تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دوست ندارم كه در كودكى از دنيا مى رفتم و وارد بهشت مى شدم و بزرگ نمى شدم تا پروردگارم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855314833




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قشقاوي: غرب موفق نخواهد شد اسب تراواي ايران هراسي را پشت دروازه كشورهاي منطقه قرار دهد


واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: قشقاوي: غرب موفق نخواهد شد اسب تراواي ايران هراسي را پشت دروازه كشورهاي منطقه قرار دهد
خبرگزاري آريا- سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: اينكه بعضي از دول غربي بخواهند اسب تراواي ايران هراسي را پشت دروازه كشورهاي منطقه قرار بدهند موفق نخواهند شد.

به گزارش خبرگزاري آريا، حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امور خارجه ايران روز دوشنبه (2/10/1387) در نشست هفتگي با خبرنگاران داخلي وخارجي ، در خصوص نشست نيويورك با حضور 8 كشور عربي و گروه 1+5 كه سوال يكي از خبرنگاران بود با بيان اينكه از اينگونه جلسات زياد است، آن را عرضه يك نمايش شكست خورده در يك تئاتر بي روح و خشك خواند.

وي ارتباط بين ملت هاي منطقه را ارتباط عميق فرهنگي، ديني و تاريخي بر شمرد و با ذكر اين نكته كه پيوند بسيار گسترده اي بين ملت هاي منطقه وجود دارد، اظهار داشت: اينكه بعضي از دول غربي بخواهند اسب تراواي ايران هراسي را پشت دروازه كشورهاي منطقه قرار بدهند موفق نخواهند شد.

قشقاوي با بيان اينكه شايد براي برخي از قدرت هاي غربي درك اين همبستگي شرقي مشكل باشد، خاطر نشان كرد: تهديدات و مشكلات منطقه بسيار واضح و روشن است و در كوتاه مدت همه تلاش ها در منطقه بايد براي رفع محاصره غزه و اقدامات رژيم صهيونيستي صورت گيرد.

سخنگوي وزارت خارجه ادامه داد: در مجموعه ديدگاه اهالي خاورميانه نسبت به تهديد اصلي يعني وجود رژيم صهيونيستي كاملا واضح و روشن است و اينكه عده اي جمع بشوند و بخواهند دسته جمعي غزل خداحافظي را در نيويورك با خانم رايس بخوانند خيلي تاثيري در واقعيت موجود در منطقه نخواهد داشت.

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشي در خصوص اعزام ناو گروه ايراني به خليج عدن اظهار داشت: به دنبال تشديد ناامني در اين آبراه بين المللي و اقدامات دزدان دريايي و بر اساس قطعنامه صادره شوراي امنيت سازمان ملل، جمهوري اسلامي تصميم گرفت با اعزام ناو جنگي به اين منطقه اقدامات خود را همگام با جامعه بين المللي و فضاي عمومي جهاني در راستاي تامين تردد آزادانه كشتي ها در خليج عدن صورت دهد و از تردد كشتي هاي تجاري ايران در اين آبراه حمايت كند.

وي ادامه داد: اين تصميمي است كه گرفته شده و برخي از كشورها نيز اين كار را انجام داده اند تا بتوانند با اين پديده شوم يعني گسترش ناامني در آبراه هاي بين المللي مقابله كنند.

يكي از خبرنگاران به خبر منتشره مبني بر درخواست سفارت آمريكا در عراق از دولت عراق براي مسدود كردن فعاليت هاي تجاري و بازرگاني ايران در جنوب عراق اشاره كرد و موضع سخنگوي وزارت خارجه را جويا شد كه وي پاسخ داد ما خبر موثقي در اين خصوص نداريم و چنين موردي را از دولت عراق نشنيده ايم.

قشقاوي رابطه ايران و عراق را رابطه بسيار قوي خواند و افزود: هفته اي نيست كه هيات هاي متقابلي از دو كشور با يكديگر ديدار نكنند.

سخنگوي وزارت خارجه همچنين از سفر نوري المالكي نخست وزير عراق به تهران در آخر هفته جاري خبر داد و گفت: سفرها، برگزاري كميسيون عالي مشترك روابط دو جانبه و آمارهاي موجود همه حاكي از گسترش همه جانبه روابط بويژه روابط تجاري و اقتصادي بين ايران و عراق است.

