واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سيدمحمد خاتمي: ـ برمصلحت جامعه تاكيد ميكنيم ـ چه كسي ميگويد بايد در مقابل دشمن كوتاه آمد؟ ـ مااصولگراييم ومعتقديم امام خميني(ره) نيز بزرگترين اصولگرا بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
رييس بنياد باران گفت: مصلحت اين است كه مردم راهي را انتخاب كنند كه اين مملكت به لحاظ اقتصادي،سياسي،علمي و بينالمللي جايگاه بالاتري داشته باشند.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) حجتالاسلام و المسلمين سيدمحمد خاتمي در ديدار با اقشار مختلف استانهاي خراسان شمالي، جنوبي و رضوي با اشاره به فرارسيدن ماه محرم گفت: ماه محرم در تاريخ و در سرنوشت جوامع اسلامي و به خصوص ايران جايگاه والايي دارد و حضرت ابا عبدالله الحسين(ع) هدفش از قيام را اصلاح در امت جدش معرفي ميكند.
وي تصريح كرد: اصلاحات ما هم اين افتخار را دارد كه به اباعبدالله(ع) تاسي دارد و در جهتي حركت ميكند كه صاحب جامعهاي شويم كه در آن معنويت، اخلاق و عدالت حكومت كند و در آن انسان داراي حرمت باشد.
وي با تاكيد بر اينكه " امام حسين(ع) در ايجاد انگيزه و تقويت اراده مردم براي رسيدن به هدفي كه داشتند موثر بوده است" اظهار كرد: مقاطع بلند در اصلاحات ما از مشروطيت تا انقلاب اسلامي، در بسياري از موارد متاثر از عاشورا بوده است.
رييس موسسه بينالمللي گفتوگوي فرهنگها و تمدنها ابراز اميدواري كرد: خداوند اين لطف را به ما بكند كه بهتر و بيشتر اباعبدالله الحسين(ع) و اهداف او را بشناسيم و در مسيري كه انتخاب كردهايم، به خصوص اصلاحات ثابتقدم باشيم.
وي با اشاره به فجايع غزه گفت: انسان در نگاهي به اين فجايع، به انسان و مظلوميت انسان فكر ميكند كه چگونه در دنيايي كه مدار و مدعاي تمدن غالب آن انسانمداري است، مظلوم واقع ميشود.
وي تصريح كرد:متاسفانه در دنيايي كه دم از حقوق بشر ميزنند، در عمل ميبينيم كه چگونه انسان مورد تجاوز قرار ميگيرد و چگونه از ظلم و جور حمايت و قطعهاي از سرزمين خدا با اين همه جنايت و ظلم بزرگ روبهرو ميشود.
خاتمي با بيان اينكه " قدرتهاي بزرگ همواره پشت جنايتكاران را ميگيرند و مجامع بينالمللي نيز حساسيت لازم را ندارند" افزود: به عنوان نمونه شما مقايسه كنيد عكسالعملي كه سازمان ملل و شوراي امنيت نسبت به اين قضيه نشان ميدهد با قضاياي كوچك ديگري كه رخ ميدهد!
وي ادامه داد: اينكه امروز، صدها انسان با وحشيانهترين وضع، مثل برگ خزان به زمين ميريزند و ملت مظلومي كه صاحبخانه نيز هست، مورد تهاجم قرار ميگيرد، خود نشانهاي است كه جهان نياز به اصلاحات دارد و اصلاحات امري جهاني است كه نگاهش به نجات انسان و حرمت انسان است.
رييس جمهور سابق كشورمان با بيان اينكه " ما معتقديم به اسلام هم ستم شده است" ادامه داد: برداشتها و گرايشهايي از اسلام وجود دارد؛ گاهي از اسلام ابزاري ساخته شده براي توجيه نوعي زندگي كه هيچ مناسبتي با اهداف پيامبران و حرمتي كه خداي هستي براي انسان قائل است ندارد و متاسفانه اين برداشتها و گرايشها سبب ميشود از اسلامي كه همه توجه آن به اعتلاي زندگي انسان و كرامت ذاتي انسان است، بهانهاي بسازند براي حمله به اسلام و مسلمانان.
وي تاكيد كرد: بايد فرياد اصلاحات را چه در داخل، چه در خارج و چه در عرصه جهاني در برابر وضعيتي كه جهان به آن مبتلا شده بلند كنيم و به آن سمت گام برداريم و مطمئنا وجدانهاي بيداري نيز در دنيا هستند كه به اين ندا گوش ميدهند.
وي ادامه داد: امروز وظيفه ماست كه سعي كنيم معيارهاي واقعي اصلاحات نه تنها در ايران محقق شود، بلكه از اسلامي دفاع كنيم كه براي انسان حق و حرمت قائل است، ظلم و تبعيض نميپذيرد و حاكميت انسان را با هر گرايش و بينشي بر سرنوشت خود به رسميت ميشناسد.
خاتمي با اشاره به اصل 56 قانون اساسي كه از آن به عنوان اصل طلايي قانون اساسي ياد كرد، گفت: در اين اصل آمده است كه حاكميت مطلق بر همه هستي و عالم از آن خداست و اوست كه انسان را بر سرنوشت اجتماعي خود حاكم گردانيده است.
وي همچنين اظهار كرد: اگر ميگوييم مردمسالاري، مصداق مهم و لازمه مردمسالاري حاكميت مردم بر سرنوشت خودشان است. اگر ميگوييم با استبداد مخالفيم براي اين است كه بر خلاف اصلي است كه در انقلاب ما بوده و اصلاحات هم بر آن تكيه ميكند و بايد در اين مسير حركت كنيم.
وي به تعريف صحيح از اصولگرايي و تعابير نادرستي كه از اصولگرايي ميشود اشاره كرد و افزود: اگر اصولگرايي طوري تعريف شود كه توام با عقبماندگي و تبعيض و قيموميت يك گروه و يك سليقه بر همه مردم باشد، انحراف از اصول و اصولگرايي است.
رييسجمهور سابق كشورمان تصريح كرد: اصول دين مورد توجه همه بوده و هست و بايد سعي كرد توحيد،معاد و نبوت در جامعه جا بيفتد ولي وقتي ميگوييم اصول، از انقلابي صحبت ميكنيم كه در عرصه حيات اجتماعي به وجود آمد.
وي يادآور شد: اين اصول در عرصه حيات اجتماعي ميزان بودن راي مردم،حاكميت عدالت به معناي عام كلمه در عرصه اجتماعي، سياسي و اقتصادي بر جامعه است، اينجا اصل دفاع كردن از حق مردم است، دفاع از آزادي انديشه و بيان است، دفاع از اين اصل است كه حكومت ارباب مردم نيست و خدمتگزار مردم است و بايد در مقابل آنها پاسخگو باشد و از اسلامي كه امام نماينده آن بود و در انقلاب تجلّي كرد، آن اصول را آموختهايم.
به گزارش ايسنا به نقل از روابط عمومي دفتر خاتمي وي اظهار كرد: پس ما اصولگراييم، معتقديم امام خميني(ره) نيز بزرگترين اصولگرا در اين زمينهها بود. ما ميگوييم كه در چارچوب همين قانون اساسي و ضوابطي كه به تصويب مردم رسيده و مورد تاييد امام(ره) نيز بوده است و حد نصابهاي لازم براي پاسخگويي به خواست تاريخي ملت براي آزادي، استقلال و اخلاق و پيشرفت دارد، اينها اصول ماست.
رييس بنياد باران ادامه داد: ما بر مصلحت جامعه تاكيد ميكنيم و مصلحت جامعه اين است كه ايران را طوري بسازيم كه هم مردم در آن برخوردار باشند و هم از فقر و فساد و تبعيض در آن اثري نباشد.
وي با بيان اينكه " مصلحت جامعه و ارزش والاي انقلاب، ساختن الگوست و اينكه اين انديشه انگيزهاي براي ديگران بشود كه حركت كنند" گفت: بايد از سرمايههاي كشور در مسير رشد جامعه، ارتقاي علمي جامعه و برخورداري جامعه استفاده كنيم. نميتوانيم روز به روز شاهد اين باشيم كه ريشههاي فقر وعقب ماندگي در جامعه تقويت شود.
وي تصريح كرد: مصلحت اين است كه در مسير قانون اساسي، آرمانهاي انقلاب و سندچشمانداز حركت كنيم.مطمئنم اگر انتخابات در فضاي درست باشد، مردم با انتخاب خود به سوي تحقق چنين مصلحتي در جامعه حركت خواهند كرد.
وي سپس با طرح اين پرسشها كه " آيا ما نبايد امروز از ظرفيتهاي ايران براي تامين مصالح خود و اثر گذاري در دنيا استفاده كنيم؟ آيا اصولگرايي اين است كه كاري كنيم تا بدون داشتن فايده،هزينهها را افزايش دهيم؟" اظهار كرد: چه كسي ميگويد بايد در مقابل دشمن كوتاه آمد؟! صحبت بر سر اين است كه چگونه ميتوان دشمن را به حالت انفعال درآورد نه اينكه با يك سخن با موضع نسنجيده زمينهاي فراهم شود كه دشمن فعال شود و فشارش را بيشتر كند.
وي افزود: بايد اعتبار،حرمت و منزلت مردم را در دنيا زياد كنيم، ما بايد با تعامل با جهان با حفظ منافع و اصول تهديدها را دفع كنيم، ملت همينها را ميخواهد و نياز به نظر سنجي نيست، آن هم نظرسنجي كه در تيپهاي خاص ميشود و با ذهنيتهايي كه ايجاد ميشود تازه نتايج آنها هم نشان داده است كه گرايش قابل توجه قشرهاي خاص ملت هم به همين مسائل است.
رييس بنياد باران با هشدار نسبت به اينكه " متاسفانه عدهاي در سطح جامعه ميخواهند مردم را از جمهوري اسلامي و اصلاح امور مايوس كنند" گفت: اگر آنها بيدار شوند و در كنار اكثريت جامعه به صحنه بيايند معلوم است نتيجه چه خواهد شد.
وي تاكيد كرد: در انتخابات آينده نبايد اينگونه القا شود كه مصلحت اين است، چه كسي بيايد و چه كسي نيايد. مصلحت اين است كه مردم تشخيص دهند، مصلحت اين است كه مردم راهي را انتخاب كنند كه اين مملكت به لحاظ اقتصادي،سياسي،علمي و بينالمللي جايگاه بالاتري داشته باشند.
وي با اشاره به نزديكي زمان انتخابات تاكيد كرد: در اين ايام بايد يك اصل را به عنوان مبناي وحدت ملي قرار دهيم و آن «سند چشمانداز» و رسيدن به اهداف آن توسط كسي باشد كه ميخواهد بيايد.
خاتمي گفت: ما افتخار ميكنيم كه سند چشمانداز با ساعتها كار كارشناسي و بحث در مجمع تشخيص مصلحت و بالاخره با استفاده از نظرات رهبري تدوين و نقشه راهي براي كشور ترسيم شد. معلوم شده است چه كساني چشمانداز را تدوين كردند و برنامه چهارم را براساس چشمانداز نوشتند و در مدت كوتاه در آن مسير حركت كردند، اما آيا امروز هم در آن مسير حركت ميكنيم؟اگر ميگوييم تغيير، يعني كساني بيايند كه در مسير چشمانداز حركت كنند نه در جهت خلاف آن.
وي اظهار كرد: مردم خيلي خوب ميتوانند وظيفه انقلابي و شرعي خود را تشخيص دهند، فقط بايد زمينه را فراهم كنيم.اگر مردم اطمينان داشته باشند از راي آنها صيانت خواهد شد، ببينيد چه انتخاباتي خواهد شد؛ در آن صورت هيچ كس نميتواند به نتيجه آن اعتراض كند.
وي با ابراز تاسف از اينكه " در برخي دورهها همين القائات و جنگهاي رواني ايجاد شده است" گفت: با اين حال ديديم كه اين تبليغات نتيجه عكس داد.
رييسجمهور سابق كشورمان بزرگترين وجه اقتدار و امنيت در جامعه را احترام و اعتماد متقابل حكومت و مردم با يكديگر عنوان كرد و افزود: اگر حكومتي بيايد و اعتماد مردم را به هر دليلي به همراه نداشته باشد، هرچه امكانات امنيتي، قضايي و نظامي نيز بيشتر باشد اين جامعه امن نيست و در چنين جامعهاي زمينه كارگر افتادن توطئههاي ضدانقلاب و دشمن بيشتر فراهم ميشود.
وي تصريح كرد: ما ميخواهيم دستاندركاران انتخابات زمينهاي را فراهم كنند كه مردم در فضاي آزاد و مطمئن راي بدهند؛ چراكه در اينصورت است كه ما شاهد حضور گسترده مردم در انتخابات خواهيم بود.
وي خاطرنشان كرد: ما خودمان را در مقابل مردم و انقلاب مسوول ميدانيم، البته اين بدان معني نيست كه فرد خاصي بايد در صحنه بيايد، بلكه معتقديم روش و منش اصلاحطلبي بايد مطرح شود، چون اين روش مورد قبول مردم است و البته اگر در اين فضا نظر مردم چيز ديگري بود و به تفكر ديگري راي دادند، به آن احترام ميگذاريم.
انتهاي پيام
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]