واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سخنگوي وزارت خارجه /6 و آخر بازداشت رييس بنياد علوي جنگ رواني است/ تهران مساله را پيگيري مي كند
سخنگوي وزارت امور خارجه بازداشت رييس بنياد علوي در آمريكا را يك جنگ رواني خواند اما در عين حال گفت: تهران اين مساله را بررسي و پيگيري و از حقوق شهروندان خود دفاع مي كند.
"حسن قشقاوي "روز دوشنبه در ادامه نشست هفتگي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي در پاسخ به سوال خبرنگار سياسي ايرنا درباره بازداشت رييس بنياد علوي در آمريكا اظهار داشت: آمريكايي ها مي خواهند سياست ايران هراسي را به ايرانيان هراسي تبديل كنند.
وي افزود: اينها اقدامات ناروايي است كه هر از چند گاهي عليه اتباع ايراني انجام مي شود. تمام فعاليت ها شفاف است و چندين سال است در مونيتور مستقيم نهادهاي مختلف آمريكايي وجود دارد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري درباره محكوميت دو ايراني در آمريكا گفت: معمولا اينگونه گزارشات را بايد دفاتر نمايندگي ما ارايه دهند و ما چيزي در اين زمينه دريافت نكرده ايم.
قشقاوي در عين حال اظهار داشت: از نمايندگي هاي ايران درخواست كرده ايم اين مساله را بررسي كنند. چون برخي مسايل در اخبار مطرح مي شود ولي در گزارش هاي رسمي وجود ندارد و موضعگيري مستلزم اين است كه دقت كافي در اين زمينه شود.
*** توقيف املاك فرهنگي ايران در آرژانتين
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايرنا درباره موضع جمهوري اسلامي ايران در خصوص توقيف املاك فرهنگي ايران در آرژانتين گفت: اين محل مركزي بوده كه از 20 سال گذشته وقف فعاليت خيريه، مسجد و مدرسه در آرژانتين شده بود و اين را همه مي دانند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي افزود: مصادره آن از دست مسلمانان و دادنش به دست يهوديان، اقدامي در جهت گسترش واگرايي در جامعه چند مليتي و چند مذهبي آرژانتين است كه به نفع منافع ملي اين كشور نيست.
وي تاكيد كرد: آرژانتيني ها بايد تلاش كنند اين تبعيض ناروا بين مسلمانان و يهوديان را در كشور خودشان از بين ببرند.
** اظهارات البرادعي در مصاحبه با الحيات
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايرنا درباره اظهارات البرادعي در مصاحبه با روزنامه الحيات مبني بر اينكه ايران براي داشتن نوعي ضمانت نامه در منطقه و به رسميت شناختنش از سوي غرب به ويژه به سمت سلاح هسته اي حركت مي كند، گفت: آقاي البرادعي در گزارش هاي رسمي خود اعلام كرده اند كه هيچ دليلي بر انحراف فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران وجود ندارد.
قشقاوي درباره اظهارات متناقض البرادعي در مصاحبه ها و نيز گزارش هاي رسمي اش گفت: به هر حال، وي اظهارات مختلفي با رسانه هاي مختلف دارد اما آنچه ملاك است، گزارش هاي رسمي است كه 14 بار تاكنون در گزارش هاي رسمي وي اعلام شده هيچگونه انحرافي در فعاليت هاي هسته اي ايران وجود ندارد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي افزود: اما ممكن است گفته شود هنوز بطور قطعي و يقين به اين مساله نرسيده ايم كه حتما همه فعاليت ها مورد تاييد نهايي است. اين مساله فقط مربوط به ايران نيست. 100 كشور در جهان از جمله برزيل وجود دارد كه همچنان درباره فعاليت هاي هسته اي آن در حال بررسي هستند كه در يك پروسه زماني بايد اعلام نظر نهايي كنند.
*** اظهارات متناقض رايس درباره گشايش دفتر حافظ منافع آمريكا
سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين اظهارات اخير "كاندوليزا رايس" وزير امور خارجه آمريكا درباره گشايش دفتر حفاظت منافع آمريكا در ايران را متناقض خواند و گفت: اظهارات وي با آنچه در رسانه هاي آمريكا در اين زمينه مطرح شده، در تناقض است.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، قشقاوي اظهار داشت: وقتي خواننده صدر و ذيل مطلب خانم رايس را مي خواند متوجه نمي شود كه پيشنهاد از سوي چه كسي بوده است.
سخنگوي وزارت خارجه گفت: ايشان (رايس) مسافر است و در حال خداحافظي، حرجي بر ايشان نيست. همه آدم هايي كه در بستر سفر هستند، اينگونه هستند.
قشقاوي با بيان اينكه در رسانه هاي آمريكا مطرح شده بود كه گشايش اين دفتر ايده رايس است ولي بوش متقاعد نمي شود، اما رايس گفته است كه اين ايده اصولي بوش مي باشد، اظهار داشت: سياست هاي آمريكا درباره ايران، آنقدر تناقض آميز است كه هيچ ارتباط منطقي بين اين اظهارات نيست و انسان گاهي تعجب مي كند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در عين حال گفت: هيچ نامه رسمي در اين خصوص به ما نرسيده است.
*** تحرك جديدي در بحث مسايل ايران وآمريكا وجود ندارد
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين سوال كه آيا اخبار جديدي از سطح تلاش آمريكايي ها براي بهبود روابط با ايران وجود دارد؟ گفت: تحرك جديدي در بحث مسايل ايران و آمريكا وجود ندارد.
*** سوء تفاهم اداري درباره جزيره ابوموسي
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوال ديگري درباره درخواست دبير كل شوراي همكاري خليج فارس مبني بر اينكه تهران به تلاش هاي امارات درباره جزاير ابوموسي بپيوندد، گفت: اينكه مي گوييم گسترش روابط و هيات ها را مي پذيريم و تبادل نظر داريم در عالم ديپلماسي به اين معنا نيست كه در همه حوزه ها مواضع اعلامي يكي باشد.
وي با تاكيد بر ايراني بودن جزاير سه گانه اظهار داشت: هر سه جزيره ايراني است، منتهي سوء تفاهم هاي اداري فقط در مورد جزيره ابوموسي وجود دارد كه قابل رفع است.
سخنگوي وزارت خارجه افزود: حالا از اين موضوع، هر از چند گاهي در راستاي ايران هراسي بهره برداري تبليغاتي كنيم به نفع منافع ملي ايران و امارات نيست. اصلا، ورود طرف ثالث به اين بحث، كار شايسته اي نيست.
وي اضافه كرد: اين سوء تفاهمي است كه بايد رفع سوء تفاهم كنيم.
*** سفر نوري المالكي
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوالي درباره هدف سفر نوري المالكي به تهران گفت: اين سفر در چارچوب روابط دو جانبه است . شوراي عالي روابط بين تهران و بغداد وجود دارد كه رياست آن در عراق به عهده آقاي نورالمالكي است و در ايران، رياست آن به عهده آقاي داودي معاون اول رييس جمهوري است.
قشقاوي تصريح كرد: مروري بر مناسبات رو به رشد دو كشور، اصلي ترين هدف اين سفر است و قطعا اين سفر فرصتي است ابعاد مختلف ظرفيت ها و توانمندي هاي دو جانبه و بحث هاي ضروري منطقه اي و جهاني در اين سفر بين آقاي مالكي و مقامات جمهوري اسلامي ايران مورد بررسي قرار گيرد.
** دولت پاكستان براي آزادي ديپلمات ايراني ربوده شده تلاش كند
در ادامه نشست هفتگي سخنگوي وزارت خارجه ، يك خبرنگار آمريكايي خطاب به قشقاوي گفت: بعنوان جغد شوم مي خواهم خبر بدهم كه در چند ماه آينده، جنگ در افغانستان شدت خواهد گرفت، سخنگوي وزارت خارجه به شوخي خطاب به اين خبرنگار گفت: اين خبر را از طالبان گرفته ايد يا آقاي كرزاي؟
خبرنگار آمريكايي گفت: شواهد نشانگر اين مساله است. وقتي آقاي كرزاي مي گويد نيروهاي خارجي نبايد به افغانستان بيايند، يعني اينكه نيروهاي خارجي مي آيند و او نمي تواند كاري بكند و اوباما نيز گفته است جنگ من، جنگ عادلانه افغانستان است.
اين خبرنگار ضمن تبريك زنده بودن ديپلمات ايراني ربوده شده در پاكستان، از قشقاوي پرسيد آيا اگر افغانستان صحنه جنگ بزرگتري شود و تركش هاي آن به پاكستان برسد، آيا وزارت خارجه راجع امنيت ديپلمات هاي ايراني تدبيري انديشيده است كه دوباره دچار ربايش نشوند؟
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ گفت: از ابراز احساسات شما نسبت به ديپلمات ايراني تشكر مي كنم . به هرحال، ما تا كنون ثابت كرده ايم و در اظهارات خود غربي ها نيز بوده است كه اعتراف كرده اند ايران، حضور فعالي در پروسه دولت سازي و صلح و ثبات در افغانستان داشته و از فعالان حاضر در اجلاس هاي بن و توكيو بوده است.
قشقاوي با اشاره به حضور فعال جمهوري اسلامي ايران در عرصه بازسازي افغانستان اظهار داشت: صلح و ثبات منطقه، صلح و ثبات جمهوري اسلامي ايران است و بايد از وقوع حوادث تلخ و ناگواري مثل ربايش اتباع كشورها جلوگيري شود.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي تصريح كرد: سفر معاون آسيايي وزارت امور خارجه به هند و پاكستان و گفت و گوهاي تلفني وزير خارجه ايران با همتاي پاكستاني اش و مقامات افغانستان ، همگي در اين راستا است.
وي با اشاره به واقعه تلخ شهادت ديپلمات هاي ايراني در مزار شريف، گفت: ما هرگز مايل نيستيم، منطقه عرصه چالش و نا امني شود و از هر تلاشي براي استقرار صلح و ثبات و امنيت در منطقه فروگذار نخواهيم كرد و اميدواريم چنين وقايع تلخي تكرار نشود.
سخنگوي وزارت امور خارجه اظهار داشت: دولت پاكستان بايد نهايت جديت خود را براي آزادي ديپلمات ايراني ربوده شده انجام دهد و موجبات رفع نگراني خانواده وي را فراهم كند.
وي تاكيد كرد: مسئوليت اين كار به عهده دولت پاكستان است و در اين زمينه ما جدي هستيم و خواستار اين هستيم كه بر تلاش هايشان بيفزايند تا همكار ما سالم به آغوش خانواده و دستگاه ديپلماسي برگردد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، خبرنگاري از سخنگوي وزارت خارجه سئوال كرد: روابط ايران و اعراب به دليل برگزاري تجمعات اعتراض آميز ضد محاصره غزه تيره شد، آيا وزارت خارجه مخالف اين تجمعات است؟ قشقاوي در پاسخ گفت: ما احساسات پاكي را كه از سوي ملت ايران و همه ملت هاي مسلمان نسبت به تراژدي عميق انساني كه در غزه توسط صهيونيست ها صورت مي گيرد، درك مي كنيم و احترام مي گذاريم.
وي در عين حال اظهار داشت: ليكن بايد امنيت اماكن ديپلماتيك و ديپلمات ها حفظ شود. ديپلمات ها و مامورين خارجي شاغل در جمهوري اسلامي ايران، ميهمان ما هستند و اين مساله براي ما مهم است كه در راستاي تامين امنيت ديپلماتيك تلاش داشته باشيم، حضور ديپلمات ها بدون مشكل باشد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي افزود: لذا بايد اين دو مساله ،احساسات پاك و جلوگيري از هرگونه تعرض هاي احتمالي را با هم نوعي جمع كرد و ما از نيروي انتظامي نيز اين را خواسته ايم زيرا منافاتي با هم ندارد و امر واضح و روشني است.
وي اضافه كرد: اين درخواست وزارت امور خارجه بود كه خوشبختانه در داخل نيز مورد استقبال قرار گرفت و كسي در داخل، اعتراضي به سخنان ما نداشت.
** تا رفع اشغال نشود، دورنماي روشني براي استقرار صلح نيست
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوالي درباره آينده تحولات فلسطين گفت: وضعيت رژيم صهيونيستي در آستانه انتخاباتي كه در پيش دارد، روشن است.
وي با اشاره به شكست اجلاس آناپوليس و نيز سفرهاي مقامات آمريكايي به منطقه گفت: شاهد بوديم 19 بار سفر رياس به منطقه براي ادعاي صلح، شكست خورد و اين سفرها به جايي نرسيد.
وي تصريح كرد: تا زماني كه حقوق حقه فلسطيني ها به رسميت شناخته نشود و رفع اشغال از سرزمين هاي فلسطيني نشود، ما هيچ دورنماي روشن و مثبتي براي استقرار صلح در خاورميانه پيش بيني نمي كنيم.
** تحركات اطلاعاتي انگليس در تهران
قشقاوي در پاسخ به سوال خبرنگاري درخصوص اقدام وزارت امور خارجه در قبال تحركات امنيتي و اطلاعاتي انگليس در ايران گفت: فعاليت هاي اطلاعاتي و امنيتي در حوزه ذاتي فعاليت هاي وزارت خارجه نيست و در تمام دنيا به عهده نهادهاي ديگري است.
سخنگوي وزارت خارجه در عين حال گفت: در چارچوب مكانيزم اجرايي قانوني اگر درخواستي باشد يا دستوري از مافوق وجود داشته باشد، وزارت امور خارجه كوشا خواهد بود.
سيام.1572*
دوشنبه 2 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]