واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: هشدار سازمان نوسازي مدارس آذربايجان غربي به مسئولان استان:بخاريهاي نفتي چكهاي همچنان براي مدارس روستايي خطر آفرين استقبل از اينكه اتفاق ناگواري بيفتد بخاريهاي استاندارد را جايگزين بخاريهاي چكه
اروميه- خبر نگار سياست روز، معصومه لشكري: همزمان با فرا رسيدن فصل سرما در اغلب نقاط كشور، موضوع نخ نما و در عين حال جنجال برانگيز آتش سوزي در مدارس نيز از نو آغاز ميشود، حادثه آتش سوزي دبيرستان 17 شهريور جوانمردخان در 7 كيلومتري سفيلان و كشته و مجروح شدن 9 نفر، يادآور روزهاي تلخي است كه متاسفانه تاكنون نتوانسته زنگ خطر را در گوش مسئولين به صدا درآورده و آنان را از خواب غفلت بيدار كند.
زمستان امسال هم در حالي از راه رسيد كه به رغم اظهارات برخي مسئولان استان آذربايجان غربي مبني بر تجهيز تمام مدارس به بخاريهاي استاندارد چنين پيداست كه امسال هم همانند سالهاي قبل مشكل همچنان پابرجاست هرچند كه به گفته رئيس سازمان آموزش و پرورش استان آذربايجان غربي در سال جاري 7 هزار و 500 بخاري استاندارد جايگزين بخاريهاي غير استاندارد، قديمي و فرسوده در مدارس ميشود. و سئوال مهمتر اينكه آيا اين تعداد بخاري كه از نظر مسئولين امر استاندارد ميباشند جوابگوي نياز مدارس كوچك و بزرگي كه در مناطق محروم و روستاهاي دور افتاده استان قرار دارند ميباشند. اين در حالي است كه رئيس سازمان نوسازي مدارس استان هزينه لازم به منظور ايجاد سيستم گرمايشي استاندارد در مدارس استان را اعتباري بالغ بر صد ميليارد تومان (معادل اعتبارات 4 الي 5 ساله) يك دستگاه ونهاد دولتي برآورد ميكند كه مطمئنا با اين اوصاف نميتوان به تجهيز استاندارد مدارس به سيستمهاي گرمايشي مناسب اميدوار بود.
اما نكته قابل توجه ديگر اين است كه با وجود استفاده اكثر مدارس موجود در استان از بخاريهاي گازي و به رغم قطعيهاي مكرر گاز در سال گذشته در فصل سرما ودر عين حال ممنوع بودن استفاده از بخاريهاي گازي و چكهاي تدبير مسئولين به منظور از رده خارج كردن بخاريهاي چكه اي و استفاده از سيستمهاي گرمايشي مناسب در مدارس و كلاسها چيست؟
آيا تنها اتكا به اين ادعا كه در زمستان امسال بخاريهاي فرسوده از رده خارج ميشوند كافي است؟
هرچند كه بنا به اظهارات رئيس سازمان تجهيز و نوسازي مدارس وقتي بخاريها بهتري در اختيار نباشد چارهاي جز استفاده از بخاريهاي قديمي و چكهاي نيست به طوري كه استفاده از بخاريهاي چكهاي در مدارس روستايي امري اجتناب ناپذير است.
اسماعيل زاده، رئيس سازمان نوسازي مدارس استان در خصوص استفاده از سيستمهاي گرمايشي از كف ميگويد: استفاده از اين نوع سيستم گرمايشي به لحاظ وجود گرما و خاك در كف زمين از نظر بهداشتي و آلوده شدن فضاي تنفسي دانشآموزان از سوي مركز تحقيقات مسكن مورد تاييد نيست.
از سويي بخاريهاي ليزري نيز عليرغم شكيل بودن ميزان گرماي توليدي آنها متناسب باوضعيت جوي مناطق سردسير چون آذربايجان غربي نيست.
بخاريهاي چكهاي و نفتي هم كه اكثريت مدارس از آن استفاده ميكنند بنابه دلايل فراوان از جمله غير استاندارد بودن بخارياي نفتي امكان بروز هر گونه حادثه ناگوار در آن ميرود كه در اين بين شايد استفاده از سيستمهاي گرمايشي باموتورخانه مركزي، سيستمهاي پكيج، هواساز و زنت تا حدودي از ديگر وسايل گرمازا مناسبتر باشد.
اما پيگيري نكردن دستورالعملهاي ايمني در مدارس به ويژه پيرامون سيستمهاي گرمايشي از سوي آموزش و پرورش توسط كارشناسان ايمني و بازديدهايي كه بايد از مدارس داشته باشندنيز موضوعي است كه از اذهان به دور مانده و هيچ پيگيري جدي از سوي آموزش و پرورش صورت نگرفته است.
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]