محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1857302290
گزارشي از كنگره بين المللي طب سنتي و مكمل درمان بيماري هاي عصر جديد با پزشكي پست مدرن
واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گزارشي از كنگره بين المللي طب سنتي و مكمل درمان بيماري هاي عصر جديد با پزشكي پست مدرن
بنفشه پورناجي
b.pournaji@yahoo.com
با وجود پيشرفت روزافزون علم پزشكي، چندي است كه پزشكي مدرن با شاخص هاي تعريف شده اش كه مبتني بر داروهاي شيميايي است، ديگر پاسخگوي كامل انسان هاي امروزي نبوده و تسليم دوره جديدي از پزشكي پست مدرن شده است. در اين دوره داروهاي گياهي اهميت زيادي يافته اند. اگر مباحثي همچون طب سوزني، حجامت، زالودرماني، رايحه درماني، ماساژدرماني و... را بر مجموعه طب سنتي بيفزاييم، خواهيم ديد كه دامنه آن تا چه حد گسترده است. برپايي «كنگره بين المللي طب سنتي و مكمل» كه چندي پيش در شهر ساري برپا شد، فرصت مناسبي را فراهم آورد تا بيشتر با اين رشته از طب آشنا شويم.
---
طب سوزني طي هزاران سال توانسته بسياري از بيماري ها را بدون مصرف دارو درمان كند. اين طب معيارهاي علمي بسيار دقيقي در زمينه تشخيص، پيشگيري و درمان بيماري ها ارائه مي دهد. به ويژه در زمينه جراحي بدون بيهوشي. طي مقاله يي كه در كنگره بين المللي طب سنتي و مكمل از سوي دكتر «نادعلي اسماعيلي» داراي دكتراي طب سوزني از چين عنوان شد، آمده است؛ پايه طب سنتي چين بر اين اساس استوار است كه جدا از سيستم هاي عصبي، لنفاوي و جريان خون سيستم ديگري در بدن به صورت مجموعه يي بيوالكتريكي به نام «مريدين »ها وجود دارد. «مريدين» ها كه 14 مسير را تشكيل مي دهند، تامين كننده اصلي انرژي هاي سلولي در بدن هستند كه در بدن شخص به صورت سيكل منظم گردش مي كنند و حدوداً هزار نقطه روي آن كشف شده است. اين طب مجموعه يي از روش هاي درماني را تشكيل مي دهد از جمله گياه درماني، طب سوزني، «موكسادرماني» و... كه هدف هر يك از روش هاي درماني تنظيم و متعادل كردن انرژي «مريدين»ها در بدن است. در تشخيص بيماري ها به دليل پايين بودن مقاومت جريان الكتريكي در «مريدين»هاي طب سوزني، مي توان مسيرها و نقاط طب سوزني را با دستگاه هاي خاص رديابي يا مقدار انرژي آن را اندازه گيري كرد. در واقع با بررسي مقدار انرژي روي نقاط مي توان پي به سلامت يا بيماري يك عضو برد. در طب سوزني فرو كردن سوزن برحسب بيماري در يك يا چند نقطه، باعث تعادل انرژي «مريدين»ها در بدن شده كه در نهايت موجب سلامت شخص مي شود. با سوزن گذاري روي نقاط خاص مي توان بيماري هاي مختلف را درمان كرد. براي مثال سردردها را مي توان با سوزن گذاري روي انگشتان دست يا پا درمان كرد. به طور كلي طب سوزني نتايج بسيار موفقيت آميزي در درمان بسياري از بيماري ها از جمله ميگرن، سينوزيت، آرتروز، بيماري هاي اعصاب و روان، گوارشي، تنفسي، فلج اندام ها، ترك اعتياد و... داشته است. از نظر فيزيولوژي، سوزن گذاري روي نقاط بدن باعث افزايش توليد «سروتونين» و نيز ترشح «اندورفين» (مرفين طبيعي) در بدن مي شود و نيز با تقويت سيستم ايمني در بدن بسياري از بيماري ها را درمان مي كند.
نقش طب سوزني در درمان اعتياد
در مقاله ديگري از دكتر «اسماعيلي» در مورد نقش طب سوزني در درمان اعتياد آمده است؛ هر «مريدين» عضو خاصي از بدن را تحت تاثير قرار مي دهد. طب سوزني باعث ترشح طبيعي «اندورفين» در مغز انسان و حيوان مي شود. حتي جراحي بدون بيهوشي كه به وسيله طب سوزني انجام مي گيرد، براساس ترشح «اندورفين» بوده كه با تزريق «نالوكسان» مي توان اثر آن را خنثي كرد. تجويز يا مصرف مواد مخدر سبب كاهش توليد يا افزايش تخريب اندورفين هاي «درون زا» مي شود. به همين جهت با قطع دارو علائم قطع مواد مخدر به دليل كاهش اندورفين در سراسر بدن ظاهر مي شود. بر مبناي نظريه قديمي چيني، هر تغيير فيزيولوژي و پاتولوژي در درون بدن انسان را مي توان در برخي از قسمت هاي لاله گوش احساس كرد. در درمان با طب سوزني نقطه يي به نام «ريه» روي لاله گوش وجود دارد كه به سلسله اعصاب داخلي مغز ارتباط دارد. سوزن زدن و تحريك آن به وسيله دستگاه «استيموليتور» موجب ترشح اندورفين در مغز و در نتيجه بي علاقگي معتاد نسبت به مواد مخدر مي شود. سوزن گذاري را مي توان با دو سوزن زير جلدي در هر يك از گوش هاي بيمار به عمق 3 تا 5 ميلي متر در نقطه ريه به طرف قاعده صدف و سوراخ خارجي گوش انجام داد. سوزن هاي گوش به دستگاه استيموليتور طب سوزني وصل مي شود. ولتاژ متداول بين 5/1 تا 9 ولت است. معمولاً بيماران افسرده به فركانس هاي بالاتر و بيماران عصبي به فركانس هاي پايين تر بهتر پاسخ مي دهند. به طور معمول بيماران براي مدت 30 تا 40 دقيقه در 2 يا 3 جلسه در روز و به مدت 3 تا 5 روز تحت درمان قرار مي گيرند. تاثير درمان پس از 10 تا 15 دقيقه به صورت كاهش علائم ترك مشخص مي شود. پس از اتمام درمان اوليه، ضروري است معتادان به صورت ماهانه سه روز و به مدت 6 تا 9 ماه به منظور درمان يادآوري تحت مداوا قرار گيرند. در مجموع ترك اعتياد به كمك طب سوزني مزايايي همچون بي نيازي از دارو، وابسته نشدن به درمان، نداشتن عوارض سوء، نبود درد و خونريزي، بي ميلي و نداشتن هوس به مواد مخدر، افزايش حس اعتماد به نفس در معتادان و اشتياق به ادامه درمان را به دنبال دارد.
موسيقي درماني در بيماران مبتلا به سرطان
با وجود گذشت چندين دهه از شناسايي بيماري سرطان، هنوز درماني قطعي براي آن يافت نشده است. استفاده از درمان هاي مكمل و جايگزين در كنار ساير درمان ها در بيماران مبتلا به سرطان رواج گسترده يي يافته است. موسيقي درماني يكي از شيوه هاي مكمل درمان سرطان به شمار مي رود. موسيقي باعث احساس آرامش و خوشي، افزايش كيفيت زندگي، افزايش قدرت سيستم ايمني بدن، افزايش انرژي و روحيه، كاهش استفاده از دارو و استرس و نيز علائم بيماري و درد در اين بيماران مي شود.
تحقيقات نشان مي دهد مواردي از قبيل سن، جنس، طول مدت ابتلا، نوع بافت درگير و فرهنگ در استفاده از موسيقي درماني تاثير بسزايي داشته است. هدف بيماران در استفاده از اين درمان ها، افزايش كيفيت زندگي و احساس خوب بودن، افزايش طول عمر، قدرت سيستم ايمني، كاهش پيشرفت بيماري و اضطراب عنوان شده است. نتايج يك پژوهش انجام شده در مورد كاربرد «موسيقي درماني در بيماران مبتلا به سرطان» نشان داد استفاده از موسيقي درماني در اين بيماران از 43 تا 75 درصد متغير بوده و باعث احساس بهبود در اين بيماران شده است. براساس اين پژوهش تنها در 7 تا 13 درصد افراد، موسيقي درماني تاثيري نداشته است. براساس پژوهش فوق با توجه به مشكلات زياد بيماران سرطاني، موسيقي درماني مي تواند به عنوان يك راه درماني مكمل در درمان اين بيماران استفاده شود. اعضاي تيم مراقبت بهداشتي بايد به اين موضوع آگاهي داشته باشند و اطلاعات مناسب را در اين زمينه به دست آورده و در ارزيابي و مداخلات خود به كار گيرند.
بررسي تاثير موسيقي بر اضطراب بيماران بستري
اضطراب از عوامل مهم خطرزا براي انسان شناخته شده است. اكثر بيماري هاي قلبي كه منجر به بستري شدن فرد در بخش مراقبت هاي ويژه قلبي مي شود، اضطراب آور بوده و اين اضطراب نيز مي تواند باعث تاخير در روند بهبود بيمار شود. بر اين اساس پژوهش حاضر با هدف تعيين تاثير موسيقي بر اضطراب بيماران بستري در بخش مراقبت هاي ويژه قلبي بيمارستان شهيد بهشتي شهر تفت (يزد) صورت گرفته است. نوع مطالعه كارآزمايي باليني و نمونه ها شامل 40 بيمار بستري در سي سي يو بوده كه به صورت تصادفي به دو گروه «مورد» و «شاهد» تقسيم شده اند. براي گروه «مورد» پس از طي مراحل حاد بيماري و بعد از سنجش اضطراب توسط تست اضطراب «اسپيل برگر» به مدت يك ساعت موسيقي سنتي از طريق هدفون پخش شد. پس از گذشت 24 ساعت مجدداً اضطراب آنان از طريق تست مذكور سنجيده شد. نتايج يافته ها بيانگر اين امر بود كه با توجه به آثار سوء اضطراب بر روند بهبود بيماران، مي توان با استفاده از موسيقي در بخش هاي مراقبت ويژه قلبي به ويژه پس از تثبيت نسبي وضعيت بيمار در كاهش اضطراب اين بيماران گام موثري برداشت.
اهداي خون، جايگزيني مناسب براي حجامت
حجامت يك روش درماني پيچيده است كه براساس قديمي ترين سند (اوراق پاپيروس) از 2200 سال قبل از ميلاد مسيح در مقدونيه انجام مي شده كه بعدها به يونان رخنه كرده است. «بقراط» و «جالينوس» به روش هاي مختلف حجامت اشاره كرده اند. اين روش مورد تاييد دين اسلام نيز قرار گرفته است. حجامت در طب سنتي يك ركن درماني محسوب مي شود. فوايد حجامت در علم پزشكي امروز و در درمان بيماري هاي مختلف پوستي، سردردهاي عصبي و ميگرني، پيسوريازيس، دردهاي عضلاني و برخي از بيماري هاي عفوني و هورموني مورد تاييد است. در يك مقاله ارائه شده به كنگره طب سنتي آمده است؛ با وجود فوايد حجامت، اين روش واجد محدوديت هايي در درمان است تا جايي كه در مواردي هم بايد از آن اجتناب كرد. به نظر مي رسد انتقال خون روشي سهل و جايگزيني مناسب و با عوارض جانبي كمتري به جاي حجامت باشد. حجامت يك روش موثر در كاهش كلسترول LDL و نسبت LDL/HDL است و بنابراين مي تواند در پيشگيري از بروز آترواسكلروز و به خصوص بيماري هاي كرونري قلبي موثر باشد. موارد منع حجامت عبارت است از؛ در زنان باردار تا پايان ماه چهارم و نيز در ايام قاعدگي، همچنين در بيماران هموفيلي و داراي مشكلات انعقادي مانند كاهش پلاكت، در روش هاي غيربهداشتي حجامت احتمال عفونت موضعي افزايش مي يابد و عارضه باقي مانده در پوست به وسيله حجامت ترميم نمي يابد. نتيجه كلي اينكه فوايد حجامت در زمان هاي قديم با شرايط و امكانات آن دوره مورد تاييد و موثر بوده است، ولي هم اكنون اين كار به صورت اهداي خون و براساس مستندات علمي، فني، بهداشتي، سريع، بدون زخم، بدون ترس، بدون عفونت، منطبق با معيارهاي بدن در اندازه كافي با بصيرت و كنترل كامل صورت مي پذيرد.
آثار زالودرماني
جانورشناسان تاكنون 650 نوع زالو را شناسايي كرده اند كه 50 نوع آن از خون پستانداران تغذيه مي كنند. برخي از انواع زالو فوق العاده خطرناك و بيماري زا است. اما گونه هاي متعددي از زالوها وجود دارند كه آثار درماني جالب توجهي دارند كه از آن دسته مي توان به گونه هاي مختلف جنس «هيرودو» اشاره كرد. ماده ضدانعقادي كه در بزاق زالو به نام «هيرودين» موجود است، موجب رقيق شدن خون، باز شدن عروق بسته و افزايش خون رساني موضعي مي شود. طبق يافته هاي علمي دانشمندان، حداقل يكصد نوع ماده ويژه با آثار درماني گوناگون توسط زالو ترشح مي شود كه امروزه بسياري از اين مواد و آثار درماني آنها به طور كامل شناخته شده است. در مقاله يي كه در كنگره فوق توسط «حميد حمزه زاده» از سوي پژوهشكده فناوري هاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي- ابن سينا ارائه شد، آمده است؛ در طب سنتي ايرانيان كاربرد زالو بسيار وسيع بوده و در بيماري هاي خوني و عفوني، فشار خون، سكته قلبي، بيماري هاي چشمي، پوستي، واريس، بواسير، آبسه هاي چركي و... مورد استفاده قرار مي گرفته است. در طب عاميانه (افواهي) مردم ايران نيز زالو همانند حجامت به عنوان يك رفتار درماني و پيشگيري پذيرفته و شناخته شده است. حكيم جرجاني در كتاب سوم ذخيره خوارزمشاهي اشاره يي به نحوه استعمال زالو و جايگاه درماني آن كرده و منفعت زالواندازي را بيشتر در بيماري هاي پوستي مي داند. ابن سينا نيز در كتاب قانون در زمينه نحوه استفاده از زالو توضيحاتي را ارائه مي دهد. هم اكنون در تعداد زيادي از كلينيك هاي معتبر اروپا و امريكا از زالو براي رقيق شدن خون پس از آنژيوپلاستي قلب بهره مي گيرند. همچنين از زالو براي پيوندهاي پوستي و پيوند اعضا به منظور تسريع خون رساني موضعي و پيشگيري از انعقاد خون در عروق، واريس، ضايعات پوستي و زيبايي پوست و حتي تقويت سيستم ايمني بدن، استفاده طبي به عمل مي آيد. كشورهايي نظير روسيه و انگلستان از رهاورد صادرات زالو درآمد هنگفتي براي اقتصادشان فراهم كرده اند. در پايان اين مقاله پيشنهاد شده است؛ پژوهش هاي كاربردي و مفصلي از سوي مراكز دانشگاهي و تحقيقاتي كشور در زمينه فوايد و جنبه هاي درمان يا خطرات احتمالي زالواندازي صورت و اطلاعات به دست آمده در اختيار علاقه مندان و پزشكان قرار گيرد. به منظور قطع هرگونه سوءاستفاده احتمالي و پيشگيري از انتقال بيماري هاي واگيردار نظير هپاتيت و ايدز، مراكز تخصصي تاييد شده و داراي مجوز از سوي وزارت بهداشت به امر زالودرماني اختصاص يافته به عموم معرفي شود. همچنين وزارت بهداشت با همكاري وزارت جهاد كشاورزي، اقدام به تكثير و توزيع زالوهاي مرغوب يك بار مصرف كرده، حتي در امر صادرات آن نيز سرمايه گذاري كند.
آرماتراپي و پرستاري
امروزه به دنبال مطرح شدن مجدد درمان طبيعي و گياه درماني، استفاده از اسانس هاي معطر گياهي نيز بسيار رواج يافته است. آروماتراپي شاخه نسبتاً جديدي از طب گياهي است كه در آن درمان بيماري ها به كمك اسانس هاي معطر صورت مي گيرد. به طوري كه امروزه در سراسر جهان طرفداران زيادي را به خود اختصاص داده است. اين روش درماني در مقايسه با ساير درمان هاي مكمل در بين پرستاران از رشد سريع تري برخوردار بوده و حدود بيست سال است كه توسط پرستاران مورد استفاده قرار مي گيرد. به طور كلي رايحه درماني يعني استفاده از روغن هاي ضروري يا آروماي استخراج شده از گياهان براي اهداف درماني است. امروزه آروماتراپي تقريباً از دويست روغن مختلف به تنهايي يا به صورت تركيبي استفاده مي كنند. اين روغن ها معمولاً در درمان استرس و دردها، تقويت بدن و ارتقاي سلامتي موثر است.
عسل و زنبوردرماني
عسل ماده غذايي بسيار غني و انرژي بخش است كه از قندهاي ساده يا مونوساكاريدها ساخته شده و به سرعت جذب مي شود. علاوه بر اثر كالري زايي، عسل داراي ويتامين هاي متعددي از قبيل «تيامين»، «ريبوفلاوين»، «اسيد نيكوتينك»، «اسيد اسكوربيك»، «پيريدوكسين» و ويتامين K است. عسل اثر ضدباكتريايي هم دارد وآن را در درمان ناراحتي هاي پوستي از قبيل زخم ها و سوختگي ها، بيماري هاي دستگاه تنفسي و عفونت هاي ناحيه حلق هم به كار مي برند. خاصيت ضدباكتريايي آن موجب اثربخشي عسل مي شود. همچنين خاصيت ضدالتهابي آن نيز مشاهده شده است. عسل به عنوان يك ماده ادرارآور در درمان ناراحتي هاي كليوي نيز سودمند است. عسل به واسطه وجود آنزيم ها و املاح معدني خود در كاهش و حتي درمان التهاب گلو و سرفه هاي مزمن بسيار مفيد گزارش شده است. به گفته «بقراط حكيم» شربت عسل براي از بين بردن سرفه و خلط سينه مسلول مفيد است. عسل به علت تركيبات قندي به خصوص وجود گلوكز زياد تاثير بسيار مهمي روي عضلات قلبي، تحريك و تقويت آن دارد. باعث گشاد شدن رگ ها شده و فشارخون را تنظيم و از سكته قلبي جلوگيري مي كند. به واسطه وجود دياستاز(آنزيم ها) باعث هضم چربي هاي اطراف قلب مي شود. عسل به علت دارا بودن اسيد فرميك دردهاي روده را به خوبي تسكين داده، همچنين به جهت وجود اسانس هاي فرار (عطر گياهان مختلف) نارسايي هاي ناگوار روده را برطرف مي كند. مصرف روزانه عسل به طبيعي بودن خواب كمك مي كند. سردرد را كاهش داده و حالت ناتواني و عصبي را در افرادي كه تعادل عصبي ندارند، كاهش مي دهد. عسل روند فيزيولوژيك پيري را كند ساخته و از ضعف زودرس اعمال حياتي جلوگيري مي كند. استفاده از عسل به عنوان مرهم در درمان سوختگي ها از ديرباز رايج بوده و در طب سنتي نيز به آن اشاره شده است. در ترميم بافتي و جلوگيري از افزايش عفونت از طريق استعمال خارجي بسيار مفيد است. عسل به واسطه آنزيم «كاتالاز» ترميم پوست را سرعت بخشيده، از شدت درد مي كاهد و از تاول زدن جلوگيري مي كند. عسل به علت خواص جذب آني كه دارد، ترشحات پوستي را جذب مي كند و به بافت هاي پوششي غذا رسانده و باعث شادابي آن مي شود. همچنين باعث افزايش هموگلوبين خون مي شود. در درمان شب ادراري اطفال بسيار مفيد بوده، باعث جذب آب و كاهش ميزان كلسيم خون مي شود. به مادراني كه در آستانه زايمان هستند، بايد عسل داده شود چرا كه زايمان را آسان و باعث افزايش شير مادر مي شود. مغز استخوان را محكم مي كند و نوزاد قوي متولد مي شود.
كاهش غيردارويي درد زايمان
حاملگي و زايمان منحصر به فردترين پديده اضطراب زا براي زنان است و داراي آثار زيانبار بر مادر، جنين و خانواده است. از بين روش هاي غيردارويي، ماساژ با تاثير بر سيستم عصبي و آزادسازي «اپوئيد»هاي داخلي مي تواند بر اضطراب تاثيرگذار باشد. نتايج يك پژوهش نشان مي دهد ماساژ چرخشي مفصل ران شدت اضطراب مرحله اول زايمان را كاهش داده، مي تواند به عنوان يك روش غيردارويي آسان و غيرتهاجمي در كاهش اضطراب مادران باردار و ارتقاي سلامت آنان مورد استفاده قرار گيرد. پژوهش ها در كشورهاي مختلف نشان مي دهد بسياري از روش هاي غيردارويي تسكين دهنده درد مي تواند در كاهش درد زايمان موثر باشد. از جمله اين روش ها مي توان به ماساژ پشت و شكم، تكنيك هاي شل سازي عضلاني، تكنيك هاي تنفسي، تحريك پوست و زايمان در آب اشاره كرد. به اينها بايد نقش حضور فرد مورد علاقه و منتخب توسط بيمار را نيز اضافه كرد. اين فرد مي تواند در تمام مراحل زايمان با بيمار همراه بوده و در حد امكان در روندهاي درماني به ويژه تسكيني و حمايتي تشريك مساعي كند. نتايج مطالعات نشان داده است وجود يك همراه نزديك بيمار مي تواند آثار رواني مثبتي را به همراه داشته باشد. از آنجا كه كاهش درد زايمان همواره از مباحث اصلي و مهم در علم زنان و مامايي به شمار مي رود و با توجه به تمايل زنان به روش هاي غيردارويي تسكين درد و نيز تاثير اين روش ها در كاهش درد زايمان، برنامه ريزي براي عملي كردن اين روش ها كه تاكنون اغلب در قالب تئوري و تحقيق مانده اند، مي تواند در ارتقاي سلامت زنان موثر باشد. از طرف ديگر با توجه به اينكه در اغلب بخش هاي زايماني كشور ما ورود و حضور همراه اكيداً ممنوع است، مساعد كردن شرايط براي حضور فرد مورد علاقه بيمار مي تواند در بهتر و آسان تر شدن سير زايمان كمك كننده باشد.
اثر چاي بابونه در تسكين دردهاي قاعدگي
قاعدگي دردناك يكي از شايع ترين اختلالات در ميان زنان است، به طوري كه حدود 50 درصد زنان به آن مبتلا مي شوند. يافته هاي يك پژوهش انجام شده نشان داد كه در گروه مداخله درد قاعدگي، زجر، ميزان نگراني و مشكلات رواني- اجتماعي به طور معني داري در مقايسه با گروه كنترل كاهش يافته است. پژوهشگران اين تحقيق پيشنهاد مي كنند نوشيدن چاي بابونه به منظور تسكين درد قاعدگي و مشكلات رواني- اجتماعي آن موثر است.
پنجشنبه 5 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]
-
گوناگون
پربازدیدترینها