واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حجتالاسلام طائب:عدم دشمن شناسي مردم مدينه باعث فاجعه عاشورا شد
خبرگزاري فارس:حجت الاسلام مهدي طائب گفت: عدم دشمن شناسي مردم مدينه و مردم آن روزگار موجب شد تا فاجعه عاشورا رقم بخورد و امروز وظيفه ما است كه دشمن خود را بشناسيم.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، حجت الاسلام مهدي طائب طي سخناني در سالن اجتماعات خبرگزاري فارس، با اشاره به 8 سال جنگ تحميلي گفت: صدام نه براي خدا كه براي نفس مي جنگد، اما مردم ايران براي خدا ميجنگيدند و براي همين پيروزي از آن آنها شد.
طائب در ادامه اظهار داشت: در 8 سال جنگ تحميلي دولتهاي غربي بارها در كنار همديگر مي نشستند تا عليه ايران دست به اقدام بزنند،
اما همواره لطف و اراده خدا اين بود كه آنها نتوانند متحده شوند و به نتيجهاي دست يابند.
وي در ادامه اظهار داشت: يكي از مقامات مصري به من مي گفت كه اعتقادي كه مردم ايران به خدا دارند در مصر وجود ندارد و براي همين در جنگ با اسرائيل اسرائيليها پيروز شدند و من در پاسخ به اين دوستم گفتم كه مردم مصر اينگونه نيستند و به خدا اعتقاد دارند و در راهپيمايي خود اين را نشان مي دهند، اما آنكه در قله مصر نشسته است دست نشانده است .
طائب گفت: اگر خبرنگاران مي خواهند صاحب خبرهاي عالي شوند بايد ابتدا دو ركعت نماز استعانت بخوانند و سپس عازم منطقه كسب خبر شوند، زيرا خداوند بصير است و بصيرت مي بخشد.
اين كارشناس مسائل فرهنگي با اشاره به آغاز ماه محرم گفت: در عصر عاشورا آنهايي كه حسين را به شهادت رساندند از كفار نبودند. بلكه از جمله مسلمانان بودند. اما سوال اين است كه چرا اين مسلمانان به ياري امام حسين نپرداختند. زيرا مردم دشمن شناسان خوبي نبودند.
وي گفت: در آن روزگار اگر امام حسين مي خواست مردم را دعوت كند تا او را به عنوان حاكم مسلمين بپذيرند لازم آن مقبوليت امام حسين (ع) بود. به عبارت ديگر مردم بايد شيعه بودند. در حالي كه اكثريت مطلق مسلمانان آن زمان اهل سنت بودند و حسين را نه به عنوان امام بلكه به عنوان يكي انسان صالح قبول داشتند.
طائب در ادامه با بيان اينكه حسيني كه مردم او را به عنوان امام قبول نداشتند نمي توانست بر سر مردم مدينه فرياد بزند كه چرا از پدرم و برادرم حمايت نكرديد و تنها ناچار بود كه سخناني را بگويد كه ارزشهاي مشترك شيعيان و اهل سنت بود.
وي افزود: امام حسين(ع) به مردم گفت: اين يزيدي كه مي خواهيد با او بيعت كنيد حداقلهاي مسلماني را ندارد او نماز نميخواند، فحشاء مي كند، شراب خوار است. امام حسين (ع) مطلبي را گفت كه مورد قبول همه مردم باشد، اما چرا مردم مدينه اين سخن امام را نميپذيرفتند؟ زيرا تصور آنها در خصوص يزيد سالم نبود.
حجت الاسلام طائب در ادامه سخنان خود افزود: در آن سالها سعد وقاص نيز مخالف خلافت يزيد بود براي همين در مدينه جوي ساختند كه عليه يزيد حسادت ورزي مي شود. خطاب به امام حسين نيز مي گفتند كه از كجا مي دانيد يزيد فاسد است! آيا در شام و در كنار يزيد بوده ايد و آيا صاحب علم غيب هستيد؟ زيرا مردم علم غيب را براي امام حسين قبول نداشتند.
وي در ادامه به خروج امام حسين به مدينه اشاره كرد و گفت: امام حاضر نشد با يزيد بيعت كند براي همين آنها تيم تروري فرستاده بودند و دو اشتباه بزرگ يزيد در حكومتش يكي شهادت امام حسين (ع) بود و ديگري به راه انداختن كاروان اسراء بود كه اشتباه دومي حتي بزرگتر از شهادت امام حسين (ع) براي حكومت يزيد بود.
طائب گفت: عمر بن سعد سپاهي 30 هزار نفري براي ري آماده كرده بود و اين سپاه نمي دانستند كه قرار است پيش از عزيمت به راي در كربلا با امام حسين بجنگند براي همين امام حسين (ع) در روز عاشور اين همه تلاش داشت تا خود را به سپاهيان معرفي كند كه من كيستم اما صداي امام حسين (ع) به هيچ جا نمي رسد. البته آنها نيز رديف اول سپاه را از خوارج چيده بودند خوارجي كه همانند القاعده امروز است.
اين استاد دانشگاه افزود: وقتي حضرت زينب (س) در كوفه و شام افشا گري كرد تازه مردم متوجه شدند كه چه اتفاقي افتاده است. همچنين پس از بازگشت كاروان بني هاشم به مدينه مردم متوجه شدند كه چه اشتباهي در بيعت با يزد مرتكب شده اند به همين دليل بيعت خود را شكستند و يزيد نيز در پاسخ سپاهي را براي جنگيدن با مردم مدينه گسيل كرد و در نتيجه بيش از 10 هزار نفر از اهالي مدينه كشته شدند.
وي تاكيد كرد: اين مدينه همان مدينه اي بود كه حاضر نشده بود كه نيروي در اختيار حسين (ع) قرار دهد. عدم دشمن شناسي مردم مدينه و مردم آن روزگار موجب شد تا فاجعه عاشورا رقم بخورد و امروز وظيفه ما است كه دشمن خود را بشناسيم.
انتهاي پيام/
دوشنبه 9 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]