليستي بنزين، كت كراكر، تصفيه نفت سفيد، ايزومريزاسيون، تصفيه نفت گاز، گوگردزدايي از بنزين، بازيافت گوگرد آمين، آب ترش، تصفيه گاز مايع و بازيافت پروپيلين از واحدهاي جديد اين طرح است.
سيديان با بيان اينكه تمام واحدهاي پروژه به همت بزرگترين صاحبان دانش فني دنيا احداث ميشوند ادامه داد: حجم خاكبرداري و خاكريزي اين طرح يك ميليون و 200 هزار مترمكعب، حجم بتنريزي 210 ميليون مترمكعب و آرماتوربندي 50 هزار تن است.
وي گفت: در اين پروژه در بخش مهندسي 2 ميليون و 800 هزار نفر ساعت، ساختمان نصب 20 ميليون نفر ساعت و ساير بخشها 500 هزار نفر ساعت فعاليت دارند.
مجري طرح توسعه پالايشگاه ادامه داد: با راهاندازي طرح توسعه 250 نفر به طور مستقيم و 2 هزار نفر به صورت غيرمستقيم مشغول به كار خواهند شد.
سيديان بودجه كل طرح را حدود 5/1 ميليارد يورو عنوان كرد و اظهار داشت: از اين ميزان 300 ميليون يورو به شركتهاي طرف قرارداد بخش داخل اختصاص يافته كه 100 ميليون يورو آن سهم صنايع بومي استان مركزي از جمله شركت ماشينسازي اراك و شركت آذرآب اراك و... است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به احداث پالايشگاه در كشورهاي اندونزي، مالزي، ارمنستان، بنگلادش و سريلانكا، توسط مهندسين ايراني گفت: مهندسين ايراني از توانايي كامل براي ساخت پالايشگاه در خارج از كشور برخوردار هستند.
وي استقرار و استمرار استانداردهاي روز دنيا در زمينههاي كيفيت، محيط زيست، ايمني صنعتي، كاركرد پالايشگاه با عملكرد بيش از 20 درصد بالاتر از طراحي، اجراي بيش از 30 پروژه در زمينه انرژي و توليد با بيش از 30 ميليون دلار در سال صرفهجويي ارزي، احراز مقام صنعت سبز كشور، احراز مقام ايمنترين پالايشگاه با بيش از 3 ميليون ساعت كاركرد عملياتي، دريافت جايزه ملي بهرهوري و تعالي سازمان و دريافت نشان برتر تكريم ارباب رجوع از سوي معاونت راهبردي رئيس جمهور را از دستاوردهاي مهم شركت پالايش نفت شازند اراك عنوان كرد و خاطر نشان ساخت: كاهش مصرف انرژي، كاهش ضايعات مواد نفتي، كاهش هزينههاي توليد،كاربري تكنولوژيهاي جديد براي توليد بيشتر و بهتر، افزايش سودآوري شركت، آمادگي در تعامل با سازمانهاي منطقه براي شرايط اضطراري و دستيابي به اهداف چشمانداز شركت بخشي از برنامههاي آتي است.
انتهاي پيام/ش10
پنجشنبه 12 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]