واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آغاز اصلاحات ساختاري راديو در گفتههاي حسن محمديان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
راديو گفت وگو در مقدمهاي آورده است: «پس از اعلام خبر اصلاحات ساختاري در رسانهها به ويژه خبرگزاريهاي ايران كه طي آن عزت الله ضرغامي خبر از تحول در ساختار محتوايي و ساختاري صدا و سيما داده است، زمينه هاي اين تغيير در حوزه راديو نيز پس از مطالعات كارشناسي فراهم شده است.
از آن جا كه تغييرات در حوزه هاي مختلف سازمان به گونه اي بوده است كه با استقبال مخاطبان خاص و عام رسانه ملي نيز مواجه شده است؛ راديو نيز همچون ساير رسانه ها نيازمند باز تعريف در ساختار خود به طور مداوم هست. با توجه به تحولات سريع در حوزه هاي اجتماعي،اقتصادي و سياسي و.... راديو بايد مرتب بر توانائيهاي خود اضافه كند و يا به تعبيري خود را غني سازي كند تا بتواند همچنان به عنوان رسانه اي پيشتاز و جريان ساز مطرح باشد.
اكنون معاونت صداي جمهوري اسلامي ايران با دارا بودن 20 شبكه راديويي وكانال، تداوم برنامه هاي توسعهاي خود به طراحي سيستمي جديد براي مديريت پيام مي انديشد. تأسيس اداره كل طرح و ارزيابي صدا زمينه ساز دستيابي به اين مهم خواهد بود. »
به گزارش سرويس راديو ايسنا، مهندس حسن محمديان مديركل طرح و ارزيابي صدا در گفتوگويي به مباحث بالا پرداخته است كه به شرح زير است:
•آيا براي روزآمد سازي در كيفيت روز مديريت پيام در رسانه صدا (با توجه به همه شبكه هاي راديويي موجود جمهوري اسلامي)، در سال هاي پاياني دهه سوم انقلاب اسلامي نيازي به بازنگري در تعريف مديريت پيام احساس مي كنيد؟ تغيير در ساختار چطور؟
بله؛ با طراحي، ساماندهي و تصميم سازي هايي كه بناست انجام شود، بازنگري اساسي در ساختار راديو و شبكه ها ايجاد خواهد شد كه چند نكته در اين باز تعريف مطمح نظر خواهد بود:
1-قدرت و استقلال شبكه ها و حيطه كاري آنها بيشتر و وسيع تر خواهد شد.
2-چابكي و كارآمدي در بخش برنامه سازي افزايش خواهد يافت.
3-بخش هاي ستادي متناسب با نيازهاي برنامه سازان سازماندهي مي شوند تا بتوانند همپاي تحولات سرعت لازم پاسخگويي را پيدا كنند.
4-حوزه كاري شبكه ها به لحاظ موضوعي بيشتر مشخص خواهد شد تا از همپوشاني ها درحد امكان جلوگيري شود اين وجه تمايزها با توجه به مأموريت، هويت و اهداف اصلي شبكه ها معين خواهد شد.
5-در اين اصلاح ساختار ضمن باز تعريف شبكه هاي راديويي به لحاظ مأموريت، هويت و اهداف، به منطقه جغرافيايي مورد پوشش نيز توجه خواهد شد و از اين حيث شبكه ها به سه دسته فراملي (مثل: ايران صدا، صداي آشنا و....)، شبكه هاي ملي (مثل: ايران، فرهنگ، جوان و....) و شبكه هاي منطقه اي (مثل: تهران، كرج و....) تقسيم بندي خواهند شد.
اين تقسيم بندي مي تواند به نوع برنامه سازي نيز كمك كند مثلاً: شبكه هاي منطقه اي عمده ترين وجه تمايزشان اين است كه در درجه اول بايد به مسائل منطقه خودشان بپردازند.
تقسيم بندي ديگر به لحاظ نوع مخاطب است كه مثلاً: راديو گفت و گو و يا جوان براي مخاطبان خاصي در درجه اول تأسيس و طراحي شدند كه بايد بدان توجه شود؛ و يا برخي راديوها كه موضوع محورند مثل: معارف، قرآن، سلامت، ورزش، تجارت و.... كه حتماً بايد به اين ويژگي كه دليل اصلي تأسيس آنهاست، توجه نمايند و در برنامه سازي ها و اولويت بندي ها بدان توجه كنند.
•براي پيشگيري از تداخل محتوايي و بعضاً موضوعي در شبكه هاي مختلف راديويي، چه راهكارهايي داريد تا شبكه ها به نوعي در هم تكرار نشوند؟
در اين اصلاح محتوي محوربرنامه هاي راديو، بيشتر مديريت هاي ستادي ساماندهي مي شوند، تا راديو بتواند به نياز فعلي مردم و انتظارات آنها از مجموعه راديو كه به نظر من اطلاع رساني، تحليل و تفسير مهمترين كاركرد راديو در شرايط فعلي است، پاسخ دهد و بتواند از ساختار سنتي كه چندان با نوآوري سازگاري ندارد، فاصله بگيرد و فاصله بين تصميمات مديريت واثرات آن بر روي آنتن كمتر شود. تا كنون 4 جلسه كارشناسي براي اصلاح ساختار راديو با حضور مديران و كارشناسان حوزه تشكيلات سازمان و كارشناسان و مديران حوزه صدا و كارشناسان شوراي عالي كارشناسان اداره كل طرح و ارزيابي صدا برگزار شده است. مهمترين محور مورد بحث دراين جلسات "تعريف و هويت بخشي" شبكه هاي صدا و ساماندهي ساختار مديريت هاي بخش ستادي براي تسريع در مديريت پيام است. بديهي است مديريت هوشمندانه و مدبرانه رسانه ايجاب مي كند تا بهره وري توليد و پخش برنامه ها در سطحي مطلوب قرار گيرد.
هويت و مأموريت شبكه ها از موارد پيش نياز اين بازنگري برشمرده مي شود؛ لذا در اين جلسات هويت و مأموريت تمامي شبكه هاي راديويي احصاء و دسته بندي شد و در بخش پيشنهادات نيز پيشنهادهايي براي تكميل آنها ارائه گرديد. اتفاق ديگري كه در اين جلسات افتاد جمع آوري اطلاعات از طريق نظرسنجي هاي موجود در مركز تحقيقات و روابط عمومي هاي شبكه ها براي مشخص شدن ميزان علاقه مخاطبان به موضوعات گوناگون بود كه اين اطلاعات به طراحي هاي ساختاري به خصوص در بخش محتوي و مديريت پيام مي تواند كمك مناسبي بكند و گروههاي برنامه سازي را تعريف كند.
در يك مطالعه مقايسه اي در اين 4 جلسه مأموريت هاي شبكه هاي موجود صدا دسته بندي و با هم مقايسه شدند و پيشنهادهايي نيز براي حذف و اضافه ارائه شد.
•آيا در موقعيت امروز ارتباطات و اطلاعات در جهان كه "همه چيز در دسترس است" راه اندازي شبكه هاي خصوصي در ايران، موضوعيت دارد يا نه؟
در پاسخ به اين پرسش، بايد به نكته اي اشاره كرد؛ و آن، اين است كه با توجه به ساختار راديو و تلويزيون در ايران و اينكه براساس قانون اساسي هيچ بخشي غير از صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران نمي تواند شبكه داير كند؛ قطعاً تقاضاهايي براي تأسيس راديو از سوي وزارتخانه ها، سازمان ها، ارگان ها و نهادها به راديو مي رسد كه در اين بازنگري ساختار، بايد بدان توجه نمود و به اين نيازها پاسخ گفت. مباحثي نيز در اين خصوص در جلسات كارشناسي صدا مطرح شد و قرار شد در صورت امكان فركانس مستقلي به اين امر اختصاص يابد تا راديوهاي چند ساعته و با برند و نشان نهادهاي متقاضي ايجاد شود كه مستلزم تدوين قانون پخش و نظارت از سوي راديو است كه با هزينه ارگان ها و نهادها و مقررات پخش و نظارت سازمان صدا وسيما اينگونه راديوها راه اندازي شوند.
در پايان آمده است: يادآوري مي كنم كه جلسه هاي كارشناسي صدا همچنان ادامه دارد و نتايج نهايي ان شاء الله به اطلاع همگان خواهد رسيد.
انتهاي پيام
يکشنبه 8 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]