واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اختصاصي مهر/دولت به تعهداتش در حمل و نقل عمومي تهران عمل نكرده است
رئيس سازمان بازرسي كشور گفت: دولت تعهدات خود را نسبت به مترو و تجهيز ناوگان حمل و نقل عمومي تهران در سال جاري تا كنون اجرا نكرده است.
رئيس سازمان بازرسي كل كشور با اعلام اين مطلب در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شايد دليل اصلي عدم اجراي تعهدات دولت مشكل كمبود نقدينگي در اختيار دولت باشد كه دولت از ابتداي امسال با آن مواجه بوده است. اگر اينگونه است بهتر بود دولت از همان ابتداي سال اعلام مي كرد كه نمي تواند به تعهداتش عمل كند. البته شهرداري تهران نيز تعهداتي در اين زمينه دارد كه بايد به اجراي آنها پايبند باشد.
مصطفي پور محمدي افزود: پيشنهاد من براي بهبود مسئله ترافيك و حمل و نقل عمومي تهران با توجه به وضعيت موجود اين است كه شهرداري تهران با ميريت منابع خود اولويت رديفهاي بودجه اي و توان خود را بر پيشبرد پروزه هايي مثل مترو و رفع معضل ترافيك و آلودگي هواي تهران متمركز كند. در اين زمينه شوراي شهر نيز بايد پشتيباني لازم را از شهرداري داشته باشد.
به گزارش مهر ، معضل ترافيك تهران كه اينك به عنوان يك مسئله ملي بر تصميمگيريهاي كلان كشور نيز اثرگذار است از اصلي ترين دغدغه هاي اجتماعي بيش از 12 ميليون شهروند ساكن و سيار پايتخت ايران است. بر اساس آمارهاي اعلام شده از سوي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران روزانه بيش از 40 ميليون ساعت وقت شهروندان تهراني پشت صفهاي طولاني خودروها تلف مي شود.
در اين باره رئيس سازمان بازرسي كل كشور در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر گفت: عامل اصلي ترافيك در ايران از نظر من نبود فرهنگ ترافيكي است و شايد بتوان گفت كه بخش اعظمي از موانع و مشكلات ترافيكي كلانشهرهاي ايران ناشي از عدم صبر و تحمل رانندگان و استفاده بيش از حد از وسايل نقليه شهري است.
پورمحمدي افزود: البته موضوع ترافيك يك موضوع چند وجهي است و علاوه بر نبود فرهنگ ترافيك، كوتاهي دولت ها و شهرداري ها در عمل به تعهداتشان در بخش حمل و نقل عمومي نيز موجب تشديد اين امر در كلانشهرهاي ايران شده است .
در عين حال موضوع عدم اجراي تعهدات مالي و اعتباري دولت در موضوعات مربوط به حمل و نقل عمومي طي سه سال گذشته به يكي از اصلي ترين چالشهاي شهرداران برخي از كلانشهرهاي كشور با مسئولان دولتي تبديل شده است.
چندي پيش معاون حمل و نقل و ترافيك شهردار تهران با عنوان اين مطلب كه متاسفانه با وجود گذشت يكسال از تصويب قانون حمل و نقل عمومي در مجلس شوراي اسلامي اين قانون همچنان توسط دولت اجرا نشده به خبرنگار مهر گفته بود: از ميان 10 هزار ميليارد تومان بودجه تخصيصي مجلس در اين قانون تنها 4000 ميليارد آن پيش بيني شده كه سهم ناچيز و 7 درصدي شهروندان تهراني از اين مقدار نيز با گذشت 9 ماه از سال پرداخت نشده است.
مصطفي نوريان معاون حمل و نقل و ترافيك اصفهان نيز در اين باره به خبرنگار مهر گفته است: عدم پرداخت منابع مالي مورد نياز و مصوب اتوبوسراني و مترو اصفهان از سوي دولت ناوگان حمل و نقل اين شهر را با مشكلات جدي روبرو كرده است و با اين شرايط بيش از اين نمي توان مشكلات مربوط به حمل و نقل عمومي را مديريت كرد.
با اين همه رئيس سازمان بازرسي كل كشور معتقد است كه كنترل ترافيك و حل معضل آن تنها وظيفه دولت نيست و شهرداريها و شوراهاي شهر نيز نسبت به رفع اين معضل تعهداتي دارند كه به همه آنها عمل نمي كنند.
مصطفي پور محمدي در اين باره گفت: در حال حاضر گزارشي در دست تهيه داريم كه نشان مي دهد علاوه بر دولت، شهرداريها و شوراهاي شهر كلانشهرهاي كشور نيز به تمام وظايف خود درباره حمل و نقل عمومي عمل نكرده اند. به هر حال نقش دولت در اين زمينه پررنگ تر است. چنانكه دولت مثلاً در ماجراي تحويل اتوبوسها به شهرداري تهران به همه تعهداتش عمل نكرده است.
دوشنبه 2 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]