واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استان قزوين در سوگ سالار شهيدان امام حسين (ع) يكپارچه سياهپوش شد
استان دارالمومنين قزوين باآغاز ماه محرم درسوگ سالار شهيدان حضرت امام حسين (ع) و ياران باوفايش غرق در عزا و ماتم و سياهپوش است.
به گزارش ايرنا، مردم شهرها و روستاهاي اين استان و هياتهاي مذهبي، مساجد، حسينيه ها و تكايا با برافراشتن بيرق هاي عزا و نصب پرچمهاي سياه بر در و ديوار، در عزاي سرور شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين (ع) به سوگ نشستند.
مردم متدين و دوستداران ولايت همچون مردم ساير نقاط كشور با نصب پرچم- هاي عزا و سياه پوش كردن نقاط مختلف شهر به استقبال ايام سوگواري رفتند.
در بسياري از مكانهاي مذهبي نيز از شب گذشته جلسات عزاداري ، مرثيه و سخنراني بر پا شده است.
عشق و علاقه پرشور نوجوانان و جوانان اين استان مذهبي به خاندان عصمت و طهارت (ع) باعث شده كه اين قشر به صورت خودجوش براي فراهم كردن مقدمات مراسم سوگواري امام سوم شيعيان و 72 تن از ياران باوفايش فعاليت كنند.
برگزاري مجالس روضه خواني، شبيه گرداني، راه اندازي دسته هاي سينه زني و زنجيرزني از جمله آيين هاي مذهبي مردم استان قزوين در ماه محرم است.
در اين ماه تعزيه خوانان با اجراي تعزيه خواني در مكانهاي مذهبي بويژه مساجد و تكايا به بيان فلسفه قيام امام حسين (ع) و واقعيت هاي حادثه عاشورا در صحراي كربلا مي پردازند.
همچنين برپايي ايستگاههاي توزيع شربت، اطعام دسته هاي عزاداري در منازل ، تكيه ها و برخي مسجدها و برپايي مراسم شام غريبان از ديگر آيين هاي ويژه دهه اول ماه محرم دراستان قزوين است.
دخيل بستن بر روي علم و كتل ها، انجام نذر و نياز دراين ايام مقدس و درخواست حاجت ازدرگاه حق، راه اندازي دسته هاي عزاداري و نوحه سرايي در كوچه ها و خيابان ها و اجتماع دسته ها در محوطه زيارتگاه "شاهزاده حسين" از فرزندان امام رضا (ع) در روزهاي تاسوعا و عاشوراي حسيني از ديگر جلوه- هاي عزاداري در استان قزوين است.
وجود 600 هيات مذهبي شناسنامه دار و ثبت شده و بيش از 700هيات مذهبي ثبت نشده در استان قزوين نشانه ارادت مردم اين خطه به خاندان نبي اكرم (ص ) بويژه امام حسين (ع) است.
به گفته شهروندان قزويني، مردم دوستدار اهل بيت عصمت و طهارت در استان قزوين از ابتداي ماه محرم با برپايي مجالس سنتي و ويژه عزاداري در مسجد ها و تكيه ها، ايام سوگواري امام حسين (ع) را برپا مي كنند.
اين عده معتقدند: در دهه اول ماه محرم به رسم سنت ديرينه در سطح قزوين و ديگر شهرهاي اين استان صدها هيات عزاداري در سوگ سالار شهيدان و ياران باوفايش بر سر و سينه مي زنند و با شب زنده داري و حضور در مسجد ها، به عزاداري مي پردازند.
"محمدحسين توكلي " فروشنده وسايل عزاداري در قزوين گفت: خدمت جانانه و بي شائبه جوانان و نوجوانان قزويني در مراسم هاي مختلف عزاداري سالار شهيدان، از نكات بارز و مهمترين جلوه هاي اين عزاداري ها مي باشد كه حاكي از علاقه مردم به خاندان اهل بيت و عصمت و طهارت است.
وي، راه اندازي مراسم تعزيه خواني در نقاط مختلف استان از جمله در بقاع متبركه و اماكن مذهبي معروف از ديگر آيين هاي ايام محرم در دهه نخست مي- توان برشمرد.
"زهرا رحيمي" يك خانم خانه دار در اين خصوص گفت: توسل هزاران مشتاق اهل بيت و عزادار حسيني از سراسر كشور به حسينيه "آقا سيد جمال" با سابقه بيش از يكصد سال درشهر قزوين براي برآورده شدن حاجات و شفاي بيماران بر غناي عزاداري ها و پاسداشت ايام سوگواري حضرت امام حسين (ع) افزوده است.
وي اظهار داشت: درطول دهه اول محرم ارادتمندان به خاندان امامت و ولايت، مجالس عزاداري بطور خودجوش در منازل برپا مي كنند و سعي مي كنند حماسه امام حسين (ع) و خاندان باوفايش را گرامي دارند.
رييس سازمان تبليغات اسلامي استان قزوين نيز به خبرنگار ايرنا گفت: هياتهاي مذهبي در انتخاب مداحان و سخنرانان دقت لازم را داشته باشند.
حجت الاسلام "علي اكبر حاج عزيزخاني" افزود: در محافل عزاداري سخنرانان و مداحان بايد در خصوص معرفت، آزادگي، اخلاق و فلسفه جهاد امام حسين (ع) سخنراني كنند.
وي با اشاره عصر ارتباطات و پيشرفت تكنولوژي، اظهار داشت: استفاده از خرافات و مسايلي كه جزو شئونات اسلامي نيست در مراسم عزاداري ، عظمت اسلام و سيره ائمه اطهار(ع) را تحت الشعاع قرار مي دهد.
حجت الاسلام حاج عزيزخاني با اشاره به فلسفه قيام حضرت سيدالشهدا(ع) تصريح كرد: بايد مكتب امام حسين (ع) را كه شامل امر به معروف و نهي از منكر و حفظ ارزشهاي اسلامي است را احيا نمود.
ك/4 7389/ 3404/ 1645 شماره 531 ساعت 13:31 تمام
دوشنبه 9 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 377]