واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با بررسي چالشهاي توسعه آموزش الكترونيك؛ معاون آموزشي وزارت ارتباطات: محدوديتهاي مالي بخش دولتي و قابليتهاي محدود وزارت علوم از مهمترين موانع است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
معاون آموزش، پژوهش و امور بينالملل وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات محدوديتهاي مالي بخش دولتي و قابليتهاي محدود وزارت علوم را از مشكلات عدم توسعه آموزش الكترونيك عنوان كرد و گفت: قابليتهاي محدود وزارت علوم يكي از مشكلات عمده است، چراكه با روش سنتي نميتوانيم آموزش فراگير داشته باشيم.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر كمال محامدپور در مراسم افتتاحيه سومين كنفرانس آموزش الكترونيكي در دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي با بيان اينكه اين همايش بايد جنبه اجرايي براي آموزش كشور داشته باشد، اظهار كرد: هدف از برگزاري اينگونه همايشها اين است كه ببيينيم در فاصله دو همايش به چه نتيجه اجرايي دست يافتهايم و همچنين بايد در حوزه آموزش الكترونيكي نوعي آسيبشناسي انجام شود.
مشكلات و موانع در حوزه اجرايي آموزش الكترونيكي بررسي شود
وي با بيان اينكه بايد در اين همايش مشكلات و موانع در حوزه اجرايي آموزش الكترونيكي بررسي و افراد متخصص براي رفع اين مشكلات راهكار ارائه دهند، خاطر نشان كرد: بر اين اساس بايد در هر جايي كه هزينهاي ميشود و استفاده مطلوب از آن به عمل نميآيد جلوي آن هزينهها گرفته شود.
وي با بيان اينكه در توسعه ICT آموزش هم نقش دارد و هم نقش ميپذيرد اظهار كرد: زماني كه ICT توسعه يابد آموزش هم توسعه خواهد يافت.
وي با اشاره به وجود چهار پايه استوار براي جامعه اطلاعاتي، گفت: ايجاد دانش، حفظ و نگهداري دانش، انتشار دانش و كاربري دانش از جمله محورهاي جامعه اطلاعاتي ميباشد كه آموزش در همه اينها نقش مهمي بر عهده دارد و بدون آن نميتوان به پايههاي اساسي جامعه اطلاعاتي دست يافت.
وي در عين حال تاكيد كرد: بايد توجه داشته باشيم كه تصميمگيران و مديران ارشد جامعه به علم و دانش به عنوان يك اولويت توجه داشته باشند.
در توسعه آموزش الكترونيك نميتوان صرفا به منابع دولتي تكيه كرد
بايد بستر لازم براي بخشهاي غيردولتي فراهم شود
وي با بيان اينكه سرمايه گذاري انساني در توسعه آموزش نقش برجستهاي دارد، تصريح كرد: براي توسعه آموزش الكترونيك نميتوان صرفا به منابع دولتي تكيه كرد بنابراين بايد بستر لازم براي بخشهاي غير دولتي فراهم شود و اگر تاكنون نتوانستهايم در زمينه آموزش الكترونيك رشد مناسبي داشته باشيم به خاطر عدم توجه به اين موضوع ميباشد.
حقوق منتشركنندگان آموزش الكترونيك در فضاي مجازي حفظ شود
وي با اشاره به ماده 45 برنامه چهارم توسعه در زمينه نظام جامع حقوق مالكيت معنوي، اظهار كرد: يكي از مشكلات توسعه آموزش الكترونيك همين موضوع است چون در فضاي مجازي وقتي بر روي محتواي آموزشي سرمايهگذاري لازم انجام ميشود بايد حقوق كساني كه اين محتوا را منتشر كردهاند به گونهاي حفظ شود.
بايد ساختار آموزش الكترونيك به دليل ساز و كار متفاوت نسبت به آموزش سنتي اصلاح شود
دكتر محامدپور با اشاره به ماده 48 برنامه چهارم توسعه مبني بر اصلاح نظام آموزشي كشور خاطر نشان كرد: بايد ساختار آموزش الكترونيك به دليل ساز و كار متفاوت نسبت به آموزش سنتي اصلاح شود.
وي با بيان اينكه هرچه در آموزش الكترونيك سرمايه گذاري بيشتر انجام شود بازده بيشتري خواهيم داشت اظهار كرد: در ايران عمدتا منابع ما محدود به منابع دولتي است در صورتي كه در كشورهاي صنعتي از منابع خصوصي در اين زمينهها استفاده ميكنند.
وي با اشاره به ارائه خدمات الكترونيكي به 6 هزار روستا، گفت: بر اين اساس 120 هزار نقطه بانكي را به يكديگر وصل كردهايم.
ارتباط صنعت آموزش عالي با نيازهاي جامعه دچار ضعف است
وي ضعف ساختاري در مرتبط شدن صنعت آموزش عالي با نيازهاي جامعه را از ديگر چالشهاي توسعه آموزش الكترونيكي عنوان كرد و افزود: بايد به اين مساله توجه شود و براي رفع مشكلات آن در اين همايشها راهكار ارائه شود.
وي با بيان اينكه در برنامه چهارم توسعه همه اين موارد ديده شده است، تصريح كرد: ولي متاسفانه آنها اجرايي نميشود.
تاكيد بر ترميم و تغيير نگرش در رويكرد آموزشي
ذهنيت آموزشي سنتي بايد به تدريج به سمتي ديگر مهاجرت كند
وي با تاكيد بر ترميم و تغيير نگرش در رويكرد آموزشي خاطر نشان كرد: بايد ذهنيت آموزشي سنتي به تدريج مهاجرت و به سمتي ديگر حركت كند.
وي افزود: به نظر ميآيد در آموزش الكترونيك به مسئله محتواي آموزش كه از عمده ترين مسائل اين آموزش است توجه ويژهاي نشده و مشكلات آن نيز حل نشده است.
وي با بيان اينكه علي رغم سرمايه گذاري دولتي در ايجاد زير ساختهاي ICT به دليل عدم وجود ساز و كارهاي لازم بهرهبرداري نامطلوب است، اظهار كرد: نقش بخش خصوصي در سرمايه گذاري لازم براي توسعه بسيار كمرنگ بوده كه بايد موانع آن را برطرف كرد.
دولت و وزارت علوم بخش خصوصي را رقيب خود ندانند
وي با تاكيد بر اينكه دولت و وزارت علوم نبايد بخش خصوصي را رقيب خود بدانند، تصريح كرد: زماني كه مراكز غير دولتي وارد اين گونه فعاليتها ميشوند نبايد براي حتي كوچكترين مسائل يا موافقت با ايجاد دوره يا رشتهاي موانعي را جلوي پاي آنها ايجاد كرد.
دكتر محامدپور در خاتمه با تاكيد بر اينكه مديران بايد فضاي ذهني خود را عوض كنند، خاطر نشان كرد: بنابراين بايد شرايط كار را براي بخشهاي غير دولتي تسهيل و آنها را نه تنها رقيب خود ندانست بلكه كمك كنندهاي براي توسعه بپندارند كه در اين صورت از نظر كيفي و كمي توسعه قابل توجهي خواهيم داشت.
انتهاي پيام
چهارشنبه 4 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]