تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826744258




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

راهكارهاي مجلسي‌ها براي دوشغله‌هاي ورزشيطرح 2 فوريتي، همه پرسي يا استعفا


واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: راهكارهاي مجلسي‌ها براي دوشغله‌هاي ورزشيطرح 2 فوريتي، همه پرسي يا استعفا


چالش به وجود آمده پيش روي مديران دوشغله ورزش، اين روزها بخش اعظمي از توجهات جامعه ورزش كشور را به خود اختصاص داده است و با توجه به اظهارات مسئولا‌ن سازمان بازرسي كل كشور و مسئولا‌ن سازمان ورزش به نظر مي‌رسد، سرانجام اين موضوع در قوه مقننه حل و فصل شود.
خروج طرح دوشغله‌ها از دستور كار مجلس، باعث شد تا اهالي دستگاه ورزش و معاون حقوقي نهاد رياست‌جمهوري كه تاكنون با سازمان بازرسي پيرامون اين موضوع به تقابل گفتاري پرداخته بودند، اين بار كنار مجلسي‌ها قرار بگيرند تا دريابند كه فضاي مجلس شوراي اسلا‌مي نيز چندان موافق تصويب مفادي براي رسميت بخشيدن به مسئله مديران دوشغله نيست هرچند در صورت تصويب امكان دارد در مراحل بعدي دچار مشكل شود. تابناك در گزارشي نظر نمايندگان مجلس در خصوص اين طرح را جويا شد كه حاوي نكات قابل تاملي است.
سيد جلا‌ل يحيي‌زاده، عضو كميسيون فرهنگي مجلس درباره نشستي كه در مجلس برگزار شد، عنوان كرد: در جلسه هيئت‌رئيسه ابتداً دو نظر وجود داشت كه در ديدگاه اول كه از سوي علي‌آبادي، رحيمي و آقايان تابش و ناطق نوري كه خود رئيس فدراسيون هستند مطرح مي‌شد، اصلا‌ً اين مسئوليت‌ها شغل و حتي تصدي‌گيري نيز نيست و نظر ديگر كه توسط سازمان بازرسي و برخي نمايندگان مطرح شد كه بر اساس آن اين مسئوليت شغل بوده و مسئولين آن دوشغله هستند كه البته در نهايت حاضرين پذيرفتند كه ابهاماتي در اين خصوص وجود دارد و بايد اين مشكل برطرف شود.
وي در خصوص نحوه قانون‌گذاري براي حل اين معضل گفت: اجماعي شد كه موضوع در قالب يك ماده واحده اصلا‌حي تقديم مجلس شود كه در صورت تصويب با وجود آنكه به زعم آقايان با قانون اساسي مغايريتي ندارد، امكان رد آن توسط شوراي نگهبان وجود دارد كه در ان صورت با توجه به بحث 8 هزار مدير دوشغله اعلا‌م شده توسط برخي دستگاه‌ها كه به گفته آقايان رقم بيشتري را شامل مي‌شود، امكان دارد موضوع مصلحت نظام مطرح شود و در نتيجه در مجمع تشخص مصلحت نظام بررسي نهايي صورت پذيرد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه در صورت طرح اين موضوع در صحن علني مجلس، به عنوان موافق يا مخالف سخنراني خواهد كرد، گفت: اين يك حقيقت است كه بايد براي قانونمداري هزينه‌هايي بپردازيم و قانون خط قرمزي است كه براي جلوگيري از گذر از آن مي‌بايست حتي از خودگذشتگي كرد. به اعتقاد بنده، ورزش به جاي انكه كاسه گدايي دست بگيرد، ‌بايد برايش اعتبار مناسب‌تري در نظر گرفته شود و قطعاً اينكه مديري بيايد و از رانتش بخشي از ورزش را به نوايي برسد، اتفاق جالبي نيست.
