واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اگزماي پوست (دستها) و روشهاي«پيشگيري» و «محافظت»
در نتيجهگيري مبحث گذشته اين نكته مهم مطرح شد كه استفاده مستمر از دستكشهاي نخي و مقاوم در مقابل آب، از بروز اگزماي پوست دستها كه بر اثر تماس با مواد شوينده و آلرژيزا ايجاد ميشود، پيشگيري خواهد كرد. حال در اين بخش و در ادامه اين موضوع، ضمن طرح مواردي چند، توصيه ميكنيم كه در جهت انجام اين موارد و رعايت كامل آنچه كه در پي ميآيد، نهايت دقت نظر را به عمل آوريد و توجه داشته باشيد چنانچه در طول درمان حتي يك يا دوبار استفاده از دستكش را فراموش كنيد، بيترديد بهبودي شما به تاخير خواهد افتاد.
توصيهها
1ـ چنانچه دستكش شما سوراخ شد، دستكش ديگري را كه سالم باشد جايگزين آن كنيد. در غير اين صورت با استفاده از دستكش پاره يا سوراخ شده مواد شوينده داخل آن شده و با دستهايتان تماس طولاني داشته و بيترديد حساسيت شديد و آسيبهاي بعدي را در پي خواهد داشت.
2ـ دستكشهاي لاستيكي (مطلق) خود حساسيت دست را تشديد ميكند لذا از استفاده از اين نوع دستكشها خودداري كنيد.
3ـ چنانچه كاري كه ميخواهيد انجام دهيد، مدت زمان زيادي را طلب ميكند، در طول انجام آن كار يك يا چندبار (بستگي به مدت زمان كار) دستكش را درآورده و به دستهاي خويش استراحت بدهيد.
4ـ به هنگام پوست كندن مركباتي مانند پرتقال، ليمو و... همچنين موادي چون سيبزميني، گوجهفرنگي، سير، پياز،... و تماس دستهايتان با گچ، آهك و سيمان، حتماً از دو جفت دستكش (جداگانه) استفاده كنيد.
براي كارهاي به اصطلاح خشك مانند گردگيري و غيره و باغباني نيز كه كار متفاوتي است بايد از دو جفت دستكش استفاده شود.
5ـ خانمهاي خانهدار براي انجام امور ظرفشويي و رختشويي تا حد امكان از ماشينهاي ظرفشويي و لباسشويي استفاده كنند در غير اين صورت و تا بهبود يافتن حساسيت دستها همكاري همسرشان در اين خصوص (شستن ظرفها و لباسها) ضروري است!!
6ـ دستهايتان را با آب ولرم (نيمگرم) و صابونهاي بسيار ملايم بشوييد. دقت كنيد كه كف صابون از روي دستها به صورت كامل شستشو شود و نگذاريد كه كف روي آنها باقي بماند چرا كه تقريباً تمام صابونها حاوي مواد تحريككننده هستند.
7ـ انگشتر و ديگر وسايل زينتي به علت تجمع مواد آلرژيزا در زير آنها، باعث ايجاد حساسيت شديد دستها ميشوند. پس به هنگام انجام امور منزل و به خصوص شستشوي دستها انگشترتان را درآوريد.
8ـ در فصل زمستان (سرماي شديد و در هواي باد و باراني) از دستكش استفاده كنيد تا پوست دستهايتان از خشك شدن و چاك خوردگي مصون بماند.
9ـ فقط از داروهايي كه توسط پزشكان متخصص پوست به شما توصيه شده است، استفاده كنيد. داروهاي چرب كننده و لوسيونها و يا كرمهايي كه شما آنها را به كار ميبريد، ممكن است حساسيتزا باشند و شما از اين معضل آگاه نباشيد.
10ـ دستهاي خود را 4 تا 6 ماه بعد از بهبودي حساسيت، خوب محافظت كنيد زيرا تا پوست شما به طور كامل بهبود پيدا كند، مدت زماني طول ميكشد و اگر شما به دقت از دستهاي خويش مراقبت نكنيد، اين عارضه برگشتپذير است.
و توصيه پاياني اينكه: از آنجا كه هيچ نوع درمان سريع يا معجزهآسايي در اين مورد وجود ندارند، لازم است كه به پوست دستهايتان فرصت استراحت و پرهيز از تماس با مواد مطرح شده بدهيد تا معالجه معنا پيدا كند و پوست شما به طور كامل بهبود يابد.
چهارشنبه 4 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]