واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: خوزستان ،از ويرانههاي جنگ تا قله سازندگي
پروژههاي خرمشهر اين شهر بندري كه تا پيش از جنگ تحميلي از رونق اقتصادي بالايي برخوردار بود و هنوز نقش زيباييها و جاذبههاي قبل از جنگ آن در اذهان باقي است، در سومين روز سفر خبرنگاران به خوزستان مورد بازديد قرار گرفت.
به گفته آملازاده فرماندار خرمشهر اين شهرستان 180 هزار نفر جمعيت دارد كه 85 درصد آنها در شهر ساكن هستند.
وي ميگويد: در طول جنگ تحميلي 40 هزار واحد مسكوني و كارگاهي اين شهرستان با خاك يكسان شد و در دور نخست سفر استاني هيأت دولت 69 پروژه و 17 طرح با 2 هزار ميليارد ريال اعتبار براي رفع كاستيهاي خرمشهر مصوب شد.
وي آبرساني و گازرساني را از شاخصترين پروژههاي اين شهرستان اعلام ميكند و ميگويد: خرمشهر تا 2سال پيش شبكه گازرساني نداشت و در حال حاضر داراي 250 كيلومتر شبكه گازرساني است.
به گفته وي نيروگاه حرارتي خرمشهر از ديگر مصوبات سفر استاني است كه با اعتبار اوليه 260 ميليارد تومان نخستين واحد آن امسال وارد مدار ميشود.
فرماندار خرمشهر سپس از فعاليت 62 واحد آموزشي جديد و دانشگاه علوم و فنون خبر ميدهد و يادآور ميشود، از 6 سالن چندمنظوره مصوب، يك سالن به بهرهبرداري رسيده است و بقيه بالاي 70 درصد پيشرفت فيزيكي دارند.
آملازاده ميگويد: نخستين واحد تأسيسات آب خرمشهر تا پايان امسال به بهرهبرداري ميرسد و با بهرهبرداري از تمامي تأسيسات، ظرفيت آب خرمشهر از 65 هزار مترمكعب به 165 هزار مترمكعب خواهد رسيد.
شيخالاسلامي معاون اداره كل آب و فاضلاب خوزستان نيز درباره تصفيهخانه آب خرمشهر ميگويد: تصفيهخانه خرمشهر سال 42 فعال شد و پس از جنگ تلاش شد تا مجدداً در مدار قرار گيرد و در حال حاضر با ظرفيت 70 هزار مترمكعب در روز به كار خود ادامه ميدهد.
به گفته صنيعينژاد مجري طرح آبرساني و فاضلاب خرمشهر طرح توسعه تصفيهخانه در 2 فاز به ظرفيت 105 هزار مترمكعب اجرا ميشود كه فاز نخست آن سال آينده به بهرهبرداري ميرسد.
وي ميگويد: پيشرفت فيزيكي پروژه 6/77 درصد است و تاكنون 90 درصد تجهيزات آن تأمين شده است.
صنيعينژاد اعتبار مورد نياز اين پروژه را 5/48 ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: تاكنون 2/11 ميليارد تومان در اجراي آن هزينه شده است.
پاكسازي شلمچه
يكي از برنامههاي به ياد ماندني اين سفر ديدن عمليات پاكسازي در منطقه عملياتي شلمچه بود. منطقهاي كه به گفته حاجيان نماينده مركز مينزدايي در جنوب خوزستان 5500 هكتار از جاده امامزاده با نقطه صفرمرزي آلودگي داشت.
وي كه جزو عزيزان جانباز است و يك پاي خود را در حين عمليات پاكسازي ميادين مين از دست داده است، ميگويد: ايران پس از مصر دومين كشور آلوده به مينهاي عمل نكرده است.
حاجيان ميافزايد: برنامه پاكسازي زمينهاي آلوده به مين و گلوله سال 62 آغاز شد و در حال حاضر 16يگان نظامي در حال پاكسازي مناطق آلوده هستند.
وي ميگويد: در دولت نهم برنامه پنجساله پاكسازي مناطق آلوده تدوين شد كه از سال 85 به مرحله اجرا درآمد و مقرر است تا سال 89 به انجام برسد.
به گفته وي شلمچه جزو مناطقي است كه بيشترين آلودگي را دارد به طوري كه در جريان پروژه پاكسازي 100 هكتاري در شمال شلمچه، 5673 عدد مين و گلوله جمعآوري شد كه 5100 عدد آن مين بود.
حاجيان ميافزايد: از سال 62 تاكنون 950 هزارو206 هكتار از زمينهاي آلوده پاكسازي شده است و 705 هزارو400 هكتار هنوز آلوده است.
زيرسازي خط آهن خرمشهر - شلمچه
راهآهن در هر كشوري يكي از شريانهاي مهم اقتصادي به شمار ميآيد و در اين راستا قرارداد پروژه شبكه ريلي جنوب غربي كشور در سال 86 بسته شد.
اين شبكه از خرمشهر به شلمچه مي رسد و سپس به سوي مرز عراق امتداد مي يابد و در ادامه به شبكه ريلي بصره متصل ميشود و پس از گذشتن از عراق و سوريه به بندر به سواحل درياي مديترانه خواهد پيوست.
پروژه زيرسازي راهآهن خرمشهر - شلمچه كه اينك پس از پاكسازي ميادين مين و گلوله و رفع مشكل تملك زمين دردست اجرا است به گفته مهندس عطارانزاده مدير اجرايي پروژه در صورت ريلگذاري تا پايان سال مالي 88 به بهرهبرداري خواهد رسيد.
وي ميگويد: اين پروژه 7/14 كيلومتر طول دارد و تكميل آن نيازمند 140 ميليارد ريال اعتبار است.
مهندس عطارانزاده ميافزايد: عمليات زيرسازي پروژه امسال به پايان ميرسد و ايستگاه شلمچه با زيربناي 2 هزار مترمربع ساخته ميشود.
آبرساني به آبادان و اروندكنار
آب مورد نياز شهر آبادان در حال حاضر توسط 3تصفيهخانه تأمين ميشود و در شبانهروز ميزان توزيع آب در شهرهاي آبادان و اروندكنار و روستاهاي ميداروند بين 95 تا 110 هزار مترمكعب است.
براي بهبود وضع آبرساني شهرستان آبادان سال 84 اجراي عمليات ساخت تصفيهخانه بزرگ طرح جامع آبرساني آبادان با ظرفيت 180 هزار مترمكعب در شبانه آغاز شد.
حسنزاده مجري طرح ميگويد: اين تصفيهخانه به همراه تصفيهخانه ايستگاه 11 آب موردنياز شهرستان آبادان را در افق طرح (1410) به ميزان 630 هزار نفر تأمين ميكند.
به گفته وي پروژه سال 84 به مرحله اجرا درآمد و فاز يك آن تا اواخر خردادماه سا ل88 در مدار قرار خواهدگرفت .موسوي فرماندار آبادان نيز با اشاره به رفع مشكل آب اروندكنار ميگويد: تاكنون 250 ميليارد ريال براي پروژه آبرساني آبادان هزينه شده است.
وي همچنين از اجراي 100 درصدي 24 مصوبه از 38 مصوبه شهرستان آبادان خبر ميدهد و ميافزايد: 10 مصوبه نيز دردست اجرا است.
پروژه گازرساني آبادان از جمله مصوبات دور نخست سفر استاني هيأت دولت است.
موسوي ميگويد: ظرفيت اشتراكپذيري اين پروژه 5600 خانوار است كه تاكنون 1270 خانوار از مزاياي آن برخوردار شدهاند.
بيمارستان 32 تختخوابي اروندكنار
اين پروژه سال 86 به مرحله اجرا گذاشته شد و به گفته دكتر جانبي مدير شبكه بهداشت و درمان آبادان در صورت تأمين اعتبار سال 90 به بهرهبرداري خواهد رسيد.وي ميگويد: اين پروژه كه در دو فاز اجرا ميشود داراي دو اتاق عمل و بخشهاي بستري مردان و زنان وكودكان، زنان و زايمان، راديولوژي، سي.سي.يو، آي.سي.يو، اورژانس، آزمايشگاه، درمانگاه و... خواهد بود.
جاده آبادان - ماهشهر - هنديجان
اين جاده آخرين پروژهاي بود كه خبرنگاران از آن ديدن كردند.
جاده آبادان - ماهشهر - هنديجان با مشاركت 50درصدي دو وزارتخانه راه و ترابري و نفت در 4قطعه در حال ساخت است كه حدفاصل آبادان- سربندر در دو قطعه به طول 40 كيلومتر توسط وزارت راهوترابري اجرا ميشود و دو قطعه ديگر جزو تعهدات وزارت نفت است.
اين محور نخستين بزرگراه ساحلي كشور در استان خوزستان است كه كار برقراري ارتباط مطلوب بنادر جنوبي و اتصال مراكز بزرگ نفتي حاشيه خليجفارس و در نهايت ترانزيت كالا از بندر امام به كشور عراق را برعهده دارد.به گفته خادمي مديركل راهوترابري خوزستان اين جاده كه از شلمچه آغاز ميشود، 185 كيلومتر طول دارد در صورت تأمين اعتبار 3 سال ديگر به بهرهبرداري خواهد رسيد.
وي ميگويد: قطعه اول يعني حدفاصل شلمچه- خرمشهر به طول 12 كيلومتر به بهرهبرداري رسيده است، قطعه دوم ورودي آبادان به سمت ماهشهر به طول 10 كيلومتر حدود 90 درصد پيشرفت دارد، قطعه سوم به طول 30 كيلومتر از بندرامام (سربندر) شروع ميشود كه از پيشرفت فيزيكي 70 درصدي برخوردار است و قطعه چهارم به طول 12 كيلومتر از هنديجان به سمت ماهشهر است كه 100 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
به گفته وي پيشبيني ميشود روزانه 7 هزار دستگاه وسيله نقليه از اين مسير تردد كنند.
ديدار با استاندار خوزستان
آخرين برنامه سفر سه روزه خبرنگاران به خوزستان به ديدار با استاندار اختصاص داشت كه در محل استانداري انجام شد.
حجازي كه به علت نزديكي دور دوم سفر استاني رئيس جمهوري به خوزستان و تراكم كاري نتوانسته بود خبرنگاران را در برنامه بازديد از پروژهها همراهي كند، در اين ديدار صميمانه درباره بخشهاي مختلف استان توضيحاتي داد.
وي خوزستان را سرزميني مقدس خواند و گفت: خاك اين استان از خون 72 درصد شهداي دفاعمقدس عطرآگين است و در اين خطه بود كه 78 درصد جانبازان به درجه جانبازي نائل آمدند و 80درصد اسرا در بند دشمن بعثي اسير شدند.
وي ميگويد: با توجه به اين ثروت معنوي است كه خوزستان همهساله در ماههاي پاياني سال و اوايل سال جديد پذيراي يك ميليون و 800 هزار زائر در قالب كاروانهاي راهيان نور است.
حجازي معتقد است: پس از دفاع مقدس در خوزستان بسيار كار شد ولي اين استان هنوز كاستيهاي بسيار دارد.
به گفته استاندار خوزستان در 8 سال دفاع مقدس بسياري از زيرساخت و تأسيسات استان از بين رفت كه البته پس از دفاع مقدس كالبدها بازسازي شدند ولي جابجايي جمعيت و دور شدن مردم از كاشانه خود و عوامل متعدد ديگر باعث شد استان خوزستان از نظر نيروي انساني توانمند با چالش روبرو شود.
وي افزود:در بحث بازسازي بايد همزمان اشتغال مردم هم تأمين ميشد و چون زمينه فراهم نبود بسياري از نيروهاي كارآمد نتوانستند به منطقه بازگردند.حجازي گفت: در دولت نهم تلاش شد تا دانشگاهها و مراكز فني و حرفهاي براي تأمين نيروي انساني مورد نياز توسعه يابد. همچنين سرمايهگذاري در زيرساختها از جمله در بخش راه، حملونقل، برق، گاز و آب تسريع شود.
زيارت مرقد مطهر دانيال نبي(ع)
استان پهناور خوزستان آثار باستاني و ديدني بسياري دارد كه در اين سفر به علت فشردگي برنامه بازديد از آنها ميسر نشد، ولي سعادت ياري كرد و خبرنگاران به همراه دكتركلهر مشاور رسانهاي رئيس جمهوري توانستند از نزديك مرقد مطهر دانيال نبي(ع) را زيارت كنند و خاطرهاي خوش از اين سفر را با خود به سوغات برند.
عكس و گزارش: حشمت رنجبران
دوشنبه 2 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]