واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: برگزیدگان فرهنگستانهای كشور
رییسجمهور: فرهنگستانها دربارهی میراث فرهنگی وظیفهی سنگینی دارند.چهرههای برگزیدهی فرهنگستانهای كشور در عرصههای ادب، هنر و علم، روز گذشته در مراسمی با حضور رییسجمهور تقدیر شدند و نشان درجه یك دانش گرفتند. در این مراسم كه در محل كتابخانهی ملی برگزار شد، برگزیدگان فرهنگستانهای كشور به این ترتیب معرفی شدند: محمدعلی موحد - نویسنده و پژوهشگر - برگزیدهی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمود جوادیپور - هنرمند نقاش - برگزیدهی فرهنگستان هنر، نصرالله سفیدبخت - متخصص در علوم کشاورزی - برگزیدهی فرهنگستان علوم، و - پزشك - برگزیدهی فرهنگستان علوم پزشكی. همچنین حسن حبیبی - رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی - به نمایندگی از دیگر فرهنگستانها به ارایهی گزارشی از چگونگی انتخاب افراد برگزیده پرداخت و یادآور شد: برگزاری این مجلس نشانهای از توجه به عالمان و اندیشمندان و فرهیختگان كشور است و شاید از برخی جهات تشخص بیشتری هم داشته باشد.
او افزود: مسألهای كه در فرهنگستانها مهم است، مسألهی سیاستگذاری و برنامهریزی است، كه این امر نیازمند سرمایهگذاری است. اما مقولههایی كه در فرهنگستانها به سیاستگذاری نیاز دارند، عبارتاند از: روشهای علمی در زمینهی پژوهش، تامین اولویتهای تحقیقاتی، تعریف جایگاه روشن فرهنگستان و اموری كه بر عهدهی آنهاست، تعیین حدود و مرز دقیق سیاستگذاری فرهنگستانها و به عمل نزدیك كردن آن، به اقتضای سیاستگذاری. متصدیان امر سیاستگذاری باید از صاحبان تجربه باشند و به سخنان آنان نیز باید توجه شود. حبیبی در عین حال یادآور شد: رسیدن به نتیجهی جدی به وقت كافی احتیاج دارد و نباید بیصبری كرد. همچنین باید برای امر سیاستگذاری مقام مشخصی تعیین شود، تا نتیجهی امر به موقع به اجرا گذاشته شود، ضمن اینكه افراد صاحب تجربه توقع دارند كه حرف و سخنشان به كار گرفته شود و باید برای دانشمندان و اندیشمندان صاحب تجربه كه عنوان سیاستگذار را گرفتهاند، اعتبار قایل بود.
او همچنین متذكر شد: نظام اجرایی كشور كه قلمرو سیاستگذاری فرهنگستانها هستند، باید راه را برای اعمال حاصل فرهنگستانها فراهم كنند. بیشك هیچ مرجعی نمیخواهد كار فرهنگستانها را نفی كند؛ با این وجود فرهنگستانها با مسائلی روبهرو هستند كه باید در این زمینه كوشش شود. اگر فرهنگستانها سیاستگذارند، باید ترتیبی داد كه اجرای حاصل كارشان نهادینه شود. رییسجمهور نیز در این مراسم گفت: ما ـ بخصوص كسانی كه در فرهنگستانها حضور دارند ـ در زمینهی حفظ و گسترش میراث فرهنگی كه به ما رسیده است، مسؤولیت سنگینی داریم. محمود احمدینژاد با ابراز خوشحالی از حضور در جمعی كه در آن از برگزیدگان علم و دانش تقدیر میشود، از این برگزیدگان بهعنوان كسانی كه عمر خود را بهصورت خستگیناپذیر در این راه گذاشتهاند، یاد كرد. او در ادامه خاطرنشان كرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز است كه فرهنگ و هنر و ادب ایرانزمین به نسلهای مختلف كشور و همچنین جهانیان شناسانده شود. امروز كشور ما از بابت فرهنگ و هنر و ادبش شناخته شده است و این ویژگی ملت ماست. ملت ایران همواره بهعنوان كانون جوشش فرهنگ، علم و ادب شناخته شدهاند. رییسجمهور سپس به ویژگیهای فرهنگ ایرانی اشاره كرد و از ویژگیهای ملت ایران را خداپرستی، كمالجویی، حقطلبی و حقیقتجویی، عالمپروری، توجه به حكمت و زندگی حكیمانه، همگرایی و زندگی جمعی، انعطافپذیری و نداشتن تعصب دانست و گفت: ملت ایران همواره دوستدار دیگر ملتها بوده است.
او همچنین دربارهی مسؤولیت مسؤولان و بخصوص كسانی كه در فرهنگستانها حضور دارند، در زمینهی حفظ و گسترش میراث فرهنگی توضیح داد: اولین كار ما در این زمینه، شناخت این ویژگیهای فرهنگی است. ما باید این ویژگیهای فرهنگی را از تاریخ بیرون بیاوریم و در اختیار نسلها قرار دهیم، تا مردم با آنها آشنا شوند. كار دوم، علاوه بر معرفی، ترویج این ویژگیهاست. رییسجمهور سومین كار را در این زمینه، شناسایی استعدادها عنوان و خاطرنشان كرد: ما باید استعدادهایی را كه در این ملت وجود دارد و باعث وجود این ویژگیها شده است، بشناسیم و پرورش دهیم. این ویژگیها باید در بطن آموزشی ما قرار گیرند. باید آنها را در متن كارهای فرهنگی بیاوریم و امروز در این زمینه همانطور كه گفتم، فرهنگستانها نقش مهمی دارند. باید از كسانی كه به قلههای علم و فرهنگ و هنر دست پیدا كردهاند، تشكر و قدردانی كنیم و اساتید باید برای حفظ این فرهنگ به نسل جوان معرفی شوند. احمدینژاد با بیان اینكه دولت آمادگی دارد با كمك به فرهنگستانها اقدامهای مؤثری را در این ارتباط در جهت بالندگی فرهنگی كشور انجام دهد، گفت: ما تلاش در جهت بالندگی فرهنگ را جزو وظایف ذاتی و تعطیلناشدنی خود میدانیم و معتقدیم اگر یك دولت كارهای زیادی بكند، ولی در جهت حفاظت از فرهنگ آن كشور تلاش نكند، یا اینكه از آسیب رسیدن به آن جلوگیری نكند و در جهت رشد و گسترش آن اقدامی نكند، دیگر كارهای آن ارزشمند نیست و آیندگان این دولت را شماتت میكنند. او در ادامه گفت: این مسائل باید دغدغهی روزمره ما باشد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خوشبختانه ملت ایران حركت خوبی را در این زمینه آغاز كرده و ما میتوانیم با استفاده از پتانسیلها از فرصتهای موجود بهترین استفاده را بكنیم. احمدینژاد همچنین خاطرنشان كرد: دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه پشتیبانهای جدی فرهنگستانها هستند. او با بیان اینكه ما هر روز شاهد برداشتن یك گام بلند هستیم، گفت: هر روز كه میگذرد، باید در راه رسیدن به قله پیشرفت قدمهای مستحكمتری برداریم؛ چراكه مردم ایران پرچمدار عرصهی فرهنگ و هنر هستند.
همچنین در این مراسم، محمدعلی موحد - برگزیدهی فرهنگستان زبان و ادب فارسی - كه در مراسم حضور نداشت، یادداشتی را توسط دخترش فرستاده بود، كه برای حاضران خوانده شد. در این یادداشت آمده بود: بسیار دوست داشتم كه در این مراسم حضور یابم، اما از سهشنبه دچار تب و لرزی شدهام، كه امكان حضور در این مراسم را از من سلب كرده است. از تمام كسانی كه در این مراسم حضور یافتهاند، تشكر میكنم. محمود جوادیپور - برگزیدهی فرهنگستان هنر - هم گفت كه حرفی برای گفتن ندارد و از حضور مهمانان تشكر كرد. اما نصرالله سفیدبخت - برگزیدهی فرهنگستان علوم - دربارهی اهمیت علوم كشاورزی در توسعهی علوم علمی و ارتقای آن سخن گفت و یادآور شد: علوم كشاورزی یكی از علوم مهم در ارتقای كشاورزی است و به این دلیل باید آموزش و پژوهش در این زمینه صورت گیرد و نتایج آن اعلام شود. او كاستیهای فرهنگی و اجتماعی را از مهمترین موانع ارتقای این رشته دانست و افزود: ما در این زمینه با مشكلاتی روبهرو هستیم، گرچه برای حل آنها كوششهایی شده؛ اما هنوز راهكار درستی متناسب با شرایط اقلیمی، اجتماعی، فرهنگی به دست نیامده است. حسن حكمت - برگزیدهی فرهنگستان علوم پزشكی - نیز در سخنانی گفت: علوم پزشكی بعد از انقلاب رشد چشمگیری داشته است، كه در بخش پزشكی بالینی باید افتخار كنیم مشاركت پزشكان در دورهی جنگ برای همیشه در حافظهی مردم ما باقی خواهد ماند. ما امروز دیگر برای جراحی قلب و كلیه لازم نیست به خارج از كشور برویم؛ چرا كه این عملها در كشور با هزینهی كمتری انجام میشود. او همچنین تصریح كرد: اگر در گذشتهی دور با ظهور دانشمندانی چون ابوعلی سینا، رازی و جرجانی نام كشورمان را در جهان محفوظ داشتهایم، امیدوارم كه در آیندهای نه چندان دور، شرایط برای ارتقای علمی در جهان فراهم شود. در ادامهی مراسم، برگزیدگان فرهنگستانها نشان درجه یك دانش را با حضور رییسان فرهنگستانهای كشور: میرحسین موسوی - رییس فرهنگستان هنر -، حسن حبیبی - رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی -، رضا داوری اردكانی - رییس فرهنگستان علوم - و ایرج فاضل - رییس فرهنگستان علوم پزشكی -، از رییسجمهور دریافت كردند، كه دختر محمدعلی موحد به نمایندگی از او حضور داشت.مطالب مرتبط:"غروب شمس" در شب مولانا عرفان مولانا عشق به ایران در آثار موحد موج میزند اعلام آمادگی جمعی از هنرمندان كشور استقبال گسترده مخاطبان از نمایشگاه آثار هنری دوره زندیه و قاجار منبع: ایسنا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]