واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: معاون وزير نيرو: تعيين قيمت آب از دست وزارت نيرو خارج شد
محمدرضا عطارزاده گفت: با تلاشها و برنامه ريزي هايي انجام شده نه تنها با خشكسالي در كشور مقابله شد بلكه كار به جيره بندي آب نيز نكشيد.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا با اعلام اينكه تعيين قيمت آب از دست اين وزارتخانه خارج شده است، گفت: براساس برآوردهاي صورت گرفته، براي اجراي طرحهاي آبي به 53 هزار ميليارد تومان منابع مالي در 3 سال آينده نياز داريم.
محمدرضا عطارزاده امروز در يك نشست خبري با اشاره به خشكسالي سال گذشته گفت: با تلاشها و برنامه ريزي هايي انجام شده نه تنها با خشكسالي در كشور مقابله شد بلكه كار به جيره بندي آب نيز نكشيد.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا افزود: امسال 49 درصد افزايش در مقايسه با فصل پاييز سال گذشته داشته ايم كه حدود 4/58 ميلي متر بارش را در سطح كشور براي ما رقم زده ، اين در حالي است كه در 6 حوضه آبريز نسبت به سالهاي نرمال 4 درصد منفي هستيم.
او تصريح كرد: برداشت بيش از حد از آبهاي زيرزميني در خشكسالي اخير ناخوشايند است، چراكه متوسط برداشت سالانه از اين منابع در دو سال اخير در حدود 6 هزار ميليارد مترمكعب بوده است، از سوي ديگر اضافه برداشتها سبب افت شديد منابع و همچنين فرونشست دشتها در برخي از نقاط كشور شده است.
عطارزاده گفت: وزارت نيرو با مسدود كردن چاههاي غيرمجاز، نظارت بر برداشت ها و طرح ايجاد كنتورهايي كه مقدار مجاز برداشت آب را مشخص مي كنند، از برداشتهاي بي رويه جلوگيري كرده است.
به گفته وي براي اجراي طرحهاي آبي بررسي و تدوين شده در وزارت نيرو در 3 سال آينده به 53 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز است، اين درحالي است كه اعتبارات اين بخش در سال جاري 2500 ميليارد تومان بوده كه به صورت كامل نيز تخصيص نيافته است.
عطارزاده گفت: در اين راستا جلساتي با رئيس جمهوري مبني بر راهكارهاي برطرف كردن مشكلات آب برگزار شده كه قرار بر اين است كه به اعتبارات اين بخش افزوده شود. البته تنظيم تعرفه هاي آب در حد قيمت تمام شده و مطرح شدن آب در طرح تحول اقتصادي از ديگر راهكارهايي است كه عنوان شده است.
معاون وزير نيرو افزود: كارگروه براي تدوين لايحه طرح تحول اقتصادي شكل گرفته و برهمين اساس، تعيين قيمت آب را از دست وزارت نيرو خارج كرده اند، البته متوسط قيمت تمام شده آب شرب 509 تومان است كه هم اكنون 0 تا 80 تومان از مردم به تناسب مناطق و نوع مصرف دريافت مي شود، نكته قابل توجه اين است كه براي اين مابه التفاوت يارانه اي به وزارت نيرو پرداخت نمي شود.
عطارزاده با اشاره به اينكه از قيمت تمام شده آب شرب تنها بين 0 تا 80 تومان از مشتركان دريافت مي شود، تاكيد كرد: قيمت تمام شده آب كشاورزي نيز درحدود 82 تومان است كه تنها بين دو تا هفت تومان آن و بر اساس محصول از كشاورزان دريافت مي شود.
معاون وزير نيرو گفت: در سال حدود 60 ميليارد تومان يارانه بهاي آب فقط در بخش روستايي پرداخت مي شود و در بخش شهري از طرف دولت يارانه اي دريافت نشده و از بودجه وزارتخانه مابه التفاوت آن پرداخت مي شود.
وي خاطرنشان كرد: كمك زياني كه به شركتهاي آب منطقه اي براي امور اجرايي پرداخت مي شود نيز در حدود 35 ميليارد تومان و هزينه نگهداري از تاسيسات آبي نيز 14 ميليارد تومان است كه از بودجه دولتي پرداخت مي شود.
دوشنبه 2 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]