واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: مظلوميت در ورزش روستايي
رحيم زاده- ورزش يكي از راه كارهايي است كه همواره عاملي مهم در شادابي جسم و روح بوده است و چه بسا انسان هايي كه بر پايه ورزش از دوران كودكي و نوجواني و نهايتا دوران كهنسالي و پيري روحيه اي شاداب و تن و جسمي سالم و سرزنده دارند.
روستاها از جمله مكان هايي هستند كه فعاليت و كار بسيار روزانه اهالي به عنوان ورزشي براي تنومندي اندام و شادابي جسم تلقي شده و از جمله فوايد و اثرات زندگي روستاها فعاليت و كار بسيار در طول روز است.
فرد روستايي بنا به طبيعت روستانشيني از صبح هنگام آماده كار در زمين زراعي شده و تمام روز را با انجام فعاليت هاي مختلف كه به نوعي ورزش تلقي مي شود سپري مي كند.
اما مسئله قابل توجه اين است كه ورزش به معناي خاص و در رشته هاي خاص چقدر در روستاهاي استان و كشور مورد توجه قرار مي گيرد؟ و آيا به راستي مسئولان امر گامي براي شكوفايي استعدادهاي ورزشي جوانان روستايي برداشته و راه حلي انديشيده اند؟
در اين خصوص تدوين طرح توسعه ورزش روستايي توسط مشاور رئيس وقت سازمان تربيت بدني و تصويب آن در شوراي عالي ورزش در 26 اسفند ماه سال 81 به عنوان سر فصل برنامه ريزي توسعه ورزش در روستاها تلقي و در سياست هاي كلان سازمان تربيت بدني مورد توجه قرار گرفت با تصويب طرح مذكور در شوراي عالي ورزش مهم ترين اقدام براي اجرايي كردن آن انتخاب و انتصاب مسئول اجراي اين طرح بود.
بر مبناي گزارش طرح توسعه ورزش روستايي امكانات ورزشي در سرشماري 36 هزار روستاي مورد نظر عبارتند از : 92 درصد فاقد امكانات ورزشي، 6 درصد داراي امكانات ورزشي نيمه استاندارد و 2 درصد داراي امكانات ورزشي استاندارد.
اين در حالي است كه استراتژي روستايي مبتني بر رويكرد تامين و تقويت سلامت جسماني ورواني جامعه روستايي و عشايري با هدف ارتقاي سطح بهره وري در اين جامعه مولد و در راستاي سياست هاي كلان نظام مقدس جمهوري اسلامي و تحقق تبيين شده در اين بخش مي باشد.اما متاسفانه9ماه بعد از گذشت اين مدت مسئولان چندان توجهي به اين امر نداشته و امكانات ورزشي در كمتر روستاهاي كشور و استان مان مهياست.
با توجه به برنامه ريزي هاي مختلف دنياي استعمار براي ترويج اعتياد در بين جوانان با استفاده از ابزار و روش هاي مختلف، لزوم ايجاد شرايط و امكانات رفاهي و ورزشي براي جوانان امري لازم و ضروري است و در اين ميان جوانان روستايي در بين توده عظيم جوانان، استثنا نبوده و در معرض گرفتاري به دام هاي مختلف آسيب هاي اجتماعي از قبيل اعتياد هستند.
وجود فعاليت هاي كشتي باستاني كه به نوعي از روستاها برخاسته است امروزه اين ورزش نيز به كلي خواستگاه خود را فراموش كرده و در ميان جوامع روستايي به فراموشي سپرده شده است.
اين در حالي است كه اين ورزش، علاوه بر اثرات مفيد جسمي، ورزشي سازنده در پرورش لوح و منش اعتقادي انسان نيز محسوب مي شود.
بي ترديد ادامه اين روند در بين جوامع روستايي، جوانان روستايي رادر مسيري قرار مي دهد كه ديگر هيچ بازگشتي براي پرورش انرژي هاي بالقوه جواني باقي نمانده و دست استعمار را براي نفوذ درميان افكار پاك و لوح بي آلايش وجوديشان باز مي گذارند....
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]