واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: عنايت دولت نهم به سدسازي در سيستان و بلوچستان
منطقه كويري سيستان و بلوچستان به لحاظ فقدان منابع آبي و سفره هاي زير زميني نيازمند مهار روان آبها با ايجاد با ايجاد سد، بندهاي خاكي، بتني و سنگي است.
در اين ميان مشاهده فعاليتها و اعتبار در نظر گرفته شده از سوي دولت نهم به اين مقوله، نشانگر توجه و عنايت ويژه به توسعه كشاورزي و مهار روان آبها است.
دبير ستاد پيگيري مصوبات سفر دولت در سيستان و بلوچستان گفت: با پايان ساخت و بهره برداري از 30 سد مخزني در دست مطالعه يا اجرا از شمال تا جنوب استان آبهاي روان كه هرسال افزون بر سه ميليارد مترمكعب است مهار مي شود.
عليرضا كيخا در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: امسال سدهاي سرادان ايرانشهر، خيرآباد نيكشهر، لاديز ميرجاوه، زيردان چابهار و گلوگاه زاهدان به بهره برداري مي رسند.
وي بيان كرد: پيشرفت اجرايي سد چاه نيمه چهارم، در دولت نهم به ميزان چهار برابر دو دهه قبل و اعتبارات تخصيصي آن نيز دو برابر كل اعتبارات 20 سال گذشته افزايش داشته و طرح در حال حاضر قابل آبگيري است.
او گفت: حجم ذخيره سازي آب اين شد 800 ميليون مترمكعب است كه رقمي حيرت آور براي كمك به توسعه زيربنايي سيستان و بلوچستان محسوب مي شود.
دبيرستاد پيگيري مصوبات سفر دولت در سيستان وبلوچستان افزود: بهره برداري از آب شيرين كن چابهار نيز پس از سه دهه فراز و نشيب محقق شد.
اهميت اين امر در جريان وقوع طوفان دريايي گونو بسيار بارز بود زيرا با استفاده از آب توليدي اين كارخانه هيچكس به وبا و يا ديگر بيماريهاي عفوني مبتلا نشد.
او اضافه كرد: امسال 520 ميليارد ريال اعتبار براي اجراي 9 طرح مهم آبياري و آبرساني به ويژه ساخت و تكميل سدها به اين سيستان و بلوچستان اختصاص يافته است.
وي بهره مندي 99 درصدي روستاهاي سيستان و بلوچستان از آب آشاميدني سالم را يكي از مهمترين اين دستاوردها برشمرد.
او گفت: جمعيت روستاهاي برخوردار از آب آشاميدني روستاهاي استان 154 هزار نفر برآورد شده و اين در حالي است كه تا قبل از پيروزي انقلاب تنها پنج هزار نفر از جمعيت روستايي سيستان و بلوچستان داراي آب آشاميدني سالم بوده اند.
وي افزود: در دولت نهم بيش از 400 طرح آبرساني روستايي در استان اجرا شده و يا در حال پايان يافتن است.
او همچنين مطالعه و اجراي هفت مجتمع بزرگ آبرساني روستايي در ايرانشهر، سراوان، نيكشهر، كنارك، سرباز، خاش و زاهدان را از ديگر اقدامات انجام شده عنوان كرد كه عملياتي و اجرايي شدن اين طرحها در دو سال آينده به برخورداري صدها روستاي ديگر از آب آشاميدني سالم مي انجامد.
دبير ستاد پيگيري مصوبات سفر دولت در سيستان و بلوچستان اظهار داشت: امسال 240 ميليارد ريال در بخش اجراي طرحهاي آبرساني روستايي به استان اختصاص يافته و تاكنون دو هزار و 264 روستا از آب آشاميدني سالم بهره مند شده اند.
مديرعامل شركت آب منطقه اي سيستان و بلوچستان نيز گفت: در دور نخست سفرهاي استاني 9 طرح تصويب شد كه مهمترين آنها تسريع در ساخت سد زيردان چابهار، خيرآباد نيكشهر و مطالعه سد كهير چابهار است.
حميد قزويني در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: 80 درصد مراحل اجرايي تصفيه خانه آب زاهدان با بودجه 52 ميليارد ريال راه اندازي شده كه با اجرايي شدن مرحله دوم آن، آب شرب همه مردم زاهدان تامين خواهد شد.
وي بيان كرد: در ميان طرحهاي تصويب شده در دور نخست عمليات اجرايي سد خيرآباد به زودي پايان يافته و به بهره برداري خواهد رسيد.
او ادامه داد: يكي ديگر از فوايد اين سدها جلوگيري از ورود سيل به مناطق مسكوني و كشاورزي است كه سبب كاهش چشمگير خسارات مالي و جاني مي شود مديرعامل شركت آب منطقه اي سيستان و بلوچستان افزود: سرانه آب موجود براي مردم استان پنج برابر سرانه برخي كشورهاي منطقه است كه بايد ضمن مديريت صحيح توزيع، پيش بيني هاي لازم براي برخورداري و تامين آب در طول سال را انجام داد.
دور نخست سفر هيات دولت به سيستان و بلوچستان آذر ماه 1384 انجام شد.
ك/4 7313/569/660 ماره 1022 ساعت 18:16 تمام
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]