تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا به تو پناه مى برم از اين كه باطل را بر حق ترجيح دهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826748286




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نماينده ولي‌فقيه در انگليس: هزار مركز اسلامي در انگليس فعاليت مي‌كنند


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نماينده ولي‌فقيه در انگليس: هزار مركز اسلامي در انگليس فعاليت مي‌كنند


تهران-خبرگزاري ايسكانيوز: اسلام در دهه‌هاي اخير از رشد چشمگيري در دنيا از جمله اروپا برخوردار بوده است.

به گزارش روز دوشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" حجت‌الاسلام والمسلمين عبدالحسين معزي نماينده ولي‌فقيه و رييس مركز اسلامي انگليس در خصوص وضعيت مسلمان‌ها و شيعيان در غرب، بايسته‌هاي تبليغي، توفيقات و كاستي‌هاي موجود در اين زمينه‌، اسلام هراسي‌، فعاليت‌ها و برنامه‌هاي مركز اسلامي انگليس و نقش انقلاب ايران در ايجاد موج اسلام‌گرايي در جهان سخن گفت.
شرح اين گفت‌و‌گو در ذيل مي‌آيد:
وضعيت مسلمانان را در غرب چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟
حضور مسلمان‌ها در اروپا رو به رشد است؛ از نظر تعداد، فرهنگ و رساندن پيام اسلام به طور كلي بعد از جنگ جهاني دوم تاكنون، رشد قابل توجهي داشته است و به شكل‌هاي مختلفي وارد كشورهاي اروپايي شده‌اند.
بيشترين علل اين مهاجرت‌ها چه بوده است؟
كاركردن، تحصيل، تجارت و مسائل سياسي از جمله عوامل مهاجرت مسلمانان به كشورهاي اروپايي به شمار مي رود .
اروپاييان چه واكنشي در برابر اين مهاجرت ها داشته اند؟
اروپا بر اساس نيازي كه براي رشد و توسعه اقتصادي خود بعد از جنگ جهاني دوم به مهاجرين داشته ، اينها را پذيرفته است.
به طور كلي حضور انديشه‌هاي اسلامي را در اروپا چگونه مي‌بينيد ؟
حضور چشمگيري است.
مخصوصا با توجه به فروپاشي شوروي و ماركسيسم، مسلمانان اروپاي شرقي از امكانات بيشتري براي نشان دادن هويت اسلامي خود برخوردار شدند. امروز اسلام در اروپا، يك مقوله شناخته شده‌اي است.
مردم با كلمه اسلام، با مسلمان‌ها با مسجد با عبادات و مناسك مسلمان‌ها تا حدود زيادي آشنا هستند و ديگر مانند گذشته نيست كه اسلام يك مقوله افسانه‌اي و اساطيري در ذهن اروپاييان باشد.
مسلمانان طي سال‌هاي گذشته در اروپا از چه فعاليت‌هايي برخوردار بوده‌اند؟
در اين دوره‌ها، مسلمان‌ها فعاليت‌هاي مختلفي داشته‌اند. بسياري از منابع ديني، ترجمه و مجلات و كتاب‌هاي مختلفي منتشر شده است.
سخنراني‌هاي مختلف و كنفرانس‌‌هاي گوناگوني نيز به انجام رسيده است.
آنها رسانه‌هاي مختلفي را به دست آورده و از همين طريق اسلام را معرفي كرده‌اند. منظور من از اسلام، كل مذاهب اسلامي است كه وجود دارد.
مساله اسلام‌هراسي با چه هدفي در اروپا پي‌گيري و ترويج مي‌شود ؟
بعد از فروپاشي ماركسيست، دشمن روبرويي براي غرب وجود نداشت و از طرف ديگر زندگي اينها بدون دشمن فرضي نمي‌گذرد و بنابراين بايد يك دشمن فرضي براي خود مي‌تراشيدند تا به آرمان و ايده تسلط بر جهان بتوانند دست يابند. بر همين اساس پيش از واقعه يازده سپتامبر، مساله اسلام‌هراسي را مطرح كردند و گفتند كه مسلمانان دارند در غرب رشد مي‌كنند.
با ماجراي يازده سپتامبر هم كه البته بررسي دقيق اين ماجرا خودش يك بحث مستقل و مفصلي است، شروع به تبليغات فراوان براي ترساندن مردم از مسلمان‌ها كردند.
از چه شگردهاي تبليغاتي براي اهداف خود استفاده كرده‌اند ؟
در قالب كارهاي هنري، داستان، كاريكاتور، فيلم، سخنراني و موضع گيري شخصيت‌هاي سياسي، به دنبال مخدوش كردن چهره اسلام و مسلمين برآمدند.
آيا اين اقدامات تاثيري هم داشته است ؟
ما نمي‌گوييم اين فعاليت‌هاي تبليغي، آثار و نتايجي نداشته است، ولي عليرغم آثار منفي و سلبي اين تبليغات، اين نوع برخورد با مسلمانان بعد از واقعه يازده سپتامبر از دو جهت قابل توجه است.
يكي اينكه اروپائيان، همه‌شان اينچنين نيستند كه چشم و گوششان را به رسانه دوخته باشند بلكه خودشان صاحب تفكر و تعقلند. مردم اروپا ديگر، مردم زمان جنگ جهاني دوم نيستند كه هرچه راديو بگويد قبول كنند، بالاخره امروز اروپائياني هستند كه به رسانه‌ها و پيام رسانه‌ها شك كنند و همه را نپذيرند.
از طرف ديگر همين تبليغات موجب گرايش‌هاي عمومي براي تحقيقات در زمينه اسلام شد.
درست است كه اينها اسلام را مساوي با تروريسم و خشونت و ضد حقوق بشر معرفي مي‌كردند و مي‌كنند، اما عده زيادي هستند كه مي‌خواهند اسلام را بشناسند و به شناخت حقيقي دست يابند همچنين ساخته شدن اروپا بعد از جنگ جهاني دوم مرهون وجود آنهاست.
ترك‌ها در آلمان، الجزايري‌ها و تونسي‌ها در فرانسه و شبه قاره‌اي‌ها در انگليس بودند كه با توقع كم و كار بالا آنجا را آباد كردند و غالب آنها در تمام اين مدت داراي رفتار مسالمت‌آميز بودند.
گروه‌هاي افراطي و سلفي از فعاليت‌هاي گسترده‌اي در غرب برخوردارند.تاثير منفي اقدامات اينها چگونه است ؟
اينها علي‌رغم برپايي اسلام بر مباني عقلاني و فلسفي، با تحجر و انديشه‌هاي وهابي‌گري و سلفي‌گري به انديشه ناب اسلامي ضربه وارد كرده‌اند ؛ اين نوع رفتارهاي سلفي‌گري، چهره اسلام را تاحدي مخدوش كرده است، اما در مجموع برآورد بنده از وضعيت اسلام در اروپا اين است كه اسلام در قاره سبز رشد كرده است و جلوي رشد آنرا نمي‌توانند بگيرند.
البته تلاش‌ها و اقدامات زيادي در اين زمينه صورت مي‌گيرد، مقالات و كتاب‌هاي فراواني عليه اسلام مي‌نويسند ولي از اين سو هم مسلمانان ساكت ننشسته‌اند و فعاليت‌هاي تبليغي دارند و كتاب‌ها و مقالات فراواني از سوي آنها نوشته شده است .
آيا همچنان مسلمانان در غرب تنها قشر كارگر را تشكيل مي‌دهند؟
خير ، فرزندان مسلمانان كه در اروپا متولد شده‌اند، كارگر نيستند، تحصيل كرده‌اند و در دانشگاه‌ها و مجامع علمي، اداري، مديريت‌هاي اجتماعي و حتي سياسي حضور پيدا كرده‌اند.
ضمن آنكه با گذشت زمان و كسب هويت اروپايي، اينها به عنوان شهروندان اروپايي محسوب مي‌شوند.
اين مساله هم در اروپا مطرح است و هم در آمريكا.
بنده چون نه سال است در اروپا حضور دارم با قاطعيت عرض مي‌كنم كه اسلام در اروپا در حال رشد است.
اقبال انديشمندان اروپايي به آموزه‌هاي اسلامي چگونه است؟
در طول پنجاه سال اخير، صاحبان آراء و انديشه در دانشگاه‌ها و مراكز آكادميك، رويكردهاي اسلامي داشته‌اند. نمونه‌اش ايجاد دپارتمان‌هاي اسلام‌شناسي، فلسفه اسلامي و علوم و معارف اسلامي در اين مراكز است كه نشان دهنده اقبال از سوي آنهاست.
