واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: معرفي ٩ فناوري راهبردي سال ٢٠٠٩ در فضاي مجازي
موسسه تحقيقاتي گارتنر، در آستانه سال ٢٠٠٩ ميلادي، ٩ فناوري برتر را كه براي بسياري از سازمان ها اهميت راهبردي دارد، معرفي كرده است.
به گزارش واحد مركزي خبر، تحليل گران گارتنر عنوان فناوري راهبردي را به فناوري هايي اطلاق كرده اند كه در ٣ سال آينده ، تاثير به سزايي در كسب و كارها و كارآفريني خواهد داشت و عواملي كه براي تاثيرگذاري آن ها درنظر گرفته اند، شامل ايجاد تحول در صنعت فناوري اطلاعات و كسب وكارها، نياز به سرمايه گذاري هاي كلان و هم چنين به مخاطره افتادن كسب و كار در صورت استفاده نكردن از آن ها مي شود. اين فناوري ها نقش اساسي و چشم گيري در برنامه ها، پروژه ها و ابتكار عمل سازمان ها ايفا خواهند كرد و به اين دليل لقب راهبردي گرفته اند كه مي توانند بازارهاي وسيعي را در دست بگيرند و از همان ابتدا مزاياي راهبردي براي صاحبان كسب و كارها به ارمغان آورند. ٩ فناوري برتر راهبردي كه گارتنر معرفي كرده، به اين شرح است:
١ -مجازي سازي (Virtualization)
بيشتر فناوري هاي روز، روي مجازي سازي سرورها متمركز شده اند. اما مجازي سازي در ذخيره سازي و ابزار مصرفي نيز در سال هاي اخير رشد چشم گيري داشته است.
مجازي سازي با حذف كپي هاي اطلاعات ذخيره شده روي ابزار و حفظ و نگه داري مجازي اطلاعات در سيستم هاي اصلي، مي تواند تاثير بسياري در كاهش هزينه هاي مربوط به ابزار و رسانه هاي ذخيره سازي داشته باشد. با وجود برنامه هاي خريداري تجهيزات سخت افزاري در بسياري از سازمان ها، تا سال ٢٠١٠ قابليت هاي دسكتاپ هاي مجازي ميزباني شده در بيش از ٤٠ درصد سازمان ها پياده سازي مي شود.
٢ -رايانش ابري(Cloud Computing)
رايانش ابري، مدلي از رايانش است كه كاربردهاي فناوري اطلاعات متنوعي را براي مشتريان و مصرف كنندگان ارائه مي دهد. مشخصه هاي كليدي رايانش ابري عبارت است از : ارائه قابليت ها و كاربردها به عنوان يك «سرويس»، ارائه سرويس ها در يك مقياس بزرگ تر و انعطاف پذيرتر و استفاده از فناوري ها و تكنيك هاي اينترنت براي طراحي و ارائه سرويس هاي مختلف.
٣ -گذر سرورها از
Bladeنسل جديد سرورها نسبت به سرورهاي «بليد» كه هم اكنون وجود دارند، در حال رشد و توسعه بوده و به زودي از آن ها پيشي خواهند گرفت. انقلاب سرورها در راستاي نياز رو به افزايش براي ظرفيت ذخيره سازي شكل گرفته است. سازماني كه به دنبال منابع مختلفي نظير حافظه باشد، بايد به طور جداگانه حساب منابع خود را پي گيري كند و اگر با كمبودي مواجه است، آن را تامين كند. اين امر، نياز به صرف هزينه براي هر ٣ نوع منبع(حافظه، سخت افزار و CPU) را مرتفع مي كند.
٤ -معماري مبتني بر وب
اينترنت شايد بهترين مثال براي يك فضاي وسيع خدمات رساني، مقياس پذير و سريع الانتقال باشد كه در دنياي امروزي وجود دارد. استفاده از مدل هاي وب محور براي ارائه راهكارهاي جهاني، كاملا نمي تواند رايانش كسب و كارها را جهت دهي كند. اما گارتنر پيش بيني مي كند كه با تداوم انقلاب نگرش وب محور تا ٥ سال آينده مي توان از اين فناوري براي ارائه راهكارهاي كسب و كار از هر نوع بهره برد.
٥ -كاربردهاي وبي هيبريدي
كسب وكارهاي امروزي، بيشتر روي كاربردهاي وبي هيبريدي سرمايه گذاري مي كنند كه از سيستم هاي سرگرمي وب تا سيستم هاي تجاري براي تقويت مدل هاي انتقال و مديريت عملكردها را دربرمي گيرد. پيش بيني مي شود كه تا سال ٢٠١٠، محصولات كاربردهاي وبي هيبريدي تجاري با تغيير و تحول عظيمي همراه باشد و معماران كاربردها و هم چنين پيشگامان صنعت فناوري اطلاعات بايد در اين زمينه تحقيق بيشتر كنند تا از امكانات بالقوه آن در كسب و كار خود بهره ببرند.
٦ -شبكه هاي اجتماعي
نرم افزارهاي اجتماعي، دامنه گسترده اي از فناوري ها، نظير شبكه سازي، همكاري و اعتباربخشي اجتماعي را دربرمي گيرد. سازمان ها بايد بعد اجتماعي را به وب سايت ها و كاربردهاي مبتني بر وب خود اضافه كنند و خيلي زود با پلتفورم اجتماعي سازگار شوند. در صورتي كه اين سازگاري در مدت زمان طولاني انجام بگيرد، امكان شكست شركت ها بالا مي رود، زيرا تبليغات و محتواهاي آن ها تنها مي تواند از طريق پلتفورم اجتماعي در سرتاسر جهان منتشر و مطرح شود.
٧ -ارتباطات يكپارچه
تا ٥ سال آينده، تعداد وندورهاي ارتباطي كه با يك سازمان خاص كار مي كنند تا ٥٠ درصد كاهش خواهد يافت. اين تحول به دليل افزايش قابليت سرورهاي كاربردي و تغيير شكل عملكردهاي ارتباطي به سرورهاي معمولي و سيستم هاي عامل اتفاق خواهد افتاد.
٨ -هوش تجاري
هوش تجاري (BI)، كه در مطالعات CIO گارتنر در سال ٢٠٠٨ به عنوان برترين فناوري مطرح شد، تاثير مهمي روي عملكرد تجاري شركت ها خواهد داشت. هوش تجاري با ارائه تصميمات هوشمندانه تر در هر سطحي از كسب و كار، راهبردي ترين فناوري در مرحله عملياتي است. BI به طور خاص راهبردي است، زيرا به طور مستقيم با مديران تجاري و هم چنين فعالان دانش مداري كه در مراحل اجرا، توسعه و ايجاد تحول تجاري، ايده ها، تفكرات، راهكارها و تصميمات ارزنده اي ارائه مي دهند، سر و كار دارد. ابزارهاي هوش تجاري به افراد امكان مي دهد كه سريع ترين و بهترين تصميم را اتخاذ كنند كه اين امر در محيط تجاري امروزي كاري بسيار دشوار و در عين حال ارزشمند است.
٩ -فناوري سبز
تغيير شكل و حركت فناوري ها به سمت محصولات كارآمدتر، مي تواند امكانات بيشتري را در زمينه ساخت تجهيزات كم مصرف تر و دوستدار محيط زيست در اختيار بگذارد. قانون گذاران امروزه شركت هاي فناوري را به ساخت مراكز داده اي تشويق مي كنند كه علاوه بر مصرف كم انرژي ، اثرات كربني كمتري به جا بگذارند و كمتر به محيط زيست صدمه بزنند.
يکشنبه 8 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]