واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: با ترغيب بخش خصوصى براى سرمايه گذارى تأسيسات گردشگرى درياچه اوان توسعه مى يابد
قزوين ـ خبرنگار «ايران»: ايجاد مراكز اقامتى پذيرايى و تفريحى در منطقه نمونه گردشگرى اوان به بخش خصوصى واگذار مى شود.
محمد مهدى رضاپور، رئيس سازمان ميراث فرهنگى صنايع دستى و گردشگرى استان قزوين با اعلام اين خبر گفت: درياچه اوان يكى از ۴ منطقه گردشگرى استان است كه در دور نخست سفر رياست جمهورى به تصويب رسيد تا براساس طرح مطالعاتى طبق مقررات جهت ساماندهى و ايجاد امكانات رفاهى و گردشگرى آماده شود.
وى با مهم خواندن طرح واگذارى اظهار داشت: درياچه اوان از زيبا ترين جاذبه هاى گردشگرى استان با پوشش گياهى و جانورى متنوع بوده كه بسيار جذاب و منحصر به فرد است و ما براى استفاده از پتانسيل اين پديده طبيعى در جهت رونق صنعت گردشگرى با توجه به شرايط حفظ و نگهدارى ويژه بايد زمينه هاى مناسبى جهت ايجاد امكانات رفاهى در منطقه براى ورود گردشگر فراهم كنيم.
وى افزود: طبق قانون مناطق نمونه گردشگرى از ضوابط و شرايط خاصى برخوردار بوده و براى هرگونه اقدام و سرمايه گذارى در اين مناطق بايد تفاهمنامه اى بين معاون سرمايه گذارى طرح هاى سازمان ميراث فرهنگى، صنايع دستى و گردشگرى با سرمايه گذار انجام شود و طرح ها و برنامه هاى پيشنهادى بررسى شود تا شرايط بهره بردارى و ايجاد تأسيسات گردشگرى به بخش خصوصى واگذار شود.
وى درباره شرايط واگذارى اين طرح به سرمايه گذاران بخش خصوصى گفت: سازمان در نظر دارد براى ايجاد تأسيسات و بهره بردارى مناسب از منطقه نمونه گردشگرى اوان را به بخش خصوصى واگذار كند، در حال حاضر نيز سرمايه گذاران و شركت هاى مختلف خصوصى براى اين امر اعلام آمادگى كرده اند كه در حال بررسى سوابق و رزومه فعاليت هاى آنها بوده و اميدواريم بتوانيم تا پايان سال جارى منطقه اوان را به سرمايه گذارى كه بتواند براساس طرح تهيه شده تأسيسات گردشگرى را آماده و به بهره بردارى برساند واگذار كنيم.
درياچه اوان در حلقه ۴ روستاى اوان، وربن، زواردشت و زرآباد قرار دارد.اين درياچه كه بيش از ۷ هزار متر مربع مساحت دارد از محيط خارج خود آبى را به طور مستقيم دريافت نمى كند و تنها ا ز آب چشمه ها ى موجود در كف درياچه تغذيه مى شود كه عميق ترين بخش آن به عمق ۷/۵ متر در جنوب شرقى واقع شده است.
غير از گونه هاى درختى دست كاشت نظير بيد، چنارتبريزى، سيب، آلبالو، گيلاس، سنجد، فندق و گردو گياهان علفى مانند گون، كنگر، شيرين بيان و گونه هاى مختلف ديگر از خانواد گرامينه و لگومينيوزه هم در حوزه آبخيز اوان وجود دارند.
از گياهان داخل درياچه هم مى توان به نى بن در آب و گياهان غوطه ور خوشاب و چنگال آبى اشاره كرد.
حيات وحش اين حوزه آبخيز شامل كل و بز ـ كه به علت شكار بى رويه و تخريب زيستگاه آنان كاهش چشمگيرى يافته اند ـ پلنگ، خرس قهوه اى، روباه، شغال، گرگ، گراز شنگ سياه گوش ( گربه وحشى ) انواع عقاب ها، دال، دليمه، شاهين، جغد، كبك، فاخته، داركوب، سبز قبا، زاغى و انواع گنجشك سانان، قورباغه، لاك پشت، خرچنگ است كه بايد انواع ماهى از جمله قزل آلاى رنگين كپور و اردك ماهى را هم به آن افزود.
دوشنبه 2 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]