واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون دادستان شيراز : تذكر لساني بايد به فرهنگ عمومي تبديل شود
شيراز - معاون دادستان عمومي و انقلاب شيراز و رييس ستاد مردمي پيشگيري حفاظت اجتماعي فارس گفت : تذكر لساني بايد به فرهنگ عمومي تبديل شود و خود به خود يك نظارت همگاني در جامعه به وجود آورد كه اگر تحقق پيدا كند بسياري از جرائم موجود در جامعه را از بين مي برد.
به گزارش خبرنگار ايرنا ، احمد رحمانيان پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در شيراز افزود: امروزه موثرترين روش براي كاهش جرائم و ناهنجاري ها در جامعه، اجراي روش هاي نوين و كارآمد پيشگيري از وقوع جرم و آگاه سازي و مشاركت مردم در بحث مقوله پيشگيري از وقوع جرم است.
وي اظهار داشت: در صورتي كه روش هاي پيشگيري از وقوع جرم به معناي واقعي آن در جامعه تحقق پيدا بكند هم هزينه مقابله با جرم و مجرمين كاهش پيدا مي كند و هم فرصت هاي ارتكاب جرم در جامعه از بين مي رود.
رحمانيان ادامه داد: براي تحقق پيشگيري به معناي واقعي آن بايستي بنيادهاي فرهنگي ، سياسي ،اجتماعي و اقتصادي جامعه پيدا كند و هر جامعه تا زماني كه اين بنيادها در آن تغيير پيدا نكند امر پيشگيري در آن محقق نخواهد شد.
وي اضافه كرد: امر پيشگيري امري نيست كه صرفا توسط دستگاه قضايي تحقق پيدا كند بلكه اجراي كامل پيشگيري مربوط به همكاري و همياري تمام دستگاه هاي حكومتي و نهادهاي مردمي و اجتماعي مي باشد كه اگر همه همكاري بكنند پيشگيري به معناي واقعي خود درجامعه تحقق پيدا مي كند.
رييس ستاد مردمي پيشگيري حفاظت اجتماعي استان فارس گفت: يكي از روش هاي تحقق پيشگيري و اجراي واقعي آن ، اجراي فريضه امر به معروف و نهي ازمنكر است كه اگر به معناي واقعي آن تحقق پيدا كند ما شاهد تحقق پيشگيري در بخش هاي مختلف جامعه هستيم.
رحمانيان افزود: متاسفانه برداشت هاي سطحي و زودگذر و نگاه هايي كه دقيق نيست و ناشي از عدم درك عميق و شناخت عميق نسبت به فريضه امر به معروف و نهي از منكر مي باشد باعث شده آسيب هاي جدي نسبت به اين فريضه شرعي در جامعه ما وارد بشود.
وي يادآور شد: برداشت ناصحيحي كه در بحث امر به معروف و نهي از منكر شده اين است كه در آن بيشتر به محور منكر توجه شده و به معروف توجه نشده ، كه اگر ما معروف را تبليغ و ترويج در جامعه بكنيم هاي بروز منكر هم در جامعه از بين خواهد رفت.
رحمانيان اظهار داشت: در تشكيلات قضايي ستاد مردمي پيشگيري از وقوع جرم به منظور استفاده بهينه و مشاركت نيروهاي مردمي در موضوع پيشگيري تشكيل شده و اين كار را در قالب هسته هاي مردمي كه هر هسته متشكل از 10 نفر مي باشد سازماندهي كرده است.
وي ادامه داد: اين هسته ها در محلات ، جامعه و در بخش هاي مختلف جامعه حضور دارند و وظايفي را دنبال مي كنند كه وظيفه آنان احياي مقوله امر به معروف و نهي از منكر به نحو صحيح است.
رحمانيان خاطرنشان كرد: اين ستاد در هفته امر به معروف و نهي از منكر اقدام به تاسيس دو پايگاه در شهر شيراز كرده كه يك پايگاه آن در چهارراه 15 خرداد و يك پايگاه در حرم احمدبن موسي (ع) مي باشد كه در آن نيروهاي هسته هاي مردمي امر تذكر لساني را به روش نوين انجام مي دهند.
معاون دادستان عمومي و انقلاب شيراز گفت: يكي از روش هاي نويني كه در هفته امر به معروف و نهي از منكر اجرا مي شود بحث تذكرات كتبي مي باشد كه بر اساس كار كارشناسي انجام شده اجرا مي شود.
رحمانيان افزود: همچنين نيروهاي ستاد مردمي پيشگيري از حفاظت اجتماعي در نماز جمعه اين هفته فريضه امر به معروف و نهي از منكر را به صورت و عام انجام مي دهند و وظيفه و ماموريت اين نيروها فقط تذكر لساني است.
وي اظهار داشت: در موضوع تذكر لساني فقط به عنوان يك آموزش دهنده وارد شديم به خاطر اينكه اين فريضه متعلق به دستگاه و جاي خاصي نيست بلكه يك وظيفه عمومي است كه همه مردم بايد در آن فعاليت كنند و آن را به يك فرهنگ عمومي تبديل كنند.
رحمانيان ادامه داد: هدفي كه ستاد مردمي پيشگيري حفاظت اجتماعي دنبال مي كند علاوه بر احياي سنت فريضه امر به معروف و نهي از منكر ، سيانت جامعه از مجرم به طريق قانوني است.
وي اضافه كرد: ستاد طي 9 ماه سال گذشته اقدامات زيادي را ازجمله برگزاري هزار و 200 جلسه شوراي معاونين ستادها ، گزينش هفت هزار و 676 نفر ، برگزاري كلاس هاي آموزشي ، 10 هزار و 739 مورد تذكر لساني ، بررسي هزار و 605 فقره گزارش و برگزاري همايش مي باشد.
رييس ستاد مردمي پيشگيري حفاظت اجتماعي استان فارس گفت: در هفته احياي امر به معروف و نهي از منكر هزار و 350 اوراق تذكر كتبي پخش مي گردد.
7378 / 675
پنجشنبه 12 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]