واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نخستين مانور تخليه اضطراري در پايتخت برگزار شد
اجتماعي. ستاد مدريت بحران. سازمان پيشگيري و مديريت بحران. مانور زلزله معاونت آموزش و مشاركتهاي مردمي سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران نخستين مانور تخليه امن اضطراري را امروز(پنجشنبه) همزمان با روز ايمني در برابر زلزله و سالروز زلزله بم در محله كوي نصر منطقه دو تهران برگزار كرد.
به گزارش ايرنا از روابط عمومي سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران، در اجراي اين مانورجمعيت هلال احمر شميرانات، نيروي انتظامي و حوزه انتظامي غرب تهران، اورژانس محله گيشا، آتش نشاني منطقه چهار و گروه داوطلبان واكنش اضطراري محله (دوام) شامل مناطق چهار،شش،هشت و ۱۰و ۱۷ حضور داشتند.
بر اساس اين گزارش، اين مانور تمرين فرايند تخليه شهروندان پس از وقوع بحران و يا در زمانهاي احتمال وقوع بحران بود و طي آن شهروندان آموزش ديدند كه از كوتاهترين و امنترين مسير به سمت مراكز سرپوشيده يا فضاهاي باز امن، كه از قبل شناسايي شده است، حركت كرده و به طور موقت اسكان يابند.
در اين مانور حوادثي نظير آتش سوزي، نشت گاز، مواجه با مصدومان فرضي و حركت در مسيرهاي ايمن، برقراري نظم، امنيت و آرامش، اسكان تخليهشدگان در چادرهاي امدادي و ارائه خدمات امدادي به آسيب ديدگان فرضي پيش بيني شده بود كه تمام اين فعاليتها توسط شهروندان محله و اعضاي گروههاي دوام با كمك نيروهاي امدادي انجام شد.
در اين مانور همچنين با همكاري داوطلبان و افراد محلي در مركز تخليه اضطراري واقع در پارك ورزش، برنامه طبخ غذا با هدف تامين و توزيع مواد غذايي ميان تخليهشدگان اجرا شد.
برپايي كلاس آموزشي اطفاء حريق، تئاتر خيابان با موضوع ايمني و زلزله، امداد و كمكهاي اوليه، آموزش و برپايي چادر و توجيه نقاط قوت و ضعف مانور از ديگر برنامههاي پيش بيني شده در محل تخليه امن اين مانور بود.
بر اساس اين گزارش، دكتر مازيارحسيني رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران در حاشيه برگزاري اين مانور، گفت: زلزله پديدهاي طبيعي است كه در اكثر نقاط كشور ما اتفاق ميافتد، براي مقابله با اين واقعيت بايد آموزشها و آمادگيهاي مردمي مورد توجه قرار گيرد.
وي افزود: مشاركت شهروندان در مانورهايي از اين دست و برنامههاي آموزشي از اهميت بالايي برخوردار است چرا كه در حوادث بزرگ از جمله زلزله اين شهروندان و ساكنان هر محله هستند كه ميتوانند تا رسيدن نيروهاي حرفه اي و رسمي بويژه در ۷۲ساعت بعد از وقوع زلزله به ياري همنوعان خود بشتابند، تحقق اين هدف نيازمند توسعه آموزشهاي محلي، ايجاد گروههاي داوطلب مردمي در سطح محلات و اجراي مانورهاي مردمي است.
رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران ادامه داد: طرح ايجاد گروه هاي داوطلب مردم مديريت بحران محله(دوام) از دو سال گذشته در تهران آغاز شده است و تا دو سال آينده اين گروههاي مردمي كه آموزشهاي لازم را فرا گرفته و تجهيز ميشوند در تمام محلههاي شهر تهران ايجاد خواهند شد به اين ترتيب شاخص ايمني و آمادگي در برابر حادثه ارتقا مييابد و نكات و توصيههاي پيشگيري نيز به تدريج نزد شهروندان مورد توجه قرار خواهد گرفت.
حسيني با اشاره به اينكه بسياري از زلزلههاي بزرگ با پيش لرزههاي كوچك همراه هستند، اظهار داشت: در چنين مواقعي بايد تخليه امن اضطراري تا زمان اطمينان از پايان زمين لرزه اجرا شود و براي آمادگي رويارويي با چنين شرايطي تهيه نقشه تخليه امن اضطراري از قبل و تمرين و آموزشهاي اين حركت ضروري است.
پنجشنبه 5 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]