واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: انتشار اخبار ضد و نقيض درباره وضعيت آلودگي هوا همچنان ادامه دارد خروج موقت از وضع بحران آلودگي هوا
گروه اجتماعي، علي رنجي پور؛ در حالي كه روز گذشته ايسنا به نقل از دبير كميته هماهنگي آلودگي هواي تهران، خبر خروج وضعيت هواي پايتخت از وضعيت «هشدار» را روي سايت خود گذاشت، با اين حال ديروز نيز به روال چند هفته اخير اخبار متفاوت و ضد و نقيضي در اين باره در خبرگزاري هاي مختلف منتشر شد. مديركل محيط زيست استان تهران روز گذشته در گفت وگو با ايسنا با اعلام خبر خروج از وضعيت هشدار گفت؛ «اندازه گيري هاي انجام شده نشان مي دهد، شاخص كيفيت هواي تهران در شرايط سالم قرار گرفته است.» صدوق كه مسووليت دبيري كميته هماهنگي و نظارت مواقع اضطراري آلودگي هواي تهران را نيز بر عهده دارد، با استناد به اطلاعات ايستگاه هاي سنجش آلودگي هوا وضعيت كلي هواي تهران را به جز منطقه آزادي، وضعيت سالم و مطلوبي توصيف كرد. وي همچنين پيش بيني كرد شاخص كيفيت هواي تهران در روز دوشنبه (امروز) نيز در شرايط سالم باقي بماند. در همين حال خبرگزاري فارس با انتشار خبر ديگري از شديد شدن آلودگي هوا خبر داد. فارس نيز به استناد اطلاعات حاصل از ايستگاه هاي سنجش آلودگي هوا پيش بيني كرد؛ «بر اساس اطلاعات حاصله از ايستگاه هاي سنجش آلودگي هواي تهران، آلودگي هوا روز سه شنبه در مناطق مركزي شدت مي يابد.» بر اساس اين گزارش اطلاعات 15 ايستگاه مستقر در سطح شهر نشان مي دهد هواي تهران در مناطق 2 ، 3 ، 5 ، 6 ، 7 ، 9 ، 10 ، 11 و 17 در وضعيت ناسالم خواهد بود و در اين ميان مناطق 2 ، 6 و 10 از بين مناطق مذكور با بيشترين آلودگي مواجه هستند. مناطق مرزي مناطق 3 و 6 روز سه شنبه در وضعيت بسيار ناسالم (اضطرار) قرار خواهد گرفت. با اين حال پيش بيني هاي سازمان هواشناسي از فعال شدن يك سيستم بارش زا از سه شنبه در تهران حكايت دارد؛ موضوعي كه دو روز پيش نيز يكي از كارشناسان سازمان هواشناسي در گفت وگو با اعتماد روي آن صحه گذاشته بود و با تعبير اخبار خوش هواشناسي براي اواسط هفته از آن ياد كرده بود. بنا بر اين پيش بيني ها بارش باران و وزش باد براي روزهاي سه شنبه و چهارشنبه وضعيت مطلوبي را براي تنفس پايتخت نشينان فراهم خواهد آورد تا بعد از يكي دو هفته طعم نفس كشيدن در يك هواي نسبتاً سالم را بار ديگر تجربه كنند. مهر هم در خبر متفاوت ديگري از افزايش دي اكسيد گوگرد در هواي تهران خبر داد و نوشت؛ «ميزان غلظت آلاينده هاي دي اكسيد گوگرد و ازن طي 24 ساعت گذشته در هواي تهران افزايش يافته است. بر اساس اطلاعات دريافتي از ايستگاه هاي سنجش آلودگي هوا، طي 24 ساعت گذشته از ميزان غلظت آلاينده هاي منواكسيدكربن، ذرات معلق و دي اكسيد نيتروژن در هواي تهران كاسته شده و بر ميزان غلظت آلاينده هاي دي اكسيد گوگرد و ازن در همين مدت افزوده شده است.»
ورود دادستاني به مساله آلودگي هوا
وضعيت نگران كننده آلودگي هواي روزهاي اخير فرصت مناسبي را فراهم آورد تا علاوه بر تاكيد بر توجه بيشتر برخي مسوولان به وضعيت بحراني هواي پايتخت، برخي آمارها درباره تاثير آلودگي هوا بر سلامت شهروندان در مطبوعات و خبرگزاري ها منتشر شود. ديروز علاوه بر اخباري درباره ورود دادستاني به قضيه آلودگي هوا و تشكيل كميته بررسي وضعيت آلودگي هواي تهران در دادستاني كل كشور، گزارش هاي مفصلي درباره ميزان خسارت هاي جاني آلودگي هوا منتشر شد. از جمله مهر ديروز در گزارشي به استناد آمار سازمان بهشت زهرا از فوت 549 شهروند تهراني بر اثر بيماري قلبي و ريوي در هفته گذشته خبر داد. در اين گزارش آمده است؛ بيشترين ميزان مرگ و ميرها در هفته گذشته مربوط به بيماري هاي قلبي بوده كه بر اساس آمار، 481 نفر در اثر شدت يافتن نارسايي هاي قلبي جان خود را از دست داده اند كه برخي از كارشناسان محيط زيست اين موضوع را بي ارتباط با افزايش آلودگي هوا نمي دانند. 270 نفر از فوت شدگان بر اثر عوارض قلبي مردان بوده اند كه در اين ارتباط زنان و كودكان نسبت به مردان آمار كمتري داشتند. پيش از اين رئيس اورژانس تهران از انجام 460 مورد ماموريت مربوط به بيماران تنفسي و قلبي طي دو روز مياني هفته گذشته خبر داده بود. رضا دهقانپور با اعلام اين خبر گفته بود؛ «البته نمي توان به طور دقيق اعلام كرد اين تعداد مورد اورژانسي مستقيماً با آلودگي هوا در ارتباط است.» در عين حال مدير دفتر پيشگيري از جرم دادستاني كل كشور در گفت وگو با ايسنا از تشكيل كميته بررسي وضعيت آلودگي هواي تهران با حضور مسوولان ذي ربط در دادستاني كل خبر داد و گفت؛ «سه ماه پيش زنگ هشدار آلودگي هوا را به صدا درآورديم.» محمدرضا وكيليان درباره آخرين اقدامات صورت گرفته در اين زمينه گفت؛ «دادستان كل كشور با توجه به آلودگي هوا در آستانه فرا رسيدن فصل زمستان وضعيت كنوني هوا را پيش بيني كرده و تذكرات لازم را در جلساتي به مسوولان ذي ربط داده بود تا هركدام از سازمان ها در حدود اختياراتشان اقداماتي را انجام دهند اما متاسفانه به اين تذكرات توجهي نشد.» وكيليان همچنين رسيدگي به وضعيت آلودگي صوتي، آب و هوا و آب شرب تهران را نيز مثل ساير امور مشابهي برشمرد كه در دستور كار دادستاني كل كشور قرار دارد. در هر صورت معضل آلودگي هواي تهران به يك معضل اجتماعي تبديل شده است و روز به روز با ملموس تر شدن تبعات آن و بالطبع جدي تر شدن رسانه ها در پرداختن به اين موضوع، اين مساله در قالب يك بحران اجتماعي ابعاد وسيع تري پيدا مي كند. همان طور كه بيادي نايب رئيس شوراي شهر تهران هم در گفت وگوي ديروز خود با فارس با مطرح كردن مطالب مشابهي تنها راه حل مقابله با اين وضعيت را پرهيز از تخريب همه جانبه محيط زيست پايتخت (مثل تخريب گسترده باغ ها و فضاي سبز در شمال و اطراف تهران) و در عين حال آموزش و اطلاع رساني عمومي برشمرده است.
دوشنبه 9 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]