محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827789651
در نشست اتاق بازرگاني مطرح شدبهار سخت صادرات ايران به روايت عسگراولادي
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: در نشست اتاق بازرگاني مطرح شدبهار سخت صادرات ايران به روايت عسگراولادي
عكس: دنياي اقتصاد.
در بيستمين نشست هيات نمايندگان اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران عنوان شد:
بهار سخت صادرات ايران در راه است
گروه بازرگاني- اگرچه تعداد حاضران در جلسه بيستمين نشست هيات نمايندگان اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران كمتر از انتظار بود و شماري از نمايندگان بخش خصوصي و دولتي در اين نشست شركت نداشتند ولي حضور محمد نهاونديان، رييس اتاق ايران به عنوان ميهمان ويژه اين جلسه و اعلام اخباري در خصوص تصويب تعويق يك ساله ماليات بر ارزش افزوده، از حاشيههاي اين نشست كاست و به متن آن افزود.
در اين نشست در خصوص تصويب يك فوريت لايحه هدفمندي يارانهها، بودجه سال 88، بحران مالي جهان و اثرات آن بر ايران و توقف رشد صادرات غيرنفتي سخن گفته شد و تنها عضو زن هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران در نطق پيش از دستور خود در خصوص راهكارهاي تقويت اقتصاد ايران در شرايط تحريم سخن گفت.
مجلس شتابزده عمل نكند
در آغاز اين نشست، «يحيي آل اسحاق» رييس اتاق تهران از وقوع حادثه غزه ابراز تاسف كرد و سپس به بررسي موضوع تصويب يك فوريت لايحه هدفمندي يارانهها به عنوان مهمترين موضوع روز پرداخت.
آل اسحاق در تشريح برنامههاي بيستمين نشست هيات نمايندگان گفت: در خريد و تجهيز ساختمان جديد، بهطور كامل شفافسازي صورت گرفته و تاكيد ما اين است كه همه اعضاي اتاق به طور كامل در جريان فرآيند انتقال به محل جديد قرار گيرند.
آل اسحاق با اشاره به تصويب يك فوريت لايحه هدفمندي يارانهها در مجلس گفت: سياستي با ابعاد هدفمندي يارانهها، بسيار بيشتر از آن چه تاكنون مطرح شده بر حوزههاي سياسي، اقتصادي و اجتماعي كشور تاثير مثبت و منفي دارد، بنا براين آن چه اهميت دارد اين است كه نمايندگان مجلس، به طور دقيق به ارزيابي اين سياست پرداخته و آثار مثبت و منفي آن را به دور از شعارهاي سياسي، مشخص كنند.
وي گفت: همه براين نكته تاكيد داريم كه در وهله اول دولتي بودن اقتصاد و پس از آن، نحوه توزيع يارانهها در زمره بزرگترين مشكلات كنوني اقتصاد ايران هستند، بنابراين زماني كه با چنين مشكلات فراگيري مواجه هستيم بايد تدبيري ملي در مورد آن بينديشيم.
رييس اتاق ايران گفت: اعتقاد همه كارشناسان و كارگزاران بر اين است كه يارانهها به سرانجام مشخصي برسد و با تكيه بر الگوهاي علمي و كارشناسي شده، بهترين راه انتخاب شود، اما نكتهاي كه در اين زمينه بايد به آن توجه داشته باشيم، اين است كه براي هدفمندي يارانهها نبايد دچار تعجيل شويم.
آل اسحاق با اشاره به اعلام رقم 600ميليارد دلاري توزيع يارانه سوخت در كشور گفت: اعلام اين رقم از سوي معاون اقتصادي وزير امور اقتصادي و دارايي نشان ميدهد كه در سالهاي گذشته، در اين حد و اندازه يارانه دود شده است درحالي كه اگر اين رقم به درستي مديريت ميشد، ميتوانستيم اقتصاد ايران را به بهترين شرايط تاريخ رهنمون سازيم.
وي افزود: هدفمندي يارانهها عواقب گوناگوني دارد ازجمله اين كه طبق پيشبيني بانك مركزي در بهترين حالت اين امكان وجود دارد كه تورم فعلي به سطح 35درصد افزايش پيدا كند بنابراين بايد ديد چنين ظرفيتي در جامعه وجود دارد؟
آل اسحاق گفت: در مورد سياستي سخن ميگوييم كه اجراي آن ضروري است، اما آثار فراگيري بر جامعه دارد كه بايد با مدلهاي مختلف، ابعاد آن را شناسايي كرده و براي كاهش تبعات منفي آن، برنامهريزي كنيم. وي افزود: تصميمگيري درمورد يارانهها بسيار حساس و پراهميت است و انتظار ما از مجلس اين است كه بدون شتابزدگي و با نگاهي همه جانبه به موضوع نگريسته شود. اين موضوع بارها در سطح اتاق ايران مطرح شده است كه ما آمادگي كامل براي مشاوره در اين موضوع را داريم. رييس اتاق تهران پس از آن كه نمايندگان مجلس را به پرهيز از شتابزدگي در بررسي لايحه هدفمندي يارانهها دعوت كرد، از نگراني بخش خصوصي در مورد آثار كاهش قيمت نفت و بحران جهاني اقتصاد سخن گفت و افزود: با توجه به افت قيمت نفت، بودجه سال آينده بيشتر از آن چه پيش بيني ميشد، دچار تاخير شده است درحالي كه قيمت جهاني نفت هم چنان در فراز و نشيب است و هيچ كس به درستي نميداند بودجه سال آينده چگونه بايد تنظيم و تدوين شود.
وي گفت: شواهد نشان ميدهد كه دخل و خرج فعلي كشور با توجه به قميت جهاني نفت، متناسب نيست يعني دچار كسري بودجه خواهيم شد.
آل اسحاق گفت: در اين شرايط توجه به بخش توليد، عدم تعطيلي پروژههاي عمراني و سرمايهگذاري و پرهيز از تمركز بر بخش خدمات بايد مورد توجه باشد.
وي افزود: نكته مهم اين است كه توليد در شرايط فعلي دچار آسيب جدي شده است و با توجه به شرايط ركود جهاني، نياز به برنامهريزي گسترده دارد. حداقل انتظار بخش خصوصي اين است كه دولت، همانند آن چه در همه كشورهاي دنيا در مواجهه با بحران مطرح شده است، براي خروج بخش توليد از بحران برنامهريزي كند.
رييس اتاق تهران گفت: درطول ماههاي گذشته بر تسهيلات بانكي قفلهاي كلاني زده شد و اكنون ركود جهاني هم قفل كلان تري بر توليد زده است و حداقل انتظار ما از دولت اين است كه بندهاي توليد و تجارت را در اين شرايط باز كند تا بخش خصوصي بتواند براي خروج از شرايط بحراني، تدابير لازم را اتخاذ كند.
وي افزود: براساس آن چه در جريان اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده مشاهده كرديم، مقامات اقتصادي كشور وعده بازنگري در زمان اجراي آن را دادند، اما ظاهرا هنوز اين وعده عملي نشده است به گونهاي كه نوعي سردرگمي در اقتصاد كشور به وجود آورده است.
تعويق يك ساله ماليات بر ارزش افزوده براي همه
اما در ادامه سخنان يحيي آل اسحاق، رييس اتاق ايران كه به عنوان ميهمان در اين نشست حاضر شده بود، نتيجه آخرين تلاشهاي چند روزه اخير خود را در خصوص تعويق يك ساله ماليات بر ارزش افزوده براي فعالان اقتصادي اعلام كرد.
محمد نهاونديان در آخرين نشست هيات نمايندگان اتاق ايران كه هفته گذشته برگزار شده بود به تمامي فعالان بخش خصوصي وعده داد تا با پيگيري مجدانه اين موضوع را پيش از موعد مهلت تسليم اظهارنامههاي مالياتي به نتيجه برساند.
رييس پارلمان بخش خصوصي كشور در اين نشست به تشريح آخرين نتايج به دست آمده در اين راستا پرداخت و گفت: در اين خصوص با وزراي اقتصاد و صنايع و نيز معاون اجرايي رييس جمهور به طور حضوري رايزني شد و نامهاي نيز خطاب به رييس جمهور نوشته شد.
وي گفت: به همين منظور به عنوان جلسه نهايي براي تصويب تعويق يك ساله ماليات جلسهاي در مجلس شوراي اسلامي تشكيل شده و ما منتظر پاسخ نهايي هستيم.نهاونديان افزود: تلاش ما بر اين است كه آغاز اجراي اين قانون از تاريخ اول آبان ماه سال 88 باشد.رييس اتاق ايران همچنين در خصوص بودجه سال 88گفت: با توجه به اينكه كاهش قيمت در بازارهاي صادراتي تقاضاي كل صادركنندگان را با مشكلات مضاعفي مواجه كرده در بودجهريزي حتما بايد از صادركنندگان حمايت جدي شود.وي نحوه اين حمايت را چنين عنوان كرد: بحث جايزه صادراتي در بودجهريزي بايد به همان شكل رديف بودجه سازمانهاي دولتي مطرح شود. چرا كه تنها اضافه كردن چند درصد به بودجه سال گذشته و در نظر گرفتن سنوات براي آن نميتواند پاسخگو باشد.
نهاونديان ادامه داد: شايسته اين است كه همه نمايندگان مربوطه در مجلس، دولت، اصناف و وزارت بازرگاني اين مساله را مورد پيگيري قرار دهند و به اين روش فعالان اقتصادي عزم عملياتي حمايت از صادرات را ببينند.
سوز شلاق بحران اقتصادي
اسدالله عسگراولادي، عضو شناخته شده هيات نمايندگان اتاق تهران كه طبق برنامه بايد نخستين نطق پيش از دستور را ايراد ميكرد، در سخناني خواستار توجه بيشتر به بحران اقتصادي شد.
اسدالله عسگراولادي گفت: آمارهاي تهيه شده از وضعيت صادرات 9 ماه گذشته نشان ميدهد كه برخلاف روند سالهاي پيشين، رشد صادرات متوقف شده و برخلاف جهشهاي صادراتي گذشته، در شرايط بحران كنوني جهان، روندي رو به سقوط را نيز در پيش گرفته است.
وي افزود: نشانههاي روشني از منفي شدن روند صادرات مشخص شده و فقط ميتوانيم دعا كنيم كه خداوند اين روند را متوقف كند، اما نبايد اين نكته را پوشيده نگه داشت كه بحران اقتصادي، گريبان صادرات كشور را هم گرفته است به گونهاي كه بسياري از صادركنندگان درگير عواقب اين بحران شدهاند.
عضو هيات نمايندگان اتاق تهران گفت: بسياري از صادركنندگان در فروش كالاها دچار مشكل شدهاند به گونهاي كه حتي كالاهاي فروخته شده آنها به دليل بحران مالي خريداران، تحويل گرفته نميشود يا اين كه در مقابل كالاهاي تحويل گرفته شده، پولي پرداخت نشده است.
وي افزود: اين موضوع صادركنندگان ما را با مشكلات زيادي مواجه كرده و پيشبيني من اين است كه بهار آينده، بهاري سخت براي صادرات ايران خواهد بود. همان گونه كه رييس اتاق تهران هم اشاره كرد، در اين گونه مواقع، انتظار از دولتها اين است كه به كمك بخش خصوصي بيايند و ما انتظار داريم كه دولت در هر شكل ممكن به صادركنندگان كمك كند.
عضو هيات نمايندگان اتاق تهران گفت: گمان ميكرديم كه خشكسالي را پشت سرگذاشتهايم، اما شواهد نشان ميدهد كه خشكسالي ادامه دارد، بنابراين از دولت ميخواهيم بوجهاي در اختيار مراجع مربوطه قرار دهد تا بتوانند به كشاورزان و صادركنندگان كه با مشكل بزرگ خشكسالي روبهرو هستند كمك كنند.
رييس كنفدراسيون صادرات كشور گفت: با توجه به شرايط كنوني ايجاد شده، توليد براي صادرات كه هدفي بزرگ عنوان شده است ديگر جايگاهي در اقتصاد كشور ندارد به اين دليل كه توليدكنندگان با مشكلات زيادي مواجه شدهاند و به همين دليل از روساي اتاقهاي ايران و تهران ميخواهيم براي حل بحران توليد و صادرات اتاق بحران تشكيل دهند.
وي گفت: از وزير بازرگاني هم ميخواهيم به اين موضوع توجه بيشتري نشان دهد به اين دليل كه سال آينده را سال سختي ميدانيم.
عضو هيات نمايندگان اتاق تهران با انتقاد از اين جمله كه اقتصاد ايران درگير بحران جهاني نميشود گفت: بدون تعارف درگير بحران جهاني اقتصاد شدهايم و سوز شلاق آن را روي شانههاي خود احساس ميكنيم پس تعارف را كنار بگذاريم و به فكر خروج از اين بحران باشيم.
وي گفت: فضا فضاي نااميدكنندهاي است، اما نبايد نااميد باشيم و بايد تلاش كنيم تا به بهترين شكل، بحران را تبديل به فرصت كنيم.
اسدالله عسگراولادي گفت: من به عنوان كسي كه سالها در اين عرصه خدمت كرده است، به ياد دارم كه اقتصاد ايران چهار يا پنج بحران ديگر را پشت سر گذاشته و هر گاه اين مساله، جدي گرفته شده و با همفكري و همانديشي براي حل آن اقدام كردهايم، با سربلندي از آن بيرون آمدهايم. وي افزود: هماكنون نيز چنين است و اگر تلاش كنيم و مساله را به خوبي دريابيم ميتوانيم راهكارهاي مناسب را نيز بيابيم و از بحران امروز نيز با سربلندي بيرون بياييم.
وي گفت: تجربه بحران جهاني سال 1929، پيش روي همه كشورها قرار دارد. اين بحران به گونهاي بود كه تنها در آمريكا، چهار هزار نفر خودكشي كردند، اما ديديم كه دنيا از آن بحران عبور كرد، بنابراين بايد به فكر تنظيم و تدوين سياستهايي باشيم كه اين بحران را براي ما به حداقل ممكن كاهش دهد.
وي افزود: به جاي بزرگ نمايي بحران ديگران به فكر حل بحران خود باشيم و به اين فكر كنيم كه عواقب آن را به حداقل ممكن كاهش دهيم.
وي با اشاره به حضور افراد با تجربه در هيات نمايندگان اتاق تهران گفت: اعضاي اتاق تهران بين 10 تا 50 سال تجربه دارند و شايد جمع تجربه اين تشكل، بيش از دو هزار سال باشد بنابراين از دولت ميخواهيم كه اين تجربيات مهم را كنار نگذارد و از تك تك فعالان بخش خصوصي براي همانديشي و همفكري استفاده لازم را ببرد.وي در ادامه سخنانش با اشاره به فضاي خاصي كه بر اقتصاد كشور حاكم شده است گفت: از روساي اتاقهاي ايران و تهران ميخواهم كه بر تعداد نشستهاي بخش خصوصي بيفزايند و همواره به فعالان بخش خصوصي اميد تزريق كنند.
وي با اشاره به دشواري كسب وكار در كشور گفت: چارهاي نداريم جز اين كه براي حل اين مشكل از كارآفرينان و متخصصان دعوت كنيم تا با حضور در اتاق و همفكري با نمايندگان و مسوولان دولتي در راستاي كاهش هرچه بيشتر دشواريهاي كسب وكار تلاش كنيم.
وي همچنين با اشاره به تدوين لايحه تجارت در دولت گفت: لايحه تهيه شده داراي 300صفحه و1028 ماده است كه در 400 ماده آن به بخش خصوصي اهانت شده است و من 220 مورد به آن ايراد گرفتهام و اميدوارم اين لايحه مورد بررسي همه همكاران قرار گيرد.
راهكارهاي گذار از بحران
سيده فاطمه مقيميهم در اين نشست با اشاره به اينكه اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران با بيش از دو هزار و پانصد عضو زن يكي از بزرگترين تشكلهاي كشور در امور مرتبط با زنان محسوب ميشود، اظهار كرد: اعضاي آن با فعاليت در بخشهاي مختلف اقتصادي از جمله صنايع غذايي، حمل و نقل، مواد نفتي و دارويي، محصولات شيميايي، محصولات كشاورزي، صنايع سنگين و مهندسي در عرصه اقتصادي ايفاي نقش ميكنند، بنابراين نقش شوراي بانوان بازرگان اين اتاق به منظور فعالسازي و توانمندسازي هرچه بيشتر زنان و نيز استفاده از راهكارها و نظرات آنها در راستاي توسعه اقتصادي كشور بسيار چشمگير است.
وي با اشاره به برگزاري سمينار تقويت اقتصاد ايران و روش برونرفت از تحريم اظهار كرد: با توجه به برهه زماني كه كشور ما در آن قرار دارد مساله تقويت اقتصاد كشور و راهكاري مقابله با تحريم اقتصادي از اهميت ويژهاي برخوردار است با نظر به اينكه فرآيند خصوصيسازي در كشور به عنوان اصليترين راهحل به منظور تقويت اقتصاد كشور مطرح است.
مقيمي گفت: از ديگر موارد مقابله با تحريم ميتوان به انجام معاملات با ارزهايي مثل ين ژاپن يا درهم امارات كه با ريسك كمتري مواجه است اشاره كرد؛ چراكه تحريم اقتصادي بيشتر از جانب آمريكا و بعضي كشورهاي اروپايي اعمال ميشود.
رييس شوراي بانوان بازرگان اتاق تهران گفت: گرايش به كشورهاي آسيايي نيز ميتواند به ايران اين مجال را بدهد كه اولا برنامهريزي براي استفاده از ظرفيت همكاري با كشورهاي شرقي و شمالي خود براي روزهاي سخت را در ذهن داشته باشد و ثانيا از پتانسيلهاي اين كشورها براي مقابله با تحريمها و تهديدات استفاده نمايد. اكنون استفاده از امكانات درياي خزر، آسياي مركزي و قفقاز ميتواند به عنوان مكمل يا بهدلايلي براي مجاري سنتي ارتباط ايران در خليجفارس و از طريق تركيه مدنظر باشد.
مقيمي گفت: تدوين قوانين پايدار براي صنعت كشور با مشاركت NGOهاي بخش خصوصي مانند اتاق بازرگاني، ايجاد تسهيلات بانكي و قوانين بانكي تسهيلكننده گردش صنعت، تقويت صادرات، تخصيص رقمي از بودجه كشور براي R&D، تنظيم بازار داخلي و حذف واسطههاي متعدد، حذف يارانهها، تضمين امنيت سرمايهگذاري، جلوگيري از مهاجرت بيرويه روستاييان به شهرها، خريد و انتقال صنايع مادر و تكنولوژيهاي روز مورد نياز و كارخانههاي وابسته به آن به كشور به جاي محصولات تمام شده و عبور از مرحله مونتاژ به مرحله توليد و خودكفايي از جمله راهكارهاي تقويت اقتصاد كشور است.
وقت را از دست ندهيم
علي شمس اردكاني هم در بيستمين نشست هيات نمايندگان اتاق تهران گفت: لايحه هدفمند كردن يارانهها با فوريت در مجلس بررسي ميشود پس اتاق نيز نبايد وقت را از دست ندهد و با جديت و سرعت تمام به بررسي آن بپردازد.
وي افزود: انرژي بايد همواره به سرمايه تبديل شود و چنانچه اين اتفاق نيفتد سرمايه از دست رفته است اما متاسفانه در كشور ما اين مشكل وجود داشته ما به جاي تبديل انرژي به سرمايه فقط آن را مصرف كردهايم.
وي گفت: براي رسيدن به جايگاه اقتصاد اول منطقه كه هدف سند چشمانداز است نياز به تجميع سرمايه داريم پس تا آنجا كه ميشود سرمايههاي حاصله از انرژي را به بخش توليد ببريم. وي افزود: پيشنهاد ميكنم 50درصد بودجه را به بخش توليد و سرمايهگذاري اختصاص دهيم و مابقي به جبران نقدينگي، كمك به تجهيز پالايشگاهها، آموزش و تقويت نيروي انساني و هزينههاي دولت اختصاص داده شود. همچنين انرژي گاز را نيز ميتوانيم به ارزش افزوده تبديل و به كمك آن فرصتهاي شغلي جديد ايجاد كنيم.
ماده 7 اصلاح شود
پس از آن محسن بهرامي، رييس كميسيون تجارت اتاق تهران، به تشريح آخرين وضعيت اصلاح و تهيه پيشنويس قانون مقررات صادرات و واردات از سوي اين كميسيون پرداخت. وي با بيان تكتك موارد پيشنهادي اتاق تهران براي اصلاح اين قانون مهمترين مورد اصلاحي را تغيير ماده 7 دانست و اصلاح آن را موجب شفافتر شدن آمار صادراتي عنوان كرد. بهرامي همچنين پيشنهاد اصلي ديگري كه در اين متن پيشنهادي آمده است را تاكيد بر صدور كارت بازرگاني صرفا از سوي اتاق تهران بيان كرد و گفت: پيشنهاد اصلي مطرح شده اين است كه صحن اجراي عمليات بازرگاني كماكان به عهده اتاق بازرگاني باشد. محمدصادق مفتح،معاون وزير بازرگاني و عضو دولتي هيات نمايندگان اتاق تهران نيز گفت: براي كمك به توليد و صنعت بايد تشكلها را محور قرار داد بايد سياست ضدانحصار و تشكل محوري را در پيش گيريم و به اين ترتيب بازار را ساماندهي و كنترل كنيم.
از آقاي غضنفري متشكريم
فرهاد فزوني نيز گفت: از آقاي غضنفري متشكريم كه به اتاق متذكر شد كه با حرف نميتوان كاري از پيش برد و نياز به زيرساختسازي است اما از ايشان ميخواهيم اين پيشنهاد را به دولت نيز بدهند و دولت نيز به زيرساختها بپردازد.وي افزود: بانك مركزي نيز كاهش سطح قيمتها را كه ناشي از مسائل جهاني است به تمهيدات بانك نسبت ندهد چرا كه اين امر كاملا بديهي است.فزوني گفت: دولت از پايين آمدن قيمت مسكن و مصالح آن زياد خوشحال نباشد چرا كه چنانچه اين رويه ادامه يابد فعالان اين صنعت نيز از فعاليت دست خواهند كشيد و دوباره با بحران مسكن مواجه خواهيم شد.
لايحه تورمآور، آلودگي بيماريزا
پدرام سلطاني نيز گفت: با خوشبيني نميتوان مشكلات اقتصادي را برطرف كرد بنابراين لايحه هدفمند كردن يارانهها نه تنها به اقتصاد كمك نميكند بلكه تورم را نيز بالا خواهد برد.
وي گفت: با شرايط كسري بودجه كه هماكنون با آن مواجهيم نميتوان انتظار داشت كه بتوان به صادرات كمك چنداني كرد. پس بايد به دنبال راهكار ديگري باشيم و با ايجاد تعادل و تعامل ميان صادرات و واردات بر اين مشكل فائق آييم.عضو هيات نمايندگان اتاق تهران گفت: آلودگي شهر نيز مشكل ديگري است كه نه تنها به بهداشت و سلامت بلكه به اقتصاد ما نيز لطمه وارد خواهد كرد بنابراين بايد درباره آن نيز فكري كرد.وي با انتقاد از محدود كردن فضاي كسب و كار توسط برخي نهادهاي دولتي گفت: جلوي كار شركتهاي كامپيوتري را نيز نگيرند چرا كه اشتغالزا بوده و خدمات زيادي را ارائه ميدهند همچنين جلوي انحصارگري را ميگيرند و به بخش خصوصي فرصت داده ميشود همچنين به اين ترتيب ميتوان به مخابرات نيز در ارائه خدماتش كمك كرد.
زنگ خطر براي معادن
حميدي اناركي نيز در اين نشست گفت: تمام تلاشها بر آن بود كه به بخش صنعت و توليد كمك شود اما طرح منابع طبيعي و آبخيزداري چنانچه به تصويب برسد زنگ خطر بزرگي براي معادن و اكتشافات كشاورزي ما خواهد بود پس قبل از اينكه اين قانون تصويب شود به دقت آن را بررسي كنيد.
رونق از حمل و نقل رفت
اما ميرمحمدصادقي، عضو دولتي هيات نمايندگان اتاق تهران، گفت: با توجه به بحران به وجود آمده طبيعي است كه عمليات حمل و نقل نيز رونق خود را از دست داده باشد. كشتيراني جمهوري اسلامي ايران نيز هماكنون با مشكل مواجه است اما مشكل بزرگتر اين است كه تجار ما نيز به جاي استفاده از وسايل نقليه ملي از وسايل نقليه بينالمللي استفاده ميكنند و به اين ترتيب صدمات بيشتري را به اين صنعت وارد ميكنند. به طوري كه هماكنون 60 تا70 درصد از حمل و نقل ما توسط شركتهاي بينالمللي صورت ميگيرد. در اين شرايط ما بايد به هم كمك كنيم تا از بحران خارج شويم پس از همه تجار ميخواهم كه به اين مساله نيز توجه كنند و ما را در اين عرصه ياري نمايند.
داروهاي صادراتي بلوكه شده
و سرانجام ايرج حسابي نيز گفت: صادركنندگان داروهاي گياهي به درخواست دولت هزينهها و تلاشهاي زيادي را متقبل شدهاند تا به توليد اين گياهان بپردازند و اكنون كه تلاشهايشان به بار نشسته است به رتبه اول در توليد گياهان دارويي رسيدهاند و كالايشان براي صادرات آماده است دولت اين كالاها را در گمرك بلوكه كرده و مانع از صادراتشان ميشود لطفا به اين مساله نيز رسيدگي شود.سيد حميد حسيني ـ عضو هيات نمايندگان اتاق تهران ـ هم با اشاره به برگزاري همايش سالانه صادركنندگان فرآوردههاي نفتي در سي ام دي ماه سال جاري از نحوه تعيين قيمت فرآوردههاي نفتي در طرح تحول و نيز تعيين قيمت برق انتقاد كرد و گفت: اگر در كنار اصلاح قيمتها رقابتي شدن محيط كسب و كار و آزادسازي توجه نشود دامنه مشكلات اقتصادي گسترش مييابد.
پيش نويس موانع كسب و كار
در ادامه اين نشست پيش نويس شناسايي موانع كسب و كار در ايران هم بين اعضاي اتاق توزيع شد. در اين پيش نويس آمده است كه ايران در ميان 181 كشور جهان و در مقايسه 10 شاخص موثر در كسب و كار شامل شروع كسب و كار، اخذ مجوزها براي ساخت يك انبار تجاري با استاندارد معين، استخدام كارمندان ـ كارگران، ثبت اموال شركتها، اخذ اعتبارات اجرايي همچون قدرت حقوق قانوني، دقت اطلاعات اعتباري و ميزان پوشش اطلاعات مالي افراد حقيقي و حقوقي از سوي بخش دولتي، همچنين حمايت قضايي از سرمايهگذاران با تاكيد بر حفظ حقوق سهامداران جزء، پرداخت ماليات تجارت فرامرزي شامل اجزاي تعداد اسناد براي صادرات، تعداد امضا، تعداد روز صادرات، تعداد اسناد، امضا و روز براي واردات، لازم الاجرا شدن قرارداد يا كارايي دادگاه در حل و فصل اختلافات تجاري و تعطيل كردن كسب و كار با تاكيد بر ورشكستگي ايران در رتبه 142 قرار گرفته است. پس از پايان يافتن بيستمين نشست هيات نمايندگان تهران، اعضا براي بازديد ساختمان جديد اتاق تهران كه اخيرا خريداري شده است عازم خيابان خالد اسلامبولي شدند.
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]
-
گوناگون
پربازدیدترینها