واضح آرشیو وب فارسی:حيات: با معرفي برگزيدگان؛هفتمين همايش ادبي سوختگان وصل هويزه به كار خود پايان داد
تهران – حيات
هفتمين همايش ادبي از سلسله همايش هاي ادبي با موضوع بزرگداشت جانبازان، شهيدان و رزمندگان دفاع مقدس و يادآوري مناطق دوران هشت ساله دفاع مقدس با بزرگداشت شهداي هويزه و به ويژه شهيد علم الهدي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي حيات، هفتمين همايش ادبي سوختگان وصل هويزه ويژه بزرگداشت شهيد حسين علم الهدي از شهداي هويزه با حضور سعيد حداديان دبير علمي همايش، حميد باباوند كارشناس داستان همايش، عبدالجبار كاكايي، ساعد باقري، سهيل محمودي، مصطفي محدثي خراساني، (شاعر) ، حجت الاسلام ابراهيم كلانتري رياست نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران وجمعي از جانبازان منطقه هويزه عصر روز گذشته سه شنبه (3 دي) با اعلام برگزيدگان به كار خود پايان داد.
در ابتداي اين همايش سعيد حداديان دبير علمي همايش ادبي سوختگان وصل هويزه با ارائه گزارشي ارز روند همايش هاي گذشته گفت: نخستين دوره اين همايش ادبي با موضوع جانبازان شيميايي آغاز شد و با محوريت جنگ و دفاع مقدس هر شش ماه، يك بار برگزار شد.
پنج دوره اين همايش ها با موضوع شخصيت ها و بازماندگان جنگ برگزار شد و از دوره ششم به صورت منطقه اي اجرا شد، دوره ششم همايش ادبي درشلمچه بر گزارشد كه به اين منطقه و بزرگداشت شهداي اين منطقه جنگي مي پرداخت.
وي افزود: دوره هشتم اين همايش ادبي با موضوع جزيره مجنون و دوره نهم نيز با موضوع اروند برگزار خواهد شد.
دبير علمي همايش ادبي سوختگان وصل هويزه ،در باره روند برگزاري اين همايش گفت: بيش از هزار شاعر در اين همايش ها شركت كرده و در رابطه با موضوع جنگ و دفاع مقدس شعر سروده اند، در دوره هفتم 300 داستان و 700 شعر به دبيرخانه اين همايش ارسال شده كه از ميان آنها 20 داستان و 30 شعر برگزيده شده است و در پايان همايش از اين برگزيدگان تجليل خواهد شد.
در ادامه اين همايش حجت الاسلام ابراهيم كلانتري رييس نهاد نمايندگاني مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران برگزاري اين همايش ها را هر شش ماه يك بار خوب ارزيابي كرد و گفت: نزديك به 6 ماه از ششمين همايش ادبي شلمچه را پشت سر گذاشته و دوره هفتم نيز در آستانه روز شهداي دانشجو و عاشوراي هويزه درحال برگزاري است. برگزاري اين همايش ها براي بزرگداشت ، حفظ و صيانت از ارزش هاي دوران هشت ساله دفاع مقدس رويكرد بسيار خوبي است كه توسط دفتر ادبيات و هنر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران هرسال دوبار برگزار مي شود.
وي افزود: در آستانه ماه محرم و ياد و خاطره جانبازي هاي كربلا يادآوري از شهداي بزرگ دفاع مقدس و دوران آزمايش، ايثارو از خودگذشتگي فضاي بسيار خوبي را ايجاد خواهد كرد تا بزرگي ها، پايمردي ها و رشادت هاي شهدا و جانبازان دوران دفاع مقدس را در قالب شعر و ادب ريخته و ايثار آنان را به تصوير بكشيم. اگرچه نمي توان با هيچ زبان شعري يا برگزاري همايش و نشست تمام آن جانبازي ها را به تصوير كشيد اما پرداختن به شهيد و شهادت و جانبازي و ايثار ضرورتي انكارناپذير است زيرا مقام شامخ شهدا نيازي به بزرگداشت و يادآوري ندارند و اين ما هستيم كه نيازمند يادآوري ياد و خاطره آن بزرگواران هستيم.
كلانتري با اشاره به سخنان امام خميني(ره) مبني بر تاكيد به خواندن وصاياي شهدا گفت: رهبر انقلاب اسلامي در سخنان خود مي فرمودند بايد وصيت نامه هاي شهدا را بخوانيد تا اصلاح شويد و به راستي امروز ضرورت اين سخن برهركس آشكار شده چرا كه با خواندن وصاياي شهدا توفيق آشنايي با پايمردي ها و جانبازي هايي را مي يابيم كه كمك بسياري در روند زندگي اجتماعي براي انسان امروز است.
وي افزود: فلسفه برگزاري چنين همايش هايي حفظ و نشر نشانه ها و ميراث هاي فرهنگي دوران هشت ساله دفاع مقدس است كه با حفظ اين ارزش ها پرچم هاي ايثار و ازخودگذشتگي را برافراشته خواهد شد تا جوانان و نسل آينده با پيروي از اين خط مشي راه هدايت خود را انتخاب نمايند، بايد نسل جوان را با ارزش ها و ميراث هاي دوران هشت ساله دفاع مقدس يعني جانبازان سرافراز آشنا كنيم زيرا دشمنان بيكار ننشسته اند و با هزينه كردن ميليون ها دلار سعي در شكستن اين بيرق ها دارند، دشمن با ايجاد يك دنياي مجازي بدون مرز، ناتوي فرهنگي ايجاد كرده كه جوانان را به سمت و سوي اهداف خود سوق دهد اما غافل از آن است كه قوي ترين جرياني كه احساس و عاطفه و عشق جوانان ما را فراگرفته، فرهنگ شهادت و نام شهيد است. جوان امروز در دهه نخستين قرن بيست و يكم هنوز عشق شهادت و احترام به مظاهر شهدا را در وجود خود دارد.
كلانتري عاشوراي هويزه را كربلايي ديگر دانست و گفت: شهداي هويزه ويژگي هاي مشترك بسياري با شهداي كربلا دارند در طول 18 ماه جنگ و اسارت در منطقه هويزه حوادث بسياري رقم خورد كه كمتر از حادثه كربلا نبود. رزمندگان با تعداد بسيار كم ،ولي با اخلاص بسيار در برابر تمامي امكانات دشمن ايستادند و يك دنيا مظلوميت را در روزگاري غريب براي جاودانه شدن در پهناي تاريخ اين سرزمين به تصوير كشيدند. همانگونه كه پيكر شهداي كربلا زيرتاخت و تاز اسب ها قرار گرفت پيكر شهداي هويزه نيز زير تانك هاي دشمن له شد، شهداي كربلا را مدتي رها كرده و با شهادت بسياري، بازماندگان را به اسارت بردند كه اين حادثه در هويزه نيز بار ديگر تكرار شد. كربلا پرچم بلندي برفراز تاريخ ميليون ها انسان آزاده شد و رزمندگان هويزه در طول 18ماه با بهره گيري از اين فرهنگ عاشورايي ناب، هويزه را آزاد كردند تا امروز يك گنبد و زيارت گاهي براي تمامي عاشقان كربلا باشد. هويزه معرفت بي نظيري براي عشق ورزيدن به عاشوراي حسيني را در طول تاريخ به جهان اسلام معرفي كرد.
وي افزود: شهداي هويزه و بسياري از رزمندگان دوران دفاع مقدس در دو جبهه جهاد اكبر و اصغر در عين واحد جنگيدند، يك جوان رزمنده در مقابل يك دنيا استكبارمي ايستاد و شب ها نيز در برابر نفس خود به نماز شب ايستاده و از جهاداصغر نيز غفلت نمي كرد. جوانان رزمنده از تمامي تعلقات دنيوي گذشتند و در برابر استكبار ايستادند تا براي هميشه تاريخ به عنوان اسوه اي تابناك بدرخشند.
در ادامه اين همايش عبدالجبار كاكايي، مصطفي محدثي خراساني، پرويز بيگي حبيب آبادي، سهيل محمودي از شاعران آييني انقلاب و دفاع مقدس به شعرخواني پرداختند. همچنين قطعاتي از اشعار شاعران برگزيده اين همايش نيز در اين مراسم خوانده شد.
صادق آهنگران نيز خاطراتي از دوران هشت ساله دفاع مقدس بيان كرد و با مداحي ياد شهدا و جانبازان دفاع مقدس را گرامي داشت.
در پايان همايش با حضور شاعران و مسوولان 30 تن از شاعران برگزيده و 20 تن از نويسندگان برگزيده اين همايش با اهداي تنديس و جايزه نقدي تجليل و قدرداني شدند.
اسامي 30 شاعر برگزيده با موضوع هويزه و دفاع مقدس به اين شرح است: سيدمحسن ابوترابي، عباس احمدي، نازلي اختري، محمدجواد آسمان، ابراهيم باقري حميدآبادي، حميدرضا برقعه اي، مهدي پرويز، كاظم بهمني، حميدرضا حامدي، فاطمه تفقدي، حسين جنتي، محمدامين جعفري، مرتضي حيدري آل كثير، راضيه رجايي، اشرف سرلك، غلامرضا سليماني و وحيد طلعت.
برگزيدگان داستان همايش سوختگان وصل نيز به شرح زير است: محمدرضا طهماسبي، آرش عليزاده، افسر فاضلي، احمد فرجي، شراره كامراني، مريم كرباسي، هاشم كروري، زهرا محدثي خراساني، سيده فاطمه موسوي، فاطمه ناني زاد، حبيب نزازي، پونه نيكويي و فرزانه يزدان شناس.
پايان پيام
چهارشنبه 4 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1578]