واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك كارشناس مسائل اجتماعي: آسيبهاي اجتماعي در مدارس جدي گرفته شود دوره هويتيابي دانشآموزان رابه رسميت بشناسيم حرفهاي آسيبديدگان مؤثرتر از نصيحت اوليااست
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: شهرستانها
يك كارشناس مسائل اجتماعي گفت: ما كاملا برايمان شفاف نيست و نميدانيم چه نوع آسيبهايي دانشآموزان را تهديد ميكند.
حميدرضا همتآبادي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خراسان، ادامه داد: اولين گام براي جلوگيري از آسيبهاي اجتماعي در بين دانشآموزان اين است كه بدانيم چه آسيبهايي و به چه ميزان و در بين چه دانشآموزاني وجود دارد.
وي با بيان اين كه اين آگاهي سبب ارائه راهحل ميشود، گفت: يكي از مشكلات ما اين است كه كارشناسان و مسؤولان، آسيبهاي اجتماعي را در عرصه عمومي نميآورند لذا نميدانيم آمار دقيقا چقدر است؟ آيا راهحلها درست بوده يا نه؟
همتآبادي با بيان مشكلات ديگر در فضاي آسيبهاي اجتماعي ايران اظهار كرد: محدوده آسيبهاي اجتماعي بايد تعيين شود يعني اين كه ما چه چيزهايي را آسيبهاي اجتماعي ميدانيم و بايد شناخت كافي از آسيبهاي اجتماعي داشته باشيم.
همتآبادي افزود: ما بايد دوره هويتيابي را كه در دانشآموزان رخ ميدهد، به رسميت بشناسيم و بعد اجازه دهيم كه اين دوره در آنها سپري شود، در گذشته يك سري رفتارهاي غيرعقلايي و رفتارهايي كه خيلي هنجار نباشد، از جوان پذيرفته شده بود و اين صبر را داشتند كه فرد اين سن را سپري كند.
وي خاطرنشان كرد: ما امروزه فراموش كردهايم كه در گذشته با چنين افرادي با مسامحه رفتاري ميكرديم و بايد اين مسامحه تداوم داشته باشد.
همتآبادي تصريح كرد: فرزند ما در سن 12-13 سالگي در معرض خطر مواد مخدر است و ما بايد اطلاعاتي را در اختيار او قرار دهيم زيرا قطعا چه بخواهيم و يا نخواهيم اين اطلاعات در اختيار آنها قرار خواهد گرفت پس بهتر است خودمان اطلاعاتي را در اختيارشان قرار دهيم.
اين كارشناس مسائل اجتماعي در مورد وظايف مدارس در برابر جلوگيري از آسيبهاي اجتماعي گفت: بچهها در مدرسه زندگي ميكنند و مدارس بچهها را براي زندگي آماده ميكند پس وظيفهاش اين است كه آنها را در برابر آسيبها نيز مصون كند.
وي ادامه داد: وقتي اين گونه افراد صحبت ميكنند، بچهها ظاهر آنها را ميبينند كه تبديل به آدمهاي ضعيف و بيماري شدهاند و بر خلاف انتظار بچهها خوش تيپ، سر حال، قوي، جوان و با نشاط نيستند.
اين كارشناس مسائل اجتماعي تصريح كرد: تاثير اين گونه افراد بر روحيه بچهها خيلي قويتر از آن است كه هر روز يك معلم به شكل يك نصيحت اين مسائل را عنوان كند.
وي با بيان اين كه اين آسيبها وجود دارد، ادامه داد: هر روزي كه بگذرد دير است و اگر ما دغدغه داريم و نگران آينده هستيم بايد آسيبهاي اجتماعي در مدارس را جدي بگيريم.
همتآبادي علاوه بر اشاره به مواد مخدر، از آسيبهاي ديگري همچون اختلاف در خانوادهها و اختلاف نسلها نام برد و افزود: ما در جامعه به فرزندان خود هدف ميدهيم ولي راه رسيدن به هدف را نشان نميدهيم مثلا پدري هنجارهايي را براي فرزندش تعريف ميكند كه خود در سن پيري به زحمت توانسته آن را به دست آورد ولي براي فرزندش در ابتداي زندگي آن هنجارها را تعريف ميكند.
وي افزود: بايد همه سازمانها با هم هماهنگ شوند و تمام استراتژيها با يكديگر به كار گرفته شود.
اين كارشناس مسائل اجتماعي از مشكلات موجود در مسائل مالي آموزش و پرورش نام برد و تصريح كرد: در آموزش و پرورش مسوولان به حدي گرفتار مسائل معيشتي هستند كه نميتوانند آن قدر كه بايد براي بهبود وضع آموزشي و حل مشكلات وقت بگذارند و فرصتي براي پرداختن به مسائل تربيتي و آموزش بچهها ندارند.
وي راهحل موجود براي برداشتن بار از روي شانه آموزش و پرورش را يك عزم ملي از جانب همه سازمانها دانست و افزود: اگر اين عزم ملي رخ دهد، در آن وقت ميتوانيم آسيبها را شناسايي و بچهها را از آنها دور كنيم.
همتآبادي گفت: بايد مديران را از دغدغههاي مالي خلاص كنيم تا آنها بتوانند به آن كاري بپردازند كه وظيفه آنهاست و وقت و انرژي لازم را در اختيار بچهها قرار دهند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 4 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 653]