تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى گويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854926134




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دو فريضه مهم ولي مظلوم/ ارائه ويژه‌نامه اينترنتي هفته احياي امر به معروف و نهي از منكر


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: دو فريضه مهم ولي مظلوم/ ارائه ويژه‌نامه اينترنتي هفته احياي امر به معروف و نهي از منكر
گروه وبلاگ و IT: به مناسبت فرارسيدن هفته احياي امر به معروف و نهي از منكر سايت «راسخون» ويژه‌نامه اينترنتي ارائه كرده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، ديدگاه‌هاي فقهي امام راحل(ره) و مقام معظم رهبري، امام علي(ع) و نهاد نظارت در حكومت، جايگاه امر به معروف و نهي از منكر در توسعه فرهنگي، دو فريضه مهم ولي مظلوم، امر به معروف و نهي از منكر از ديدگاه قرآن در دو بخش، امر به معروف و نهي از منكر از ديدگاه ائمه(ع)، تأملي دوباره در امر به معروف و نهي از منكر؛ رهيافت‌ها و رويكردها، ابعاد اجتماعي و آثار و بركات امر به معروف ونهي از منكر، امر به معروف ونهي از منكر در گفتار و سيره معصومان(ع)، دو اصل حياتي اسلام، امر به معروف و نهي از منكر از ديدگاه لقمان حكيم(ع)، امر به معروف و نهي از منكر از ديدگاه روايات، شيوه‌هاي امر به معروف و نهي از منكر از عناوين بخش‌هاي مختلف اين ويژه‌نامه است.

امر به معروف از منظر امام راحل(ره) و مقام معظم رهبري، نظارت همگانى در سيره و سخن امير مومنان(ع)، راه شناخت بهترين دوست، ظرافت‌هاى امر به معروف و نهى از منكر، غيرت دينى و امر به معروف تسامح و اعتدال در مكتب فاضلين نراقى(ره)، راه‌كارهاي گسترش فرهنگ امر به معروف و نهي از منكر، آثار سياسى امر به معروف و نهى از منكر، انضباط و اقتدار اجتماعى در پرتو امر به معروف ونهى از منكر، اولويت‌هاي فريضه امر به معروف ونهي ازمنكر، امر به معروف و نهى از منكر در انقلاب اسلامى ايران از ديگر بخش‌هاي اين ويژه‌نامه است.

در بخش «امام علي(ع) و نهاد نظارت در حكومت» آمده است: «كم‌ترين ترديدي وجود ندارد كه يك دولت اعم از اين كه دولت ديني باشد يا عرفي، يكي از وظايف آن نظارت بر حسن اجراي قوانين است. اين امر نياز به تأكيد شرعي ندارد بلكه اصلي عقلي است كه اجراي آن از نظر هر انسان عاقلي الزامي است، زيرا روشن است كه وجود قوانين از يك طرف و حضور مردم از طرف ديگر، الزاماً نياز به واسطه‌اي دارد كه نام آن نظارت بر حسن اجراي قانون است. در دنياي امروز اين نظارت‌ها به قدري گسترده شده است كه برخي مهم‌ترين وظيفه دولت و حكومت را همين نظارت دانسته و معتقدند كه حكومت به جاي مداخله مستقيم در كارها، بهتر است همان نقش نظارتي خود را ايفا كرده و آن را براي حفظ و سلامت جامعه كافي مي‌دانند.»

«يك تفاوت آشكار ميان آموز‌ه‌هاي اسلامي با آنچه امروزه در غرب وجود دارد اين است كه نظارت عمومي و جامع مورد تأييد قرار گرفته در حالي كه در فرهنگ حقوقي غرب، دخالت مردم در كارهاي يكديگر روا شمرده نشده و صرفاً دولت و نهادهاي عمومي چنين مسوليتي دارند، به همين دليل است كه افراد نه تنها مسوليتي ندارند بلكه ورود آنان به اين عرصه براي آنان مسوليت هم دارد. اين در حالي است كه پايه و اساس امر به معروف و نهي از منكر بر به رسميت شناخته شدن نوعي نظارت عمومي است. البته اين نظارت به معناي وجود قضايي افراد حاضر در صحنه نيست، بلكه اساس آن بر پايه نوعي حس مسوليت فردي و اجتماعي متقابل است كه اجراي آن پاداش اخروي دارد.»

در قسمت‌هايي از «جايگاه امر به معروف و نهي از منكر در توسعه فرهنگي» مي‌خوانيم: «فريضه خطير و الهي امر به معروف و نهي از منكر بر خلاف تصور عامه مردم، يك وظيفه فرعي معمولي نيست، بلكه دامنه گسترده آن شامل همه امور بينشي و گرايشي و كوششي مي‌شود و معروف و منكر در عقيده و افكار و اخلاق و اعمال‌، در رابطه با فرد و جامعه مطرح است.»

«در بينش و گرايش بسوي معروف‌ها و منكر‌ها و موضع‌گيري در جهت آنها، اين مطلب نقش تعيين‌كننده دارد كه بدانيم و به ديگران هم بفهمانيم كه معروف و منكر باهم تضاد دارند و در دو جهت مخالف هم قرار دارند. در طرف معروف‌ها زمامدار خداست و همه معروف‌ها منسوب به آن ذات اقدس و جمال مطلق است. در طرف منكر سردمدار ابليس و جنود اوست و همه منكرات و زشتي‌ها متوجه اوست. معارف اسلامي گوياست كه امر به معروف و نهي از منكر دو خلق الهي و دو خوي بندگان خالص اوست. با انجام امر به معروف و نهي از منكر، صفات الهي زنده مي‌شود و روش خدايي ياري مي‌شود و با ترك آن‌، راه و روش شيطان زنده مي‌شود.»

در مقاله «دو فريضه مهم ولي مظلوم» به توضيح معناي امر به معروف و نهي از منكر مي‌پردازد كه در بخش‌هايي از آن مي‌خوانيم: «امر به معناي فرمان دادن و نهي به معناي بازداشتن و منع از انجام كاري است. معروف، هر آن چيزي است كه عقل و دين، آن را به نيكي و خوبي مي‏شناسند و معرفي مي‏كنند و منكر، هر آن چيزي است كه عقل و شرع، آن را ناپسند مي‏دارند. پس امر به معروف، يعني فرمان دادن به انجام كارهاي نيك و نهي از منكر، به معناي بازداشتن از بدي و ناپسندي است.»

«يكتاپرستي، نيكي به پدر و مادر، انفاق به خويشاوندان، كمك به مساكين و درماندگان، برپايي نماز، پايبندي به عهد، مبارزه با ظلم و ستم، امر به معروف و نهي از منكر، پرداخت وجوهات شرعي و غيره نمونه‏هايي از معروف‏ها، و شرك به خداوند، زنا و فحشا، ربا، سرقت، دست‌درازي به اموال يتيمان، تكبر، اسراف و بدخويي، نمونه‏هايي از منكرهاي ذكر شده در قرآن كريم است.»

در اين ويژه‌نامه تلاش شده با ذكر نمونه‌هاي امر به معروف و نهي از منكر در قرآن و روايات و سخنان بزرگان اسلامي، تبعات و آثار انجام اين دو فرضيه را در زندگي فردي و اجتماعي افراد بررسي كند.

اما اين ويژه‌نامه به دليل حجم زياد مطالب و در برخي موارد تكراري مخاطب را خسته مي‌كند و علاقه مخاطب به خواندن همه مطالب كاهش پيدا مي‌كند.
 دوشنبه 9 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 292]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن