واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: برگزيدگان جشنوارهي تئاتر ايثار معرفي شدند رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران: هنرمند در زمان متوقف نميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - تئاتر
مراسم اختتاميهي نخستين جشنواره سراسري تئاتر ايثار با معرفي برگزيدگان به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسين دهقان معاون رييس جمهور و رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران در اين مراسم شامگاه گذشته اظهار كرد: اين جشنواره دستمايهاي براي بنياد شهيد و فعالان حوزه هنر به ويژه تئاتر براي دستيابي به سوژههاي بهتر و گستردهتر است.
وي افزود: كساني كه در اين حوزه كار ميكنند هرچه بيشتر خود را به ريشهها و بنيادهاي مقوله ايثار نزديك كنند. هنرمند هيچگاه در زمان متوقف نميشود و اگر گذشته را دستمايه ميكند به دنبال راهي براي آينده متفاوت هستند.
وي ادامه داد: به همين دليل هنر يك زبان جهاني است و هنرهاي نمايشي از تاثيرگذارترين هنرها محسوب ميشود، چون با مخاطب ارتباط مستقيم دارد.
دهقان در بخش ديگري از سخنانش اظهار كرد: يكي از فرازهاي تحول آفريني و قابل پرداخت از زبان هنري بحث انقلاب اسلامي و دفاع مقدس بوده و مبتني بر باورهاي ديني و مستند به تاريخ شكوفا و ملي و ديني است.
وي افزود: انقلاب اسلامي كاملا فرهنگي بود، بنابراين تلاش براي مفهوم سازي و انتقال آن و معرفي الگوها نه تنها براي اين نسل كه براي همه جهانيان درس آموز است.
دهقان يادآور شد: در بنياد شهيد به دنبال ايجاد فضايي براي پشتيباني مادي و معنوي از هنرمندان براي گسترش فرهنگ ايثار و شهادت هستيم و بسيار مطلوب خواهد بود اگر سوژهها با بيان و زبان متفاوت از آن چه تا به امروز بوده بيان شود.
دهقان در پايان گفت: بنياد شهيد خود را همكار و همراه هنرمندان ميداند و آماده دريافت انتقادات و پيشنهادات آنها است.
وي شناخت استعدادهاي هنري در استانها و به كارگيري اين استعدادها را در جهت ترويج فرهنگ ايثار و شهادت، به نمايش گذاشتن ايثارگري و رشادتهاي دوران دفاع مقدس در صحنه نمايش با استفاده از هنرمندان خلاق هنر و نمايش، انتقال پيام و وصيت شهيدان در قالب نمايشنامه و تئاتر به جامعه را از جمله اهداف بنياد شهيد عنوان كرد.
سپس بيانيه هيأت داوران نخستين جشنوارهي تئاتر ايثار قرائت شد: «اكنون كه به پايان راه نخستين دوره جشنوارهي تئاتر ايثار رسيدهايم، دورنماي اين حركت بزرگ و ستودني را كه توسط معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگي بنياد شهيد و امور ايثارگران برگزار ميشود، بسيار روشن و درخشان ميبينيم. در حالي كه نهادها و سازمانهاي حمايت كننده هنر مقدس و تاثيرگذار تئاتر انگشتشماربوده و اين تعداد نيز در راه برگزاري و جريانسازي تئاتر با مشكلات بيشماري روبهرو هستند، بنياد شهيد و امور ايثارگران، گام در مسيري گذارده است كه طي آن تمامي امور سنجيده و با برنامه پيش ميرود. در واقع كارگزاران فرهنگي معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگي به واسطهي نوع مسووليت و وظايفي كه بر دوش دارند، در اين زمينه نيز پژوهش را سرلوحهي فعاليتهاي خود قرار داده و با بهرهگيري از تجربيات گذشتهي نهادهاي برگزار كنندهي جشنوارههاي تئاتري و هنرمنداني كه دغدغهي تئاتر و مفاهيم ارزشمندي چون ايثار و شهادت را دارند، مسير خود را آهسته و پيوسته طي كرده و در نخستين گام، جشنوارهاي درخور نام ايثار را پيش روي مخاطبان خود قرار دادهاند.
برگزاري موفقيتآميز سه دوره جشنواره تئاتر منطقهاي كه در كنار هر كدام كارگاههاي آموزشي تئاتر و جلسات نقد و بررسي با حضور بهترين استادان و كارشناسان و منتقدان تئاتر كشور برگزار شد، نمايانگر نگاه درست و عميق برگزار كنندگان اين جشنوره به تئاتر است.
بدني ترتيب حاصل برگزاري جشنوارههاي منطقهاي، انتخاب نمايشهايي بوده است كه از تنوع و تفاوتهاي تكنيكي و مضموني برخوردارند.
آثاري كه در اين جشنواره به صحنه آمده اكثرا از كيفيت مطلوبي برخوردار بود و ميتوان چنين اظهار نظر كرد كه گام اول از هر جهت محكم برداشته شده است و بايد چشم انتظار گامهاي موفق بعدي بود.
در حقيقت ميتوان اذعان داشت كه معاونت پژوهش و ارتباطات فرهنگي بنياد شهيد براي دستيابي به اهداف ارزشمندي همچون نمايان ساختن مفهوم مقدس ايثارگري كه در بطن خود مفاهيم ارزشمند ديگري را نيز دارد، يكي از بهترين و فراگيرترين هنرها را به درستي انتخاب كرده است و توانسته است، هنرمنداني را از سراسر كشور گرد هم آورد كه در بينشان جوانان و نوجواناني ديده ميشوند كه شايستهي تقدير و حمايتهاي بعدياند. كساني كه عموما در دوران دفاع مقدس حضور نداشتهاند، اما آنچنان در صحنههاي تئاتر جلوههاي ايثار آن دوران هستند كه گويي خود در آن صحنههاي مقدس حاضر بودهاند. چنين حس و حالهايي از بركات جشنواره تئاتر ايثار است و با تئاتر است كه چنين ويژگيهايي به دست ميآيد.
هيادت داوران نخستين جشنواره سراسري تئاتر ايثار به تمامي افرادي كه در برگزاري جشنواره همتي به خرج داده و قدمي برداشتهاند خسته نباشيد ميگويد و خواهان استمرار اين حركت بزرگ تئاتري است. به گونهاي كه پيشنهاد ايجاد شرايط براي برگزاري بينالملي جشنواره تئاتر ايثار را ميدهد.
همچنين هيأت داوران، استمرار آموزش و پژوهش گروههاي تئاتري را در طول سال خواستار است و نيز بر حمايت براي اجراي عمومي آثاري كه به عنوان منتخب اين جشنواره اعلام شده است، تاكيد دارد.
در پايان اميدواريم كه تمهيدات اجرايي برگزاري دومين جشنواره تئاتر ايثار از همين امروز آغاز و در گام بعدي،شاهد برگزاري جشنوارههي باشكوهتر باشيم.
ايرج راد، سعيد كشنفلاح ، محمدباقر قهرماني، فردوس حاجيان، رحمت اميني»
آراي هيئت داوران نخستين جشنواره سراسري تئاتر ايثار را هم بدين شرح معرفي شدند:
1. موسيقي: رتبه سوم: ديپلم افتخار و 1 سكه بهار آزادي به آرش جانثاري و علي هويدافر به خاطر موسيقي نمايش «چهلستون» از شهرستان شاهين شهر
رتبه دوم: ديپلم افتخار و 2 سكه بهار آزادي به سيدمسعود مدهوش به خاطر موسيقي نمايش «بازي» از شهرستان خارك
رتبه اول: تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و 3 سكه تمام بهار آزادي به نيما شعباني و عبدالرضا سهرابي به خاطر موسيقي نمايش «چهارمين نامه» از شهرستان ميناب
2. طراحي صحنه:
رتبه سوم: ديپلم افتخار و 1 سكه تمام بهار آزادي به حسين اصيلي به خاطر طراحي صحنه نمايش «چهارمين نامه» از شهرستان ميناب
رتبه دوم: ديپلم افتخار و 2 سكه تمام بهار آزادي به زري اماد به خاطر طراحي صحنه نمايش «پوكههاي برنجي» از شهرستان كرج
رتبه اول: تنديس جشنواره، ديپلم افتخار و 3 سكه تمام بهار آزادي به مهدي محمدي به خاطر طراحي صحنه نمايش «آواي زمين» از شهرستان خمين.
3. بازيگري زن
هيأت داوران با اهداء لوح تقدير و يك سكه تمام بهار آزادي به پوران عزيزپور به خاطر بازي در نمايش
«امشب مهرههاي پشتم نيلبك ميزند» از شهرستان كرمانشاه و عاطفه تميمي به خاطر بازي در نمايش بازي از شهرستان خارك تقدير بعمل آورد.
رتبه سوم: ديپلم افتخار و 3 سكه تمام بهار آزادي به فاطمه سرلك به خاطر بازي در نمايش «آواي زمين» از شهرستان خمين.
رتبه دوم: ديپلم افتخار و 5 سكه تمام بهار آزادي به منيره حسينزاده به خاطر بازي در نمايش «پيكر» از شهرستان رشت
رتبه اول: تنديس جشنواره ديپلم افتخار و 7 سكه تمام بهار آزادي به شهره رستمي به خاطر بازي در نمايش «حسب حالي ننوشتيم ايامي چند» از شهرستان شيراز
4. بازيگري مرد
رتبه سوم: ديپلم افتخار و 3 سكه تمام بهار آزادي به اميركربلايي زاده به خاطر بازي در نمايش «پوكههاي برنجي» از شهرستان كرج
رتبه دوم: ديپلم افتخار و 5 سكه تمام بهار آزادي به جعفر دلدلزاده به خاطر بازي در نمايش «كاكوتي» از شهرستان يزد.
رتبه اول: تنديس جشنواره ديپلم افتخار و 7 سكه تمام بهار آزادي به صاحب حائري زاده به خاطر بازي در نمايش «كاكوتي» از شهرستان يزد.
5. نمايشنامهنويسي رتبه سوم: ديپلم افتخار و 3 سكه بهار آزادي به فرهاد ارشاد به خاطر نويسندگي نمايشنامه حسب حالي ننوشتيم و شد ايامي چند از شهرستان شيراز.
رتبه دوم: ديپلم افتخار و 5 سكه بهار آزادي به احسان رحيمي تمبي به خاطر نويسندگي نمايشنامه چهلستون از شهرستان شاهين شهر.
رتبه اول: تنديس جشنواره ديپلم افتخار و 7 سكه تمام بهار آزادي به كرامت يزداني به خاطر نويسندگي نمايشنامه كاكوتي از شهرستان يزد.
6. كارگرداني
رتبه سوم: ديپلم افتخار و 3 سكه تمام بهار آزادي به حامد مهريزي زاده و محمود دهقان هراتي به خاطر كارگرداني نمايش «كاكوتي» از شهرستان يزد
رتبه دوم: ديپلم افتخار و 5 سكه تمام بهار آزادي به احسان رحيمي تمبي به خاطر كارگرداني نمايش «چهلستون» از شهرستان شاهين شهر.
رتبه اول: تنديس جشنواره ديپلم افتخار و 7 سكه تمام بهار آزادي به حامد مهيني به خاطر كارگرداني نمايش
«بازي» از شهرستان خارك.
7. نمايشهاي برگزيده: هيأت داوران به ترتيب اولويت نمايشهاي زير را به عنوان نمايشهاي برگزيده به دبيرخانه بيست و هفتمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر معرفي كرد.
1. نمايش كاكوتي از استان يزد،2. نمايش بازي از استان بوشهر (شهرستان خارك)،3. نمايش چهلستون از استان اصفهان (شهرستان شاهين شهر).
انتهاي پيام
جمعه 6 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]