واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده: احمد رحيمي پور اينترنت، پيامدها و چالشها
خبرگزاري فارس: اينترنت با سيستم كارا، تأثير گذار و منسجمي كه دارد در تعامل خود با نظامهاي فرهنگي، سياسي، امنيتي ، آنها را با مسائلي روبرو ميسازد كه تأمل و تدبري جدي براي استفاده از اين تكنيك روز، دنيا را به چالش ميطلبد كه به اجمال به بررسي تأثير گذاري اين فنآوري بر نظامهاي مختلف، اشاره ميكنيم.
اينترنت، دنياي شگرف ارتباطات است. يك ساختار، براي برقراري روابط ميان انديشهها، روشها و پردازشهاي ديجيتالي؛ شبكه پيچيده و درهم تنيده اينترنت، ابزاري است بديع، منسجم با فنآوري پيشرفته و مدرن اطلاعاتي و تعداد نامحدودي كاربر، يك فضاي مجازي را به اشتراك گذاشتهاند كه توسط مرزهاي جغرافيايي و ملي محدود نميشود.
هيچ مكان جغرافيايي در اينترنت نيست و فقط انتزاعي از آن وجود دارد. در اين پديده ارتباطي، ميتوان يك مليت واقعي داشت كه توسط علائق انتخابي و روابط مشترك، يافت ميگردد.
بروس تاگنازيني(1) كه اغلب او را با نام خانوادگي كوتاه شده «تاگ» ميشناسند و يكي از اَپل(2) كاران كهنه كار است ميگويد: راز وب سايتهاي موفق، همان اسرار كار جادوگران و شعبدهبازان موفق است؛ سايتهايي كه از طريق اطلاعرساني قوي، طراحيهاي مدرن و حرفهاي، برقراري ارتباطات بيعيب و نقص با مخاطب، ايجاد پست الكترونيكي رايگان، (E - mail)، ارتباطات همزمان بروي شبكه (Chat)، خدمات تجاري و تبليغاتي بديع و دهها عامل تأثير گذار ديگر، مردم را پشت صفحه مانيتور، مسحور و ميخكوب ميكنند و دنياي پر رمز و راز و شگفتآور عاري از تنش، تضاد و تقابل را مقابل چشمان شيفتهاي كه به آنها دوخته شدهاست به نمايش ميگذارند. در دسترس بودن آسان اين انقلاب تراشه كه تنها با يك رايانه، خط تلفن و يك كارت اشتراك ممكن است، كارآمدي اين سيستم را دو چندان ميسازد و زمينهساز تحولاتي بنيادي و ژرف در باورها و اعتقادات مردم ميگردد كه ميتواند به نحو چشمگيري شاخصهاي گوناگون موجود در جوامع را به تبعيت از خود وادار سازد.
اين فرآيند و تكنولوژي، جهان را به دهكدهاي بر اساس ارتباطات و انتقالات الكترونيكي مبدل كردهاست و اين گونه است كه عصر حاضر را عصر ارتباطات و فنآوري ناميدهاند.
اما اين رسانه با سيستم كارا، تأثير گذار و منسجمي كه دارد در تعامل خود با نظامهاي فرهنگي، سياسي، امنيتي ، آنها را با مسائلي روبرو ميسازد كه تأمل و تدبري جدي براي استفاده از اين تكنيك روز، دنيا را به چالش ميطلبد كه به اجمال به بررسي تأثير گذاري اين فنآوري بر نظامهاي مختلف، اشاره ميكنيم.
1ـ بررسي و پردازش كليه اطلاعات ورودي با (ISP)ها (3) :
Ispها ابر رايانههاي كوانتومي با سرعتي معادل 2 برابر رايانههاي شخصي (pc) (4) هستند. اين تراشههاي عظيم ديجيتالي كه بيشتر از 5 تاي آن در جهان موجود نيست وظيفه ارائه account و pass word براي هر كاربر برعهده دارند. اتصال هر كاربر به سايتهاي وب، سبب ميگردد تمامي اطلاعات موجود در رايانه، توسط رايانههاي كوانتومي كه تنها در آمريكا، اروپا و ژاپن وجود دارند، كپي، پردازش و دستهبندي گردد و اين بدان معناست كه كشورهاي داراي ابر رايانه پوشش جامعي از تمامي اطلاعات كاربرهاي خود دارند و اين گونهاست كه خطري بالقوه متوجه تمامي نهادهاي سياسي، امنيتي و بطور كلي اطلاعات محرمانه وجود دارد.
