واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: برزيل و فرانسه بر ضرورت حل بحران مالي تاكيد كردند
تهران/ واحد مركزي خبر/ اقتصادي 87/10/03
روساي جمهور فرانسه و برزيل بر اراده دو كشور براي حل بحران مالي كنوني و به نتيجه رساندن مذاكرات تجاري دور دوحه تاكيد كردند.
نيكولا ساركوزي، رئيس جمهور فرانسه، و لوئيز ايناسيو لولا دا سيلوا، رئيس جمهور برزيل، در مجمع تجاري مشترك فرانسه و برزيل در ريو دو ژانيرو اعلام كردند اروپا و برزيل بايد به طور هماهنگ براي مقابله با پيامدهاي بحران مالي كنوني و حل و فصل اين بحران تلاش كنند، اين يك انتخاب نيست بلكه يك وظيفه است.
نيكولا ساركوزي كه كشورش رياست دوره اي اتحاديه اروپا را بر عهده دارد در چارچوب يك ديدار رسمي دو روزه به ريو دو ژانيرو رفته است. وي اولين روز سفر خود را به نشست سران اتحاديه اروپا و برزيل اختصاص داد. اين اخرين نشستي است كه فرانسه به عنوان رياست اتحاديه اروپا برگزار مي كند.
نيكولا ساركوزي با اشاره به نشست سران گروه بيست كه نوامبر گذشته در واشنگتن برگزار شد ،خاطر نشان كرد كشورهاي اروپايي تلاش كردند تا كشورهاي نوظهور اقتصادي بزرگ از قبيل برزيل بتوانند در اداره امور مالي و اقتصادي جهان نقش مهمتري ايفا كنند.
ساركوزي تصريح كرد نشست اتي سران گروه بيست كه قرار است در لندن برگزار شود از اهميت زيادي برخوردار است بنابراين لازم است كه برزيل و اروپا با ديدگاههاي مشترك و پيشنهادهاي مشترك در اين نشست حضور يابند. ساركوزي افزود ما در همين راستا تصميم گرفته ايم مواضع خود را به يكديگر نزديك كنيم تا بتوانيم با يك ديدگاه مشترك درباره نقش اتي صندوق بين المللي پول و همچنين در خصوص عملكرد نظارتي نهادهاي مالي بين المللي در نشست اتي سران گروه بيست در لندن شركت كنيم.
رئيس جمهور برزيل نيز با ابراز ناخرسندي از به نتيجه نرسيدن مذاكرات سازمان تجارت جهاني موسوم به دور دوحه، تاكيد كرد نبايد بيش از اين در روند ازاد سازي تجارت در جهان تاخير ايجاد كنيم. وي افزود اتحاديه اروپا براي تكميل مذاكرات دوحه بايد به طور مشترك تلاش كنند.
خوزه مانوئل باروسو رئيس كميسيون اروپا نيز به نوبه خود اعلام كرد در شرايطي كه اقتصاد و نظام مالي جهان با بحراني بي سابقه روبرو شده است بيش از هر زمان ديگر لازم است كه در برابر سياستهاي مبتني بر حمايت از صنايع داخلي مقاومت كنيم. ساركوزي نيز در همين راستا تاكيد كرد هيچ چيز بدتر از تمركز بر صنايع داخلي نيست. وي افزود پس از بن بست در مذاكرات ازاد سازي تجارت در جهان كه در سال دو هزار و يك اغاز شد، لازم است كه روشهاي موثر ديگري براي تحقق اهداف اين مذاكرات به كار گيريم. وي افزود در سال دو هزار و نه پس از انكه دولت جديد امريكا به رياست جمهوري باراك اوباما فعاليت خود را اغاز كرد، ابتكارهاي موثري در پيش گيرد.
با اين وجود رئيس جمهور فرانسه نتوانست اختلافاتي را كه همچنان ميان برزيل و اتحاديه اروپا در چارچوب مذاكرات تجاري بين المللي در زمينه كشاورزي و صنعتي وجود دارد كتمان كند. مذاكرات سازمان تجارت جهاني به علت انكه در سال دو هزار و يك در دوحه پايتخت قطر اغاز شد به مذاكرات دور دوحه معروف شده است. هدف از اين مذاكرات تلاش براي رفع موانع تجاري و كمك به كشور هاي در حال توسعه براي تسريع در رشد اقتصاديشان اعلام شده است. به علت اختلاف نظر هاي زياد بين كشورهاي در حال توسعه و كشورهاي صنعتي روند مذاكرات يادشده در ژوييه سال دو هزار و شش به بن بست رسيد هر چند ضرب الاجل اين مذاكرات تا كنون چندين بار تمديد شده است. مشكل اصلي كه در مسير اين مذاكرات وجود دارد، تعيين ميزان كاهش يارانه هاي كشاورزي در كشورهاي ثروتمند و صنعتي جهان است .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از ريو دو ژانيرو، روساي جمهور فرانسه و برزيل با لحني مشترك بر اراده سياسي خود براي فائق امدن بر بحران مالي كنوني تاكيد كردند. فرانسه اخيرا اعلام كرده است براي مقابله با پيامدهاي بحران مالي يك طرح نجات اقتصادي بيست و شش ميليارد يورويي تهيه كرده و به اجرا گذاشته است.
رئيس جمهور برزيل نيز به نوبه خود اعلام كرد هيچيك از طرحهاي دولت تحت تاثير بحران مالي اخير عقيم نخواهد ماند. وي تاكيد كرد رشد اقتصادي برزيل در سال دو هزار و نه چهار درصد خواهد بود اين در حالي است كه بانك مركزي برزيل رشد اقتصادي اين كشور را در سال اينده تنها سه مميز دو دهم درصد پيش بيني كرده است. بانك مركزي برزيل روز دوشنبه با انتشار گزارشي اعلام كرد اقتصاد برزيل در سال دو هزار و نه از پيامدهاي بحران مالي كنوني در جهان در امان نخواهد بود و استمرار شرايط كنوني موجب خواهد شد ميزان توليد ناخالص داخلي اين كشور كه در سال دو هزار و هشت به پنج مميز شش دهم درصد رسيده بود در سال اينده ميلادي به طور قابل توجهي كاهش پيدا كند و به رقم سه مميز دو دهم درصد برسد.
نيكولا ساركوزي همچنين پيشنهاد كرد اروپا مي تواند به برزيل در حفظ جنگلهاي امازون كه يك ميراث فوق العاده به شمار مي رود كمك كند. نگهداري جنگلهاي امازون براي برزيل اهمين زيادي دارد و ان را يك مسئله مرتبط با حاكميت كشور مي داند.
163/106
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]