واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حداد عادل مطرح كرد:قدمهاي نخستين بازسازي علوم انساني در سي سال پس از پيروزي انقلاب برداشته شد
حداد عادل با بيان اينكه طي سي سال گذشته قدمهاي نخستين براي بازسازي علوم انساني برداشته شده است، گفت: كار ما بازسازي علوم انساني است، مقصد اين راه مشخص است اما راه درازي در پيش داريم.
به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلي حداد عادل امروز در مراسم تقدير از برگزيدگان دومين جشنواره بين المللي فارابي با بيان اين مطلب افزود: انقلاب اسلامي فقط در تغيير سياسي يك رژيم خلاصه نمي شود بلكه تغيير سياسي يك نظام حكومتي مقدمه دستيابي به يك فرهنگ و علوم انساني مستقل است. كار ما بازسازي علوم انساني است به نحوي كه هم عالم درون و عنصر متعالي معنوي در آن جدي گرفته شود و هم محيط بيرون ناديده انگاشته نشود.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: در سي سال گذشته در ايران اسلامي با همكاري حوزه هاي علميه و دانشگاهها قدمهاي اوليه موثري در راه بازسازي علوم انساني برداشته شده اما اين قدمها هنوز قدمهاي نخستين است و راه درازي در پيش داريم اما روشني مقصد اميدبخش است.
حداد عادل با بيان اينكه خواهان تحول در اين دنيا هستيم، گفت: در جهان پيرامون خود مي بينيم كه چگونه كساني كه دم از آزادي و حقوق بشر و برابري مي زنند، روزي نيست كه در جاي جاي اين جهان مفاهيمي مانند عدالت و آزادي به دست همين مدعيان زير پا نهاده نشود.
وي با يادآوري اينكه انقلاب اسلامي بيش و پيش از هر چيز يك انقلاب فرهنگي است، افزود: امام راحل به عنوان رهبر و بنيانگذار انقلاب اسلامي يك انسان شناس و اسلام شناس بزرگ بود و قبل از اينكه رهبري سياسي يك ملت را به دست گيرد، پرورده و استاد حوزه هاي علميه و مدرس اخلاق بود.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با يادآوري اينكه جهان بيني اسلامي در معنا و مقصود از علوم انساني با جهان بيني غربي تفاوت بنيادي دارد، افزود: يكي از تفاوتهاي اصيل فكري و فرهنگي ما با جهان غرب در نگرش مان نسبت به علوم انساني متجلي مي شود و اين ناشي از تفاوت معنايي انسان در دو جهان بيني اسلامي و غربي است.
حداد عادل ادامه داد: ما براي انسان يك عالم درون و يك عالم بيرون قائل هستيم و معتقديم كه رفتار و سرگذشت و حقيقت انسان با توجه به هر دو عالم درون و بيرون قابل تبيين است اما در عالم غرب به جايي رسيده اند كه به نفي عالم درون و تكيه و تاكيد انحصاري بر محيط بيرون مي پردازند.
وي خاطرنشان كرد: ما به عنوان مسلمان و به عنوان امتي كه وارث 14 قرن معنويت و فكر و فلسفه و عرفان و فرهنگ معنوي اسلامي هستيم نمي خواهيم كوركورانه آنچه را كه در دو قرن گذشته در كشورمان پيروي مي شد و متاسفانه امروز در برخي كشورهاي اسلامي از آن پيروي مي شود را ادامه دهيم.
حداد عادل با بيان اينكه "ما با فلسفه و عرفان و فرهنگ خود قهر نكرده ايم." گفت: فلسفه اسلامي و عرفان و اخلاق و معنويت اسلامي امري نيست كه براي ما فقط به تاريخ گذشته مان تعلق داشته باشد بلكه اين حقيقت و واقعيت براي ما اموري زنده است و فقط تاريخ گذشته ما نيست بلكه خود ما، امروز ما و تاريخ فرداي ماست.
وي برگزاري جشنواره بين المللي فارابي را حاكي از اهميت علوم انساني در جمهوري اسلامي ايران دانست و گفت: بينش امام راحل نسبت به علوم انساني و اهميت اين شاخه از دانش در نظر امام راحل را مي توان در پيامي كه به گورباچف فرستادند مشاهده كرد.
شنبه 7 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]