واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: علل ترس از مدرسه
سن 6 تا 11 سالگي كودك دوره اي است كه شخصيت او سازمان يافته تر و پيچيده تر مي شود و كودك شخصيتي مستقل مي يابد.
تغييرات شگرف و رشد سريعي از نظر جسماني و توانايي هاي ذهني و رواني و نيز قابليت هاي اجتماعي در او به وجود مي آيد كه از جمله مهم ترين تحولات زندگي اش در اين دوره وسعت محيط اجتماعي اوست. اما در بعضي از موارد موانعي بر سر راه پيشرفت قرار مي گيرند كه از آن جمله ترس از مدرسه مي باشد.ترس نوعي عكس العمل طبيعي است كه در شرايط گوناگون از افراد بروز مي كند، ترس گاهي لازم و مفيد است و باعث مي شود كه افراد در برخورد با مشكلات احتياط بيشتري داشته باشند اما گاهي اوقات افراد دچار ترسي مي شوند كه اشيا يا عامل ترس خود به خودي و در حالت عادي و معمول ترس آور نيستند و ايجاد ناراحتي نمي كنند ولي افراد نسبت به آن يك حالت هيجاني يا ترس از خود نشان مي دهند مثلا ترس از بلندي يا ترس از تاريكي كه به اين نوع ترس ها، ترس هاي مرضي مي گويند.همه ما به نوعي با ترس كودكان سر و كار داريم ولي راه برخورد درست را به خوبي نمي دانيم بنابراين دراين مقاله سعي شده در برخورد با كودكان و جلوگيري از به وجود آمدن ترس هاي بي مورد راهكارهاي مناسبي ارائه دهيم.
ترس از مدرسه
ترس از مدرسه يا School fobia يكي از ترس هاي خاص و تقريبا شايع دوران كودكي است بسياري از روانشناسان بر اين باورند كه ترس از مدرسه اصطلاح مناسبي نبوده و بهتر است از اصطلاح امتناع از رفتن به مدرسه استفاده شود زيرا كودك از مدرسه نمي ترسد بلكه از رفتن به مدرسه امتناع مي ورزد و والدين نيز نسبت به نرفتن كودك به مدرسه اطلاع دارند.
دلايل امتناع كودك از رفتن به مدرسه
1-جدايي كودك از مادر:
عمده ترين دليل مي تواند جدايي كودك از مادر باشد كودك در اين موارد احساس مي كند كه اگر در منزل حضور نداشته باشد براي مادر اتفاقي خواهد افتاد و سبب نگراني و دلواپسي كودك مي شود.اين اضطراب جدايي مي تواند از وابستگي كودك نيز نشأت بگيرد، مادراني كه در دوران رشد كودك خود، بيش از هميشه مواظب فرزندشان بودند و كودك خود را در شرايط و موقعيت هاي مختلف حمايت مي كنند و به عبارتي نگران و دلواپس فرزندشان هستند، خواسته يا ناخواسته يك نوع وابستگي شديد بين كودك و والدين مخصوصا مادر ايجاد مي نمايند كه مي تواند براي كودك مشكل ساز باشد و او را به ترك از مدرسه هدايت نمايد.
2- مدرسه:
دليل دوم را مي توان در محيط خارجي يعني مدرسه دانست، مدرسه شرايطي را براي كودك فراهم مي كند كه او قدرت سازگاري و تطابق با آن محيط را ندارد. شرايطي كه معلم دركلاس براي او ايجاد مي كند،مانند توجه يا بي توجهي بيش از اندازه معلم به كودك و يا او را با اسم خاصي صداكردن مي تواند سازگاري او را با محيط و دنياي جديد مدرسه بوجود آورد. اين عوامل محيطي مي تواند كودك را ازمدرسه دور كند و براي او مشكلات بعدي را فراهم نمايد كه راهكار مناسب پرهيز از خشونت معلمان و اعلام اين كه معلمان هم به اندازه پدر و مادر دوستدار كودك هستند و اشخاص جديد براي او وحشت آور نيستند. سيد عباس سلطاني
سه شنبه 10 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 828]