واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: حداد عادل: با زنداني شدن افراد به دليل عقايد سياسيشان مخالفمبايد خود را براي انقلاب بخواهيم، نه انقلاب را براي خود
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: براي داشتن حضور هميشگي مردم در صحنه بايد همت، پركاري، درايت، خردمندي و صداقت داشته باشيم، قول و عمل ما بايد با هم سنخيت داشته باشد و خود را براي انقلاب بخواهيم ، نه انقلاب را براي خود.
غلامعلي حداد عادل در همايش ملي سي سال انقلاب اسلامي، دستاوردها فرصتها و آسيبها، اظهار داشت: ده سال پيش در دانشگاه صنعتي شريف يك گردهمايي به مناسبت بيستمين سالگرد انقلاب اسلامي داشتيم وحالا اين گردهمايي به مناسبت سي امين سالگرد آن است؛ بنابراين اين ايستگاهي است كه به ما فرصت تامل ميدهد.
رئيس مجلس هفتم افزود: اين تامل آگاهانه است و با نگاهي به پشت سر و پيش رو بايد روشن كند كه از كجا آمدهايم ؟ چگونه آمدهايم و چطور بايد پيش برويم؟بنابراين معناي اينكه سي سالگي را فرصت تلقي ميكنيم، روشن است.
حدادعادل با بيان اينكه براي من خاطره انگيز است كه شاهد سيامين سال پيروزي انقلاب باشم، تصريح كرد: از سال 51 تا 57 معلم اين دانشگاه بودم و سالهاي سختي را در كنار اساتيد و دانشجويان در اين دانشگاه سپري كردهايم.
وي ادامه داد: امروز براي ايراد سخنراني به مناسبت 30 سالگي پيروزي انقلاب يكباره اين احساس در من شكفته شد كه عجب! انقلاب شد. سي سال گذشت، كجا بوديم و به كجا رسيديم! ياد حوادث قبل از انقلاب افتادم و ياد روزي كه در ساخمان ابوريحان دانشگاه شريف كه دفتر كارم آنجا بود گارديها به دنبال دانشجويي، تا طبقات بالا او را تعقيب كردند و او تصميم داشت خود را به داخل حياط پرتاپ كند.
اين نماينده به مجلس هشتم گفت: لازم است خاطرات 7-6 سال قبل از پيروزي انقلاب را مطرح و جايي آن را بنوييسم ، چرا كه چنين روزهايي در اين دانشگاه كم نبود.
وي افزود: آنچه كه تصورش را نميكرديم ، سرنگوني رژيم شاه و استقرار نظام اسلامي در ايران بود اما حالا انقلاب شده و از تاسيس حكومت اسلامي نيز 30 سال ميگذرد.
حدادعادل با تاكيد بر اينكه نفس 30 سال دوام و بقاي اين انقلاب از اهميت ويژهاي برخوردار است، اظهار داشت؟ امروز با گذشت 30 سال از انقلاب، وضعيت ما از حيث اعتماد به نفس با اوايل انقلاب متفاوت است در حاليكه ما در اوايل انقلاب شور و هيجان داشتيم و ساير دولتها منتظر سقوط رژيم جديد بودند و براي آن اتفاق زمان تعيين ميكردند.
بنابراين سخن گفتن از 30 سال بقاي اين حكومت صحبت از نطقه قوت است و اين بقا براي خود مخالفان و موافقاني دارد.
وي ادامه داد: مدافعان آن به اينكه قدرت و نيرويي هست كه رمز ماندگاري انقلاب در داخل و خارج است، دلگرمند.
حدادعادل گفت: مخالفان نيز براين باورند كه به طور حتم چيزي وجود دارد كه باعث تداوم انقلاب تا امروز شده است و بنابراين نبايد آنها را دست كم گرفت.
وي سپس با اشاره به مقاومت گذشته و كنوني دو كشور چين و كوبا در برابر تحريمها و چرخش سياستهاي آمريكا در قبال اين دو كشور تصريح كرد: اين اتفاق در مورد انقلاب اسلامي ايران نيز خواهد افتاد، به اين معني كه ماندگاري ما ، به ماندگاري بيشتر ما كمك ميكند و اگر ريشه دارتر شود نوع نگرش مخالفان ما تغيير خواهد كرد.
اين مدرس دانشگاه تاكيد كرد: صرفا به عنوان يك واقعيت ميگويم كه اين انقلاب يك انقلاب صددرصد مردمي است و اگر به عنوان ناظر بي طرف بخواهيم انقلاب را توصيف كنيم حقيقت اين است كه اين انقلاب با كمك هيچ دولت بيگانه و پشتيباني خارجي به وجود نيامد و به پيروزي نرسيد.
وي افزود: اين موضوع نيازي به تئوري و تحليل ندارد.انقلابي خودجوش و مردمي كه رهبري او را مردم انتخاب كردند، بدون اينكه حزب سياسي يا يك تشكيلات زير زميني داشته باشد، اسلحه آن از ساير دولتها تامين شود ويا اينكه داراي بيانيه و مانيسفتي كه برخاسته از مكتب سياسي غير اسلامي باشد.
وي سپس خطاب به دانشجويان حاضر در جلسه تاكيد كرد: شما بايد تصوري از حكومت شاه داشته باشيد و پيرامون آن مطالعه كنيد تفاوت نسل ما با شما اين است كه ما نيمي از عمر خود را در آن فضا سپري كردهايم، بنابراين از آن دوران تصوير و تصور شهودي داريم.
حداد عادل سپس عياشي را به عنوان مهمترين شاخصه شاه برشمرد و گفت: در آن زمان اداره كشور به دست كسي بود كه در ظاهر مغرور اما در باطن فلج و عصباني و تحليل درستي از اوضاع نداشت و از اينكه چرا اتفاقي قرار بود بيفتد.همچنين در مورد حضور آمريكا، مساله نفت ، نقش انگليس و اسرائيل و ترسي كه كارگر در دل شاه ايجاد كرده بود و اينكه در نهايت به اسرائيل متوسل شد تا براساس برنامه تبليغاتي وجهه شاه را بهتر كند.
اين استاد دانشگاه در بخش ديگري از سخنانش با مقايسه تعداد زندانيان سياسي پيش و پس از انقلاب خاطرنشان كرد: در زمان مجلس ششم، عدهاي را در شلوغيهاي دانشجويي گرفته بودند كه به عنوان مثال فردي كه كپسول گازي را در حياط خوابگاه دختران آتش زده بود، دستگير شده بود و او را زندان سياسي ميناميدند.
وي تاكيد كرد: من با اينكه كسي را به دليل عقايد سياسيش بگيرند و زنداني كنند، مخالفم.
وي خطاب به دانشجويان ادامه داد: اينكه دانشجويان بدانند، انقلاب چه گذشتهاي داشته و مردم چه ديدند بسيار اهميت دارد، در آن برهه مردم جان خود را در دست گرفتند و آمدند و آن رژيم را اين طور سرنگون كردند.
بنابراين دستاوردهاي ما از اين انقلاب صددرصد مردمي است كه قبل از آن نيز هيچ تجربهاي از چنين حكومتي نداشتيم و امروز پس از سي سال انقلاب توانسته پايههاي حكومت را تحكيم، قانون اساسي، مجلس، دولت، شوراي نگهبان و مجمع تشخيص مصحلت نظام را مستقر سازد.
وي با بيان اينكه راه حركت در فضاي كنوني مشخص است، تصريح كرد: در حال حاضر بن بستي به لحاظ سياسي وجود ندارد و ايران نمونهاي از حكومت ديني در دنيا به وجود آورده است و اين مهم است؛ چرا كه در غرب تصور بر اين بود كه ديگر حكومت ديني در دنيا وجود ندارد و در مورد حكومت ديني تصورشان مانند قرون وسطايي بوده و هست.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: اين درست است كه ما ماهيت خود و اسلام را به درستي به دنيا معرفي نكردهايم اما صهيونيستها نيز با عملكرد، ابزار و رسانههاي در اختيار خود مانعتراشي ميكنند.
حداد عادل يكي ديگر از دستاوردهاي انقلاب اسلامي را انتقال نرم قدرت برشمرد و گفت: اگر در شرايط كنوني فردي رئيسجمهور است پس از اتمام دورهاش جاي خود را به رئيسجمهور ديگري ميدهد به عنوان مثال پس از هاشمي مردم به فرد ديگري راي دادند و فردي مانند او در حالي كه خود را نامزد ميكند اما مردم به فرد ديگري راي ميدهند و اين در وضعيتي است كه ممكن است نظر ما چيز ديگري باشد.از اين رو ما تنها كشوري هستيم كه چهار نفر كه در كارنامه خود تجربه رياست جمهوري را دارند در كنار يكديگر مشغول به كار و زندگي هستند و اصطلاح رئيسجمهور سابق تنها در كشور ما در مقايسه با ساير كشورهاي مسلمان اطراف كاربرد دارد.
وي ادامه داد: اين خيلي مهم است كه ما نميتوانيم نتيجه انتخابات را پيش بيني كنيم و پس از آن نيز ميتوانيم نتيجه آن را تحمل كنيم كه شايد از نتيحه آن خوشمان هم نيايد و اين در منطقه نمونهاي ندارد.
رئيس مجلس هفتم در عين حال تصريح كرد: در زمينه پيشرفتهاي علمي و صنعتي نيز پيشرفت خوبي داشتهايم و اين در افزايش تعداد دورههاي تحصيلات تكميلي و به ويژه مقطع دكتري رشتههاي فني كاملا مشهود است.
وي افزود: همه چيز را بايد براي انقلاب بخواهيم و براساس فكر و انديشه بحث كنيم و انقلاب را حس كنيم.
وي ادامه داد: در حال حاضر يكي از مسايل مهم كشور را در اين ميدانم كه مجلس ما،هويت سياسي و برنامه ندارد.
او با تاكيد بر ضرورت يافتن راه علاج اين معضل ، اظهار داشت: همه ما نماينده مجلس هستيم و در كنار يكديگر و براي هم احترام قائل هستيم و مشكلاتي كه بر شمردم ارتباطي به مجلس ششم ،هفتم و هشتم ندارد.
وي افزود: درجلسه نمايندگان ادوار نيز بارها تاكيد كردهام كه وقتي ميگوييم مجلس، به طور دقيق نميدانيم راجع به كسي و چه چيزي صحبت ميكنيم.از اين رو اگر 290 نفر نماينده از سراسر كشور دور هم جمع ميشوند آيا ميتوانند هويت واحدي به لحاظ روش و بينش بيابند؟بنابراين بايد ديد كه چه اشكالاتي از اين پراكندگي به وجود ميآيد و تصميم گيريها بايد چگونه و برچه اساسي باشد؟
حدادعادل ادامه داد: در مجلس 10 نماينده ميتوانند طرحي بنويسند كه به عنوان طرح دو فوريتي تقاضا شود كه اين وقت مجلس را ميگيرد ، كار دولت و مجلس با يكديگر انطباق ندارد از اين رو بايد ترتيبي اتخاذ شود تا يك جرياني فرضاً اصولگرا پيروز است در اتخاذ تصميمات وحدت نظر داشته باشد.
وي گفت:بنابراين دولت و مجلس بايد با هم بنشينند و براي مواردي مثل اجراي اصل 44 تصميم گيري كنند.اين يك اشكال ساختاري است و تصميم ما پشت صحن علني مجلس كه از نيروي واحدي نشات گرفته باشد و مجلس بداند به چه چيزي راي بدهد، نداريم.به عنوان مثال امروز 80 نماينده استيضاح وزير را ميخواهند و فردا صبح به 4 نفر تقليل مييابد.اينجا اين سوال مطرح است كه اگر استيضاح ميكنيد چرا آن را پس ميگيريد؟ و اين كار معنايي جز اين ندارد كه ريشه تصميم گيريهاي ما در خاك عميق نشده است.
حدادعادل گفت:من در جمع دانشجويان به واقعيتي اشاره ميكنم ما تا زماني كه مردم را داشته باشيم، بيمه هستيم از اين رو مردم را نبايد از دست داد اگر آنها درصحنه باشد كارها تضمين شده است و آن استقلالي كه انقلاب به وجود آورد، انقلاب محفوظ ميماند و براي داشتن حضور هميشگي مردم در صحنه بايد همت، پركاري،درايت، خردمندي و صداقت با مردم را داشته باشيم، قول و عمل ما بايد با هم سنخيت داشته باشد و خود را براي انقلاب بخواهيم ، نه انقلاب را براي خود.
پايان پيام
كد خبر: 464488
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]