واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش پشت صحنه /غيبت در جشنواره / "پسر آدم، دختر حوا" از دايره وقار و ادب خارج نميشود
"پسر آدم، دختر حوا" دومين تجربه كارگرداني رامبد جوان در سينما بعد از "اسپاگتي در هشت دقيقه" است كه تهيهكننده فيلم آن را اثري بدون تاريخ مصرف، سالم و مفرح براي خانوادهها توصيف ميكند.
به گزارش خبرنگار مهر، فيلم جديد جوان اين روزها در پلاتو دفتر سبحان فيلم و اطراف خيابان وليعصر در حال فيلمبرداري است. در لحظه ورود و مواجهه با اين دكورها رنگاميزي، طراحي و واقعي بودن آنها به چشم ميآيد. گروه صحنه نماي بيروني دفتر شخصيتهاي اصلي را كه طبقه پنجم ساختماني در سعادتآباد است، در بخشي از ساختمان بزرگ سبحان فيلم ساختهاند.
ديوار فضاي بيروني دكور با دو بنر از تصاوير تهران در نماي باز پوشيده شده كه پسزمينه فيلم است و ميتوان تهران را در آنها ديد. بخش داخلي دكور نيز شامل فضاهاي متنوع و لوكس است. اتاق فرهود زندي (حامد كميلي) و مينا بزرگمهر ( مهناز افشار)، آشپزخانه منزل، فضاي بيروني دفتر، راهرو و حتي آسانسور در اين دكور طراحي شده و ساخت آن 25 روز طول كشيده است.
جوان، فرج حيدري فيلمبردار و كميلي در اتاق مشغول ضبط يكي از صحنههاي فيلم هستند و در اتاق مجاور كيومرث ملكمطيعي در انتظار شروع بازي در سكانس بعد كتاب ميخواند. كميلي كه با بازي در مجموعههاي تلويزيوني به چهرهاي محبوب تبديل شده، در "پسر آدم، دختر حوا" اولين نقش كمدي خود را ايفا ميكند.
حامد كميلي و مهناز افشار در نمايي از فيلم
جوان در صحبت با كميلي درباره نوع حركت او در اين پلان و ميميك چهرهاش توضيح ميدهد. به نظر ميآيد جنس كمدي و طنز در اين فيلم به جنس كمديهاي جوان نزديك است؛ يك كمدي پرتحرك با ريتم تند و مبتني بر حركتهاي فيزيكي و موقعيتهاي طنز. در اين پلان قرار است كميلي با تلفن صحبت كند و ديالوگي كوتاه بگويد.
جوان پس از چند برداشت سراغ پلان بعد ميرود. او از كميلي ميخواهد روي ميميك چهرهاش كار كند و نشانههاي شوكه شدن از اتفاقي كه پيش آمده را در اجزاي صورتش نشان بدهد. كميلي موقع اجراي حرفهاي كارگردان خندهاش ميگيرد و گروه فيلمبرداري را هم به خنده مياندازد. چهره دفرمه او حس طنز فضا را بيشتر ميكند.
بهرز معاونيان صدابردار در فاصله دو پلان از گروه ميخواهد ساكت باشند تا اين سكوت را ضبط كند. درب ورودي پلاتو بسته ميشود تا صدايي از بيرون مزاحم كار معاونيان نشود و... همه اعضاي گروه چند دقيقه سكوت ميكنند.
رامبد جوان پرانرژيترين عضو گروه درباره علاقه به كارگرداني ميگويد: هميشه كارگرداني برايم جذابتر از بازيگري بوده و روايت و قصه گفتن را بيشتر دوست دارم. البته گاهي دوست دارم قصههاي ديگران را بشنوم اما هميشه وسوسه روايتگري براي ديگران را داشتهام. كارگرداني اين فرصت را ميدهد تا فضاي ذهني خود را شكل بدهي و ديگران را در اين دنيا سهيم كني.
او تأكيد ميكند كه "پسر آدم، دختر حوا" با "اسپاگتي در هشت دقيقه" تفاوت دارد: اين فيلم مانند كار قبليام فانتزي نيست و فضايي واقعي دارد. بافت قصه منسجم و جذاب است و در آن لحظههاي كمدي وجود دارد. سعي كردم از طريق بازي و شوخي لحظههاي طنز را تقويت كنم و فيلمي مفرح و جذاب بسازم.
جوان در فيلم جديدش نقش جواني به نام ناصر را بازي ميكند و درباره اين شخصيت ميگويد: قرار نبود در فيلم بازي كنم و گزينههاي ديگر مطرح بود. اما در توافق با تهيهكننده به اين نتيجه رسيدم كه ميتوانم اين نقش را بازي كنم كه چندان عجيب و غريب نيست و يك شخصيت جذاب دارد.
او درباره انتخاب كميلي ميگويد: حامد جواني بااستعداد، علاقمند و باانگيزه است و خيلي زود با اين فضا هماهنگ شد. اين نقش محكي خوب براي اوست و با اين فيلم قابليتهاي تازه اين بازيگر ديده ميشود. معمولاً در كارهايم از بازيگر حرفهاي استفاده ميكنم، چون به توانايي آنها اعتقاد دارم.
جوان درباره نمايش فيلمش در جشنواره فجر ميگويد: كيفيت فيلم برايم مهم است و دوست ندارم در عجله رسيدن به جشنواره لطمه ببيند. حضور در جشنواره ويتريني مناسب براي معرفي يك فيلم است و فضايي دوستداشتني دارد. اما بايد شرايط مناسب براي نمايش جشنوارهاي فيلمها وجود داشته باشد.
مهناز افشار بازيگر نقش مقابل كميلي نيز به گروه ملحق ميشود تا در صحنههايي كه در پلاتو فيلمبرداري ميشود مقابل كميلي بازي كند. افشار سابقه بازي در كمدي رمانتيك و پرفروش "آتشبس" را دارد و به نظر ميرسد در اين فيلم از فرصتي كه دارد براي ايفاي يك شخصيت دوستداشتني ديگر استفاده كند.
به نظر ميآيد زوج كميلي / افشار بتواند تركيبي تازه براي جذب مخاطب باشد. شيلا خداداد نيز ديگر بازيگر فيلم است كه گريم و پوششي متفاوت در "پسر آدم، دختر حوا" دارد و در اغلب سكانسها همبازي رامبد جوان است.
سعيد حاجيميري تهيهكننده فيلم سينمايي " پسر آدم، دختر حوا" درباره انتخاب جوان ميگويد: جنس كمدي جوان را دوست دارم و احساس كردم نوع قصه و فضاي فيلمنامه با نگاه و سليقه او همخواني دارد. كمدي جوان شوخ و شنگ است، اما از دايره وقار و ادب خارج نميشود... اين برايم مهم است.
تهيهكننده "انعكاس" ادامه ميدهد: در سالهاي فعاليتم در سينما گونههاي مختلف را تجربه كرده و دنبال سينمايي هستم كه هم براي مخاطب جذاب باشد و هم دغدغههاي فرهنگيام را پاسخ بدهد. كمديهايي كه در اين سالها ساخته شده معمولاً سطح سليقه و شعور مخاطب را پائين ميآورند.
وي ميافزايد: ما در اين فيلم نه به قشر و حرفهاي خاص توهين كردهايم، نه لهجهاي را به مسخره گرفتهايم و ... نه با شخصيتهاي كمهوش و ناقصالخلقه روبروييم. شخصيتهاي فيلم باهوش هستند و در واقع هوشمندي آنهاست كه قصه را پيش ميبرد.
حاجيميري با اشاره به روند طولاني نگارش فيلمنامه "پسر آدم، دختر حوا" ميگويد: از دو سال قبل روي فيلمنامه كار كرديم و به دنبال اين بودم كه تجربهاي تازه در گونه كمدي و با فيلمهاي اين سالها تفاوت داشته باشد. من با عشق در سينما فعاليت ميكنم و از اين كه با صرف وقت و هزينه فيلم بسازم، لذت ميبرم.
اين تهيهكننده درباره احتمال حضور "پسر آدم، دختر حوا" در جشنواره امسال ميگويد: فكر نميكنم با توجه به حجم كار بتوانيم فيلم را به جشنواره برسانيم. فيلم بهار آينده تدوين ميشود و امكان دارد اگر زماني مناسب براي نمايش آن وجود نداشته باشد تا جشنواره سال آينده صبر كنيم.
حاجيميري ميافزايد: اين فيلم تاريخ مصرف ندارد و اگر در شرايط مناسب روي پرده برود مخاطبان زياد خواهد داشت. فيلم را براي خانوادهها ساختهايم و اميدواريم اين گروه كه سالهاي اخير از سينما فاصله گرفته به ديدن "پسر آدم، دختر حوا" بيايند چون فيلمي سالم و مفرح است.
گروه صحنه تغييراتي در وسايل صحنه داده و اتاق را براي ضبط سكانس بعد آماده ميكنند. تعدادي از مبلها جابجا شده و جاي دوربين تغيير ميكند. براي اينكه فضاي پشت پنجره در تصاوير منعكس نشود چند دقيقه وقت صرف ميشود تا پشت شيشه اتاق پوشانده شود. بالاخره با رضايت جوان و حيدري فيلمبرداري پلان بعد شروع ميشود.
فرج حيدري فيلمبردار كه جايگزين عليرضا زريندست شده درباره حضور خود ميگويد: جناب آقاي زريندست به دليل گرفتاري نتوانستند كارشان را در اين پروژه ادامه بدهند و من با اجازه و هماهنگي او كار را ادامه ميدهم. اين موضوع تعهدم را به اين پروژه بيشتر ميكند.
حيدري كه در فاصله دو پلان زماني محدود براي صحبت كردن دارد ميگويد: همكاري با كارگردانهاي جوان را دوست دارم. ما بايد به آنها اعتماد كنيم و اين فرصت را بدهيم تا فكرهاي تازه و ذهنيتهاي بكر وارد سينما شوند. همكاري عوامل حرفهاي با كارگردانهاي جوان ميتواند مسير موفقيت آنها را تسريع و در رگهاي سينماي ايران خوني تازه جاري كند.
اين فيلمبردار باسابقه با اشاره به فضاي فيلم ميافزايد: "پسر آدم، دختر حوا" يك كمدي پرتحرك و مفرح است. فيلم پر از پلان و حركت است و ميزانسنهاي متفاوت و در هر سكانس حركت خاص دارد. جوان كارش را خوب بلد است و با شناخت و آگاهي سر صحنه ميآيد.
رامبد جوان و فرج حيدري در پشت صحنه فيلم "پسر آدم، دختر حوا"
حيدري ميگويد: قصه فيلم جذاب و عوامل آن حرفهاي هستند و انتظار مي رود "پسر آدم، دختر حوا" سرگرمكننده و خوشساخت شود. بخشي از كار در دكور فيلمبرداري ميشود. اين موضوع امتيازهايي دارد و دست فيلمبردار در چنين فضايي بازتر است تا حركت مناسب هر سكانس را طراحي كند. اما اگر اين دكور كمي بزرگتر بود امكان حركت بيشتر بود.
رامبد جوان با فرج حيدري بخشي از پلاتو را بازديد ميكند. آنها درباره جاي دوربين در راهرو و آسانسور صحبت ميكنند و طراحي ابتدايي حركتهاي دوربين را انجام ميدهند تا گروه براي ضبط سكانس بعد آماده شود. سكانسي كه مقابل در ورودي دفتر مشترك فرهود و مينا فيلمبرداري ميشود. دفتري كه قصه دو وكيل جوان و لجبازيهايشان در آن اتفاق ميافتد.
"پسر آدم، دختر حوا" دومين گام رامبد جوان در سينماست و ميتوان آن را يكي از اميدهاي اكران سال آينده دانست. فيلمي مفرح، پر از لحظههاي طنز، با پاياني عاشقانه...
"پسر آدم، دختر حوا" فيلمي كمدي اجتماعي است كه به لجبازيهاي دو وكيل تازهكار ميپردازد. فيلمنامه را محمدرضا احمدي و حاجيميري نوشتهاند و حامد كميلي، مهناز افشار، محسن قاضيمرادي، ليلا اوتادي و فرامرز صديقي بازيگران آن هستند.
آزيتا موگويي مجري طرح و مدير توليد، بهروز معاونيان صدابردار، آتوسا قلمفرسايي طراح صحنه و لباس، مهرداد ميركياني طراح چهرهپردازي و پوپك مظفري دستيار كارگردان و برنامهريز فيلم هستند.
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]