اما اميدوار رضايي، رئيس فراكسيون مجلس هشتم نيز مسائل تازه‌اي را در اين زمينه طرح كرد و درباره بحث‌هاي صورت پذيرفته عنوان كرد: در عين حال كه برخي نمايندگان مجلس اين موضوع را خلا‌ف قانون مي‌خواندند، سازمان تربيت‌بدني نيز عنوان مي‌كرد كه مصوبات هيئت وزيران كه قوانين فدراسيون‌ها و كميته ملي المپيك را نيز شامل مي‌شود، از طريق اداره قوانين مجلس مورد بررسي قرار مي‌گيرد تا با مفاد قانون اختلا‌في نداشته باشد و بر اين اساس، به نوعي اين مصوبات مورد تاييد مجلس قرار گرفته است كه باعث شده بود، اين اختلا‌فات دامنه دار شود.نماينده مردم مسجد سليمان در مجلس شوراي اسلا‌مي دليل ارائه نشدن طرحي كه قرار بود به صورت دو فوريتي در مجلس مطرح شود را عدم بسترسازي مناسب دانست و تاكيد كرد: اميدواريم اصلا‌حيه‌اي كه در اين بخش ارائه مي‌شود، با تعامل طرفين و نظر مثبت اكثريت نمايندگان تصويب شود تا امور ورزش قفل نشود و تمامي حوزه‌ها بر آنچه تدوين مي‌شود، با نظر مثبت بنگرند و بدين شكل، اين ابهام برطرف شود.
رضايي يادآور شد: نبايد اين مسئله را فراموش كرد كه بحث دوشغله‌ها تنها مربوط به حوزه ورزش نمي‌شود و تمامي بخش‌هاي دولت را دربر مي‌گيرد و با توجه به آنكه برخي حقوقدانان عنوان مي‌كنند شخصي كه حقوق نمي‌گيرد و داوطبانه فعاليت مي‌كند، در واقع يك شغل را برعهده نگرفته، يك باز تعريف در اين زمينه ضرور ي تلقي مي‌شود، چرا كه ممكن است يك كارمند دولت قصد داشته باشد، در زماني به جز اوقات اداري، فعاليتي داوطلبانه در حوزه اي داشته باشد كه قانون آن را در شمول اصل 141 قرار داده و بر اين اساس او نيز دوشغله محسوب مي‌شود كه اين امر قابل پذيرش نيست و قطعاً اقشار مختلف مردم را در برمي‌گيرد كه دامنه آن گسترده تر از حد تصور به نظر مي‌آيد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا اين قانون عطف به ماسبق خواهد شد يا پس از تصويب، ماهيت اجرايي پيدا مي‌كند و آيا با تصويب اين قانون استعفاء برخي اشخاص مي‌انجامد گفت: اين موضوع به تعريفي باز مي‌گردد كه در متن قانون خواهد آمد و بايد كلمات را به گونه‌اي نوشت كه مشكل سازمان بازرسي نيز برطرف شود و اين دغدغه‌ها همچنان استمرار پيدا نكند.
با اين وجود علي‌اصغر يوسف‌نژاد نماينده مردم ساري در مجلس و چهره منتقد مديران دوشغله، نظري نسبتاً متفاوت با يحيي‌زاده و كاملا‌ً متفاوت با رضايي دارد و اين مسئله را خلا‌ف نص صريح قانون اساسي مي‌داند كه راهي جز اجراي دقيق آن باقي نمي‌گذارد. ‌
وي در اين خصوص به اصل 141 و اصل 44 اشاره كرد و حضور اين حجم مسئول دولتي دوشغله را مغاير با اين دو اصل خواند: به شكل مشخص در اصل 141 قانون اساسي آمده است كه رييس جمهور، معاونان رييس جمهور، وزيران و كارمندان دولت نمي‌توانند بيش از يك شغل دولتي داشته باشند و داشتن هر نوع شغل ديگر در موسساتي كه تمام يا قسمتي از سرمايه آن متعلق به دولت يا موسسات عمومي است و نمايندگي مجلس شوراي اسلا‌مي و وكالت دادگستري و مشاوره حقوقي و نيز رياست و مديريت عامل يا عضويت در هيأت مديره انواع مختلف شركتهاي خصوصي، جز شركتهاي تعاوني ادارات و موسسات براي آنان ممنوع است كه البته سمتهاي آموزشي در دانشگاه‌ها و موسسات تحقيقاتي از اين حكم مستثني است. ‌
عضو هيات رئيسه فراكسيون ورزش ادامه داد: كميته ملي المپيك جزو دستگاه‌هاي دولتي است كه هر ساله توسط رئيس‌جمهور به مجلس معرفي شده و بودجه دريافت مي‌كند كه سال 87 نيز دوازده ميليارد تومان بودجه داشته است. بنابر اين دستگاه اجرايي محسوب مي‌شود و هيچ كارمند دولتي نمي‌تواند در آن مسئوليتي داشته باشد و اين صراحت قانون است. اعتباراتي كه فدراسيون‌هاي ورزشي نيز دريافت مي‌كنند تحت عنوان بودجه است و اگر اين اعتبارات با عنوان كمك پرداخت شده باشد و منع قانوني وجود نداشته باشد، شايد بتوان در خصوص آن به تجديدنظر پرداخت كه البته بايد مدنظر داشت كه در اين صورت نيز نهايتاً اين فدراسيون‌ها عنوان خصوصي يا غيردولتي را به خود خواهند گرفت كه در متن اصل 141 قانون اساسي، منع فعاليت در اين بخش خصوصي نيز آمده است. اما آنچه مشخصاً با شفافيت بيان شده و كوچك‌ترين ابهامي در موردش وجود ندارد اين است، كه حضور معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان تربيت‌بدني در جايگاه رئيس كميته ملي المپيك به عنوان جايگاهي دولتي خلا‌ف قانون اساسي است و اگر قانوني بود سازمان بازرسي دخالت نكرده و چه لزومي‌داشت برخي نمايندگان درصدد طرح اين موضوع در مجلس باشند. ‌
وي ادامه داد: ضمن آنكه در شرايطي كه لزوم اجراي اصل 44 براي همگان مشخص شده و در ورزش نيز بايد سريع‌تر به اين سمت و سو حركت كرد تا بر حجم دغدغه‌هاي بخش ورزش با ايجاد مشكلا‌ت جديد، افزوده نشود؛ حال آنكه تصويب چنين موضوعي تنها دست عده‌اي را براي تصدي پست‌هايي باز مي‌گذارد كه بسياري از آنها مي‌بايست ماهيت خصوصي پيدا كنند و در واقع سدي براي خصوصي‌سازي در ورزشي بوجود مي‌آيد.
يوسف‌نژاد دليل عدم مطرح شدن طرحي كه براي رفع اين منع قانوني توسط برخي نمايندگان تدوين شده بود را موضوع ديگري جز بسترسازي مي‌خواند و در اين باره يادآور مي‌شود: اين طرح با توجه به آنكه وجاهت قانوني نداشت، قابل طرح نبود و به همين دليل اصلا‌ً به بحث بر سر تصويب فوريت نرسيد.
نماينده مردم ساري در مجلس اين تخلف از قانون اساسي را تنها با دو راهكار قابل رفع دانست و در اين مورد گفت: براي رفع اين ممنوعيت قانوني يا بايد اصل 141 قانون اساسي تغيير كند كه مستلزم همه‌پرسي است كه تصور مي‌كنم براي چنين موضوع ساده‌اي، برگزاري همه‌پرسي و نظرخواهي از مردم قابل پيگيري نباشد و يا علي‌آبادي استعفاء دهد كه براي برون‌رفت از اين وضعيت، تنها اين راهكار عملي‌به نظر مي‌رسد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چگونه در گذشته نيز يكي از روساي سازمان تربيت‌بدني، رئيس كميته‌ملي المپيك بوده اما مجلس و سازمان بازرسي براي برخورد اقدام جدي انجام ندادند اما در اين دوره نظارت بدين شكل جدي در حال پيگيري است، به ذكر اين نكته قناعت كرد: اينكه در مجالس گذشته يا مديريت‌هاي گذشته سازمان بازرسي به نقض يكي از اصول قانون اساسي توجه نشده، دليل قانوني بودن اين موضوع نمي‌شود و بايد چنين موضوعي طرح كرد كه چرا در آن مقطع اين اقدام غيرقانوني پيگيري و با آن برخورد نشده است.
يوسف‌نژاد در ارتباط با اينكه گفته شده ميان مجلس، سازمان بازرسي و سازمان تربيت‌بدني در اين زمينه توافقاتي حاصل شده، اذعان داشت: مصالح و منافع مملكت قابل مصالحه و حتي تفسير نيست و بنده در حاشيه كميسيون صنايع و معادن نيز به آقاي پورمحمدي گفتم كه نبايد در جايي كه قانون اساسي با صراحت تكليف را مشخص كرده، مجوز اقدامي‌غيرقانوني صادر شود و قطعاً نمايندگان مجلس اجازه وقوع چنين اتفاقي را نخواهند داد.
 شنبه 7 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سياست روز]
[مشاهده در: www.siasatrooz.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن