واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: سرطان سومين عامل اصلي مرگ و مير در كشور
وزير بهداشت در ادامه ايران را در رتبه بندي هاي جهاني شيوع بيماريهاي اعصاب و روان در رده كشورهاي متوسط جهان دانست و خاطرنشان كرد: در برخي از نقاط كشور، ميزان شيوع بيماريهاي اعصاب و روان از بسياري از شاخص هاي جهاني كمتر است و از گستردگي بالايي برخوردار نيست.
وزير بهداشت بر لزوم واقع نگري در مباحث مربوط به سلامت روان در جامعه تاكيد كرد و گفت: با نهادينه شدن نظام سلامت روان درعلوم پزشكي كشور، بسياري از مشكلات رواني در جامعه مورد بررسي و درمان قرار گرفته است.
به گزارش ايسنا، دكتر كامران باقري لنكراني در مراسم بهره برداري از بيمارستان 224 تختخوابي اميرالمومنين اراك در جمع خبرنگاران با بيان اينكه با ادغام مباحث مربوط به بهداشت روان و بهداشت و درمان در سالهاي 68 و69 ، اين موضوع با جديت در دستور كار نظام سلامت كشور قرار گرفته است، گفت: اين اساس در طرح غربالگري دانش آموزان در سال گذشته بيش از پنج ميليون دانش آموز مورد ارزيابي قرار گرفته اند.
وي با اشاره به اينكه اعتياد هم اينك مهمترين معضل فراروي مسئولان نظام بهداشت و درمان كشور است از همكاري بهزيستي و بخش خصوصي براي كاهش تبعات بهداشتي ناشي از اين معضل در جامعه خبر داد و اظهار داشت: با برنامه ريزيهاي بين بخشي صورت گرفته در سال گذشته بيش از 450 هزار معتاد پرخطرخدمات درماني دريافت نمودهاند.
لنكراني افزود: در قالب طرح هاي متادون درماني نيز در سالهاي گذشته تنها پنج هزار تن خدمات دريافت كرده بودند كه اين تعداد با توجه صورت گرفته هم اينك به يكصد و 30 هزار تن افزايش يافته است.
وزير بهداشت در ادامه ايران را در رتبه بندي هاي جهاني شيوع بيماريهاي اعصاب و روان در رده كشورهاي متوسط جهان دانست و خاطرنشان كرد: در برخي از نقاط كشور، ميزان شيوع بيماريهاي اعصاب و روان از بسياري از شاخص هاي جهاني كمتر است و از گستردگي بالايي برخوردار نيست.
وي با بيان اينكه به دليل اقليم خاص كشور ، ايران در معرض شيوع برخي از بيماري هاي غير واگيردار قرار دارد، گفت: خوشبختانه با افزايش آگاهيهاي بهداشتي و تقويت تجهيزات پزشكي و رشد دانش ميزان شيوع بيماري هاي واگيردار در كشور بسيار كم شده است ولي در زمينه شيوع بيماريهاي غير واگير دار به دليل تغيير الگوهاي زندگي در برخي از اين بيماري ها شاهد رشد چشمگيري هستيم.
لنكراني به نمونه اي از اين بيماري ها اشاره كرد و بيان داشت: بر اساس بررسي هاي صورت گرفته مشخص شده است سومين عامل اصلي مرگ و مير در كشور را سرطان تشكيل مي دهد به گونه اي كه سالانه 60 هزار نفر در كشور بر اثر اين بيماري جان خود را ازدست مي دهند.
او افزود: ايران در مسير شيوع بيماري سرطان معده قرار دارد ولي به دليل مراقبت هاي لازم صورت گرفته از سوي مردم در جامعه ، روند اين بيماري و گسترش آن كمتر از گذشته شده است هرچند در شمال و شمال غربي كشور اين آمار همچنان بالا است.
وزير بهداشت در ادمه به نيازمندي هاي اين وزارتخانه به نيروهاي متخصص در رشته هاي پزشكي اشاره كرد و بيان داشت: اين وزارتخانه به شش هزار نيروي متخصص در رشته هاي مختلف نياز دارد كه تاكنون مجوز جذب يك هزار و 400 متخصص را اخذ و در ميان استان ها به تناسب نياز توزيع نموده است.
وزير بهداشت همچنين در در جمع روسا ، اعضاي هيات علمي و دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي اراك با بيان اينكه دانشگاه علوم پزشكي اراك از توانمندي هاي بالايي براي توسعه يافتگي برخوردار است بيان داشت: همجواري اراك با تهران و نوسان در مجموعه اعضاي هيات علمي و تمايل آنان به حضوردر تهران از ديگر عوامل توسعه نيافتگي بهداشت و درمان در اين استان است.
وي با بيان اينكه كمبود فضاي بهداشتي و بيمارستاني در استان مركزي از مهمترين مشكلات و چالش هاي بخش بهداشت و درمان استان مركزي بوده است، يادآور شد: با توجه ويژه صورت گرفته از سوي دولت و با افتتاح بيمارستان اميرالمومنين(ع) ضمن حل بخشي از مشكلات بهداشتي و درماني استان امكانات لازم براي تحصيلات آموزشي پزشكي در استان فراهم خواهد شد.
به گفته وي، تكميل وراه اندازي كامل پروژه پرديس وپروژه هاي تكميلي دانشگاه علوم پزشكي از مهمترين برنامه هاي وزارت بهداشت است كه باي اجراي آنها اعتبارات ملي در نظر گرفته شده است.
لنكراني با اشاره به پيشينه 20 ساله فعاليت هاي دانشگاه علوم پزشكي ، اين دانشگاه را مستعد و آماده توسعه همه جانبه اعلام كرد و ابراز اميدواري كرد در صورت حمايت مسئولان استان و جامعه خيرين امكان تبديل شدن اين دانشگاه به واحدي بين لمللي براي افزايش تعداد دانشجو و ارتقاي ضريب علمي در آن فراهم شود.
وزير بهداشت افق آينده دانشگاه علوم پزشكي اراك را اميدوار و روشن دانست و گفت: در بخش هاي نرم افزاري ، نيروي انساني و تجهيزات علمي و آموزشي اين دانشگاه نسبت به گذشته از رشد چشمگيري برخوردار شده است.
محمود شعباني فرد استاندار مركزي نيز در اين نشست گفت: وزارت بهداشت توجه ويژه اي به مقوله بهداشت و درمان استان مركزي داشته است كه انتظار مي رود در آينده نيز با اختصاص بودجه هاي لازم براي طرح هاي بهداشتي و درماني استان ، زمينه هاي افزايش رضايت مندي در ميان مردم را فراهم كند.
وي با اشاره به موقعيت ويژه استان مركزي ، نيازهاي درماني و بهداشتي استان را بيش از امكانات موجود دانست و بر ضرورت رسيدگي هرچه بهتر به مراكز درماني استان تاكيد كرد.
دكتر مجيد رمضاني رييس دانشگاه علوم پزشكي استان مركزي نيز گفت: اين دانشگاه در دو سال گذشته از ابعاد مختلف علمي ، پژوهشي و بهداشتي از رشد بالايي برخوردار بوده است.
وي با اشاره به دستاوردهاي دو سال گذشته اين دانشگاه گفت: ارتقاي جايگاه پژوهشي از رتبه 33 به 28 ، افزايش شمار دانشجو از يك هزار و 200 به يك هزار و 400 دانشجو ، افزايش رشته هاي تحصيلي از 14 رشته به 16 رشته ، ارتقاي رتبه پژوهشي از 19 به 17 و نيز رشد 100 درصدي تعداد مقالات علمي تنها بخشي از افتخارات اين دانشگاه است.
وي با اشاره به برنامه هاي اين دانشگاه به منظور ارتقاي ضريب پيشگيري در حوادث جاده اي از افزايش بي سابقه تعداد پايگاه هاي امداد جاده اي استان خبر داد و گفت: در دو سال اخير تعداد پايگاه هاي امداد جاده اي استان مركزي از چهار پايگاه به 15 پايگاه رسده است ضمن اينكه در پايگاه هاي شهري نيز اين تعداد از هشت ايستگاه به 13 ايستگاه افزايش يافته است.
يکشنبه 8 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]