يكي ازخبرنگاران با اشاره به سفر هفته گذشته فرستاده ويژه پادشاه عمان به تهران از سخنگوي وزارت خارجه سوال كرد كه آيا در اين سفر از جمهوري اسلامي براي حضور در اجلاس سران شوراي همكاري خليج فارس دعوت بعمل آمده و اگر دعوت صورت گرفته آيا ايران در اين اجلاس شركت خواهد كرد كه قشقاوي در پاسخ اظهار داشت: اين سفر در چارچوب روابط دو جانبه صورت گرفته و در اينگونه ديدارها همكاري هاي منطقه اي مورد بحث قرار مي گيرد.

وي در عين حال در خصوص دعوت از ايران براي شركت در اين اجلاس اظهار داشت: خبري در اين زمينه در دست نيست.

وي همچنين خبر داد كه تا چند روز آينده دوازدهمين كميسيون مشترك اقتصادي ايران و عمان برگزار مي شود و اين كميسيون را بيانگر روابطه رو به رشد و ممتاز دو كشور دانست.

يكي از خبرنگاران به اظهارات يكي از اعضاي كميسيون امنيت ملي مجلس مبني بر اينكه بي بي سي با حمايت سفارت انگلستان در تهران در حال انجام فعاليت هاي جاسوسي است از سخنگوي وزارت خارجه پرسيد كه آيا اين وزارتخانه قصد ورود به اين ماجرا را دارد يا مي خواهد آن را به وزارت ارشاد بسپارد كه وي پاسخ داد: هر كدام از ارگان ها وظايف خاص خود را دارند و وزارت خارجه نبايد به وظايفي كه حيطه سازماني و وظيفه ايش نيست وارد شود.

قشقاوي وظيفه وزارت خارجه را وظيفه اي مشخص خواند و افزود: بحث رسانه هاي خارجي مربوط به وزارت ارشاد و وزارتخانه هاي ذيربط ديگر است.

وي ادامه داد: وزارت خارجه غير از حوزه سازمان خود هيچ ورودي به كارهاي ديگر ندارد.

سخنگوي وزارت خارجه همچنين گفت: هر گاه گزارش مكتوبي از سوي مراجع ذيربط به وزارت خارجه ارائه شود اين وزارتخانه موظف است به وظايف ديپلماتيك خود در اين خصوص عمل كند.

يكي از خبرنگاران به موضوع فروش موشك ها اس 300 روسيه به ايران اشاره كرد كه قشقاوي در پاسخ با بيان اينكه هيچ گزارشي از منابع ذيربط در اين خصوص به وزارت خارجه واصل نشده است، اظهار داشت: من در موقعيتي نيستم كه تحويل اين موشك ها را تائيد يا تكذيب كنم.

سخنگوي وزارت خارجه ارتباط ايران با روسيه را ارتباطي همه جانبه خواند و با اشاره به مناسبات گسترده دو كشور در ابعاد مختلف سياسي، فرهنگي، نظامي، امنيتي و اقتصادي به توافقات نظامي دو كشور پرداخت و گفت: اين توافقات از سال هاي گذشته بوده و مربوط به شرايط خاص فعلي نيست، بخشي از آن اجرايي شده و بخش ديگر نيز در دست اجرا است.

همان خبرنگار با بيان اينكه گفته مي شود وزارت خارجه به نهاد دسته چندمي در عرصه ديپلماسي مبدل شده و تنها رابطه با كشورهاي آفريقايي را دنبال مي كند اشاره كرد كه قشقاوي با رد اين موضوع گفت: اينگونه نيست.

مملكت قانون دارد و حدود وظايف و اختيارات روشن است.

وظيفه شورايعالي امنيت ملي مشخص است و وظايف وزارت خارجه و ساير وزارتخانه هاي ديگر نيز اينگونه است.

وي ادامه داد: بعد از 30 سال از پيروزي انقلاب همه چيز نهادينه و قانونمند شده و حدود اختيارات و تكاليف در ايران واضح و روشن است و هيچ بخشي به بخش ديگر تعرض ندارد و همه وظايف و مكانيزم ها روشن مي باشد.

سخنگوي وزارت خارجه وظايف اين وزارتخانه را در حوزه ديپلماسي سياست خارجي دانست و گفت: اينگونه نيست كه اين وزارتخانه به كناري زده شود.

