واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: همايش آسيب شناسي عزاداري در اراك برگزار شد يك استاد حوزه:مداحان امروز از عالمان ديني وظايف سنگينتري بر عهده دارند
خبرگزاري دانشجويان ايران - اراك
سرويس: شهرستانها
در آستانه فرارسيدن ايام عزاداري حسيني، همايش آسيبشناسي عزاداري با هدف تبيين جايگاه مداحي و روشهاي عزاداري و مداحي با حضور شوراي هياتهاي مذهبي و مداحان خاندان عصمت و طهارت و جمعي از مسؤولان استان در سالن زيتون جمعيت هلال احمر استان مركزي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه مركزي، حجتالاسلام والمسلمين اسفندياري از اساتيد حوزه با اشاره به اهميت جايگاه مداحي در نظام اسلامي گفت: مداحان امروز در كاربردهاي اجتماعي و نيز مسئوليت دينداري از عالمان ديني وظايف سنگينتري بر عهده دارند، بنابراين توجه و ارائه آموزشهاي لازم به مداحان از اهميت بالايي برخوردار است.
وي گفت: مداحان در عزاداريها بايد مبتني بر اصول و روشهايي مداحي كنند كه مردم پيرامون آنها با طريقت، منش و آزادگي ائمه اطهار بيش از گذشته آشنا شده و بر ظلم و ستمي كه بر آنها روا شده است آگاهي يابند.
اسفندياري با انتقاد از ورود افراد ناآگاه به عرصه مداحي و انحراف در مداحيها و عزاداريها، اظهار كرد: هم اينك شاهد آن هستيم كه هر فرد بدون صلاحيت و تنها بر اساس صدايي خوش جمعيتي را به عنوان مداح به گرد خود جمع كرده است و هرچه ميخواهد به عنوان مداحي به مردم عرضه ميكند كه اين موضوع سبب بروز انحرافاتي در مداحيها و عزاداري عاشقان حسيني شده است كه ميطلبد بزرگان مداحي با اتخاذ شيوههايي از ورود اين افراد به جامعه مداحي جلوگيري كنند.
وي از مداحان خواست با ايجاد اتحاديه و صنفي و شناسنامهدار نمودن مداحان آموزش ديده و داراي صلاحيتهاي لازم در اين عرصه نسبت به تربيت مداحان امام شناس و دين شناس درس گرفته از محضر علماي دين جلوي بروز خرافي گري در مداحي ها را بگيرند.
حجت الاسلام شريعت نيا از اساتيد حوزه علميه قم نيز در اين همايش گفت: اشكي كه امروز در مظلوميت امام حسين (ع) و يارانش ريخته ميشود، اشكي سياسي، اجتماعي و فرهنگي است كه مداحان هر روز بر غنا و ارزش آن ميافزايند.
وي با اشاره به انحرافات صورت گرفته در واقعيتهاي ديني در ساير اديان، ماندگاري اسلام ناب محمدي و واقعه عاشورا را محصول سخنرانيها و مداحي مداحان خاندان اهل بيت دانست و گفت: با مداحي و سخنراني هاي شيعيان در خصوص مصائب خاندان اهل بيت(ع)، چراغ امام حسين(ع) هرچه كهنهتر مي شود بر روشنايي آن افزوده ميشود كه اين موضع نشان از مشيت الهي بر دوام و پايداري اين واقعه در همه اعصار است.
به گفته وي مجالس و محافل عاشورايي سبب تحولات بسياري در ميان افراد به ظاهر غير مسلمان شده است به گونه اي كه در بسياري از بلاد غيراسلامي به حرمت ماه محرم، عاشور و تاسوعا بسياري از اعمل انجام نميشود.
او گفت: حضور خودجوش مردم و عزاداري براي سالار شهيدان در جامعه سبب محكوميت بسياري از رذايل اخلاقي و غيرارزشي شده است كه با توجه به اين مهم مداحان نيز بايد در مداحيهاي خود پليديها را براي انزجار بيش از پيش به مردم معرفي كنند.
شريعتنيا بر لزوم هماهنگي ميان سخنرانان ومداحان در هياتهاي مذهبي به منظور عمق بخشيدن به عزاداريها تاكيد و بيان كرد: برخي از مداحان به دليل ناهماهنگي با سخنرانان به گونهاي عمل ميكنند كه تمامي زحمات سخنران در زمينه معرفي جايگاه ائمه اطهار زير سوال رود كه ميطلبد در اين زمينه بيش از گذشته توجه صورت گيرد.
همچنين در اين مراسم از تعدادي از مقالات برتر در زمينه آسيب هاي اجتماعي با اهدا لوح و هدايايي قدرداني شد.
انتهاي پيام
شنبه 7 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]