2ـ جهت دهي نظام اجتماعي و فرهنگي:
عدم محدوديت و نيز عدم كنترل وروديها، باعث ميگردد هر گروه و دستهاي با هويت و شناسهاي كه براي خود تعريف ميكند از اين فنآوري اينترنت براي تبليغ آراء و افكار خود استفاده نمايد. عدم انطباق فكري و فرهنگي و بعضاً تقابل و تضاد برخي از سايتهاي اينترنتي ميتواند باعث از هم گسيختگي فرهنگ جامعه گشته و با تبليغات فريبنده، شبهه افكنيها، ايجاد اغتشاش فكري، تشنج و تنشهاي سياسي، ترويج شايعات بياساس ومواردي از اين قبيل، تهاجمي تمام عيار را عليه شاكله نظامهاي سياسي و فرهنگي سبب شود.
3ـ كنكاش در سايتهاي جستجو:
سايتهاي جستجو را در حقيقت ميتوان بنگاههاي دنياي پر رمز و راز اينترنت تلقي كرد. اين سايتها كه ميلياردها آدرس را در ضمير خود پنهان دارند، مرجع مناسبي براي كاربران محسوب ميگردند. طراحي و جهتگيري اين سايتهاي جستجو، به سبكي است كه گونههايي از سايتهايي كه بعضاً در تقابل فكري با طراحان اين نرم افزار هستند، جستجو نميشوند و بر اين اساس بسياري از سايتهاي اسلامي، ديني و ضد صهيونيستي از چشم منتظر كاربران دور ميافتند و مهجور ميباشند و اين به نوبه خود سانسوري خبري در امپراطوري عظيم اينترنت، محسوب ميگردد. سايتهاي google،gooya، yahoo بر اين اساس عمل ميكنند.
4ـ خرابكاري، سرقت و جرم اينترنتي (Hake ):
با وجود كاربران حرفهاي و هكرها، هرگونه اطلاعاتي، در هر حوزهاي و با هر انسجامي با ضريب اطمينان بالا قابل حفظ كردن نيست؛ از طرفي با توجه به اين كه هنوز قوانين كشور ما، در زمينه جرايم اينترنتي موضع مشخصي را اعلام نكردهاست، به نظر ميرسد عرض اندام هكرها در جامعه، بيش از هر زمان ديگري باشد و هيچ تضميني جهت حفظ حريم شبكهها و سايتهاي رايانهاي وجود نخواهد داشت.
5ـ وادادگي اطلاعاتي :
تبادل نظر و تعامل فكري با دنياي شگرف اينترنت، در نگاه اول خارقالعاده، ستودني، شگفتآور و قابل دسترسي است، اما آنچه جاي تأمل و تدبر دارد عدم وجود اطلاعات علمي روز دنيا و از آن مهمتر، عدم كاربرد آنهاست؛ پژوهشگر كنجكاوي كه اينترنت را ميكاود، كمتر به اطلاعاتي دست مي يابد كه بتواند از آن كاركردي استخراج نمايد و آنچه را كه مييابد مربوط به بحث درباره مسائل كلي، ناكارآمد و تاريخ گذشتهاست. از سويي ديگر خود را ميان انبوهي از اطلاعات، مسائل پيچيده و چندين هزار فرمول و مطلب، در محاصره ميبيند كه اين خود باعث سردرگمي، سرخوردگي و وادادگي اطلاعاتي ميگردد.
6ـ چُت (5) و بحران روحي:
مطابق نظر سنجيها، اكثر كاربراني كه صبورانه منتظر ميمانند تا به تكنولوژي اينترنت متصل شوند، علاقه زيادي به چت كردن دارند واين خود زمينهساز چالشهاي مهمي براي كاربراست. دوست يابيهاي بيحاصلي كه برخي اوقات علاوه بر زمان مفيدي كه از كاربر ميگيرد، او را با بحرانهاي روحي مواجه ميسازد و باعث تحقير روحي و رواني او ميگردد. اعتماد به چند سطر تايپ، پذيرش وعدههاي فريبنده و واهي و… سرآغازي است براي شروع روابط مستمري كه در انتها، جز به تيرگي روحي و رواني نميانجامد .
و در نهايت، شبكه درهم تنيده و لايهلايهي اينترنت، جهان را شيفته و محسور خود نموده و راهي جز پذيرش و استفاده از آن را باقي نگذاشته است. سزاوار است با بررسي صحيح، حسابشده و موشكافانه اين انقلاب عظيم الكترونيكي و اطلاعاتي فرآيند كارآمدي و چگونگي آن تشريح گردد تا بر اساس آن شاهد آيندهاي پويا در اين عرصه باشيم.
منابع
1ـ brucetagnazini
2ـ Apple Computer سيستمهاي رايانهاي كه بصورت كامل توسط يك شركت آمريكايي مونتاژ ميگردند.
3ـ ISP : Internet Seruice Prouided
4ـPC = Personal Camputer ، كامپيوترهاي شخصي
5ـ Chat : مكالمه اينترنتي همزمان.
............................................................................
انتهاي پيام/
پنجشنبه 12 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]