با توجه به اينكه تبديل دين به راحتي انجام نمي‌گيرد، اما در طول سال در سراسر اروپا افراد قابل توجهي به اسلام مي‌گروند.
البته ممكن است بسياري از اينها به واسطه ازدواج بوده و عميق نباشد ولي افرادي هستند كه به واسطه انديشه، مطالعه، ارتباط خوب با مسلمانان و حضور در مجامع اسلامي، اين دين مبين را پذيرفته‌اند.
البته ما بايد منابعي را از پيش، آماده و ترجمه كرده باشيم و در اين زمينه كمتر كار شده است كه بايد همت بيشتري داشته باشيم.
علت اين كاستي چيست ؟
بخش عمده پيروان اهل بيت(ع)، در ايران، عراق و ... هستند و حوزه‌هاي علميه ما بيش از آنكه بخواهد براي بيرون فكر كند، براي داخل ايران فكر كرده است. در اين سال‌ها شاهد خلق آثار متعدد و فاخر در سطوح مختلف بوده‌ايم كه از افتخارات حوزه است، ولي زبان نگارش آنها ، فارسي است و لذا در چهارديواري ايران مي‌ماند و فراتر از مرزها نمي‌رود.
در تربيت مبلغ هم همين خلا وجود دارد؟
بله در تربيت مبلغ، كتاب، مجله، رسانه ها و ... همين خلا را داريم .
در ميان مذاهب اسلامي پيروان اهل بيت(ع) ، فعال بوده‌اند. مراكز اسلامي منتسب به پيروان اهل بيت (ع) فعاليت خوبي داشته‌اند، اما در سطح توقع و متناسب با نياز نبوده است و ما بايد قبل از برنامه‌ريزي براي جوانان اروپايي براي فرزندان مسلمان‌ها كه ديگر هويت اروپايي دارند، دقت داشته باشيم.
آيا مسلمانان مهاجر به غرب از تقيدات ديني برخوردارند ؟
صاحبنظران جامعه‌شناسي در رابطه با حضور مسلمان ها ومهاجرين در اروپا مي‌گفتند كه نسل اولي‌ها كارشان تمام مي‌شود و مي‌روند اما اين گونه نشد. در نسل اولي ها خيلي‌هايشان پايبند تقيدات و عقايد اسلامي‌اند.
يعني نسل دومي‌ها اين گونه نيستند ؟
در نسل دومي‌ها هم متدينين زيادي وجود دارد. جوانان زيادي اعم از دختر و پسر جمعيت در مساجد اروپا حضور مي‌يابند و اينها جواناني هستند كه در اروپا به دنيا آمده‌اند، به مدرسه و دانشگاه رفته‌اند و فعاليت اجتماعي دارند.
البته عده‌اي هم هويت خود را از دست داده‌اند و جذب فرهنگ غرب شده‌اند. من نمي‌خواهم يكسويه قضاوت كنم ولي آنطور كه تصور بكنيد، نسل دوم و نسل سوم به تمام معنا جذب مي‌شوند و هويت آنها از بين مي‌رود، اينجور نشده است.
چند مركز اسلامي در انگليس داريم؟
با توجه به همه مذاهب اسلامي، نزديك به هزار مركز اسلامي در انگليس فعاليت مي‌كنند.
وضعيت مراكز شيعي در اين ميان چگونه است ؟
به طور نسبي شيعيان در انگليس بيش از شيعيان در بقيه كشورهاي اروپايي هستند. علت اين امر آن‌ است كه شيعيان كشورهايي چون عراق و لبنان بيشتر از جاهاي ديگر به انگليس آمده‌اند.
لذا حضور شيعيان اماميه بيش از جاهاي ديگر است. در مجموع با در نظر گرفتن مراكز كوچك و بزرگ، بيش از 150 تا 200 مركز شيعي در انگليس فعاليت مي كنند .
راجع به تاريخچه مركز اسلامي انگليس توضيح بفرماييد.
در سال 1995 به فكر تاسيس مركز اسلامي در اينجا افتادند كه منتسب به دفتر رهبري باشد.
دو سال بعد اين مركز تاسيس مي شود و نماينده مقام معظم رهبري حجت‌الاسلام والمسلمين جناب آقاي اراكي تشريف مي‌آورند و اين مركز خريداري مي‌شود.
كاربري اين ساختمان قبل از اينكه مركز اسلامي شود چه بوده است؟
اينجا تاريخچه عجيبي دارد. اولاً از نظر ساختماني، ميراث فرهنگي است و قابليت تحول ندارد.
اينجا كليسا بوده است محل تعليم رقص بوده، قمارخانه بوده و سينما هم بوده است الان هم مركز اسلامي شده كه عاقبت به خير شده است.
مركز اسلامي انگليس از چه جايگاهي بين مراكز اسلامي اينجا برخوردار است ؟
با توجه به اينكه اين مركز همه توجه خود را به يك قوم و ملت معطوف نكرده و تنها يك جريان را در نظر نمي‌گيرد، جايگاه خيلي برجسته اي را بين مراكز اسلامي و شيعي به دست آورده است .
در واقع اين مركز چتري را باز كرده و اقوام و ملت‌هاي گوناگوني را در برگرفته است و در شاخه‌هاي گوناگون كار مي‌كند و مي‌توان گفت مركز اسلامي، يكي از مراكز اسلامي قابل توجه در انگليس است.
چه فعاليت‌هايي داريد ؟
ما بايد اسلام را در اينجا معرفي كنيم، پناهگاهي براي مسلمان‌ها و محل اجتماع آنها باشيم، آموزشگاه مسلمانها باشيم، براي مباحث ازدواج و خانواده برنامه داشته باشيم و همينطور محل تجمع جوانان هم باشيم .
اگر بخواهيم تعريفي از مركز داشته باشيم اين مركز هم معبد است، يعني جاي عبادت است و نمازهاي يوميه ، ادعيه و نيايش ها در آن برگزار مي شود؛هم آموزشگاه است و كلاس‌هاي متفاوت و مختلف در سطوح مختلف در سال برگزار مي‌شود و محل اجتماعات و محل رسيدگي به مشكلات خانواده‌هاست.
منظورتان مشكلات خانوادگي مسلمانان است ؟
بله ، متاسفانه عوارض خانوادگي كه در غرب وجود دارد، دامنگير مسلمان‌ها هم مي‌شود. بزرگترين مشكل اجتماعي در غرب، فروپاشي خانواده‌هاست و طبعاً عوارض ناشي از اين بحران به مسلمان‌ها هم سرايت كرده است ؛ يكي از مراكز اسلامي كه مراجعه فراوان در اين زمينه به آن مي‌شود اين مركز است.
فعاليت‌هاي رسانه‌اي هم داريد ؟
به علت گران بودن راديو و تلويزيون ماهواره‌اي، راديو و تلويزيون اينترنتي بنام باران را راه انداخته‌ايم كه شايد براي اولين بار است كه راديو و تلويزيون اينترنتي در اين سطح و محتوا انجام مي‌گيرد.
پيام رساني‌هاي مختلفي را نيز داريم از جمله ماهنامه اسلام و زندگي كه به چهار زبان منتشر مي‌شود.
انتشار اوقات شرعي ماهيانه هم از اقدامات اين مركز به شمار مي‌رود .
البته مي‌توانيم اين را سالانه به صورت دفترچه چاپ كنيم ولي مردم اينجا كه هر لحظه چيزي را از پست دريافت مي‌كنند پسنديده است كه هر ماه چيزي را از اسلام دريافت كنند.
برنامه‌هايتان در زمينه برگزاري همايش‌هاي علمي چيست ؟
در برگزاري كنفرانس‌هاي مختلفي در رابطه با ديالوگ اديان، مباحث تقريبي و وحدتي و يا مسائل شيعي و پيروان اهل بيت مشاركت داشته ايم ؛ چندي پيش برادر عزيزمان جناب آقاي دكتر مختاري كنفرانس شيعه شناسي را در دانشگاه دورهام برگزار كرد.
همچنين در كنفرانس‌هاي خارج از اينجا هم حضور پيدا مي‌كنيم مثلاً دانشگاه لندن بخش مربوط به الهيات كاتوليك‌ها، سال گذشته كنفرانسي درباره اخلاق شيعه و اخلاق كاتوليك داشتند كه در آنجا حضور پيدا كرديم.
در اتحاديه اروپا سالي يك مرتبه نشستي بين رهبران اديان ابراهيمي هست و دو سال است كه مركز اسلامي در آن شركت مي‌كند. يا در مجامع مختلف و كنفرانس‌هاي حضورپيدا مي‌كنيم.
برگزاري نشست‌هاي ماهانه از ديگر برنامه‌هاي ما در اين مركز است.
نكته‌اي را بايد اينجا عرض كنم كه مخاطبين مركز اسلامي، پيروان مكتب اهل بيت اند اما طبق توصيه رهبري ، اولويت برنامه‌ها به ايرانيان اختصاص دارد ولي عراقي‌ها، لبناني ها ، پاكستاني‌ها و ديگر مسلمانان هم تردد دارند.
برنامه‌ها فقط به زبان فارسي برگزار مي شود ؟
خير ، ما اگر بخواهيم برنامه‌اي بگيريم، بايد به چهار زبان فارسي، انگليسي، عربي و اردو باشد.
همچنان كه مجله‌مان هم چهار زبانه است. سايت هم سه زبانه است و زبان چهارم آن راه‌اندازي خواهد شد.
در زمينه آموزش چه برنامه‌هايي داريد ؟
ببينيد پاسخ‌گويي به اين همه شبهاتي كه عليه اسلام و مكتب صورت مي‌گيرد، لازم است.
برخي تصور مي‌كنند هجوم‌هاي فرهنگي در رابطه با رفتارها شكل مي‌گيرد.
در حاليكه اين تهاجم بيشتر در حوزه فرهنگ‌ها و اعتقادات است ما سعي كرده‌ايم كه اين مركز به يك مجموعه علمي تبديل شود لذا كلاس‌هاي اسلام شناسي متعددي در سال برگزار مي‌كنيم .
در روزهاي شنبه و يكشنبه 28 كلاس در اين مركز برگزار مي‌شود.
از روخواني قرآن براي كودكان گرفته تا تفسير براي بزرگسالان و تمام اين كلاس ها در سطوح گوناگون به زبان‌هاي مختلف برگزار مي‌گردد.
اين نكته را هم لازم است عرض نمايم كه مركز اسلامي انگليس سه شهرستان عمده اينجا يعني منچستر، نيوكاسل و گلاسكو مراكز اسلامي آنها را تحت پوشش خود دارد و با حمايت و پشتيباني اين مركز، اداره مي‌شوند.
به نظر شما اين اقدامات از چه تاثيري برخوردار بوده است ؟
نهادينه كردن فرهنگ ديني نسبت به مهاجرين، مورد توجه جدي ما بوده است تا هويت و فرهنگ شيعي را فراموش نكنند.
اين اولين كاري است كه ما كرديم.
حضور جوانان در مراسم دعاي كميل اينجا كم نيست ؛ حضور جوانان در روز عرفه با اينكه يك روز غير تعطيل است يك نشانه است ؛ حضور جوانان در مراسم ماه مبارك رمضان و محرم نشانه نهادينه كردن اين فرهنگ است.
البته برنامه‌هاي ما همه مسلمانان را تحت پوشش قرار نداده است، اما به هر حال زمينه، آماده است.
از سوي ديگر شهر لندن بسيار گسترده است چگونه يك ايراني كه در شرق يا جنوب لندن زندگي مي كند و فاصله‌اش با اينجا يك و نيم ساعت راه است خودش را به همه مراسم برساند.
همچنين سبك زندگي و حجم كارها در اينجا براي خيلي ها فرصتي باقي نمي‌گذارد.
وضعيت ايرانيان مهاجر به اين ديار را چگونه ارزيابي مي‌كنيد ؟
مهاجران ايراني ممتازترين مهاجران نسبت به ديگر كشورها هستند و جزو مهاجران آبرومند، تحصيل كرده و داراي منزلت اجتماعي يه شمار مي‌روند كه تعدادي از آنها هويت ايراني خود را تا حدودي حفظ كرده‌اند.
پس از پيروزي انقلاب، تعداد زيادي آمدند كه جنبه مهاجرت اينها، تعارضات سياسي بود؛ يك عده هم زمان جنگ آمدند كه نه مخالف نظام بودند و نه تعارضات سياسي داشتند، اما به دليل فرار از سربازي فرزندانشان مهاجرت كردند كه به اينها مهاجران اجتماعي مي گوئيم. عده‌اي هم براي ادامه تحصيل آمدند؛ چند وقت پيش بيمارستان بودم يك پزشك ايراني آمد و گفت « من از سخنراني‌هاي شما استفاده مي‌كنم» اتفاقاً همانجا كسي از من استخاره مي‌خواست همين پزشك ايراني براي من قرآن آورد.
علاوه بر مواردي كه عرض شد، مهاجران اقتصادي داريم و مي توان گفت ايرانياني كه به علت تعارضات سياسي به اينجا آمده‌اند در اقليت هستند و حتي همان ها هم ديگر روحيه سابق را ندارند. جالب است بدانيد فرزندان برخي از مهاجران سياسي داراي روحيات مذهبي و انقلابي‌اند.
اگر موافق باشيد در پايان اين گفت و گو به نقش انقلاب ايران در ايجاد موج اسلامگرايي در جهان از جمله غرب بپردازيم.
اوج‌گيري و شكل‌گيري انقلاب اسلامي و تشكيل حكومت اسلامي در ايران و آن سير 10 ساله اول حكومت اسلامي و آن شخصيت حضرت امام(ره) و كاريزماي بالاي ايشان، در سراسر اروپا آثار عجيبي داشته است .
بسياري از مسلمانان اروپايي تبار را مي بينيم كه به خاطر امام خميني (ره) مسلمان شده‌اند و اين امر اختصاص به اروپاييان نداشته و در سراسر جهان چنين تاثيري گذاشت.
خانمي كنيايي الاصل اينجا مراجعه كرد كه مي‌گفت «من قبل از پيروزي انقلاب ايران مسلمان اما بي حجاب بودم، با پيروي از امام خميني و متاثر از شخصيت ايشان و انقلاب ايران، محجبه شدم » و وي اكنون به شخصيتي فعال در آئين هاي مذهبي تبديل شده بود.
اين يك واقعيت است كه آثار انقلاب در جهان اعجاب آور است. با حركت امام خميني(ره) يك انقلاب فكري و نور‌افشاني عظيم در دنيا ايجاد شد كه همه چشم‌ها را خيره كرد.
اگر بخواهيم به مقاطع جهان اسلام در اروپا اشاره كنيم، يكي از مقاطع بسيار پراهميت آن، انقلاب اسلامي ايران است.
در طول اين سالها عليه انقلاب اسلامي فعاليت هاي زيادي شده است و تبليغات فراواني كرده‌اند تا چهره انقلاب را مخدوش كنند. ريزترين مسائل را درشت مي كنند و از كاهي كوهي مي‌سازند ؛ من برخي سايت‌هاي مخالفين انقلاب را كه مي بينم متوجه مي‌شوم خيلي مسائل جزئي كه در همه كشورها هر روز اتفاق مي‌افتد و جز قابليت درج در گوشه يك روزنامه محلي جايگاهي ندارد، در اين سايت‌ها درشت نمايي مي شود.
با همه اين ضديت ها، ايران و انقلاب اسلامي در جهان تاثير گذاشته است و البته همين جا بايد به اين نكته مهم اشاره كنم كه برروي گفتارها و رفتارها در ايران خيلي بايد دقت و توجه شود؛ ما با كشورهاي ديگر فرق مي‌كنيم و بايد رفتار و گفتار ما دشمن شاد كن نباشد.
مباني فكري و فلسفي شيعي كه عقلاني‌ترين مكتب اسلامي است و اجتهاد پويا مي تواند عامل عزت شيعه در سراسر جهان باشد كه بايد از اين ظرفيت بهره برد. چندي پيش كنفرانسي در منچستر در خصوص اعتقاد به منجي‌گرايي برگزار شد ، يكي از مسيحيان به من گفت «چرا شما شيعيان كتب فقهي خود را ترجمه نمي‌كنيد؟ آنقدر كه ما از سني‌ها مطلعيم از شما مطلع نيستيم» و خواستار طرح انديشه‌هاي شيعي در جهان غرب بود.
گفت‌وگو : حسن صدرايي‌عارف، مركز خبر حوزه
 دوشنبه 2 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن