محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829204029
فارس گزارش ميدهد؛10 واقعه مهم ادبي 2008
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهد؛10 واقعه مهم ادبي 2008
خبرگزاري فارس: درگذشت «محمود درويش»، «سولژنيتسين»، «آرتور سيكلارك»، انتشار كتاب تازه «جيمز باند»، اهداي نوبل ادبيات به «لوكلزيو» و اهداي «گنكور» به «عتيق رحيمي» از مهمترين وقايع ادبي سال 2008 هستند.
* اهداي نوبل ادبيات به «ژان ماري گوستاو لوكلزيو»
«ژان ماري گوستاو لوكلزيو» نويسنده 67 ساله فرانسوي پس از بيست و دو سال كشور فرانسه را باري ديگر به صحنه نوبل ادبيات كشاند. «لوكلزيو» در حالي معروفترين و گرانترين جايزه ادبي سال را از آن خود كرد كه منتقدان آمريكايي و اروپايي دم از «مرگ فرهنگ و ادبيات فرانسه» ميزدند. «لوكلزيو» هنگام اعلام برنده نهايي نوبل در منزل خود در شهر پاريس به سر ميبرده و مشغول خواندن رمان «ديكتاتور غمها» نوشته «استيگ داگرمن» نويسنده سوئدي بوده و خبر را از زبان همسرش شنيد. آكادمي «لوكلزيو» را «نويسنده سبكهاي جديد، ماجراجوييهاي شاعرانه، اشتياق و كشش جسماني و كاشف بشريت در وانفساي تمدن حكمفرما» توصيف كرد و او را به خاطر نوشتن رمان «بيابان» ستود.
به اعتقاد منتقدان ادبي جهان آكادمي نوبل هر ساله با اعلام برنده نهايي خود موجب شگفتي جهانيان ميشود و امسال نيز اهداي نوبل به «لوكلزيو» از اين جهت همهگان را شگفتزده كرده كه اين نويسنده پرآوازه فرانسوي هيچ فعاليت سياسي و غيرادبي آشكاري در كارنامه چهل و پنج ساله نويسندگي خود ندارد. اهداي نوبل ادبيات به «لوكلزيو» بازتابهاي گستردهاي در ميان رسانههاي ادبي جهان داشت اما آمريكاييها به خاطر اظهارات «هاروس اينگدال» دبير آكادمي نوبل مبني بر وضعيت بد امروز ادبيات آمريكا، از پوشش خبري اين واقعه سر باز زدند و سطحي به آن پرداختند.
* درگذشت «محمود درويش» شاعر مبارز فلسطيني
درگذشت «محمود درويش» شاعر مبارز فلسطيني كه از شهرت جهاني خوبي برخوردار بود در تمام رسانههاي مهم ادبي جهان بازتاب گستردهاي داشت. درگذشت وي همچنين فلسطينيان را به سه روز عزاي عمومي كشاند و رئيسدولت خودگردان و ديگر دولتمردان اين كشور را به اداي احترام به وي واداشت. «محمود درويش» كه براي انجام عمل قلب در بيمارستان هوستون تگزاس آمريكا تحت مراقبتهاي پزشكي بود پس از عمل قلب دچار حمله قلبي شد و چشم از جهان فروبست. «درويش» در حالي جهان را ترك گفت كه ساعتي پيش از عمل خود شعري به نام «مرگي كه شكستش دادم!» را در بستر بيماري سروده بود.
«محمود درويش» سالها عليه جنايات رژيم صهيونيستي در فلسطين شعر سرود و به همين خاطر مجبور به ترك وطن شد. «درويش» آنقدر در جهان از محبوبيت خوبي برخوردار بود كه رسانههاي آمريكايي نيز دربارهاش نوشتند: «محمود درويش نمادي از مشكلات فلسطين اشغالي است و به همين خاطر موضوعاتي چون تبعيد و مبارزه جايگاه خاصي در اشعارش دارد. وي در سال 1988 به طور نمادين بيانيه آزادي فلسطين را سرود.» «محمود عباس» رئيس دولت خودگردان فلسطين نيز درگذشت اين شاعر فلسطيني را اين طور توصيف كرد: «مرگ وي جاي خالياي در فرهنگ، سياست و زندگي ملي كشور فلسطين است. كلمات قادر به ابراز ناراحتي قلبي ما از درگذشت وي نيستند.»
* درگذشت «سولژنيتسين» نويسنده تبعيدي روسيه
«الكساندر سولژنيتسين» به «تولستوي زمان حال» ادبيات معاصر كشور روسيه لقب داشت و عمده شهرت خود را مديون دو كتاب «مجمعالجزاير گولاك» و «يك روز از زندگي ايواندنيسويچ» بود. وي از مخالفان سرسخت رژيم كمونيستي شوروي سابق بود و به همين خاطر سالهاي زيادي از زندگي خود را نيز در تبعيد گذراند.با توجه به اينكه «سولژنيتسين» همانند ميليونها تن ديگر از هموطنانش، سالهاي بسياري از عمرش را در زندانهاي شوروي گذارند و همين مساله دستمايه نگارش بسياري از داستانهايش قرار گرفت.
حضور چهرههاي سياسي كشور روسيه از جمله «ديميتري مددوف» رئيسجمهور اين كشور در مراسم تدفين «سولژنيتسين» درگذشت وي را از اهميت زيادي در رسانههاي جهان برخوردار كرد. «سولژنيتسين» به خاطر سالها سختي و همچنين نگارش رمانهاي «مجمعالجزاير گولاگ» و «يكي از روزهاي زندگي ايوان دنيسوويچ» در سال 1970 جايزه ادبي نوبل گرفت. وي در سال 1974 از شوروي سابق اخراج شد تا آنكه «ميخائيل گورباچوف» آخرين رهبر كمونيست روسيه در سال 1990 بار ديگر او را شهروند روسيه كرد. پس از درگذشت «سولژنيتسين» تا به امروز مهمترين خيابان روسيه به نام وي شده و به تازگي نيز سايتي درباره زندگي و آثار وي تأسيس شده است.
* درگذشت «آرتور سي كلارك» خالق «اوديسه فضايي»
درگذشت «آرتور سي كلارك» استاد داستانهاي «علمي تخيلي» جهان كه بيشتر براي رمان «2001: اوديسه فضايي» در ميان علاقهمندان كتاب و ادبيات شهرت داشت در آخرين روزهاي پاياني سال 1386 بازتاب زيادي در ايران نداشت اما از مهمترين وقايع ادبي سال 2008 به حساب ميآيد. «كلارك» به علت ناتواني جسمي از دههي 60 بر روي ويلچر بود و در نهايت نيز بر اثر عارضه تنفسي درگذشت. وي با وجودي كه داستاننويسي را از جواني شروع كرده بود اما اولين بار در سال 1968 بود كه با داستان كوتاه «نگهبان» به شهرت رسيد.
ساخت فيلم «2001: اوديسه فضايي» ساخته «استنلي كوبريك» بر اساس رمان «كلارك» نيز وي را به يكي از اساتيد ژانر «علمي تخيلي» در دنيا تبديل كرد. «كلارك» پيش از اين رمان نيز در كتابهاي ديگر به پيشرفتهاي تكنولوژيكي بشر اشاراتي كرده بود كه در ابتدا مورد توجه كارشناسان قرار نگرفت اما بعدها توجه همگان را به خود جلب كرد. وي همچنين به خاطر رمان «اوديسه فضايي» به عضويت افتخاري سازمان هوافضاي آمريكا ناسا در آمد اما وي بيشتر از هر كاري نويسندگي را ميپسنديد. رمان «آخرين تئوري» نيز آخرين كتاب «كلارك» است كه پس از مرگ وي راهي بازار كتاب آمريكا شد.
* اهداي «بوكر ادبي» به «آراويند آديگا» نويسنده هندي
جايزه سالانه «بوكر ادبي» به «آراويند آديگا» نويسنده سي و سه ساله هندي رمان «ببر سفيد» تعلق گرفت. آديگا در حالي اين جايزه معتبر اروپايي را از آن خود كرد كه تازه پا به عرصه نويسندگي گذاشته بود و «ببر سفيد» نخستين رمانش به حساب ميآمد. آديگا همچنين سومين نويسندهي تاريخ بوكر است كه بهخاطر نخستين رمانش اين جايزه معتبر را برده است.
«آراويند آديگا» 23 اكتبر سال 1974 در «ماداراس» هند بهدنيا آمده اما در كشور استراليا بزرگ شده و در دانشگاه كلمبيا و سپس در دانشگاه آكسفورد تحصيل كرده است. وي نويسندگي را با روزنامهنگاري براي چندين و چند نشريه از جمله «تايم» شروع كرد. رمان «ببر سفيد» داستان پسري به نام «بالرام هالواي» است كه پدرش سالها در كشور هند كالسكهكش بوده است. «بالرام» اما در زندگي خود تصميم گرفت تا شغل پدر را ادامه ندهد و پيشرفت كند و چايفروش قهاري شود اما در اين راه به دغلبازي و دروغگويي ميافتد و منافع خانوادهاش را فداي منافع شخصي خود ميكند.
* اهداي «گنكور» به «عتيق رحيمي» نويسنده افغاني
«عتيق رحيمي» نويسنده رمان «سنگ صبور» نخستين برنده افغاني معتبرترين جايزه ادبي كشور فرانسه «گنكور» است. «رحيمي» نويسنده چهل و شش ساله افغاني توانست با دريافت اين جايزه نامش را در كنار بزرگاني همچون مارسل پروست، سيمون دو بووار، رومن گاري و مارگريت دوراس در ليست برندگان تاريخ صد و پنج سالهي جايزه گنكور قرار دهد.عتيق رحيمي نويسنده و كارگردان متولد سال 1962 در شهر كابل پايتخت افغانستان است. عتيق رحيمي در نوجواني به دبيرستان فرانسويزبانان شهر كابل رفته است. وي در سال 1973 و همزمان با كودتاي افغانستان و دستگيري پدر و عمويش به نويسندگي روي آورد و شروع به نوشتن كرد.
پس از آزادي پدر رحيمي از زندان، خانواده وي به قصد مهاجرت به هند وطن خود را ترك گفتند اما عتيق رحيمي تا پس از كودتا موفق نشد به آنها بپيوندد. وي در اين زمان در معدني در افغانستان كار ميكرد و سپس بعدها در سال 2000 با الهام از اين دوره از زندگي خود نخستين رمان خود را به زبان فارسي به نام «خاك و خاكستر» منتشر كرد. رحيمي در سال 1984 و با ناآرام شدن فضاي سياسي كشورش به پاكستان رفت و سپس عازم فرانسه شد و پناهندگي سياسي گرفت و در دانشگاه سوربن پاريس مشغول به تحصيل شد. رحيمي در نهايت در اين دانشگاه از رشته علوم ارتباطات راديويي دكترا گرفت. «سنگ صبور» نخستين رمان «عتيق رحيمي» به زبان فرانسه است.
* اهداي جايزه بخش ادبي «پرنس استرياس» اسپانيا به «مارگارت آتوود»
«مارگارت آتوود» نويسنده كانادايي برنده بخش ادبي جايزه پنجاه هزار يورويي «پرنس استرياس» سال 2008 اسپانيا شد. «پرنس استرياس» نيز در پس از «نوبل»، «بوكر» و «گنكور» از معتبرترين جوايز ادبي دنياست. «آتوود» در حالي اين جايزه را از آن خود كرد كه به گمان منتقدان ادبي دنيا «هاروكي موراكامي» ژاپني شانس بيشتري براي دريافت اين جايزه داشت. هيئت داوران اين جايزه «آتوود» را شايستهي تقدير براي «يك عمر تلاش بينظير ادبي» دانستند و او را نويسندهاي معرفي كردند كه سالها در راستاني «دفاع از حقوق زنان» تلاش و با «بيعدالتيهاي اجتماعي» مبارزه كرده است. «مارگارت آتوود» پيش از اين جوايز «بوكر» سال 2000 و جايزهي ادبي «آرتور سي.كلارك» را از آن خود كرده بود و جداي نويسندگي و روزنامهنگاري سالها فعاليتها فمينيستي داشته است. «آتوود» در اُتاواي كانادا بدنيا آمده و ساليان كودكي را در كبك گذرانده است. وي از شش سالگي به نويسندگي علاقه نشان داد و در نهايت نيز در دانشگاه تورنتو هنر خواند. از «مارگارت آتوود» تا به حال رمانهاي چون «قصه كُلفَت» و «اوريكس و كريك» ترجمهي سهيل سمي، «عروس فريبكار» و «آدمكش كور» ترجمهي شهين آسايش و «گريس ديگر» ترجمه جلال بايرام به فارسي منتشر شدهاند.
«مارگارت آتوود» پيش از اين جوايز «بوكر» سال 2000 و جايزهي ادبي «آرتور سي.كلارك» را از آن خود كرده بود و جداي نويسندگي و روزنامهنگاري سالها فعاليتها فمينيستي داشته است. «آتوود» در اُتاواي كانادا بدنيا آمده و ساليان كودكي را در كبك گذرانده است. وي از شش سالگي به نويسندگي علاقه نشان داد و در نهايت نيز در دانشگاه تورنتو هنر خواند. از «مارگارت آتوود» تا به حال رمانهاي چون «قصه كُلفَت» و «اوريكس و كريك» ترجمهي سهيل سمي، «عروس فريبكار» و «آدمكش كور» ترجمهي شهين آسايش و «گريس ديگر» ترجمهي جلال بايرام به فارسي منتشر شدهاند.
* اهداي جايزه «ايمپك دوبلين» به «راوي هيج»
«راوي هيج» نويسنده چهل و چهار ساله لبناني برنده «جايزه ادبي ايمپك دوبلين»سال 2008 است. اين جايزه صد هزار پوندي گرانترين جايزه كتاب در سراسر جهان به حساب ميآيد و «راوي هيج» كه زبان انگليسي زبان سوم اوست، موفق شد در رقابت با «فيليپ راث»، «توماس پينچون» و «مارگارت آتوود» اين جايزه را از آن خود كند. «هيج» نويسنده تازهكاري است و اين جايزه به خاطر رمان «بازي دو نيرو» به او تعلق گرفته است. اين كتاب جنگ داخلي لبنان در سالهاي 1980 را نشان ميدهد و عنوان كتاب اشاره به بازي قماري دارد كه در يكي از درامهاي مشهور ويتنام به كار رفته است.
«راوي هيج» متولد بيروت است و در لبنان و قبرس بزرگ شده. در سال 1982 به «نيويورك» مهاجرت كرده و در رشته عكسبرداري تحصيل كرده است. وي سپس در سال 1991 ساكن «مونترال» كانادا شده و در كالج «داوسون» هنر خوانده است. «هيج» در اين مدت، چند وقتي را در موزههاي كانادايي كار كرده است. «هيج» وقتي هجده سالش بوده، تازه شروع به يادگيري زبان انگليسي كرده و زندگي در نيويورك و كانادا او را در يادگيري بيش از پيش انگليسي كمك كرده است.
* درگذشت «هارولد پينتر» نمايشنامهنويس انگليسي برنده نوبل ادبيات
«هارولد پينتر» نمايشنامهنويس و شاعر انگليسي برنده نوبل ادبيات در حالي در آخرين روزهاي سال 2008 چشم از جهان فرو بست كه ميليونها نفر از شيفتگانش در سراسر جهان كريسمس را جشن گرفتند. «هارولد پينتر» كه سالها از سرطان رنج ميبرد، در هفتاد و هشت سالگي به آرامش رسيد. «هارولد پينتر» هر چند به جز نمايشنامهنويسي در حوزههاي ديگر هنري از جمله شاعري، فيلمنامهنويسي، بازيگري و كارگرداني و حتي سياست شهرت داشت اما بيشتر از هر چيزي از تأثيرگذارترين چهرههاي تئاتر امروز دنيا به حساب ميآمد.
«پينتر» 10 اكتبر سال 1930 در خانوادهاي يهودي در شهر لندن بهدنيا آمد. از جواني به بازيگري علاقه نشان داد و در سال 1951 بود كه نخستين نمايشش را به نام «اتاق» منتشر كرد. «هارولد پينتر» از همان جواني كتابخواني حرفهاي بود و در جواني تمامي آثار «داستايفسكي»، «جورج اليوت»، «ويرجينيا وولف» و «ارنست همينگوي» را مطالعه كرد. وي سپس به عضويت حلقهي دوستان تاثيرگذار و بانفوذي درآمد كه بعدها در شكلگيري جريانات ادبي و هنري انگلستان نقش بهسزايي ايفا كردند.
* انتشار مجموعه «داستانهاي بيدل شاعر» نوشتهي «جيكي رولينگ»
«جيكي رولينگ» خالق مجموعه رمانهاي «هري پاتر» با انتشار مجموعه «داستانهاي بيدل شاعر» به بچههاي بيسرپرست جهان هديه كريسمس داد. اين نويسنده خوشاقبال انگليسي تمام عوايد حاصل از فروش اين كتاب خود را كه پرفروشترين كتاب سال 2008 نيز به حساب ميآيد به امور خيريه اختصاص داد. «داستانهاي بيدل شاعر» با فروش دو نسخه در هر دقيقه ركورد تازهاي در تاريخ ادبيات جهان ثبت كرد.
داستانهاي بيدل شاعر» نخستين كتابي است كه «جيكي رولينگ» پس از خداحافظي با هري پاتر در هفتمين جلد آن، منتشر ميكند. منتقدان ادبي دنيا فروش خوبي را براي اين كتاب پيشبيني ميكنند و آن را بهعنوان پرفروشترين كتاب كريسمس در جهان ميدانند. «داستانهاي بيدل شاعر» پيش از اين در هفتمين جلد هري پاتر به آن اشاره شده بود و مجموعهاي از پنج داستان افسانهاي است. «داستانهاي بيدل شاعر» در نخستين چاپ خود هفت و نيم ميليون نسخه منتشر شده و به ده زبان از جمله فرانسوي، آلماني، چيني و ژاپني ترجمه شده است. مجموعههاي «هري پاتر» بيش از 400 ميليون نسخه در سراسر جهان فروش كرد و پس از كتاب انجيل بهعنوان پرفروشترين كتاب تاريخ جهان شناخته شد. «جيكي رولينگ» نيز با ثروت 560 ميليون پوندي كه از فروش هري پاتر به دست آورده از «اليزابت دوم» ملكه انگلستان نيز ثروتمندتر است و جزو 10 ثروتمند برتر جهان جاي دارد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]
-
گوناگون
پربازدیدترینها