تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عريف بيش از استحقاق، چاپلوسى و كمتر از استحقاق، از ناتوانى در سخن و يا حسد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829688928




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گفتار تحليلي مهر /پروژه ايران هراسي آمريكا و لزوم هوشياري منطقه اي


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفتار تحليلي مهر /پروژه "ايران هراسي" آمريكا و لزوم هوشياري منطقه اي
خبرگزاري مهر- گروه بين الملل : نشست اخير برخي سران عرب با كشورهاي غربي در نيويورك يك مرحله ديگر از تحرك هدفمند آمريكا براي پيشبرد پروژه "ايران هراسي" بود.

طي هفته گذشته نشست مشتركي در نيويورك به ميزباني آمريكا و با حضور اعضاي دائم شوراي امنيت به همراه آلمان و اعضاي شوراي همكاري خليج فارس و مصر، اردن، عراق درباره موضوعات امنيتي خليج فارس و بطور كلي امنيت خاورميانه و مشخصا موضوع هسته اي ايران برگزار گرديد. در ارزيابي و تحليل اين تحرك سياسي كه با تحرك و هدايت آمريكا صورت گرفت نكاتي چند قابل تامل و توجه است :

- طي هفته ها و ماه هاي اخير شاهد برخي تحركات و تلاشهاي هدفمند و سازمان يافته منطقه اي و بين المللي غرب به رهبري آمريكا در جهت اعمال "فشارهاي چند وجهي" بر جمهوري اسلامي ايران جهت تاثيرگذاري بر روند فعاليتهاي هسته اي مي باشيم. واقعيات و شواهد موجود دال بر آن است كه دستگاه ديپلماسي آمريكا در يك بستر كلان و گسترده، سياست اعمال فشارهاي گوناگون و همزمان را با هدف كنترل و مهار برنامه هسته اي و سياستهاي منطقه اي و بين المللي ايران در دستور كار خود قرار داده است كه در اين ارتباط مي توان به اتخاذ ادبيات تهديد و افزايش ميزان تهديدات نظامي از سوي رژيم صهيونيستي در قبال ايران، تاكيد بر تشديد فشارهاي اقتصادي و افزايش كنترل در اعمال تحريمها، راه اندازي موج جديدي از انتقادات و محكوميتهاي حقوق بشري اشاره نمود و قطعه تكميلي اين پازل فشار را نيز مي توان ادعاي غرب درباره تهديدات ايران و تحريك كشورهاي عرب منطقه خليج فارس و خاورميانه با اين امر جستجو نمود.

- از منظر برخي تحليلگران سياسي نشست نيويورك بدون دستاورد و نتيجه ملموسي به كار خود پايان داد. اختلاف و دودستگي موجود ميان كشورهاي عربي همسايه ايران در منطقه خليج فارس مانع اجماع بين آنان شد. براي مثال دو كشور قطر و عمان كه اعضاي شوراي همكاري خيلج فارس مي باشند به جهت وجود برخي ملاحظات به هيچ وجه حاضر به پذيرش دعوت آمريكا براي شركت در اين نشست نشدند. عدم حضور اين دو كشور باعث بروز برخي انتقادات از سوي شركاي عرب آنان و كشورهاي غربي گرديد. در همين ارتباط نيز قبل از نشست نيويورك، كشورهاي حوزه خليج فارس طي كنفرانسي كه تحت عنوان "امنيت خليج فارس" در منامه با حضور كشورهاي عربي ومقامات برخي دولتهاي غربي و رابرت گيتس وزير دفاع آمريكا برگزار گرديد در قبال برخي خواسته هاي گيتس برضد ايران از خود واكنش نشان دادند.

- عليرغم بروز برخي مخالفتها و بيان ديدگاه هاي متفاوت از سوي بعضي از كشورهاي عربي در قبال سياستهاي دولت آمريكا در قبال كشورمان ليكن بنظر مي رسد كه استراتژي كشورهاي عربي در برابر ايران از يك حالت دو بعدي برخوردار است. از يك سو كشورهاي عربي تلاش دارند تا روابط قابل اعتمادي با ايران برقرار كنند تا اين احساس كه آنان دشمن ايران هستند را از بين ببرند و در عين حال آمريكا را تشويق كنند كه نسبت به ايران سختگيري هاي بيشتري را اعمال نمايد. هرچند ديدگاه ديگري نيز وجود دارد كه معتقد است برخي از كشورهاي عربي از بهم خوردن توازن قوا در منطقه خاورميانه و خليج فارس با احتمال برقراري روابط تهران با واشنگتن درپي روي كار آمدن باراك اوباما نگرانند و حتي برخي از ناظران سياسي معتقدند كه نشست نيويورك به ظاهر به دعوت كاندوليزا رايس برگزار گرديد، اما اين جلسه به درخواست اعراب تشكيل شده است.

- جداي از ريشه يابي واكنش هاي اعراب كه در قالب هاي متفاوت و براساس رويكردهاي متعددي شكل گرفته است ليكن بايد پذيرفت كه اين واكنش ها همانا محصول سياست هاي واشنگتن طي چند دهه اخير و خصوصا ساليان گذشته درقبال كشورمان مبني بر تزريق رعب و وحشت درداخل كشورهاي منطقه و ايجاد موج "ايران هراسي" در درون كشورهاي عرب مي باشد هرچند اين نه اولين بار و نه آخرين باري خواهد بود كه غربي ها به ايجاد چنين موجي در منطقه اقدام مي نمايند.

- تحقيقا حافظه تاريخي كشورهاي عرب منطقه و نيز سابقه رفتاري جمهوري اسلامي ايران درعرصه سياست خارجي منطقه اي و تعاملات با همسايگان عرب، بهترين و مناسب ترين منابع براي ارزيابي و تحليل رويكردها و عملكردهاي ايران در مناسبات منطقه اي بويژه با همسايگان عرب خود مي باشد. روابط جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي خليج فارس همواره براساس حسن همجواري ، منافع مشترك و احترام متقابل بوده است. هرعقل سليم و دورانديشي درعرصه تصميم سازي در حوزه سياست خارجي خواهد پذيرفت كه منافع مشترك، رشد و توسعه همه جانبه ايران و كشورهاي عرب خليج فارس از رهگذر برقراري آرامش، امنيت و ثبات در اين منطقه امكان پذير است.

- جمهوري اسلامي ايران امنيت، آرامش و ثبات خود را در امنيت، آرامش و ثبات كشورهاي همسايه خود جستجو مي نمايد و اين رويكرد نيز مطمئنا بايد از سوي كشورهاي عرب منطقه پيگيري شود. مسلما اتخاذ مواضع چند بعدي از سوي كشورهاي عرب منطقه، توان و ظرفيت ايجاد فضاي مسالمت آميز در تعاملات و مناسبات منطقه اي بين آنان با كشورمان را كاهش خواهد داد و اين همان هدف راهبردي است كه در دستور كار قدرتهاي غربي براي متشنج كردن روابط دوستانه ايران با كشورهاي منطقه خليج فارس قرار گرفته است.

و اما نكته پاياني اينكه تحت چنين شرايطي كه دولتهاي غربي و خارج ازمنطقه درصدد تامين و تحميل اهداف از پيش تعيين شده خود براي برهم زدن آرامش و ايجاد فضاي آلوده و مسموم سياسي و امنيتي دربين كشورهاي عرب منطقه مي باشند، نبايد اجازه داد كه ابتكارعمل وهدايت اين روند در جهت تحقق خواست و اراده قدرتهاي خارج از منطقه رقم بخورد. لذا ضروري است دستگاه سياست خارجي و ديپلماسي كشورمان طي يكسري اقدامات و برنامه هاي دقيق و طرح ريزي شده با فعال كردن ظرفيت و پتانسيل هاي موجود درهمكاريهاي منطقه اي و بين المللي و افزايش ديپلماسي رفت و آمد، راهبردهاي مناسبي درعرصه تعاملات و روابط منطقه اي با هدف خنثي سازي تحركات مذكور اتخاذ و پيگيري نمايد.

--------------------------------------------------------

غلامرضا مهدوي رجاء، كارشناس امور بين الملل
 جمعه 6 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن