تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حقّ نصيحت خواه اين است كه به راه صحيحى كه مى دانى مى پذيرد، راهنمائيش كنى و سخن در حدّ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831002222




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جمادي:متافيزيك از تفكر مدرن رخت بر نبسته است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جمادي:متافيزيك از تفكر مدرن رخت بر نبسته است
مترجم "هستي و زمان" گفت: دوران مدرن به معناي گسست از متافيزيك و تخريب كليسا نيست بلكه در اين دوره خرد انساني مسئوليت بزرگي را بر عهده مي‌گيرد.

به گزارش خبرنگار مهر، چهارمين نشست از سلسله نشستهاي بازخواني نگرش مدرن با موضوع "متافيزيك در نگرش مدرن" ظهر امروز با سخنراني سياوش جمادي در تالار كمال دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران برگزار شد.

مفروض اصلي آقاي جمادي در اين مبحث، عدم طرد متافيزيك در نگرش مدرن است. براي اثبات اين مدعي وي خاطر نشان مي‌كند كه دين در مرزهاي عقل صرف فلسفه كانت قرار دارد و همچنين يكي از تلاشهاي لايب‌نيتس اثبات وجود خدا بوده است. دكارت در جواب الهي‌دانهاي سوربن كه مي‌گفتند در كتابش نقل قول و اشاره اي به عهد عتيق و جديد نداشته است مي‌گويد كه كتابش را در پاسخ به الحاد نوشته است. به نظر دكارت خدا را مي‌توان با همين عقل مستقل و قائم به ذات اثبات كرد.

جمادي معتقد است مدرنيته گفتمان و آييني است كه به هر آنچه كه خارج آن گفتمان شكل گرفته، پاسخ مي‌دهد. به نظر وي هسته‌هايي از جريانات ضد مدرن را مي‌توان با آغاز شكل گيري جريان مدرن در آثار انديشمنداني چون كي‌يركه‌گور، داستايوفسكي و نيچه مشاهده كرد.

از نظر جمادي مدرنيته جرياني ملحد و به دور از ديانت نيست. آثار هگل و دكارت اثباتي است بر اين مدعي.هگل مي‌گويد تاريخ بدون خدا ممكن نيست و تاريخ ظهورات خداست. به نظر وي به جز دوران كوتاهي بعد از انقلاب فرانسه، شاهد الحادگري در غرب نيستيم.

جمادي تصريح كرد: متافيزيك يا فرا رفتن از اين جهان در تفكر مدرن، يكسره كنار گذاشته نشده و دوران مدرن به معناي گسست از دين نيست. بلكه در دوران مدرن دين در محدوده عقل است.همانگونه كه اخلاق كانتي استخراج شده از فتواي عقل اخلاقي، جهاني و يونيورسال است، دكارت نيز در بخشي از "تأملات" خود از شيوه شكاكي خود عدول كرده و به شيوه استدلال هميشگي بر مي‌گردد. لذا براي كانت متافيزيك مطرح بوه است.

جمادي گفت: در دوران پيش از مدرن، متافيزيك به صورت طرح سه مدار مطرح بوده است. تئوري سه مدار اشاره به كيهان‌مداري دوران يونانيت، خدامداري قرون وسطي و انسان‌مداري دوران مدرن دارد. دوران مدرن به معناي گسست از متافيزيك و تخريب كليسا نيست بلكه در اين دوره خرد انساني مسئوليت بزرگي را بر عهده مي‌گيرد. از آغاز دوره مدرن،عقل با مابعد الطبيعه و متافيزيك در كشمكش بوده و اين به معناي رد ما بعدالطبيعه نبوده است.

از نظر جمادي مرز و مفهوم "متا" در متافيزيك محل و مكان بحران است. منطقه بحراني‌اي كه كانت مشخص مي‌كند اشاره به همين مرزها و تعيين حدود آن مي‌كند. مرز عقل نظري، مرز اخلاق و عقل عملي، مرز قوه حكم و قضاوت و غيره. كانت در صدد پر كردن شكاف و فاصله ميان مبدا (روحاني ) و انسان(عقل) است.

ان مترجم آثار فلسفي تصريح كرد: مدرنيته پروژه‌هاي طرح‌ريزي شده توسط اصحاب دائرة المعارف است كه با سياست آميخته شده و گفتماني غالب و مسلط است كه معضلات خود را دارد.

او در نقد كساني كه معتقدند دكارت آغازگر مدرنيته است؛ خاطر نشان كرد كه دكارت علت مدرنيته نمي‌تواند باشد بلكه معلول آن است. اين مدعي با جمله‌اي از ماركس كه مي‌گويد هستي‌هاي اجتماعي و اقتصادي هستند كه افكار را تعيين مي‌كنند و نه افكار آنها را، تصديق مي‌شود.

جمادي افزود: اين دكارت نبود كه شك را به‌وجود آورد بلكه او سخنگو و معلول تحولات اجتماعي زمانه و جامعـۀ خود بود.

جمادي در پايان اين نشست و در پاسخ به سؤالي در خصوص آيندۀ مدرنيته تصريح كرد وجود معضل در گفتمان مدرن ، به معناي برگشت به شرايط قرون وسطايي نيست.
 سه شنبه 10 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن