واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبير همايش "امنيت و شعائر اسلامي" در زنجان: ريشه ديدگاههاي خرافي در عدم شناخت از معارف اسلامي است اقدامات خرافي زمينه تبليغ دشمنان عليه مذهب را فراهم ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - زنجان
سرويس: شهرستانها
دبير همايش "امنيت و شعائر اسلامي" گفت: بيشتر ديدگاههاي خرافي در عزاداريهاي مذهبي ناشي از احساسات بيش از حد مردم است و ريشه اصلي اين ديدگاهها در عدم آگاهي و شناخت از معارف اسلامي است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه زنجان، محمدتقي دستجردي در جمع خبرنگاران اظهار كرد: به اعتقاد محققين و پژوهشگران ريشه اين گونه طرز تفكر از صدر اسلام و بعد از وفات پيامبر (ص) شروع شده و عدهاي از آنها اعتقاد دارند كه نهادينه شدن اين گونه خرافات از دورههاي قاجار و صفويه آغاز شده است.
وي در تشريح اقدامات و برنامههاي همايش ابراز كرد: اين گونه از اعمال كه در مراسم عزاداري اباعبدالله الحسين (ع) صورت ميگيرد فقط در بين شيعيان مرسوم نيست، ولي اين اعمال خرافي در شيعيان بيشتر از اهل تسنن ديده ميشود.
اين مدرس دانشگاه درخصوص سوء استفادههايي كه از اينگونه مراسم توسط دشمنان صورت ميگيرد، خاطرنشان كرد: دشمنان مذهب مترصد مشاهده نقاط ضعف حريف هستند و اگر چنين رفتارهايي توسط افراد مذهبي صورت گيرد، مورد استناد قرار داده و در جلوگيري از اشاعه مذهب در بين عموم از آن استفاده كنند.
دستجردي افزود: اينگونه اقدامات در مراسم ديني به طور مجاني، زمينههايي را براي تبليغات دشمنان عليه مذهب فراهم ميسازد.
دبير همايش "امنيت و شعائر اسلامي"، نيروي انتظامي را به عنوان اهرم قدرت در اين گونه مراسم قلمداد كرد و گفت: از نيروي انتظامي به عنوان اهرم اجرايي و نهادي كه بتواند عمل جراحي صورت دهد و جامعه را از دچار شدن به اين گونه مسائل مصون نگه دارد، مي توان در كنار اقدامات فرهنگي همچون برگزاري چنين همايشهايي به عنوان وسيلهاي براي كاهش يا از بين بردن اين گونه خرافات، استفاده كرد.
اين مدرس دانشگاه در ادامه به عزاداريهايي كه در سطح استان زنجان صورت ميگيرد، اشاره و با توجه به بينالمللي بودن بعضي از دستههاي عزاداري، تصريح كرد: در دسته عزاداري حسينيه اعظم زنجان مردم به خاطر سوگواري خاندان عصمت و طهارت نهايتاً به سينه زني مي پردازند و سينه زدن هم سمبلي براي اعلام نمادين سوگ مظلوميت اهل بيت است.
وي ادامه داد: البته نبايد فراموش كرد كه اينگونه مراسم عزاداري كه در زنجان برگزار ميشود، داراي پتانسيل بالايي است و انرژياي را كه در اين مراسم ايجاد ميشود، مي توان به تمام جهانيان نشان داد و در حاشيه اين گونه مجالس ميتوان از انديشمندان ايران و جهان دعوت كرد تا به سخنراني و ارائه مقاله بپردازند.
دستجردي ابراز داشت: پليس ميتواند در دو حوزه امنيت و اهرم قدرت به ايفاي نقش در اين گونه مجالس بپردازد. در قالب نقش اهرم قدرت، نيروي انتظامي مي تواند ابتكار عمل و هدايتگري جريان احساسي مردم را در دست گيرد و به مديريت، آماده سازي و برنامه ريزي بپردازد. در قالب نقش امنيتي نيز در طول برگزاري مراسم دسته عزاداري يكسري مشكلات اخلاقي به وجود ميآيد و گاهاً منازل مردم مورد سرقت قرار مي گيرد كه نيروي انتظامي ميتواند در اين نقش به حمايت از اموال مردم بپردازد.
وي گفت: اين همايش يك روزه در 15 دي ماه در تالار علامه طباطبايي دانشگاه آزاد اسلامي از ساعت 8:30 صبح آغاز و تا ساعت 18 ادامه خواهد داشت.
دستجردي تعداد مقالاتي كه در اين همايش اعلام وصول شده را بيش از 500 عنوان دانست.
وي ادامه داد: از مجموع اين مقالات 8 مقاله به صورت سخنراني و 8 مقاله نيز به صورت پوستر در حاشيه همايش ارائه ميشود. همچنين نمايشگاه عكس و برگزاري مراسم عزاداري از ديگر برنامههاي اين همايش است.
اين مدرس دانشگاه در پايان به موسسات و سازمانهايي كه در اين همايش مشاركت دارند، اشاره كرد و گفت: نيروي انتظامي، هياتهاي مذهبي استان، ادارات كل فرهنگ و ارشاد اسلامي و اوقاف و امور خيريه، دانشگاه زنجان، دانشگاه آزاد اسلامي، مسوولين مساجد، حسينيه و زينبيه اعظم در اين همايش مشاركت خواهند داشت.
انتهاي پيام
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]