وزارت خارجه در اوج مسئوليت پذيري و انجام تكليف است.

قشقاوي با تاكيد بر اينكه هيچ مانعي بر انجام وظايف وزارت خارجه وجود ندارد در خصوص نگاه ايران به آفريقا اظهار داشت: آفريقا پتانسيل بسيار زيادي دارد كه بخشي از اين پتانسيل ها در طول سال هاي سلطه و استعمار متاسفانه به نفع مردم اين كشور نبوده است.

وي با بيان اينكه ايران در زمينه هاي گسترده اي از جمله صدور خدمات فني و مهندسي، صدور كالا و سرمايه گذاري اقتصادي در آفريقا و آمريكاي لاتين همكاري مي كند، اظهار داشت: در اين زمينه كارهاي كارشناسي صورت مي گيرد.

سخنگوي وزارت خارجه به بكارگيري ظرفيت هاي بالاي كشورهاي آفريقايي و گسترش روابط با جمهوري اسلامي اشاره كرد و افزود: در آينده نزديك تبادل هيات هاي عاليرتبه بين ايران و اين كشورها را شاهد خواهيم بود و تلاش ايران براي برگزاري اجلاس سران آفريقا در تهران در سال آينده اقتضا مي كند كه تمهيدات لازم براي گسترش و تعميق مناسبات با اين كشورها اتخاذ شود.

خبرنگاري به اظهارات بروجردي رييس كميسيون امنيت ملي مجلس در خصوص بهره برداري از نيروگاه بوشهر در مارس 2010 اشاره كرد كه سخنگوي وزارت خارجه در اين باره گفت: بروجردي در ادامه اظهاراتشان عنوان كرد كه در بازديد نمايندگان مجلس از اين نيروگاه متوجه شدند كه كار به سرعت و طبق برنامه در دست انجام است.

قشقاوي اضافه كرد: در حال حاضر با افزايش پرسنل توسط روس ها كار دارد به پيش مي رود و اين كار مهم و گسترده اي است.

وي با بيان اينكه در اين پروسه ممكن است يك مقداري به لحاظ زماني از زمان پيش بيني شده اوليه طولاني تر شده باشد كه من اين را نفي نمي كنم، گفت: اين كار، كار بزرگي براي نخستين بار در كشور صورت گرفته و نيازمند پروسه اي و پيش راه اندازي و پس راه اندازي است.

قشقاوي با بيان اينكه ما و روس ها از روند اجرايي ابراز رضايت مي كنيم در خصوص تعويق افتتاح اين نيروگاه اظهار داشت: من مهندس فني نيستم.

زماني كه سوخت تحويل داده شد يك نقطه عطف بود و اصلي ترين موضوع تحويل سوخت بود كه انجام شده و فكر نمي كنم مشكلي در اراده هاي سياسي باشد.

بقيه موضوعات تكنيكي و فني است كه بايد زمينه آن فراهم شود.

در ادامه نشست هفتگي سخنگوي وزارت خارجه ، يكي از خبرنگاران با اشاره به برگزاري تجمعات اعتراض آميز در حمايت از غزه از قشقاوي سوال كرد كه آيا وزارت خارجه مخالف برگزاري چنين تجمعاتي است؟

كه وي پاسخ داد: ما احساسات پاكي كه از سوي ملت ايران و همه ملت هاي مسلمان نسبت به تراژدي عميق انساني در غزه توسط صهيونيست ها، صورت مي گيرد را درك و به آن احترام مي گذاريم.

قشقاوي با اشاره به بيانيه اي كه در اين زمينه صادر كرد، خاطرنشان كرد: مهم اين است كه امنيت ديپلمات ها و اماكن ديپلماتيك حفظ شود.

ديپلمات ها و ماموران خارجي شاغل در ايران ميهمانان ما هستند و براي ما مهم است كه در راستاي تامين امنيت ديپلماتيك تلاش كنيم و حضور ميهمانان گرامي بدون مشكل باشد.

وي اين دو را با هم متناقض ندانست و افزود: خوشبختانه در داخل نيز مورد استقبال قرار گرفت.

قشقاوي درباره هدف از سفر نوري المالكي نخست وزير عراق به تهران اين سفر را در چارچوب روابط دو جانبه عنوان كرد و گفت: نوري المالكي رييس طرف عراقي شوراي عالي روابط دو كشور است و پرويز داودي معاون اول رييس جمهور نيز رياست طرف ايراني اين شورا را عهده دار مي باشد.

مروري بر مناسبات رو به رشد دو كشور اصلي ترين هدف اين سفر است.

سخنگوي وزارت خارجه ادامه داد: اين سفر فرصتي است كه ابعاد مختلف ظرفيت ها و توانمندي هاي مناسبات دو جانبه و موضوعات منطقه اي و جهاني بين مالكي و مقامات ايراني مورد بحث و بررسي قرار گيرد.

خبرنگاري از قشقاوي سوال كرد كه شما آينده تحولات فلسطين را با توجه به سياست هاي اعمالي رژيم صهيونيستي در غزه چگونه ارزيابي مي كنيد؟

كه وي پاسخ داد: در حال حاضر وضعيت رژيم صهيونيستي كه در آستانه انتخابات است و بحران هاي مختلف اين رژيم در سطوح داخلي كاملا روشن و مشخص است.

وي ادامه داد: يك روز عده اي فكر مي كردند آناپليس و كارهاي اينچنيني مي تواند چشم انداز روشني را براي ايجاد ثبات و يا صلح در خاورميانه داشته باشد، ولي شاهد بوديم 19 بار سفر رايس به منطقه براي آنچه كه به اصطلاح ادعاي صلح عنوان مي شد، شكست خورد و به جايي نرسيد.

سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: تا زماني كه حقوق حقه فلسطيني ها به رسميت شناخته نشود و از سرزمين هاي اشغالي رفع اشغال صورت نگيرد ما هيچ دورنماي مثبت و روشني براي استقرار صلح در خاورميانه پيش بيني نمي كنيم.

يكي از خبرنگاران با اشاره به نشست نيويورك با حضور 8 كشور عربي و گروه 1+5 و با بيان اينكه اينگونه نشست ها اولين بار نبوده و آخرين بار هم نخواهد بود گفت كه اين گونه نشست ها حاكي از نگراني در بين كشورهاي عرب منطقه از برنامه هسته اي ايران است و از قشقاوي سوال كرد كه آيا ايران پاسخي براي اين نگراني ها دارد؟

سخنگوي وزارت خارجه در اين باره اظهار داشت: ايران عملا نگراني احتمالي كه بيشتر غربي ها ادعا مي كنند رفع كرده است و الا عرب ها در مذاكرات با ايران مشكلي ندارند.

ما مرتب در حال رفت و آمد هستيم و تماس ما با دوستان عرب منطقه كمتر از اروپايي ها نيست.

وي اضافه كرد: هيچ نيازي نيست كه برخي دولت هاي غربي مثل آمريكا و انگليس بعد از شكست ديپلماسي تهاجمي، آن را به ديپلماسي نيابتي تبديل كنند.

قشقاوي تغيير ديپلماسي تهاجمي عليه ايران به ديپلماسي نيابتي را بيانگر شكست دانست و افزود: اگر بحث هسته اي باشد ما پيشنهاد كنسرسيوم را مطرح كرده و حتي از فعاليت صلح آميز هسته اي كشورهاي عربي استقبال كرديم.

سخنگوي وزارت خارجه بار ديگر بر صلح آميز بودن فعاليت هسته اي ايران تاكيد كرد و گفت: چه چيزي براي نگراني وجود دارد؟

البرادعي كه عنوان مي كند اين فعاليت ها نظامي نيست.

وي با طرح اين پرسش كه آيا به نظر شما جاي هيچ گونه نگراني وجود دارد، خاطر نشان كرد: منطقي است كه آمريكا بخواهد بعد از شكست ديپلماسي تهاجمي اش عليه ايران، آن را به ديپلماسي نيابتي تبديل و ايران هراسي را تقويت كند.

سخنگوي وزارت خارجه بحث ايران هراسي را يك مجموعه پكيجي خواند و افزود: رهنمودي كه براي ساخت فيلم ها عليه ايران، ايراني و تاريخ باستان ايران به هاليوود داده شد مثل فيلم 300 كه تاريخ 10 هزار ساله ايران را نشانه گرفت، بخشي از سياستي است كه نام آن را چماق گذاشته اند.

وي با اعلام آمادگي ايران براي همكاري در زمينه هسته اي به نظر سنجي ها در كشورهاي منطقه اشاره كرد و گفت: مردم منطقه چنين احساس هراسي از ايران ندارند ما داراي اشتراكات عميق تاريخي، ديني و فرهنگي هستيم اين اسب تراوايي كه پشت در همسايگان قرار داده اند موفق به ورودش نخواهند شد.

خبرنگاري به خبر منتشره مبني بر ايجاد اداره جديدي در وزارت خارجه آمريكا براي پيگيري مسائل مرتبط با ايران اشاره كرد و نظر قشقاوي را جويا شد كه وي آن را يك تصميم داخلي خواند كه وزارت خارجه ها چارت تشكيلاتي و كارهاي سازماني را متناسب با تشخيصي كه مي دهند تغيير مي دهند.

وي اين تصميم را يك كار ساده اداري، سازماني و تشكيلاتي مربوط به وزارت خارجه آمريكا و ديپلماسي آينده رييس جمهور جديد اين كشور دانست و خاطر نشان كرد: به ما ارتباطي ندارد.

آنچه مهم است اين است كه آيا از پس اين گونه تغييرات اداري، تغييرات اساسي و جدي در سياست هاي خاورميانه اي و منطقه اي آمريكا ايجاد مي شود يا خير.

سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: اگر تغيير جدي در سياست تبعيض آميز آمريكا در خاورميانه صورت گيرد و آمريكايي ها منافع ملت ايران و غرور ملي ايرانيان رابه رسميت بشناسند و تلاش كنند كه رفتار غلط گذشته را به طور اساسي تغيير دهند در آن صورت اين تغيير اداري مبارك خواهد بود و اگر چنين چيزي صورت نگيرد هيچ تاثيري ندارد.

وي اضافه كرد: اگر قرار است بر اساس راهبرد تقابلي سابق باشد و به راهبرد تعاملي تبديل نشود اين گونه تغييرات سازماني هيچ گونه تاثيري بر آينده مسائل ايران و آمريكا ندارد.

حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امور خارجه ايران در ادامه نشست هفتگي با خبرنگاران در پاسخ به سوالي در خصوص اظهارات كاندوليزا رايس وزير خارجه آمريكا مبني بر ارائه درخواست شان به منظور ايجاد دفتر نمايندگي در تهران به وزارت خارجه ايران اين خبر را درست ندانست و افزود: اظهارات ايشان بسيار متناقض بود در ابتدا عنوان كرد كه اين پيشنهاد از سوي ما عنوان نشده بعد از آن روزنامه واشنگتن پست اعلام كرد كه اين ايده رايس است ولي بوش متقاعد نمي شود.

نمي توان نتيجه اي از اين جملات گرفت.

وي ادامه داد: مسائل مربوط به ايران آنقدر تناقض آميز است و هيچ ارتباط منطقي بين اين اظهارات نيست و باعث تعجب مي باشد.

قشقاوي تصريح كرد: هيچ درخواست رسمي به ما نرسيده است.

ايشان مسافر و در حال خداحافظي است و حرجي بر ايشان نيست.

همه آدم هايي كه در مسير سفرند اين گونه هستند.

خبرنگاري به اظهارات معاون وزير خارجه انگليس مبني بر اينكه هيچ خصومتي با ايران ندارد و مايل به همكاري با ايران است اشاره كرد و نظر قشقاوي را جويا شد كه وي پاسخ داد: اگر چنين چيزي وجود دارد بايد در عمل ديده شود.

ما زماني كه رفتار انگليسي ها را رصد مي كنيم سوالات و ابهامات فراواني در خصوص برخورد با ايران وجود دارد از جمله پيشتازي اين كشور در مماشات با تروريسم و از جمله منافقين.

وي تصريح كرد: انگليسي ها در بحث هاي هسته اي بيايند و حقوق ملت ايران، منافع ملي و غرور ملت ايران را به رسميت بشناسند.

آنها با ملت ايران سر و كار دارند.

ملت ايران در يك بت شكني هسته اي توانست به قله هايي كه يك روزي دست نيافتني به نظر مي رسد، يعني دانش فني صلح آميز، دست يابد.

سخنگوي وزارت خارجه تاكيد كرد: اين بت شكني ملت ايران بايد به رسميت شناخته شود.

يكي از خبرنگاران به موضوع توقيف املاك فرهنگي ايران در آرژانتين اشاره كرد كه قشقاوي در اين باره گفت: اين مركزي بوده كه از 20 ساله گذشته وقف فعاليت خيريه، مسجد و مدرسه در آرژانتين شده بود و همه مي دانند و دولت آرژانتين نيز اين موضوع را مي داند.

وي مصادره اين مركز از دست مسلمانان و دادن آن به يهوديان را يك اقدام آرژانتيني در جهت گسترش واگرايي در جامعه چند مليتي و چند مذهبي آرژانتين عنوان و آن را به نفع منافع ملي آرژانتين ندانست و تصريح كرد: آرژانتيني ها بايد تلاش كنند كه تبعيض ناروا بين مسلمانان و يهوديان را در كشورشان از بين ببرند.

همان خبرنگار به موضوع بازداشت رييس بنياد علوي در آمريكا اشاره كرد كه قشقاوي اين اقدام را در راستاي ايران هراسي دانست و افزود: مي خواهند ايران هراسي را به ايرانيان هراسي تبديل كنند.

اتهامات بي روايي است كه هر از چندگاهي عليه اتباع ايراني مطرح مي شود.

همه فعاليت ها شفاف است و چندين سال است كه در مانيتور مستقيم نهادهاي مختلف آمريكايي وجود دارد.

سخنگوي وزارت خارجه اين گونه اقدامات را در راستاي جنگ رواني بر شمرد و گفت: وظيفه خود مي دانيم كه آن بررسي و پيگيري كرده و از حقوق شهروندانمان دفاع كنيم.

قشقاوي در واكنش به اظهارات البرادعي در گفت وگو با روزنامه الحيات چاپ لندن مبني بر اينكه ايران براي داشتن نوعي ضمانتنامه در منطقه به سوي ساخت سلاح هسته اي حركت مي كند كه سوال يكي از خبرنگاران بود با بيان اينكه ايشان در گزارش هايش اعلام كرده كه هيچ دليلي مبني بر انحراف از فعاليت صلح آميز هسته اي ايران وجود ندارد،گفت: اين گزارشات رسمي است و همه در جريان آن هستند.

وي در ادامه با ذكر اين نكته كه البرادعي اظهارات مختلفي را در گفت وگو با رسانه هاي مختلف مطرح كرده است، افزود: ضمن اينكه بايد به اين اظهارات توجه شود ولي فكر مي كنم آنچه ملاك است گزارشات رسمي است كه 14 بار تاكنون اعلام شده كه هيچ انحرافي به سمت فعاليت هاي نظامي وجود ندارد.

قشقاوي با بيان اينكه ممكن است گفته شود كه هنوز به طور قطع و يقين به اين موضوع نرسيده ايم اظهار داشت: اين مربوط به همه كشورهاست در حال حاضر 100 كشور در جهان وجود دارند كه تائيد نهايي در قبال آنها صورت نگرفته و همچنان در حال بررسي هستند، تنها ايران نيست.

ايران يكي از 99 كشور ديگر است و در يك پروسه زماني اعلام نهايي مي شود.

يكي از خبرنگاران به پلمپ شدن كانون مدافعان حقوق بشر در ايران اشاره كرد و نظر سخنگوي وزارت خارجه را پرسيد كه وي پاسخ داد: شايسته است مقامات قضايي پاسخ اين سوال را بدهند.

وي اين موضوع را مربوط به حوزه سياست خارجي ندانست و در عين حال گفت: در لابه لاي بررسي هاي كه انجام دادم يكي از بنيانگذاران اين كانون به صراحت در گفت وگو با رسانه ها اعلام كرده كه پروانه كار نداشته اند و در پي آن بر اساس تذكراتي كه قبلا داده شده بود و با حكم مرجع قضايي اين كار صورت گرفت.

قشقاوي با بيان اينكه در يك كشور كه نانوا و بقال نياز به جواز كسب دارند و وكلا نيز نيازمند اخذ مجوز فعاليت از كانون وكلا هستند اظهار داشت: طبيعي است زماني عده اي دسته جمعي جمع مي شوند نياز به مجوز قانوني دارد.

وي اينكه اين كانون از سال 1379 تاكنون بدون مجوز فعاليت داشته و اقدامي در جهت پلمپ آن انجام نشده را نشانگر سعه صدر جمهوري اسلامي دانست و يادآور شد: در كشورهاي غربي قطعا چنين نمي كنند و بدون مجوز قانوني اجازه فعاليت داده نمي شود.

قشقاوي ادامه داد: كشورهاي مدعي حقوق بشر نيز هرگز چنين اجازه اي نمي دهند و كساني كه در غرب زندگي مي كنند و با قوانين غرب آشنا هستند به اين موضوع واقفند كه شدت عمل خيلي شديدتر از جمهوري اسلامي است.

به گفته سخنگوي وزارت خارجه، جمهوري اسلامي در اين گونه فعاليت ها بسيار باز و در مقام كنترل نيست و از اين جهت جمهوري اسلامي در بين كشورهاي جهان نمونه است.

قشقاوي گفت: اگر مجوز اخذ كنند نبايد مشكلي براي فعاليتشان باشد.

البته من مرجع اين موضوع نيستم و مرجع ارائه مجوز نهادهاي ديگر هستند.

يكي از خبرنگاران گفت، عليرغم صميميتي كه نسبت به كشورهاي عرب منطقه نشان مي دهيم و استقبال گرمي كه از العطيه دبيركل شوراي همكاري خليج فارس به عمل آورديم، العطيه وارد خط قرمز ما شده و از ما مي خواهد كه به تلاش هاي امارات براي موضوع جزيره ابوموسي بپيونديم كه سخنگوي وزارت خارجه اظهار داشت: گسترس روابط و پذيرش هيات ها و تبادل نظر در عالم ديپلماسي به اين معنا نيست كه در همه حوزه ها و زمينه ها مواضع اعلامي يكي باشد.

وي با بيان اينكه موضوع جزيره است نه جزاير خاطر نشان كرد: هر سه جزاير ايراني است منتها سوء تفاهم در مورد جزيره ابوموسي وجود دارد كه بارها اعلام كرده ايم اين سوء تفاهم قابل رفع است.

سخنگوي وزارت خارجه افزود: اينكه بخواهند از اين موضوع هر از چندگاهي در ادامه ايران هراسي و كارهاي تبليغاتي استفاده كنند به نفع منافع ملي ايران و امارات نيست و ورود طرف ثالث در اين بحث كار شايسته اي نمي باشد.

حسن قشقاوي سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه آيا اخبار جديدي در خصوص تلاش آمريكايي ها براي بهبود روابط با ايران وجود دارد؟

اظهار داشت: خير، تحرك جديدي در موضوع مسائل ايران و آمريكا وجود ندارد.

يكي از خبرنگاران به موضوع محكوميت يك زن و مرد ايراني در آمريكا اشاره كرد كه قشقاوي با بيان اينكه ما هيچ گزارشي راجع به اين خانم و آقا از دفتر نمايندگي دريافت نكرده ايم، گفت: از دفتر نمايندگي خواسته ايم كه موضوع را بررسي كند.

يكي از خبرنگاران به وقوع جنگ در افغانستان در چند ماه آينده اشاره كرد، كه قشقاوي از وي پرسيد آيا اين خبر را از طالبان گرفته است يا از كرزي؟

همان خبرنگار در ادامه گفت كه اگر جنگ در افغانستان شدت يابد، جمهوري اسلامي به منظور تامين امنيت ديپلمات هاي خود چه اقداماتي را انجام خواهد داد؟

كه سخنگوي وزارت خارجه اظهار داشت: غربي ها اعتراف كرده اند كه ايران حضور فعالي در پروسه دولت سازي و صلح و ثبات در افغانستان داشته و از فعالان در اجلاس بن و توكيو بوده و ما در عرصه بازسازي افغانستان حضور فعالي داريم و مايل به صلح و ثبات در اين كشور هستيم.

قشقاوي با بيان اينكه صلح و ثبات در منطقه، صلح و ثبات خود ما به حساب مي آيد، خاطرنشان كرد: صلح و ثبات در منطقه مي تواند از وقوع حوادث تلخ و ناگواري چون ربايش ها كه به غير از ايران نسبت به اتباع ديگر كشورها صورت گرفته، جلوگيري كند.

سخنگوي وزارت خارجه با ذكر اين نكته كه تلاش ايران در اين راستاست، به سفر آخوندزاده معاون آسيايي وزارت خارجه به پاكستان و هند و همچنين گفت وگوهاي تلفني متكي با همتاي پاكستاني اش و مقامات افغان و همچنين ساير تحركات در اين زمينه اشاره كرد و افزود: ما واقعه تلخ شهادت ديپلمات هايمان در مزار شريف را شاهد بوديم و هرگز مايل نيستيم عرصه منطقه، عرصه چالش و ناامني باشد.

وي ادامه داد:از هر تلاشي در جهت استقرار صلح و ثبات و امنيت در منطقه فروگذار نخواهيم كرد و اميدواريم وقايع تلخ اين چنيني تكرار نشود.

سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: دولت پاكستان بايد نهايت جديت خود را براي آزادي هر چه سريع تر ديپلمات ايراني ربوده شده در پيشاور انجام و موجبات رفع نگراني از خانواده نگران عطارزاده را فراهم كند.

قشقاوي مسئوليت اين كار را به عهده دولت پاكستان دانست و افزود: در اين زمينه جدي هستيم و از پاكستاني ها مي خواهيم كه بر تلاش هايشان بيفزايند تا همكار ما سالم به آغوش خانواده اش بازگردد.

يكي از خبرنگاران با بيان اينكه در چند سال اخير شاهد تحركات اطلاعاتي انگليس در ايران هستيم از سخنگوي وزارت خارجه سوال كرد كه آيا اين وزارتخانه در برخورد با اين تحركات تنها به تذكر به سفير اين كشور اكتفا مي كند و آيا برنامه خاصي براي برخورد در اين زمينه ندارد؟

كه وي پاسخ داد: شما عبارت اطلاعاتي و امنيتي را به كار برديد كه حوزه ذاتي وزارت خارجه نيست و در همه جاي دنيا نيز چنين است.

اين به عهده نهادهاي مسئول ديگر است.

وي ادامه داد: اگر چنانچه درخواستي مطرح و يا دستوري از مافوق به وزارت خارجه داده شود، اين وزارتخانه تلاش و آن را عملياتي خواهد كرد.

خبرنگار ديگري به نشست نيويورك با حضور 8 كشور عربي و گروه 1+5 اشاره كرد كه سخنگوي وزارت خارجه به موضوع كنسرسيوم پرداخت و آن را پيشنهاد خوبي خواند و افزود: همان را بايد جدي بگيريم آنها هم بايد جدي بگيرند.

سخنگوي وزارت خارجه اضافه كرد: تبديل ديپلماسي تهاجمي به نيابتي و لشكركشي و ،،،تاثيري در پيگيري حقوق هسته اي ما ندارد.

فعاليت ما صلح آميز است و غني سازي حق مسلم ماست.

ما در چارچوب NPT فعاليت مي كنيم و هيچ انحرافي از فعاليت صلح آميز نداشته ايم.

قشقاوي تصريح كرد: فعاليت هسته اي نظامي در دكترين ما جايي ندارد و هر كسي بخواهد در اين فعاليت صلح آميز شركت كند ما هيچ مشكلي نداريم و موضوع هسته اي مي تواند اوج همكاري بين ما و كشورهاي عربي باشد.

مي تواند تهديد احتمالي ساختگي مصنوعي و تحميل آن به منطقه را به فرصت تبديل كند.

وي به موضوع ترتيبات امنيتي منطقه اشاره كرد و افزود: بارها اعلام كرده ايم كه آماده ايم با كشورهاي عرب منطقه بدون دخالت هاي فرامنطقه اي همكاري كنيم.

سخنگوي وزارت خارجه با يادآوري اين نكته كه قدرت هاي فرامنطقه اي امنيت را نمي آورند، اظهار داشت: ما مسلمانيم و پيغمبر ما فرموده، كه هواي 40 همسايه را داشته باشيم.

يكي از حقوق مسلم ديني ما حق الجار است و در رسالت الحقوق امام سجاد (ع) بحث مفصلي در اين زمينه وجود دارد و ما تا 40 همسايه را همسايه خود مي دانيم
 دوشنبه 2 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آریا نیوز]
[مشاهده در: www.aryanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن