تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى الله عليه و آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827838976




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شوراي شهر در بحران آلودگي هوا


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: شوراي شهر در بحران آلودگي هوا
اخبار- عباس ثابتي‌راد:
اين روزها ياد حرف‌هاي سيد علي رياض، نماينده مجلس هفتم شوراي اسلامي و عضو كميسيون اصل نود مي‌افتم.

او مسئول رسيدگي به پرونده آلودگي هواي تهران بود. هنگامي كه در عصري پاييزي به ساختمان بهارستان رفتم و از او در مورد وضعيت پرونده آلودگي هوا پرسيدم، لبخند زد و پرونده‌هاي جلوي رويش را نشانم داد و گفت: «اصلا لزومي ندارد به اين پرونده‌ها توجه كنيم و آنها را مطالعه كنيم تا به اين نتيجه برسيم كه نهادهاي مسئول چه كارهايي كرده‌اند. فقط كافي است كه نگاهي به هواي تهران بيندازيم. آنگاه متوجه مي‌شويم كه دستگاه‌هاي مسئول وظايف‌شان را انجام نداده‌اند.»

اين بار هم در يك روز پاييزي هنگامي كه پديده دما باعث تشديد آلودگي شهر شد و وضعيت هواي تهران را تا مرز بحران پيش برد، باز هم دستگاه‌ها تازه به فكر چاره‌انديشي افتادند. 25 آذر ماه جلسه‌اي در استانداري تهران تشكيل شد و به وضعيت آلودگي هوا رسيدگي شد. اما عجيب نيست اگر بدانيم كه اين جلسه هيچ كاري براي كاهش آلودگي هوا نكرد. اين جلسه تصميمي اجرايي در بر نداشت. يا اگر هم داشت، دست كم تاكنون مشهود نيست. اما در اين بين شوراي شهر كه خود را متولي اصلي مسائل شهر تهران مي‌داند، بيشتر از هر چيزي خود را درگير اين موضوع كرده‌است.

اين روزها افرادي كه بر صندلي سبزرنگ شوراي شهر تكيه مي‌زنند، درصدد چاره‌جويي براي رفع مشكل آلودگي هوا هستند. مهدي چمران يك روز پس از جلسه استانداري و در جلسه شوراي شهر گفت: شوراي شهر مسئوليت نوشته شده‌اي درباره آلودگي هواي تهران ندارد. اما مسئوليت نانوشته‌اي داريم و براي جلوگيري از آلودگي هوا هر كاري مي‌كنيم.

رئيس شوراي شهر تهران در يكصد و پنجاه‌و دومين جلسه علني شوراي شهر به جلسه استانداري درباره آلودگي هوا اشاره كرد و افزود: بايد بحث معاينه فني خودروها جدي گرفته شود.

به اعتقاد چمران كه مبتني بر نظر كارشناسي است معاينه فني خودرو ‌ها مي‌تواند 22 درصد از آلودگي هوا در تهران بكاهد. بنابراين او از مسئولان راهنمايي‌و رانندگي خواست تا جريمه خودرو‌هايي كه معاينه فني ندارند را به‌صورت جدي‌تري دنبال كنند.

از نظر وي هنگامي كه دارندگان خودروها به ميل خود به مراكز معاينه فني مراجعه نمي‌كنند، بايد از اعمال قانون به‌عنوان اهرم استفاده كرد. در حال حاضر مراكز معاينه فني شهرداري با يك‌سوم ظرفيت در حال فعاليت‌اند. رئيس شوراي شهر در اين جلسه ادامه داد: راهنمايي‌و‌رانندگي بودجه خود را از ما مي‌گيرد و شورا در اين نيرو سياستگذاري كند. اگر اين نهاد نمي‌تواند معاينه فني خودروها را كنترل كند، اعلام كند.

مهندس چمران همچنين ساماندهي موتورسيكلت‌ها در تهران و افزايش استاندارد توليد سوخت در ايران را از ديگر عوامل كاهش آلودگي هوا در تهران دانست و گفت: شوراي شهر اين موارد را پيگيري مي‌كند. برخي موتور‌سيكلت‌ها در زيرزمين‌ها و در شرايطي غيراستاندارد توليد مي‌شود. اين وسايل نقليه از هيچ استاندارد مشخصي برخوردار نيستند.

افزايش استاندارد و پاكي سوخت‌ها بايد در وزارت نفت پيگيري شود و از همان سوختي كه به شركت واحد داده مي‌شود به ديگر خودروهاي ديزلي هم داده شود. رئيس شوراي شهر تهران با اشاره به بحراني بودن وضعيت آلودگي هوا، براي اجراي طرح جامع ترافيك اعلام آمادگي كرد و گفت: شوراي شهر منتظر تصويب طرح جامع ترافيك نمي‌ماند و آن را اجرا مي‌كند. چرا كه هواي تهران هواي سالمي نيست.

وي در ادامه هشدار داد كه ضريب هوشي كودكان در تهران بر اثر آلودگي هوا كاهش مي‌يابد. بنابراين شوراي شهر تمام تلاش خود را براي رفع اين مشكل انجام خواهد داد.

هشت هزار ميليارد تومان خسارت

هر سال هشت هزار ميليارد تومان خسارت بهداشتي آلاينده‌هاي اوليه در تهران است. اين سخنان مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي شهر تهران در جلسه شوراي شهر بود كه نگراني بسياري از اعضاي شوراي شهر را به همراه داشت.

يوسف رشيدي تنها به اين آمار بسنده نكرد. او گفت: تهران شهري است كه در آن نقطه كم آلوده يا زياد آلوده نداريم ما با آلودگي‌هاي تقريبا يكسان و متفاوت در نقاط پر ترافيك و كم ترافيك مواجه هستيم. آلودگي مناطق پر ترافيك با آلودگي مناطق كم ترافيك در نوع آلاينده‌ها متفاوت است. در ادامه رشيدي پيامدهاي بحران آلودگي هوا را بيان كرد: اگر تاثير آلودگي هوا در چند سال بر شهروندان تهراني را بررسي كنيم وضعيت بسيار نگران‌كننده خواهد شد. ذرات آلاينده به راحتي وارد خون مي‌شوند و احتمال سكته‌هاي قلبي و مغزي را افزايش مي‌دهند. وي با تقسيم بندي سال‌هاي آلودگي در تهران گفت: سال گذشته به‌دليل شرايط جوي تهران، تنها 15‌روز با وضعيت آلودگي بالاي استاندارد مواجه شديم. اما امسال تاكنون 52 روز آلودگي بالاي استاندارد داشتيم. تهران شهري است با كوه‌هايي در اطراف كه مانع تخليه هوا در آن مي‌شوند.

مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي شهر تهران غفلت سياستگذاران در سال‌هاي قبل را از علل آلودگي هوا دانست و گفت: تا سال 1380 هيچ استانداردي براي توليد خودرو در كشور وجود نداشت. خودروهاي فرسوده ما از نظر آلودگي حتي شامل خودروهاي بدون انژكتور و قبل از سال1379 هم مي‌شود. به‌طور مثال يك پيكان توليد سال1380 حدود 60 گرم آلودگي در هر كيلومتر حركت توليد مي‌كند. به گفته وي كيفيت نامناسب سوخت از ديگر عوامل توليد آلودگي در تهران است. رشيدي اصلاح قوانين و جدي گرفتن معاينه فني خودروها در تهران را از عوامل جدي كاهش آلودگي در تهران دانست و گفت: تمام كشورهاي دنيا كه توانسته‌اند آلودگي هوا را كاهش دهند بر عواملي همچون ميل عمومي براي كاهش آلودگي، تمايز بين كساني كه آلوده‌كننده هستند و كساني كه در معرض آلودگي قرار دارند و اقدام سريع براي كاهش آلودگي بدون اينكه منتظر دولت بود، تاكيد دارند.

كميته كاهش آلودگي هوا تعطيل است

معصومه ابتكار، رئيس كميته محيط‌زيست شوراي شهر تهران در اين جلسه به عملكرد كميته كاهش آلودگي هواي تهران اشاره كرد و گفت: اين كميته براساس قانون بايد در جلسات ماهانه مشكلات آلودگي هوا را بررسي كند. حدود دو سال است كه اين كميته در سازمان محيط‌زيست تشكيل نشده است. رئيس كميسيون محيط‌زيست شوراي شهر تهران درباره اقدامات كارشناسي در مورد كاهش آلودگي هوا گفت: بر اثر اقدامات كارشناسي و بعد از تهيه طرح جامع كاهش آلودگي هوا، از سال 1380 شاهد كاهش آلودگي هوا بوديم. اگر آن اقدامات انجام نمي‌شد، امروز با شرايط به‌مراتب بدتري مواجه بوديم. امروز بخش زيادي از طرح جامع كاهش آلودگي هوا تعطيل شده است و پيگيري نمي‌شود.

وي افزود: در آن زمان كه مدير سازمان محيط‌زيست بودم با بررسي كه روي كارخانه‌هاي موتور‌سيكلت‌سازي‌ انجام شد متوجه شديم حدودي نيمي از توليدكنندگان موتور‌سيكلت استاندارد لازم براي توليد را ندارند. به گفته وي هشدار سازمان هواشناسي به وزارت بهداشت براي تشكيل كميته اضطرار بسيار دير بود و انتظار مي‌رود كه مسئولان جدي‌تر با اين بحران مواجه شوند.عباس شيباني ديگر عضو شوراي شهر تهران بود كه درباره آلودگي هواي تهران سخن گفت. به اعتقاد وي بايد طرح خروج خودروهاي فرسوده با جديت بيشتري دنبال شود و به ازاي ورود هر خودرو بتوان خودرويي فرسوده از تهران خارج كرد.

دكتر خسرو دانشجو كه در جلسه كميته اضطرار در استانداري شركت كرده بود نيز در شورا حضور داشت. او گفت: نبايد تنها در فصل سرما به فكر كاهش آلودگي بود. بايد در همه ايام سال براي كاهش آلودگي هوا تلاش كرد و از ايجاد دلشوره و نگراني‌هاي بي‌مورد در دل مردم خودداري شود.

24 ميليارد تومان براي نگهداري كودكان و معلولان

در يكصد و پنجاه ودومين جلسه علني، شوراي شهر تهران پيشنهاد دو فوريتي بودجه 24ميليارد توماني مرمت و ساماندهي اماكن نگهداري كودكان و معلولان را به دولت و مجلس شوراي اسلامي ارائه كرد.

رسول خادم درباره لزوم دو فوريتي طرح گفت: در حال حاضر فصل تهيه بودجه كل كشور است و سازمان بهزيستي استان تهران با مشكلات بسياري در نگهداري كودكان و معلولان مواجه است. نداشتن منابع مالي كافي مانع ترميم و بازسازي مراكز نگهداري بهزيستي مي‌شود و اين طرح مي‌تواند كمك مناسبي براي اين مراكز باشد. وي افزود: بهزيستي استان تهران بخشي از مشكلات كل كشور را بر دوش دارد. از مجموع كودكان بي‌سرپرستي كه در تهران جمع‌آوري مي‌شود 12 درصد كودكان تهراني و 88درصد بقيه غيرتهراني هستند.

در حال حاضر شهرداري تهران ماهانه 250ميليون تومان بابت نگهداري معلولان و بي‌خانمان‌ها هزينه مي‌كند. اعتباري كه بابت نگهداري كودكان بي‌سرپرست هر سال وزارت كشور به استانداري تهران مي‌دهد، بدون هزينه به دولت باز گردانده مي‌شود. معصومه ابتكار نيز از اعضاي شورا خواست كه در اين مصوبه ماده واحده‌اي را براي تاكيد بر واگذاري وظايف بهزيستي به سازمان‌هاي مردم نهاد تصويب كنند.

معصومه آباد ديگر عضو شوراي شهر با اشاره به صحبت‌هاي مديركل سازمان بهزيستي استان تهران گفت: در شرايط فعلي كه خانواده‌ها با در‌آمد زن و شوهر در مخارج خود مانده‌اند.

يك زن بي‌سرپرست با توانمند‌سازي‌ چطور مي‌تواند زندگي خود را بگذراند. توصيه مي‌كنم براي پوشش خانواده‌هاي بي‌سرپرست و يا زنان بي‌سرپرست از همكاري و توانايي‌هاي سازمان‌هاي مردم‌نهاد استفاده شود.
 دوشنبه 2 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن