تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):حيا از ايمان و ايمان در بهشت است و بدزبانى از بى مهرى و بدرفتارى است و بدرفتارى در جهن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854989819




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خواجه نصيرالدين طوسي؛ فيلسوف گفت‌وگو/ 2داوري اردكاني:«فيلسوف گفت‌وگو» فلسفه اسلامي را معرفي و مجال بحث را ايجاد كرده است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: خواجه نصيرالدين طوسي؛ فيلسوف گفت‌وگو/ 2داوري اردكاني:«فيلسوف گفت‌وگو» فلسفه اسلامي را معرفي و مجال بحث را ايجاد كرده است
گروه انديشه: مؤلف كتاب «خواجه نصيرالدين طوسي، فيلسوف گفت‌وگو» فلسفه اسلامي را معرفي و مجال بحث را ايجاد كرد، نه گزينش كرد و نه سليقه‌اي كار كرد، بلكه به عنوان كسي كه اهليت داشت، داخل شد و دريافت كه در شرايط كنوني به چه چيزي نياز داريم.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، رضا داوري اردكاني در نشست بررسي كتاب «خواجه نصيرالدين طوسي؛ فيلسوف گفت‌وگو» كه شب گذشته با حضور غلامحسين ابراهيمي ديناني و عماد افروغ، در شهر كتاب برگزار شد، ضمن بيان مطلب فوق گفت: دكتر ديناني در اين كتاب كارستان كرده است. اين كتاب كاري بزرگ در تاريخ فلسفه اسلامي است. البته ما چند نوع تاريخ فلسفه مي‌توانيم بنويسيم. چنانكه مي‌دانيد بحث تاريخ فلسفه به اين شكل امروزي از قرن 19 ميلادي آغاز شده و مي‌توان از هگل به عنوان اولين تاريخ فلسفه‌نويس ياد كرد.

داوري اردكاني اذعان كرد: البته شهرستاني هم چنين كاري كرده است ولي كتاب وي تاريخ فلاسفه است، ولي او در اين كتاب به فلسفه فيلسوفان هم اشاره‌اي داشته و مختصرا به توضيح آن‌ها مي‌پردازد. اما متأسفانه اولين تاريخ فلسفه اسلامي را اروپائيان براي ما نوشته‌اند.

داوري اظهار كرد: اگر كسي محقق در فلسفه نباشد، مورخ فلسفه خوبي نيز نخواهد بود. همانطور كه بيان شد تاريخ فلسفه ما را فرنگي‌ها نوشتند و آن‌ها در فلسفه ما تتبع نداشتند، البته تتبع شرط لازم است، اما كافي نيست. كسي كه تاريخ فلسفه مي‌نويسد بايد نظر داشته و باز باشد؛ زيرا فلسفه مجال بحث است. دگماتيسم ممكن است در فلسفه كانت باشد، اما در حقيقت فيلسوف دگماتيسم نداريم.

داروي اردكاني با بيان اين مطلب كه اگر فيلسوف نظر نداشته و هيچ جانبي را نگيرد، نمي‌تواند تمييز دهد، عنوان كرد: فيلسوف دفاع مي‌كند، اما نه از هرچه كه گفته است دفاع كند. اين فيلسوف ما هم كه فيلسوف گفت‌وگو است كه در گفت‌وگوي خود از فلسفه دفاع مي‌كند.

وي افزود: ما دو تاريخ فلسفه داريم؛ يكي صرفا تتبع است كه نويسنده انجام داده است، اما تاريخ فلسفه ديگري داريم كه توسط فيلسوف نوشته مي‌شود و براي اين كار نويسنده بايد با فلسفه مأنوس بوده و اطلاعات مجمل اين و آن براي او كافي نيست. با اين شرايط است كه تاريخ فلسفه‌اي خواندني حاصل مي‌شود.

رئيس فرهنگستان علوم گفت: دكتر ابراهيمي ديناني با نوشتن اين كتاب كار بزرگي را در فلسفه تاريخ انجام داده است و صرفا تتبع نكرده است. فيلسوف گفت‌وگو در واقع كتابي است كه مقام نصيرالدين را بيان مي‌كند كه او كيست و از كجا آمده است؟

اين استاد فلسفه در مورد اين‌كه چرا نصيرالدين فيلسوف گفت‌وگو است تصريح كرد: نصيرالدين طوسي به چه لحاظ فيلسوف گفت‌وگو است؟ فلسفه، تفكر و علم بحثي است و از ابتدا نيز علم بحثي بوده است، كلام هم علم بحثي است، اما بيشتر صوري بوده و فلسفه حقيقتا بحثي است. فلاسفه ما كه فلسفه اسلامي را بنياد نهاده‌اند، بنياد مطلب را بيان و در ضمن آن دفاع نيز انجام داده‌اند، البته مخالفت‌هايي شد كه بيشتر جنبه تمدني داشت.

داوري اردكاني افزود: با حضور فخر رازي و غزالي، مسأله صورت ديگري يافت. آن‌ها فلسفه را حريف شدند. به عبارتي كشتي‌گيري آمد كه حريف فلسفه شد. در اين حال دو فرد به واقع در مقابل اين دو تن ايستادند كه يكي ابن رشد و ديگري خواجه بود. خواجه نصيرالدين در كتاب «شرح اشارات» رد شارح فاضل را هدف گرفت و از خصوصيات وي زبان نرم، حوصله و حلم اوست و در عين حال زبان طنز. زبان فيلسوف بايد زبان طنز باشد.

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران اظهار كرد: تمام آثار خواجه دفاع از فلسفه است و اگر كتاب بزرگ منطقي را به زبان فارسي نوشته است براي باز كردن جايي براي آن در زبان فارسي بوده است. به هر روي فلسفه علم گفت‌وگو، علم آزاد عقلي است و جامعه‌اي كه پرسش و گفت‌وگو ندارد و فلسفه در آن نباشد به گفت من تبديل مي‌شود و اين گفت‌وگو نيست.

وي در پايان سخنانش اذعان كرد: دكتر ابراهيمي در اين كار فلسفه اسلامي را معرفي و مجال بحث را ايجاد كرد. نه تعمق و گزينش كرد و نه سليقه‌اي كار كرد بلكه به عنوان كسي كه اهليت داشت، داخل شد و دريافت كه در شرايط كنوني به چه چيزي نياز داريم. فلسفه در حقيقت ميان دو فرد است و هرگز نهايت ندارد و هرگز به راه‌حلي قطعي نرسيده و اين حركت همچنان ادامه دارد.

نشست «بررسي كتاب خواجه نصيرالدين طوسي؛ فيلسوف گفت‌وگو» شب گذشته با حضور رضا داروي اردكاني، عماد افروغ و غلامحسين ابراهيمي ديناني (نويسنده كتاب) در سالن اجتماعات مركزي شهر كتاب برگزار شد.
 چهارشنبه 11 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن